Börsipäev 17. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 17. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 5410 tehingut ning käive oli 1,616 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 780 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 810 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 3305 ning 1827.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    18.04 Coop Pank CPA1T I kvartali vahearuanne
    19.04 Hepsor HPR1T auditeeritud majandusaasta aruanne
  • FEDi president Jerome Powell andis eile turgudele mõista, et viimase aja konjunktuuri arvesse võttes võib intressimäära esimese kärpimiseni minna kauem aega, kui eelnevalt arvati. S&P 500 indeks jäi ka eile miinuspoolele, kuid eelneva kahe päeva 2,6% languse järel piirdus kaotus 0,2%-ga. Euroopas sulgus Stoxx 600 1,5% madalamal, millega vähenes tootlus aasta algusest 4,0%-ni.

    Modereeritud vestluses esinenud Jerome Powell ütles, et USA värskemad majandusnäitajad pole andnud keskpangale seda otsitavat kindlustunnet inflatsiooni jätkusuutlikus alanemises eesmärgiks seatud 2% juurde ja seega ei saa ka rahapoliitikat lõdvendada. Selle kindlustunde tekkimiseks läheb tõenäoliselt kauem aega.

    Ühendriikides langes märtsis alustatud elamuehituste annualiseeritud arv 14,7% 1,321 miljonile, mis oli madalam 1,485 mln suurusest ootusest ning märkis madalaimat tulemust alates eelmise aasta augustist. Väljastatud ehituslubade maht alanes 4,3% 1,458 miljonile, mis oli samuti kesisem 1,51 mln suurusest ootusest ning saavutas madalaima taseme alates eelmise aasta juulist. Kuna olemasolevate majade omanikud on intressimäära lukku löönud madalamal tasemel, siis jääb nende pakkumine turul ajalooliselt väga madalaks, mis omakorda sunnib koduostjaid vaatama uute elamute suunas. Kuigi potentsiaalne nõudlus on olemas, siis näitas majade ehitjate kindlustunde indeks, et paljud ostjad soovivad näha intressimäära langetamist, mida pole veel juhtunud.

    Aasia aktsiaturud jätkasid öösel liikumist valdavalt allapoole, alanedes Jaapanis 0,6%, Hongkongis 0,3% ja Lõuna-Koreas 0,2%, kuid kerkides Hiinas 1,1%. Brenti toornafta odavnes 0,5% 89,6 dollarile, Bitcoin kosus 1,8% 64 154 dollarile ning Ethereum tõusis 1,1% 3103,2 dollarile. EUR/USD odavnes 0,04% 1,0615 dollarile ning unts kulda maksis 2377,2 dollarit (–0,2%).

    Tänased majandusnäitajad jäävad pigem teisejärguliseks, kui esile võiks tõsta FEDi värskema majanduse ülevaate.

    09.00 Suurbritannia inflatsioon (märts)
    12.00 Euroala inflatsioon (märtsi lõplik)
    21.00 FEDi Beige Book
  • Euroala märtsi alusinflatsioon leidis kinnitust 2,9% peal, mis märkis veebruaris registreeritud 3,1% pealt langust ja kuna allapoole tulid ka mitmed Bloombergi enda koostatud mõõdikud, siis võiks EKP intressimäära langetamist juunis alustada, ent oluliselt kohal saab olema ka palgastatistika.
  • Samas UK inflatsioon tuli ootustest kõrgem.
    Inflation in the U.K. eased to 3.2% in March, the Office for National Statistics said on Wednesday, slightly higher than the 3.1% forecast from economists polled by Reuters.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon