Börsipäev 5. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 5. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 4253 tehingut ning käive oli 1,923 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,111 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 798 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2953 ning 1201.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    Tallink Grupi TAL1T juhatus teeb 7. mail toimuvale aktsionäride korralisele üldkoosolekule ettepaneku maksta sel aastal dividendi 0,06 eurot aktsia kohta, kokku summas 44,6 miljonit eurot. Möödunud majandusaasta puhaskasum oli 78,9 miljonit euro, ülejäänud 34,3 miljonit eurot kantakse plaani järgi jaotamata kasumi hulka.

    Täna:
    LHV Group LHV1T dividendisaajate nimekirja fikseerimine
    Telia Lietuva TEL1L auditeeritud majandusaasta aruanne
    Tallinna Vesi TVE1T auditeeritud majandusaasta aruanne
    Vilkyškių pieninė VLP1L auditeeritud majandusaasta aruanne
  • Sessiooni esimeses pooles õnnestus Ühendriikide aktsiaturgudel nautida kena tõusu, kuid päeva teist poolt varjutasid mitmed FEDi esindajad oma esinemistega, kellest üks pani lauale võimaluse, et intressimäära pole võib-olla vaja tänavu üldse langetada. S&P 500 indeks reageers sellele 1,2% ja Nasdaq 100 1,6% langusega. Euroopas jõudis Stoxx 600 sulguda 0,2% tõusuga 510,84 punktil.

    USA töötu abiraha taotluste arv kasvas eelmisel nädalal 212 tuhandelt 221 tuhandele, ületades konsensuse 214 tuhande suurust ootust. Abiraha saajate arv alanes aga 23. märtsil lõppenud nädalal 1,81 mln pealt 1,791 miljonile, mis oli tagasihoidlikum 1,811 mln suurusest ootusest. Need andmed ei kõnele sellest, et tugevana püsival tööturul oleks miskit muutumas.

    Richmond FEDi president Thomas Barkin nentis, et konjunktuur on aasta alguses olnud vähem julgustavam ja viskas õhku küsimuse, kas tegemist on majanduse selge pöördumisega või kõigest lühiajalise tagasilöögiga. Ta on siiski veendunud, et karmistatud rahapoliitika aitab majandusel lõpuks edasi jahtuda, kuid praegu on vaja veel näha tõendeid inflatsiooni jätkusuutlikus ja laiahaardelises alanemises.

    Chicago FEDi president Austan Goolsbee käsitles väga tugevat immigratsiooni mõju majandusele. Muu hulgas võib sisseränne põhjustada näiteks töökohtade loomisel suuremat kasvu ilma et sellega kaasneks majanduse ülekuumenemine. Inflatsiooni osas tõdes ta, et üürihinnad pole hakanud tulema allapoole nii kiiresti kui tema lootis ja sellisel juhul võib tekkida risk, et üldise inflatsiooni saamine tagasi 2% juurde võib olla keeruline.

    Minneapolis FEDi president Neel Kashkari ütles, et tema prognoosib tänavu Ühendriikides intressimäära alandamist kahel istungil. Samas hoiatas ta selle eest, et kui inflatsioon jääb püsima praegusele tasemele, siis see paneks teda kahtlema tänavu intressimäära kärpimise vajaduses.

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel samuti allapoole: Nikkei langes 2,1%, Hang Seng 0,4%, Kospi nõrgenes 1% ja S&P/ASX200 0,6%. Hiina aktsiaturg jäi püha tõttu suletuks. Brenti toornafta kallines 0,4% 91,1 dollarile, Bitcoin langes 1,7% 66 805 dollarile ja Ethereum alanes 1,7% 3270,8 dollarile. EUR/USD odavnes 0,1% 1,0825 dollarile ning unts kulda maksis 2280,7 dollarit (–0,4%).

    Täna jälgitakse suure huviga USA märtsi tööturu raportit, mille raames oodatakse väljaspool põllumajandussektorit loodud töökohtade arvuks 214 tuhat (veebruaris 275 tuhat) ning töötuse määra alanemist 0,1 protsendipunkti võrra 3,8% peale.

    09.00 Saksamaa tehaste tellimused (veebruar)
    09.45 Prantsusmaa tööstustoodang (veebruar)
    10.00 Hispaania tööstustoodang (veebruar)
    12.00 Euroala jaemüük (veebruar)
    15.30 USA tööturu raport (märts)
  • Palun selgitada, kuidas tõlgendada teie väidet
    Täna:
    LHV Group LHV1T auditeeritud majandusaasta aruanne

    Juhtisin juba eile tähelepanu, et aruanne avaldati juba 27.02.
  • "neier"
    Palun selgitada, kuidas tõlgendada teie väidet
    Täna:
    LHV Group LHV1T auditeeritud majandusaasta aruanne

    Juhtisin juba eile tähelepanu, et aruanne avaldati juba 27.02.


    Tänud, viga parandatud.
  • Ühendriikides loodi märtsis oodatust rohkem töökohti, ent töötuse määr ja palgakasv vastasid ootustele.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon