Mis on hea lahendus ll pensionisamba realiseerimiseks ? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Mis on hea lahendus ll pensionisamba realiseerimiseks ?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

• Minult küsiti seda nõu, kuid võtsin mõtlemisaega, kuna pole ise sellele veel mõelnud ja pealegi on senine enda portu 1/3 vee all. Kindlasti on foorumlaste hulgas antud küsimustega tegelejaid, kellel on kogemusi nii jagamiseks kui hoiatamiseks. Antud ll sambas praegu ca 20 K ja kavatsus 1,2 keskmise palgaga töötada veel 5- 7 aastat. Hetkel pole vajadust pensiraha kallale minekuks. Samas peaks jääma ka võimalus 50% kiireks kättesaamiseks ja väljaspool Euroopat kasutamiseks.
  • Kas foorumiteemas "Pensionifondid - milleks kära?" pole seda juhtumit juba käsitletud?
    Moderaator: palun tõsta siinne teema sinna teemasse üle, et käsitlus oleks ühes teemas ja ei valguks laiali.
  • Ma olen aru saanud, et "Pensionifondid - milleks kära?" puudutab tulevikku, kui pole veel pensionär. Aga kui oled pensioni saamise künnise ületanud, kas ei teki õigus ll pensionisamba raha teistmoodi käsutada ? See pole selge..
  • Ehk annab see vastust: https://www.pensionikeskus.ee/ii-sammas/valjamaksed/
    Kui Sa pole veel pensionit saama hakanud, on kõik valikud veel lahtised ja Sa saad oma samba üle otsustada nii nagu tavaline töötaja veel saab. Kehtib ka I samba kohta. Saab ka mõlema samba väljamaksete algust edasi lükata, et hiljem saada suuremat pensionit. Homme võta telefon ja helista Pensionikeskusesse, Pensionireformi info: 640 8899 , ma loodan et see on õige telefon.
  • "ttrust"
    Ehk annab see vastust: https://www.pensionikeskus.ee/ii-sammas/valjamaksed/
    Kui Sa pole veel pensionit saama hakanud, on kõik valikud veel lahtised ja Sa saad oma samba üle otsustada nii nagu tavaline töötaja veel saab. Kehtib ka I samba kohta. Saab ka mõlema samba väljamaksete algust edasi lükata, et hiljem saada suuremat pensionit. Homme võta telefon ja helista Pensionikeskusesse, Pensionireformi info: 640 8899 , ma loodan et see on õige telefon.

märkuse korras, et võimalik on ka kuni 5a varem pensionile jääda ja hiljem vähem pensioni saada. Kes ise endale palka maksab ja maksud, siis tasub väike exel teha ja vaadata, mis tulemus on, mingi aeg vaatasin, et pean üle 85 a vanaks elama, et miinusesse jääda kui 5a varem pensile minna. Ja kui siis elad kauem, on ju see puhas bingo:)
  • Siin tuleks seda ka arvestada, et valitsus tõstab uuest aastast tulumaksu 2 protsendipunkti ja peale seda 2 protsendipunkti veel.
  • Varem olid igakuised pensioni väljamaksed maksuvabad, nüüd kaalutakse ka sealt 2% krabada. Kus mujal on nii ülbelt vanureid kooritud ? Kuna käibemaksu lisakulust pole kellelgi pääsu, siis ministri pakutud vaesumine 10.-EUR võrra kuus on õied.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon