Börsipäev 9. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 3831 tehingut ning käive oli 1,276 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 882 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 352 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2735 ja 867.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    Coop Pank CPA1T IV kvartali vahearuanne
  • Ühendriikide aktsiaturgudel valitses eile vaikne meeleolu, kui tehnoloogiasektori eestvedamisel suutis S&P 500 päeva kokkuvõttes kirja saada 0,1% võidu. Sektorite lõikes olid tugevad veel tehnoloogia, kinnisvara ja energia, kuid suurima kaotusega tuli leppida kommunaalsektoril, materjaliettevõtetel ja finantssektoril. Nasdaq 100 lisas oma väärtusele 0,2% ning Euroopas sai Stoxx 600 kirja teise järjestikuse languspäeva, kaotades 0,2%.

    USA töötu abiraha taotluste arv vähenes eelmisel nädalal ülespoole korrigeeritud 227 tuhandelt 218 tuhandele, jäädes alla konsensuse 220 tuhande suurusele ootusele. Abiraha saajate arv kokku alanes 27. jaanuaril lõppenud nädalal 1,894 mln pealt 1,871 mln peale, mis oli samuti madalam 1,878 mln ootusest, taaskord andes pärast eelmise nädala reedel avaldatud tööturu raportit märku vastupidavast USA majandusest ning sellest, et tööandjad enne pigem vähendavad töötundide arvu, kui et hakkavad töötajaid koondama. Viimase viie nädalaga võrreldes on jätkuvate abiraha saajate arv siiski üsna kõrge, mis näitab, et tööotsijatel võtab töö leidmine kauem aega ja tööandjad on uute töötajate värbamisel pigem äraootaval seisukohal.

    Aasia aktsiaturud kauplesid öösel plusspoolel, kuigi mitmed turud olid uue aasta püha tõttu suletud (Hiina, Hongkong, Taiwan, Lõuna-Korea, Indoneesia, Vietnam). Jaapani Nikkei kauples kirjutamise hetkel 0,1% kõrgemal, ületades öösel korraks oma viimase 34 aasta tippu, tänu ettevõtete tugevatele kasumitele ja Jaapani Panga leebele rahapoliitikale. Austraalia S&P/ASX200 tõusis 0,1%. Brenti toornafta odavnes 0,2% 76,08 dollarile, Bitcoin tõusis 3,4% 46 047 dollarile, kaubeldes viimase kahe aasta kõrgeima taseme lähedal. Ethereum kerkis 0,8% 2445,0 dollarile. EUR/USD püsis 1,0772 dollaril ja unts kulda maksis 2047,4 dollarit, samuti püsides päevavõrdluses muutumatuna.

    Majandusuudiste osas möödub tänane päev vaikselt, kui Itaalias avaldatakse detsembrikuu tööstustoodangu muutus.

    11.00 Itaalia tööstustoodang (detsember)

  • Itaalia töötleva tööstuse toodangu kasv osutus detsembris oodatust veidi suuremaks (novembriga võrreldes +1,1%, oodati +0,9% kasvu). Aasta baasil oli langus aga 2,1%, mis on 11. järjestikune negatiivne näitaja, kuid aeglaseim langus alates septembrist.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon