Börsipäev 1. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 1. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 2645 tehingut ning käive oli 796 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 468 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 314 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1723 ja 802.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    Apranga APG1L juuli müügitulemused
    Enefit Green EGR1T II kvartali vahearuanne

    Sel nädalal:
    02.08 Tallinna Vesi TVE1T II kvartali vahearuanne
  • Eile lõppenud FOMC koosolekul ootuspäraselt samale tasemele jäätud intressimäärad, kuid investorite ootuse suurenemine, et septembris võib tulla esimene kärbe, andis turuosalistele põhjuse suurendada riske aktsiaturgudel. S&P 500 kallines 1,6%, kuid tänu turuosaliste ostuhuvi suurenemisele kiibisektori aktsiate vastu kerkis Nasdaq 100 hüppeliselt 3,0%. Euroopas lõpetas Stoxx 600 0,8% ülevalpool.

    FED jättis eile oma intressimäära ootuspäraselt muutmata 5,25%-5,50% tasemel, kuid vihjas võimalikule intressikärpele septembrikuisel istungil. Inflatsioon liigub FEDi jaoks eesmärgipärases suunas ja kuna komitee liikmed on hakanud tähelepanelikumalt hindama riske tööturu halvenemise puhul, siis peetakse tõenäoliseks, et FED langetab sel aastal intressimäärasid kahel korral, võrraldes juunis prognoositud ühe korraga.

    Tööturu jahenemist kinnitavad eile avaldatud ADP küsitluse tulemused, mille kohaselt loodi USA erasektoris juulis 122 tuhat töökohta, olles madalam analüütikute 150 tuhande suurusest ootusest ja jõudes madalaimale tasemele alates jaanuarist. Juunikuu tulemus revideeriti 5 tuhande võrra kõrgemaks 155 tuhandele, kuid isegi pärast seda korrigeerimist on loodud töökohtade arv olnud languses neli kuud järjest. Ühtlasi tõi küsitlus välja, et töötavate inimeste aastane palgatõus aeglustus 4,8%ni, mis on viimase kolme aasta aeglaseim ja töökohta vahetanud inimestel aeglustus keskmine palgakasv neljandat kuud järjest 7,7% pealt 7,2% peale.

    Aasia aktsiaturud kauplesid öösel erisuunaliselt, kui Shangai Composite alanes 0,2% ja Nikkei 225 langes 2,5% pärast seda, kui Jaapani keskpank tõstis intressimäärad viimase 15 aasta kõrgeimale tasememele ehk 0,25% peale. Ühtlasi teatas keskpank, et kavatseb vähendada võlakirjade ostmist, mida turuosalised samuti tõlgendasid stiimulite lõpetamise plaanina. Hang Seng kerkis 0,1%, Kospi tõusis 0,3% ja ASX200 kosus 0,3%. Brenti toornafta kallines 0,8% 78,6 dollarile, Bitcoin odavnes 3,0% 64 401 dollarile ja Ethereum langes 4,5% 3178 dollari peale. EUR/USD nõrgenes 0,2% 1,0810 dollarile ning unts kulda maksis 2491 dollarit (+0,7%).

    Täna langetab intressimäära otsuse Inglise keskpank, Ühendriikides hoitakse silm peal läinud nädala töötu abiraha taotlustel ning töötleva tööstuse juuli aktiivsusindeksil.

    11.00 Euroala töötleva tööstuse PMI (juuli lõplik)
    12.00 Euroala töötuse määr (juuni)
    14.00 Inglise keskpanga intressimäära otsus
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    17.00 USA ehituskulutused (juuni)
    17.00 USA töötleva tööstuse ISM (juuli)

  • Ideid, miks semid täna jälle suurelt langevad?
  • Äkki "ARM" tulemused pluss üldine makro pilt.
  • höh, hea et Intel maha müüdud sai kui 13/14 gen prosede probleemide uudised välja tulid. paneb krt ikka täitsa kaljult alla
  • Nice, nüüd veel Intel ka takka.
    Ja Snap samuti.
  • varsti tulevad need -6-7% indeksite päevad nagu 2008
  • "harley"
    Äkki "ARM" tulemused pluss üldine makro pilt.


    Just. ARM väljavaade üks asi.
    Kuigi META ütles, et AI on rajal ja invest jätkuvad. Lisaks, et LLAMA4 vms vajab ca 10x enam arvutusvõimsus invest.
    Ometi semid ei kuula enam selliseid asju. Midagi toimub, tänane müük, millega kustutati kogu eilne tõua, tundub päris nõrk signaal.

    Vbl turg näeb ka selles probleemi, et vaid suured on võimelised suurelt invest, aga kuidas AI ka raha hakkab tagasi tooma? Ehk monetiseering?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon