Börsipäev 22. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 4132 tehingut ning käive oli 1,820 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,034 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 711 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2826 ning 1108.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    Novaturas NTU1L I kvartali majandustulemused
  • Kuigi kohe USA turu avanedes teatas Amazon, et paneb enda Nvidia kiipide tellimuse ootele kuniks välja on jõudnud võimsamad versioonid ja see viis täna oma tulemused teatava Nvidia aktsia langusesse, siis lõpuks hind taastus ja koos sellega õnnestus ka S&P 500 indeksil 0,3% võrra kerkides saavutada 5321,41 punktil tänavu juba 24. korda rekordkõrge tase. Euroopas lõpetas Stoxx 600 0,2% madalamal.

    Christopher Waller FEDist nentis eile, et USA makromajanduse pehmenemine järgmise kolme kuni viie kuu perspektiivis lubaks keskpangal aasta lõpus intressimäära kärpimist kaaluda. Tema kolleeg Susan Collins Bostonist tahab näha rohkem tõestust sellest, et inflatsioon on liikumas keskpanga seatud 2% eesmärgi suunas. Finantsturud hindavad tõenäoliseks, et Ühendriikides võidakse intressimäära langetada tänavu 40 baaspunkti võrra.

    Samal ajal ütles EKP president Christine Lagarde, et intressimäära langetamine on järgmisel kuul võimalik, kuna inflatsioon on saadud kontrolli alla. Handelsblattile antud intervjuus aga leidis Saksamaa keskpanga juht Joachim Nagel, et intressimäära täiendava langetamisega pärast juuni kärpimist ei tohiks kiirustada. Siiski pidas ta inflatsiooni seisukohast arenguid euroala palgastatistikas positiivseks.

    Aasia aktsiaturud liikusid öösel erinevalt: Nikkei langes 0,9%, Kospi tuli 0,1% allapoole, Hang Seng kerkis 0,3% ja Shanghai Composite kauples eelneva päeva sulgumistaseme juures. Brenti toornafta odavnes 0,8% 82,2 dollarile, Bitcoin kerkis 0,2% 69 817 dollarile ja Ethereum tõusis 0,3% 3758 dollarile. EUR/USD püsis 1,0854 dollaril ning unts kulda maksis 2414,4 dollarit (–0,3%).

    Täna on fookuses Ühendriikide olemasolevate majade aprilli müük ning FOMC viimase istungi protokoll. Pärast USA aktsiaturu sulgemist avaldab oma majandustulemused Nvidia.

    09.00 Suurbritannia inflatsioon (aprill)
    09.00 Euroala uute autode registreerimised (aprill)
    17.00 USA olemasolevate majade müük (aprill)
    21.00 FOMC 1. mai istungi protokoll

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon