Märsilohistajate sektor Eestis - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Märsilohistajate sektor Eestis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ma olen nõus, et klassikaline, orjandusliku(!) korra ajast pärit "academia" mudel, mida kohandati 19. sajandi tööstusrevolutsiooni nõuetele vastavaks, on oma aja ära elanud, aga... kas nüüd kohe pendel teise äärmusesse keerata?
  • Aga kuidas seda teisiti teada saada, kui mitte järgi proovides?
    Tegelikult ju suurt vahet pole. Lugema, väheste vigadega kirjutama ja kuni kahe komajärgse kohaga kümnendmurdudega arvutama nad vast ikka õpetatakse. Gümnaasiumis võib-olla veidike mõtlema ka.
  • tqnism
    Aga kuidas seda teisiti teada saada, kui mitte järgi proovides?
    Tegelikult ju suurt vahet pole. Lugema, väheste vigadega kirjutama ja kuni kahe komajärgse kohaga kümnendmurdudega arvutama nad vast ikka õpetatakse. Gümnaasiumis võib-olla veidike mõtlema ka.

    Kõik neljanda võimu esindajad on eelduslikult selle kadalipu läbinud - ei taga ammu enam tulemusi...
  • Haridusest - minu mõlemad vanemad on õpetajad. Üks enam ei õpeta, teine laseb julgelt edasi. See, kes julgelt edasi laseb, tegeleb selliste tegelastega, kes on tavasüsteemist mingil põhjusel muserdatud/välja langenud. Tänaseks jõuavad temani ka alternatiivsete meetoditega õpetatud tegelased. Seisukoht/diagnoos on selge: alternatiivsed õpetamismeetodid on toredad. Küsimuseks jääb, kas on olemas ka alternatiivne ülikool? Ning, kui see ongi olemas, siis alternatiivseid töökohti ilmselt napib!
  • Arusaadav, et alternatiivseid õpetamismeetodeid saanud noor inimene vajab ka alternatiivset elukeskkonda, kus elada. Näiteks seal elukeskkonnas peaks olema seal kõikidel veekogudel garanteeritult nii sügav põhi, et kui sinna sisse hüpata, siis pead vastu põhja ära lüüa ei saaks. Ja muud sarnased asjad.
  • Alternatiivsed töökohad ehk sotsiaalsed töökohad, neid kahjuks jagub, erinevatel palgatasanditel riigisektoris. Kui tuleb kodanikupalk, siis ka see "silub" kenasti ebavõrdsust
  • Veel ideid alternatiivikute elukeskkonna tarbeks - kõik rõdud peavad olema metallvõrguga kaetud kuni rõdulaeni (nagu on vaateplatvormidel Empire State Buildingul või Eiffeli tonis) ; sildadel peavad olema käsipuud mis ulatuvad 3 m kõrgusele teekattest ; Tänavatel, seal kus pole ülekäigurada, peab olema tugev tara jalakäijate tee ja sõidutee vahel ; rääkimata raudteest, kuhu ligipääs tehakse ilmvõimatuks ; kõik puud, mille otsa on võimalik ronida, raiutakse maha ; kõik kaevuluugid peavad olema lukustatavad ; kõik tühjaks jäänud majad tuleb otsekohe lammutada.
  • Paluks ettevaatlikum olla siin oma ideedega. Ega Orwell kah ei arvanud, et "1984" mingi tegevusjuhis peaks olema.
  • raudtee suhtes juba rakendatakse tarastamist ka meie tigukiiruste juures.

    https://www.err.ee/935970/eesti-raudtee-ehitab-lillekula-ja-paaskula-vahele-ohutusaia

    Kuna kahe-tasandi ülekäike aga ei ehitata kaugeltki niipalju kui vaja,tekib olukord, kus jalakäia peab vahel mitu kilomeetrit piki raudteed edasi ja tagasi vantsima ,et teisele poole raudteed saada .

    Tulemuseks on, et tarasse lõigatakse ikkagi augud ja käiakse sealt üle, kus on lühem teekond .

    Aed on looma ja lolli jaoks .
  • Karum6mm
    Küsimuseks jääb, kas on olemas ka alternatiivne ülikool? Ning, kui see ongi olemas, siis alternatiivseid töökohti ilmselt napib!

    Raamatupidamisteenust osutava ettevõtja üks huvitav külg on see, et näed, kuidas erinevad ettevõtjad toimetavad.
    Välja on joonistunud väga eduka noore ettevõtja mudel - , ca 22-27a, ülikooliharidus puudub või 2-3 aastat suvalist haridust, mida ei vaevutud lõpetama; tegeleb internetiäriga või -kaubandusega (nt Amazon, dropshipping, affiliate); on väga palju iseseisvalt õppinud ja oma teemal ülikompetentne (ja väga kiiresti muutustega kaasaskäiv ja kohanev). Asukohavaba ja väga kasumlik äri. Ja nende ümber on tekkinud pilvena täiendavad töökohad - SEO analüütikud, tekstikirjutajad, reklaamispetsid jne. Jällegi väga spetsiifilised teemad, kõik nad on iseõppijad ja pidevalt õppijad. Kuigi nii kasumlik tegevus ei ole, müüvad oma aega, võimendus puudub - samas ikkagi asukohavaba töö ja väga hästi makstud. Neid "ameteid" ametlikus haridussüsteemis õppida ei ole võimalik. Üks väga hea SEO-spetsialist läks vanemate survel (sest haridus on oluline!) Tallinna Majanduskooli e-turundust õppima. Pool aastat vist pidas vastu - pidi õppejõududele ise elementaarseid asju selgitama, ütles, et naeru oli raske tagasi hoida ja ajast hakkas kahju.
    Ehk - jah, nii alternatiivne haridus ja töökohad on täiesti olemas.
    Ma olen ise alati haridust väärtustanud (ja üleliiagi kooliharidust omandanud), aga klassikaline, mõtlemist kujundav osa, on kuidagi kahanenud ja praktilisete oskuste õpetamine ei käi ajaga kaasas.
  • Üks päris kole lugemine, kus põhjus ja tagajärg on põhjalikult sassi läinud ning kus eetilistesse kategooriatesse on isukalt ideoloogiat sisse mikserdatud:
    https://heureka.postimees.ee/6678539/avalik-kiri-euroopa-vajab-jatkusuutlikkuse-ja-heaolu-pakti
    Eriti kole on allkirjastanute nimesid vaadata - mõnda neist olen ma täitsa mõistlikeks inimesteks pidanud. Eksisin.
  • Marvin
    Üks päris kole lugemine, kus põhjus ja tagajärg on põhjalikult sassi läinud ning kus eetilistesse kategooriatesse on isukalt ideoloogiat sisse mikserdatud:
    https://heureka.postimees.ee/6678539/avalik-kiri-euroopa-vajab-jatkusuutlikkuse-ja-heaolu-pakti
    Eriti kole on allkirjastanute nimesid vaadata - mõnda neist olen ma täitsa mõistlikeks inimesteks pidanud. Eksisin.


    Oh-oh, sellist umbluud pole ikka tükk aega lugeda saanud. Seal oli ikka superideid (jutumärkides)
    Maksustada lennureise parema, odavama ja keskkonnasäästlikuma ühistranspordi toetamise nimel.

    tahaks väga näha seda "paremat" ja "odavamat" ühistransporti suuremate vahemaade läbimiseks.
    Käivitada progresseeruvad süsinikdioksiidi ja loodusressursside maksud tootmiskohas ning jaotada sellelt saadava tulu õiglaselt ümber.

    tootmised lihtsalt kolivad sellistesse riikdesse, kus sellist lollust ei rakendata ning pakaa töökohad, rääkimata mingi tulu ümbejagamisest.
  • Krista, ma olen täiesti teadlik, et suur osa väga dünaamilistest tegelastest opereerib edukalt ilma erilise formaalse hariduseta. Minu (ja minu esivanema) kommentaar käis nende kohta, kes on omandanud alternatiivset haridust ning siis üritavad naasta traditsioonilisse süsteemi, kuid selleks napib nii teadmisi kui distsipliini. Seega on nende puhul oht, et need teatud puudujäägid võivad neid saatma jääda terveks eluks.

    ...mis seda Marvini lingitud petitsiooni puudutab, siis skrollides läbi kahtlemata väärika nimekirja, peab nentima, et see nimekiri kukub kolinal läbi skin-in-the-game testist. Ka tekib mul küsimusi, et mis majandust mõnes koolis õpetatakse, kui majandusõppejõud kirjutavad sellistele vallatutele neokommunistlikele mõttevälgatustele alla?
  • Ma nägin unes, et üks allakirjutanutest on ühe Eesti suurema metsandusettevõtte omanikeringis ning võiks vabalt keskkonnaprobleeme lahendada ka tegevjuhist lähisugulasele helistades, selmet ökokommunistlikke manifeste allkirjastada.
    Veidrad uned.
  • See on piisavalt hull neomarksistlik tekst, et EU võiks sealt üht -teist oma poliitikaks teha . Iga hullus meeldib Euroopa Komisjonile üliväga .

    Vara ümberjagamine rikastelt vaestele, seda muidugi . See on niikuinii, kuid eks tuleb veel suuremas mahus . Kui Öiroopal omal kipub vaeseid nappima, siis saab ju miljonite viisi mujalt juurde tuua

    Näiteks piisavuspoliitika.
    Tsitaat : Minna tõhususe poliitikalt üle piisavuspoliitikale, et muuta jätkusuutlik eluviis normiks.

    See on juba puht kommunism, täiesti Marxi pealt maha vehitud . Seekord õigustatakse seda siis keskkonna ja ressursside säästmisega tulevastele põlvkondadele . Vanemad inimesed kindlasti mäletavad põhilist kommunismi dogmat : Igaühelt vastavalt tema võimalustele ja igaühele vastavalt tema vajadustele. Tähendab vajadused tehaks kindlaks ülemuste poolt ja siis hakatakse sulle ressursse andma vastavalt sinu vajadusele .Seda vajadust määratakse siis nii indiviidi kui riigi tasemel.

    Milleks sa kulutad 5 kWh elektrit päevas kui meie spetsialistid on kindlaks teinud, et sulle piisab kahest ? Sul pole ju ka eriti vastutusrikas töö ,nii et sa saad kaks . Sellega pead hakkama saama . Sellest sulle piisab.

    Miks sul on peres kaks autot ja kulutate niipalju bensiini ? Piisavuse printsiibi kohaselt võib sul olla vaid 1 auto ja saad bensukas oma nahaalust kiipi esitades vaid 50 liitrit kuus osta .

    See kõik on muide juba olnud ka : leivakaardid, suhkrutalongid,viinatalongid,pesupulbritalongid, autoostuluba ...

    Riik teadis alati paremini kuipalju on inimesele vaja .

    Eestil kui riigil on kah palju ressursse, mida meil on rohkem kui vaja . Meil on palju üsna puhast magedat vett, palju rohkem kui vaja, see voolab merre ! Meil on palju metsa ja maad ühe inimese kohta, rahvastiku tihedus on Euroopa jaoks naeruväärselt madal .

    https://www.indexmundi.com/map/?v=21000&r=eu&l=en

    Seda kõike annab ju piisavusprintsiibi järgi kohendada niiviisi, et ei oleks liiga palju .
  • stagna
    ...kus jalakäia peab vahel mitu kilomeetrit piki raudteed edasi ja tagasi vantsima ,et teisele poole raudteed saada .
    .


    Kus need kilomeetrite pikkused puuduvad ületused on?
  • DonRoberto
    stagna
    ...kus jalakäia peab vahel mitu kilomeetrit piki raudteed edasi ja tagasi vantsima ,et teisele poole raudteed saada .
    .


    Kus need kilomeetrite pikkused puuduvad ületused on?

    Järve ja Rahumäe peatuste vahel (1,7km) on üks ametlik ülekäik.

    Google Mapsist näha kus rajad sisse tallutud.
  • siim22
    DonRoberto
    stagna
    ...kus jalakäia peab vahel mitu kilomeetrit piki raudteed edasi ja tagasi vantsima ,et teisele poole raudteed saada .
    .


    Kus need kilomeetrite pikkused puuduvad ületused on?

    Järve ja Rahumäe peatuste vahel (1,7km) on üks ametlik ülekäik.

    Google Mapsist näha kus rajad sisse tallutud.


    Kas on võrdluseks tuua välja ka mõni koht, kuhu on vaatamata tänava puudumisele tehtud ametlik ületus?
    On see raudtee või äkki hoopis linnaplaneerimise probleem?
  • Me elame linnas/riigis, kus MAMILitele ehitatakse raudteesildu jalgrattal ringivuristamiseks, kuid Tondi raudteeülesõidu asemele pisitunnelit teha ei suudeta.

    Valikud.
  • Marvin
    Üks päris kole lugemine, kus põhjus ja tagajärg on põhjalikult sassi läinud ning kus eetilistesse kategooriatesse on isukalt ideoloogiat sisse mikserdatud:
    https://heureka.postimees.ee/6678539/avalik-kiri-euroopa-vajab-jatkusuutlikkuse-ja-heaolu-pakti
    Eriti kole on allkirjastanute nimesid vaadata - mõnda neist olen ma täitsa mõistlikeks inimesteks pidanud. Eksisin.


    Siin ka kohalikelt tuleb sellele lauslollusele jätku:
    https://arileht.delfi.ee/news/uudised/indrek-neivelt-seitse-dogmat-millest-oleks-vaja-lahti-saada?id=86154985
  • Marvin
    Me elame linnas/riigis, kus MAMILitele ehitatakse raudteesildu jalgrattal ringivuristamiseks, kuid Tondi raudteeülesõidu asemele pisitunnelit teha ei suudeta.

    Valikud.


    Marvin, IIRC kergliiklejatele mõeldud sild on kordades odavam ja tehniliselt vähemnõudlik rajatis kui tunnel
  • Tondi raudteeülesõdu ehitus vajab kõigepealt uute ajutiste raudteeliinide rajamist, mis sinna kitsasse koridori on päris raske teha ... ja lisaks, kuna on plaanis rajada vene laiusega rauteelõik lõuna poolt ülemiste järve (samasse kõrvale kust käib ka Rail Baltika), siis võivad raudteeliinid, mis läbivad Nõmmet (Paldiski suund) ning Männikut (Viljandi-Pärnu suund), üldse ära kaduda.
    Seetõttu jäävad tondikad sõitma üle raudteemäe veel paarkümmend aastat.
  • Karum6mm
    ma olen täiesti teadlik, et suur osa väga dünaamilistest tegelastest opereerib edukalt ilma erilise formaalse hariduseta.

    Karum6mm, "Dünaamilisi tegelasi" ehk kurgimüüjaid, viru ärikaid ja kotiga aasiast kauba vedajaid on muidugi alati olnud. Samuti endisi turvamehi, kes ettevõtjaks sattunud.
    See grupp, kellest mina rääkisin, on teistsugune - nemad oleksid varem läinud ülikooli ja seejärel kontsernide teenistusse. Intelligentne rahvas. Nad võivad praegugi paariks aastaks kuskile põnevasse startuppi minna (kellel on täiesti ükskõik, kas tal on mingi paber taskus või ei, oskused on olulised), aga nad ei lähe iialgi kuskile "kontserni" tööle. Distsipliin selles mõttes, et viibida "õudses klaastornis" 9-18 ja täita reegleid, neil tõesti puudub. Samas distsipliin jätkuvalt õppida ja ilusat raha teenida on neil täiesti olemas.
    Nad ei paista mitte kuskil silma, konverentsidel ei käi, ajalehes ei kirjuta, kuskil top-ides ei figureeri. Aga nad toovad Eestisse täiesti arvestatava hulga raha sisse.
    Kunagi ühel üritusel sattusin samasse lauda EAS'i tüübiga. Oojaa, me tegeleme Eesti ekspordi toetamisega.
    Kas te Amazoni-müügi toetamisega ka tegelete? Ah, mis, see on mingi jama, me tegeleme ikka MESSIDEGA..

    Karum6mm
    Minu (ja minu esivanema) kommentaar käis nende kohta, kes on omandanud alternatiivset haridust ning siis üritavad naasta traditsioonilisse süsteemi, kuid selleks napib nii teadmisi kui distsipliini. Seega on nende puhul oht, et need teatud puudujäägid võivad neid saatma jääda terveks eluks.

    Siin on nüüd eeldus, et nad tahaksid..
    Ma väidaks, et nt Tartu Waldorfkooli lõpetanud intelligentne noor inimene on tänapäevaseks eluks vaat paremini ette valmistunud kui Lütseumi lõpetanud.


  • Krista

    Siin on nüüd eeldus, et nad tahaksid..
    Ma väidaks, et nt Tartu Waldorfkooli lõpetanud intelligentne noor inimene on tänapäevaseks eluks vaat paremini ette valmistunud kui Lütseumi lõpetanud.

    Üksikuid säravaid tähti on alati olnud kes ilma mingisuguse hariduseta põhikooli matemaatika õpiku teadmiste põhjal on teadust raputanud, aga vaataks ikka veits suuremat pilti.
  • Eks saab tuua näiteid elust, kus puuduliku haridusega inimesed on jőudnud haljale oksale, aga tőenäosus, et asjad lähevad hoopis vastupidi on palju suurem.
  • Lugedes selle "Jätkusuutlikuse ja heaolu" jama tekib tahtmine silmamunad lusikaga välja koukida ja haamriga laiaks lüüa... verd jooksevad nad juba niikuinii (silmad siis).
  • Krista
    ... "Dünaamilisi tegelasi" ehk kurgimüüjaid ...

    Mis teil nende köögiviljakasvatajatega on? See oli väga raske töö.
  • Krista
    Ma väidaks, et nt Tartu Waldorfkooli lõpetanud intelligentne noor inimene on tänapäevaseks eluks vaat paremini ette valmistunud kui Lütseumi lõpetanud.


    Üks vuntsidega ja imelikke käemärke näitav noorhärra on isegi Riigikokku välja jõudnud, niiet jah, koolil pole häda midagi :P
  • Lumehelbeke maailma avastamas, ehk tsitaat ühest blogist:
    " Peamine asi, mille peale ma aina enam ja enam mõtlen on see, et kätte on jõudnud suvi ja ma pean omale töö leidma. Kust ma selle aga saan? Kus ma elama hakkan - kas Riias, Tallinnas, Tartus või hoopiski oma vanematekodus? Ja kas see, mida ma tegema hakkan, aitab kuidagi maailma ka parandada?
    Enam ei ole see mure väike abstraktne mõttemull mu peas, vaid reaalne vajadus, mis rahakotisuud kinni pigistab."

    See on nii diiiiiip, et ma lihtsalt pidin selle siia panema.
  • Linnar Priimägi: veganlus kui rahvaste väljasuretusprogramm
    Alles nüüd puutus mulle kätte ajakirja Vegan mullu viimane number. Heas trükis, paksul paberil, hoolikalt toimetatud – uhke ja kallis töö. Nii et kaanehinda 2,49 eurot vaadates tahaks küsida, kes küll on toimetuse taga. Cui bono? Aga impressum jätab väljaandja peitu. Oktoobris 2018 korraldatud küsitlus näitas, et Eestis peab end taimetoitlaseks vaid 1,2% elanikkonnast. Nii väikese sihtrühma pärast nii suur kulu? Siin peab varjuma midagi enamat. Ning ajakiri väga ei varjagi:

    «Eesmärk on hoopis teine. Tulevikus on kõik veganpoed.»
    «Taimetoit... on suund, kuhu maailm paratamatult vaatab. Peale tulevad noored inimesed ja nende väärtushinnangud on teised...»
    «Meie jaoks pole veganlus ainult toitumisviis, vaid ka mõtte- või tarbimisviis.»
    «... Liha söömine pole mitte vajadus, vaid tarbimismood...»
    «See on täiesti ebaloomulik, et meil on lihale täpselt sama lihtne ligi pääseda nagu kõikidele teistele toiduainetele.»
    «Nüüd on käes see aeg, kus riiklikud toitumisnõustajad ja kavade koostajad võiksid aktsepteerida veganlust.»
  • Postitad ainult selle osa, mis tasuta loetav? :D
  • mx77
    Postitad ainult selle osa, mis tasuta loetav? :D


    No ma eeldan, et sul on niipalju raha, et maksta ja lugeda kõik ise läbi...
  • kuusemaa
    mx77
    Postitad ainult selle osa, mis tasuta loetav? :D


    No ma eeldan, et sul on niipalju raha, et maksta ja lugeda kõik ise läbi...


    Ise lugesid ikka kõik, aga Copy&Paste blokk oli peal? :D
  • mx77
    kuusemaa
    mx77
    Postitad ainult selle osa, mis tasuta loetav? :D


    No ma eeldan, et sul on niipalju raha, et maksta ja lugeda kõik ise läbi...


    Ise lugesid ikka kõik, aga Copy&Paste blokk oli peal? :D


    Vaene rott nagu sa oled, siis sheerin sulle natuke :) Soovitan ikka vaadata, äkki investeerimiskontolt saad natuke vahendeid välja ja ise lugeda

    Need olid kolm globaalset projekti – jesuiidid, juudid ja homod (neljas, maailmarevolutsiooni kava ei tulnud välja). Ja nüüd alustavad siis oma pealetungi veganid.

    «Kolmapäeval ilmus Eesti Ekspressis lugu sellest, kuidas veganist ema üheaastasel lapsel on toitainepuudusest tõsine tervisekahjustus. Eesti Vegan Seltsi hinnangul on see ehe märk sellest, et veganipered vajavad riigiasutustelt rohkem tuge,» loeme Õhtulehest. Perspektiiv on globaalne.

    «Filmi [The End of Meat] sakslasest režissöör ütleb..., et valitsused peavad hakkama liha tarbimist reguleerima,» vahendab Ekspress uudiseid läänerindelt. Ja Kroonika teiselt poolt maakera: «Brasiilias São Paulo moenädala ajal takerdus Tales Soares ühel moeetendusel jalanõu rihma tõttu ja kukkus. Arvati, et tegu on kerge õnnetusega, ent tegelikult ei andnud elustamine enam tulemust, noormees suri... Tales oli vegetariaan, liiguvad jutud, et lava taga polnud piisavalt toitu, mis talle sobiks ehk ta polnud väga kaua midagi söönud...» Mõrtsukad! Veganid vajavad esimest märtrit.
  • veganid:) ....a äkki osad inimesed ongi taimetoidulised nagu osad loomadki, kuigi jah ühe liigi sees siin maailmas sellist asja minuteda ei esine :))
    .... ise küll üle päeva lihatoiduta vastu ei peaks
    lühidalt: grillihooaeg on ammu alanud
  • Vegan ei ole taimetoitlane vaid vegan on religioosne sekti usku inimene. Veganite ja taimetoitlaste vahel tuleb teha kõvasti vahet, nagu gripi ja nohu vahel tuleb teha.
    Veganlus on õnneks nähtus mis läheb, nagu gripp, suuremal osal nakatunud inimestel mõne aja pärast üle.
  • Ju siis Sandra Vungi üritas olla ise teadlikult vegan ning mitte käia salaja öösiti pimedas külmkapi kallal sinki söömas.
  • Kui inimene oleks loodud taimetoitlaseks, siis oleks ta seedeelundkond nagu lehmal või lambal , mitmeosalise maoga, mis mahutab mitukümmend liitrit taimetoitu . Ja ta veedaks suurema osa oma ärkveloleku ajast seda toitu süües ning mäletsedes .
  • Kui jumal inimest ei loonud, siis me arenesime ahvidest. Nägin kunagi dokkfilmi, kuidas suured ahvid jahtisid puude otsas väikesi ahve, hirmutasid nad latva ja said sealt kätte. Liha läks sõbralikult jagamisele. Sellist dokki võiks veganitele näidata ja sellest peaks piisama, et aru saada, kas inimene on geneetiliselt vegan või siiski mitte.
  • Ahve süüakse Kurrunurruvuti rahvaste seas tänapäevalgi.
  • Sattusin juhuslikult Tallinna vanalinna ühte vegan restorani. Lugemislaual lebasid ajakirjad Vegan ja Telegram, viimase sisuks "lame maa" - järelikult öko ja vegan elustiili juurde kuuluv maailmavaade?
  • eln
    Sattusin juhuslikult Tallinna vanalinna ühte vegan restorani. Lugemislaual lebasid ajakirjad Vegan ja Telegram, viimase sisuks "lame maa" - järelikult öko ja vegan elustiili juurde kuuluv maailmavaade?


    Eks see ju rohkem elustiil, kui tegelik vajadus ole.
  • Vegan "elustiil" ei ole lihtsalt maailmavaade vaid pigem religioon, usk, sekt. Selle tõttu kõlbab "lame maa" sellega igati hästi kokku. Veganluse puhul pole mitte midagi tegu tervislikkusega, kogu nende tervislikkuse-jutt on veganluses mimikri.
  • Haridus- ja teadusminister Mailis Reps jättis tegevusloata Tartu demokraatliku võlukooli ja Võluvõru demokraatliku unistuste kooli. Mõlemal koolil oli plaanis alustada õppetööd sel sügisel põhimõttel, et lapsed saavad ise valida, milliseid aineid neile õpetatakse ja kes seda teeb.

    https://www.postimees.ee/6716362/reps-jattis-kaks-volukooli-tegevusloata
  • Delfi Podcast:
    Eesti "juhtiv" Vegan Kadri Sikk räägib lähemalt oma religioonist ja jutu sees ta esitab ühiskonnale terve rea erinevaid nõudmisi, mida ühiskond --> Tema <-- tarbeks täitma peab. Ühtlasi ta kurdab, et väga paljud kaas-kamraadid on veganlusest loobunud ja süüdistab selles kõiki teisi, eriti ühiskonda, sest ühiskond ei ole, tema arust, tekitanud tugimehhanisme selle religiooni püsima jäämisele.
    https://tasku.delfi.ee/player/loomadehaal/640796934
  • R.Ott
    Haridus- ja teadusminister Mailis Reps jättis tegevusloata Tartu demokraatliku võlukooli ja Võluvõru demokraatliku unistuste kooli. Mõlemal koolil oli plaanis alustada õppetööd sel sügisel põhimõttel, et lapsed saavad ise valida, milliseid aineid neile õpetatakse ja kes seda teeb.

    https://www.postimees.ee/6716362/reps-jattis-kaks-volukooli-tegevusloata


    Huvitav kas Sigatüüka Nõiduste ja Võlukunsti Koolil olid paberid korras?
  • Henno Viires

    Huvitav kas Sigatüüka Nõiduste ja Võlukunsti Koolil olid paberid korras?

    Ei olnud ju, mäletatavasti ministeerium tahtis seda kogu aeg kinni panna.
  • ttrust
    Delfi Podcast:
    Eesti "juhtiv" Vegan Kadri Sikk räägib lähemalt oma religioonist ja jutu sees ta esitab ühiskonnale terve rea erinevaid nõudmisi, mida ühiskond --> Tema <-- tarbeks täitma peab. Ühtlasi ta kurdab, et väga paljud kaas-kamraadid on veganlusest loobunud ja süüdistab selles kõiki teisi, eriti ühiskonda, sest ühiskond ei ole, tema arust, tekitanud tugimehhanisme selle religiooni püsima jäämisele.
    https://tasku.delfi.ee/player/loomadehaal/640796934


    Las nad pläravad. See on umbes sama kui hoverboardid mõned aastad tagasi. Tulid, olid ja nüüd on kõigil palju coolim liikuda elektritõuksil. A need lollid kes oma tervise/elu veganlusega persse keerasid, palju õnne, inimkond tänab teid. Valus on loll olla

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon