Börsipäev 8. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 3684 tehingut ning käive oli 1,534 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,025 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 473 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2628 ja 920.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    Merko Ehitus MRK1T IV kvartali vahearuanne
    Nordecon NCN1T IV kvartali vahearuanne

    Sel nädalal:
    09.02 Coop Pank CPA1T IV kvartali vahearuanne
  • Ühendriikide aktsiaturud alustasid eilset päeva stabiilselt, kuid mida aeg edasi, seda enam suurenes tõenäosus, et S&P 500 võib ületada oma 5000 punktilise verstaposti, kerkides päeva kokkuvõttes 0,8% võrra. Osaliselt aitasid indeksi tõusule kaasa Fordi tugevad neljanda kvartali tulemused, samuti ettevõtte positiivne väljavaade käesolevaks aastaks ja dividendide suurendamine. Sektorite lõikes läks kõige paremini tehnoloogial, mida esindav Nasdaq 100 kallines 1,0%. Euroopas pidi Stoxx 600 leppima 0,2% langusega.

    Positiivset turusentimenti toetavad ettevõtete majandustulemused, milles üldiselt näidatakse tugevaid müügi- ja kasuminumbreid. Eilse seisuga on ligikaudu pooled USA ettevõtetest oma kvartalitulemused juba avalikustanud, millest pea 80% on kasumiootusi ületanud. Suur osa kasumite kasvust tuleb siiski vaid kolmest sektorist: kommunikatsiooniteenused, tarbekaubad ja tehnoloogia.

    Tehisintellekt on kasumikasvu ületanud ettevõtete puhul üks peamisi märksõnu ning see peegeldub ka aktsiate hinnatõusus. Ettevaates peaks tehisintellekti trendist eemale jäävate ja intressimäärade suhtes tundlike sektorite kasuks rääkima majanduse üsna hea vastupidavus kõrgetele intressimäärade ajal lootuses, et kui intressimäärasid langetama hakatakse, siis mõjutab see positiivselt ka nende äritegevust.

    Aasia aktsiaturgudel domineeris öösel valdavalt roheline värv, välja arvatud Hang Seng, mis alanes 1,0%. Shangai Composite kerkis 1,0%, Kospi 0,3% ning Jaapani Nikkei kallines 2,2%, kus positiivset sentimenti aitas luua majanduse väljavaate indeksi paranemine. Austraalia ASX200 tõusis 0,3%. Brenti toornafta kallines 0,3% 74,05 dollarile, Bitcoin kerkis 3,8% 44 573 dollarile ja Ethereum kosus 2,7% 2426 dollarile. EUR/USD tugevnes 0,1% 1,078 dollarile ja unts kulda maksis 2047,5 dollarit (−0,2%).

    Täna jälgitakse USA-s läinud nädala töötu abiraha taotlusi.

    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon