Börsipäev 9. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 3002 tehingut ning käive oli 949 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 541 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 388 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2181 ja 721.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:
  • USA töötu abiraha taotluste suurim langus viimase aasta jooksul aitas leevendada börsidel kartusi võimaliku majanduslanguse pärast, tuues võlakirjade hinnad alla ja pannes aktsiaid võimsalt taastuma. S&P 500 kerkis 2,3%, Nasdaq 3,1% ja väikefirmasid esindav Russell 2000 indeks tõusis 2,4%. Euroopas piirdus Stoxx 600 0,1% tõusuga.

    Ühendriikides anti läinud nädalal sisse 233 tuhat töötu abiraha taotlust, mis märkis langust eelneva nädala 250 tuhandelt ning osutus sellega paremaks ka analüütikute oodatud 240 tuhandest. Suvekuudel on see näitaja volatiilsem, kuna autotootjad peatavad tehaste ümberseadimistamiseks töö ja lisaks võis mõju avaldada ka orkaan Baryl. Kuna autotootjad on ümberseadistamistega ühele poole saamas, siis tõi see ka esmaste taotluste taseme allapoole. Abiraha saajate arv kokku kerkis aga 27. juulil lõppenud nädalal 1,869 miljonilt 1,875 miljonile, ühtides konsensuse prognoosiga.

    Kuna juuli tööturu raport pani investoreid eelmisel nädalal arvama, et tööturg on kiiresti hakanud jahtuma, siis aitas töötu abiraha taotluste langus seda hirmu leevendada ning näidata, et võib-olla on tööturg normaliseerumas pandeemia eelsete trendide juurde. Siiski ei saa ignoreerida abiraha saajate koguarvu tõusu alates aprillist, jõudes nüüdseks kõrgeimale tasemele alates 2021. aastast ja ilmestades raskusi leida praegusel ajal endale uut töökohta.

    Hiina tootjahinnaindeksi langus püsis juulis 0,8% peal, mis oli parem –0,9% ootusest ning tarbijahinnaindeksi kasv kiirenes 0,2% pealt 0,5% peale. Viimase puhul tingis kasvu kiirenemise toidu kallinemine, samas kui alusinflatsioon aeglustus 0,6% pealt 0,4% peale, mis oli madalaim tulemus alates jaanuarist ja näitab, et keskpangal seisab ees jätkuvalt suur ülesanne sisetarbimist turgutada.

    Aasias liikusid aktsiaturud öösel valdavalt kõrgemale, kerkides Jaapanis 0,6%, Hongkongis 1,3%, Lõuna-Koreas 1,2% ja Austraalias 1,3%. Hiina Shanghai Composite alanes 0,1%. Brenti toornafta langes 0,1% 79,1 dollarile, Bitcoin kosus 2,6% 61 068 dollarile ning Ethereum kerkis 5% 2700 dollarile. EUR/USD tugevnes 0,1% 1,0927 dollarile ning unts kulda maksis 2420,8 dollarit (–0,3%).

    Täna olulisi majandusuudiseid tulemas pole.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon