Soovitage häid aktsiaid. - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Soovitage häid aktsiaid.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Danske Bank:
    P/B = 0,55
    ROE = 9%
    DivY% = 9%

    Tippjuhtkond ostab ise aktsiaid. Pank ostab aktsiaid tagasi (ajades BVPS veelgi üles, kuna open market discount on nii suur) tempoga 4,5% OS/aastas. Mulle tundub tänastel tasemetel suht bulletproof, seega Murphy seaduste järgi kuidagi mõrvab see mind ikkagi ära :)

    Aga olen ostnud ja ostan veel. Nordeat ka, aga Nordea on light versioon sellest ilma buybacki ja insider buy'ta.
  • Ma arvasin, et 100 peab. Vaata kus ma nüüd olen : )
  • Aastal 2002 tehti siia foorumiteema: "Danske Bank võtab üle Swedpanga". :-)
  • Olen jälginud Dansket tasemelt kui ta kauples 140 kandis ja tundus ka odav. Aga vastutuul alles hakkas kerima:
    * põhjamaad jahtuvad. Laenuküllastumine
    * ameerika suhtub Euroopasse kõike muud kui sõbralikult. Seega võib siit tulla üllatav laks

    Ja nii ma jäingi jälgima ja jälgima, kuni stok muutus fundament aina odavamaks ja odavamaks. Nagu laksu ajal Swedi ostjad, kes eranditult täna kõik on vee all. Keegi kirjutas foorumis kunagi hästi, et invest pole nagu 'läheme kõik koos rukkist lõikama'. Swedi mindi sedasi ostma

    Tark oleks vaadata ajalugu, kuidas varasemad reversalid on aset leidnud. Stok peab näitama elu, bidi, boom, volume, reversal...sign of life.
    Ja hetkel ei ole seal ühtki neist, mis annaks signaale, et suund on muutumas või müüjal lõpuks ammo otsas ja keegi tahab stokki. Value trap on ajule parajalt osav trikk.
  • kas raskete aegade üleelamiseks sobiks CSCO? öösel tuli välja viimase Q norm tulemuste, kuid kergelt bearish guidoga + tõdemusega, et CHN müük kukkus 25%. Muid koledusi esialgu ei märganud, üsna realistlik outlook. Analüütikud hoiavad-uuendavad peale ER oma PT-sid jätkuvalt 50ndate peal.
    Eilse päeva -4%-le on stock praegusel eelturul kukkunud lisaks -8% ja kaupleb $46.5 kandis. Bottomit ei püüa, aga näib ostukandidaadina.
  • olevik
    tuleb nõustuda, et ZS, CRWD on veel toksilised, kuid sobival ajastamisel on vahepeal antud variante ka rahulikumale inimesele.
    Järgmisena pakuks välja NTNX, nüüd siis ostuna. Stock on saanud allapoole survet juba mitu kuud, execution ja ka sales guidance on olnud niruvõitu, reedel pandi nüüd topeltkäibega mats allapoole (vast NTAPi pärast).
    Kas bottom $20 kandis juba käes, kas ootused piisavalt maha tambitud ja kuu lõpus tulev ER toob natuke üllatust (nt mõni big deal, mille jahile NTNX kevadel läks)?
    Teesiks oleks esialgu lühiajaline tõus 10-15%, mitte enamat.

    Lühike vahekokkuvõte 05.08 mainitust:
    ZS ja CRWD lühikesed on saanud tänaseks ca +10-15% teenistust.
    NTNX (käis kuu keskel isegi $18 all ära) üllatas eile õhtul tulemustega ning pikad saavad selle +20% ka ära (täna eelturul $23.5 kandis).
  • NTNX - tegi korralikku jah. Aga CRWD ja oleviku postitused:

    22.07 hommikul küsimus, et kas CRWD shortida, siis hommikune hind sellek oli $82.27.
    05.08 hommikul, kus sa ütlesid, et toksilised, oli seis selline: $83.34.

    Täna hommik viimane hind: $87.86
    Selle perioodi ajal käis ka $101.88.
    Pigem oleksid selle +20% liikumisega olnud vahepeal korralikult vee all.

    Aitäh. Seniks muusikat.
  • ymera, enda kaitseks ütleks niipalju, et konkreetselt E05.08 hommikul ma ju ei soovitanud CRWD-d shortida, pigem otsida selleks paremat hetke ülivolatiilsete päevade vahel. Tolle nädala lõpuni, peale 05.08 verelaskmist, pani kogu turg ja CRWD ju üles suure sammuga ja CRWD momentum jätkus veel järgmiselgi.

  • Las ta olla. NTNX soovitusega läks sul ju hästi.
    CRWD on lihtsalt nunnu. ZS 2. See läks from $20's to $80's beat ja raise kontsertitega, kuigi kogu aeg oli kallis.
    CRWD numbrid on hetkel veelgi äkilisemad.
  • ymeramees
    Las ta olla. NTNX soovitusega läks sul ju hästi.
    CRWD on lihtsalt nunnu. ZS 2. See läks from $20's to $80's beat ja raise kontsertitega, kuigi kogu aeg oli kallis.
    CRWD numbrid on hetkel veelgi äkilisemad.

    :-P mida siis selle juurde veel ROKU numbritest arvata? Sõidame selle aasta lõpuks 200-ni ära... või siiski mitte.
    Üks analüütik juba vabandas, et ta oma piiratuses ei saanud juulis aru ROKU jumalikust iseloomust :-)
  • Mõned joonistused ajaviiteks. Signaalid on tugevad, ostetakse, jõuliselt, suhteliselt madalalt/põhjast!
    Tees oleks umbes selline:


    PLAATINA


    HÕBE
  • Tehnilise analüüsi võlud. Valid, milliselt ajahetkelt joonistama kukud.
    Siin me ei kasutanud seda ajatelge, mis algses postituses.




    Ja ka siin võtsime mõõdupuuks mingisuguse teise ajaühiku.


    Ei viitsi seda teksti vanadelt chartidelt uutele kopeerida, aga need näeks seal väga naljakad välja.

    Maiu on piimaauto. Seniks muusikat.

  • Plaatina hinna tõusule panustamiseks sobiks järsku SBGL, aga ei julge seda puutuda.Põhjuseks majanduslik ja poliitiline olukord LAV-is. Kunagine Musta Mandri kõige arenenuma majandusega riik kipub Zimbabve(endine Rodeesia) teed käima.
    BKEP, mida kunagi siin teemas soovitasin, käis 1.50 kandis ära(minu ostuhind ca 1.20).Hetkel hoian seda, kui perspektiivikat dividendiaktsiat.
  • SHOP
    Üks halb idee ka vahelduseks. Aga kui hetkel seda ei kasuta, siis ei saagi teada.
    Hetkel üks kuumimaid non-stop momo stokke turul, ROKU kõrval. Selliseid shortida on ülimalt riskantne, sest tegelikult ei taha rongi ette astuda, ainult õigel ajal ja seda viimast on kuradima raske ära tabada. News feed võib olla ülihea ja tulemused samuti jooksvalt (mis ka SHOP-l on), aga stock ise hakkab ilmutama turul vbl. neile mittevastavaid signaale. Siin peab stopi panema, sest kasvulugu pole veel kaugeltki läbi..AGA mingid väikesed märgid on, et ajutiselt on stokis nõrkust. Täpselt selline elame-näeme idee. Kui hetkel ei tööta, siis kusagil mujal ja muul ajal. Puhas math, sest mingi X moment tuuakse see suhteliselt allpoole niivõinaa. Siin võib olla triger esimene downgrade vms. Või mingigi crack kasvuloos. Vaadake, mis juhtus ULTA-ga kui guidot alla tõid...Killer

    Fundamentaalist pole siin kohane rääkida, aga taustsüsteemiks niipalju, et GAAP on kahjumis. Käive yoy ca +50%
    Nagu ma alustasin - väga halb idee ;)


  • 3.2019

    rinx
    Äkki kellelegi siit midagi pikemaks jälgimiseks. Esimesed märgid on turul olemas, et stokis hakkab supply vähenema ja ostjad on jõuliselt huvitatud. Vähemalt lühiajaliselt küll. Kogu süsteemi jahtumise taustal võib ümberpööramine muidugi pikemaks venida, aga pakun, et igati huvitav asi.


    WDC 1999


    WDC 2019



    Ja täna...exactly nagu oodatud.



    Krt oskaks ise ka sedasi ....
  • Üks suht asümmeetriline bet: International Personal Finance (London: IPF). Kõik summad siin £.
    Põhitegevus on agentide kaudu, ukselt uksele, underbanked klientidele laenude andmine. Kõrvaltegevus on IPF Digital (eestis Credit 24 kaubamärgi all). Ehk siis online kanalite kaudu underbanked rahva finantseerimine. Põhitegevus on suurelt kasumlik, Digital tuleb see aasta esimest korda kasumisse.

    Ikaldus alates aastast 2014, kukkunud üle 5 korra. Hädad alates sellest, et Digitalil on läinud kauem aega, et kasumisse jõuda, Mehhikosse laienemine on underperforminud, kuni selleni, et mitmetel euroopa turgudel on regulatiivselt kurku saadud. Täna on 2 akuutset häda pea kohal: 1) Poolas on vanadest aegadest üleval potentsiaalne maksurisk kuni 70M (max exposure). Ise nad tunnevad ennast selles vaidluses tugevalt, aga kindlust ei saa olla. 2) Poolas pangad lobistavad APR lage koos erandiga krediitkaartidele. Poola on IPF'le väga suur turg, seega palju ebakindlust. Samas minu hinnangul suht selge, et kui APR cap läbi läheb ja senine tegevus selle alla ei mahu, oleks IPF plaan B kogu tegevus "krediitkaardistada", et tegevust jätkata. Kui tuleks lahkuda, siis APR cap ei laiene vanadele laenudele ehk seda booki saaks vajadusel skeleton crew'ga maha joosta paar aastat.

    Mcap: 230M.
    Omakapital: 420M.
    Aastane kasum suurusjärgus: 70M.
    Div y%: 12% (covered ~3X)

    3 transheed võlakirju ei kauple distressed tasemetel, ehk võlakirjade turg ei indikeeri katastroofi.

    Asümmeetriline minu meelest seetõttu, et worst case on 0, realistlik worst case on Poola exit ja seetõttu 30%-40% väiksem ettevõte edaspidi, aga kui need 2 ei realiseeru, siis praegu on turul saada P/B=0,6, P/E=3, digitaalvaldkonnas kasvav ettevõte. Kui ta oleks 4X kallim, ei oleks tegu kalli ettevõttega.

    Olen ostnud ja hiilin momenti, et veel lisada, kui hind peaks veel ikalduma.

    VÄGA EBALIKVIIDNE, likviidsusfetishistidel mitte torkida.

    Edit: CEO on oma raha eest ostnud viimase paari kuu jooksul poole miljoni eest aktsiaid. CFO on ka natuke raha eest ostnud.
  • Märgiks juurde, et mitte ainult Poolas pole APR lagi päevakorral. Tõsi, Poola peaks ses osas olema suurim turg.
  • muruke
    ROKUst on tulemas aasta 2017 uus hittaktsia. Catalyste, argumente on mitmeid, miks seda osta.

    2017 hinnasiht 100+dol, 2018 140-200dola. Võimalik ka enne seda takeover.


    Pidevate ROKU shortijatele tuli meelde üks arvamus (millele mina muidugi tüüpiliselt vastu vaidlesin, jälle ekslikult, kuigi pikalt oli asi kännu taga).

    Proovib tagantjärgi viimase aja plahvatuslikust tõusust aru saada. Oli mõnda aega paljude mudelites kui rauamüüja, ka minu. Nüüd on USA-s tõusnud muljetavaldava kasutajate kasvuga meediaettevõtteks, suuremate krodajatega loomulikult. Kogu kasutajate massile toetudes saab korralikult tulevikus hakata reklaami müüma ja need söövad selle tänu suurele hulgale tasuta pakutavale sodile/contentile.

    Tänu millele on ROKU niimoodi plahvatanud. Siin üks pilt:


    TCL-s on teadupärast built in ROKU sees ning müünud end unitites esimeseks USA turul. Odavate, väiksemate otsa telekatega, mis ilmselt spetsiaalselt streamimiseks ostetakse. Kogu ROKU raud samuti odavneb, meelitades endaga kaasa kasutajad, kelle arvu pealt saab reklaami müüa. Lisaks international opportunity, mis kasutajate pealt käivet vähendab, aga kasutajate kasvu numbrite arvu plahvatab. See on vist mingite paksude kasside game plan, sest sellist steady tõusu ei näe tihti. Isiklikult ootan mingit igavat valuation based downgrade, mis tunnistab ettevõtte jätkuvalt heaks, aga stocki mulliks.
    Murukeselt kahest kaks, TSLA short call ja ROKU long.
  • Lugesin seda eelmist tükki ja silme ette kerkis see visuaal (kes teab filmi, see teab):


    Aka, mis siis nüüd juhtus? Ok, see stok võib tõesti olla aasta pärast 200+ ja rohkemgi, kes seda teab. Lugu on huvitav, kuigi täna ad revenue juba vist 2/3 ja pidid pakkuma mingit screensaver reklaami. Kes kasutajatest vaatavad screensaver ajal reklaami?!
    Lisaks ääremärkusena mainiks, et P/S on antud isendil 20...just kakskkümmend. AMZN nt 3.5.

    Kronoloogia
    4.09 Eellugu:


    Olin suht kindel, et oleme formuleerimas BLOW OFF TOP liikumist. See on hästi tüüpiline stoki õhku laskmise dünaamika, millele peab eelnema teatud tüüpi detailid. Iga fond/hedge teab seda, ainult, kes ei tea, on retailer, kes pardale kaaperdatakse. Ja peagi imestab, aga ma ju ostsin...PT rise...positive news feed?! Great ER > slow grind > PT rise > positive news > Gramer > Robinhood TOP 5 holdings jne
    Ja, kus ma seda varem olen näinud ? NFLX 420 juures, peale ER kui PT tõsteti ca 500ni. Gap up, gap up...aga bleeding!
    AMD, samuti great ER...Lisa käis Crameri juures ja rääkis kui bright on future. PT mitmed tõsteti ca 37, et toetada turgu.
    Ei läinud palju aega, kui mõlemad stokid lasti totaalselt õhku. NFLX 420 > 240. AMD 33>17

    Igatahes nüüd kooliõpiku järgi.
    4.09 price target rise, järgnes kauplemisel metsik käibe muutus! See on parabooli viimane osa, kus tegelt need shordid (ka. minu I attempt) squeezitakse viimaks välja. Kokku saavad kaks osapoolt, short squueze ja osavad, kes siis müüvad/shordivad, või peened optsiooni strateegiad. Squeeze on jõuga tekitatud nõudlus. Keegi ei tule, mõistlikest osalistest, stoki sellisel tasemel enam isegi invest ideena ostma. Ainult, kes tahab bagholderiks jääda. Stok näitas samal päeval ka esimest müügisurvet, aga ei midagi liiga jõulist..müüja on tegelt olemas ja tegutseb.

    5.09 müüja astus sisse. Jõuline esimene crack ehk "mõra"..shortisin 167 pealt esimese osa...stokil lasti päeva II pool taastuda. Andmaks retaileritele/robinhoodidele lootust, et see kõik on ajutine. TOP ei ole kunagi päeva teema, see on tavaliselt protsess. Põhju tehakse tihti küll "V" bouncena ja järsult.

    6.09 ei midagi erilist, aga stok ei liigu enam. Cramer arvab, et ROKU on ikkagi väga hea bet


    9.09 perfect blow off top. Keegi lüütik tõstis PT ja lisaks uudis, et laienevad ka UK-sse. Stok avanes ca 173 juures, siis rise to 176 ja kohe reversal tagasi 173 juurde. Shortisin 172 juurde. Taas väga kõrged müügikäibed ja surve. Sellise liikumise jaoks peab foonil olema hästi positiivne news feed. Ning jätkus terve päev stabiilne selling. Panin 161 juures kinni.

    9.09. päeva sees hakkas levima miskine linnalegent, et ROKU poised to acquired. Retailer > buy more.

    Shordin seda peagi uuesti. See võib olla selle aasta tipp, vähemalt hetkel on kogu mäng languse peale üles ehitatud. Mõlemad osapooled saavad laksu: need kes shortisid üles ja need kes ostsid 170 juures.



  • Pane nüüd see püss käest ja rahune natuke maha. Joonistada ja joonistada ühe aktsia kohta mingit seiklusjuttu, kui TERVE BÖRS tõmbas jõuliselt kiire kasvu, aasta tippude aktsiatest välja ja pritsis seda aasta põhjades olevatesse madala valuatsioonidega aktsiatesse.

    P.S. Loomulikult on ROKU aksia mullis. Ja loomulikult ei ole sa ainuke, kes seda näeb. Kõik feedid on viimasel ajal tüüpe täis, kes seda tippu otsima on läinud.
  • Päris naljakas oli vaadata, kuidas stoki tipus call-e tehakse. Miks siis soovitad osta?
    See on tahavaate peegel, et turul lastakse momodest õhku välja - ja mis siis? Oluline on et oled õigel poolel, kui on oht, et see juhtub või näed märke, et see on juhtumas.

    Oluline, et kas siin on midagi kellelgi õppida. See on TÜÜP blow off top trading dünaamika. See ongi näide, kuidas ja millal tegelt tuleks shortida.
  • Milliseid calle seal tipus siis tehti?Tundub sulle, et neid ei tehtud terve tee üles, vaid just nüüd?

    Ja veel, kui sa esimesel juunil kirjutasid, et sa oled kurguauguni short, kas antud juhul oli tegu lisamisega?

    Ja kui sa siis olid kurguauguni short, kuidas sa said üleüldse lisada? Mingite positsioonidega lehvitamine, mille avamisest või kinnipanemisest pool on punastades maha vaikitud on kuidagi ebatäiuslik.
    Kui sa oled saanud sama rehaga seitse korda mööda mune, siis ei kõla enam usutavalt, kui sa kaheksandal korral tuled oma paistes munadega midagi boldis teistele õpetama.

    rinx:
    Kurguni short high pe ja momo asjades...eeldusel et asjaomased korrigeerivad oma mõtteviisi ja hindavad lootused ümber + turu signaalid müügi agressiivsusest.Short hetkelNFLXADBEROKUUBERSHOPMAMELIainuke longTSLA stopp 183Do you wanna kill me...kill me then! I am here..do it now.

    Ma shorisin ka reedel seda natuke, kuna Laura Martin tegi positiivse coveri, kuid jätkas buy ja $150 targetiga. Hommikune nõrkus võis, kuid ei pidanud olema sellest, ei tea.
  • Selles ongi asja iva, et me räägime erinevat keelt. Mõnele on vaja analüütikute PT, covereid, katmisi vms, news feed, kuigi samal ajal, turu taustal valmistutakse hoopis millekski muuks. Ja neid signaale on võimalik näha, kui silm on terav. Nii ei õpigi midagi, kui vägisi jalad vastu ajada, siis ei saagi teada, vbl. on kusagil midagi veel, mida ma veel ei tea. Eriti kui teiste üle pidevalt iroonitseda ja pilkavat nalja teha. Samal ajal ise midagigi konkreetset välja pakkumata.

    Leidsid mingi ebaõnnestunud tehingu...mis seal ikka. Täiesti ebaoluline. Peabki eksima, see on mängu osa. Kõige hullem, kui seda karta.

    Aga märk on maas, hea call ROKU long?
    Muuseas turul pole selle Laura M calliga mitte-miskit pistmist. See on aju gümnastika, mis soovib tõestada, et igal liikumisel on mingi infokillu silt küljes. Et oleks kõik loogiline ja enda jaoks põhjendatud.
  • ymera, mu meelest teed sa natuke liiga siin. Reeglina ei anna keegi siin "nüüd ja kohe" soovitusi, pigem vihjeid, mis ja mis suunas võiks liikuda. Rinxi ülevaade/tähelepanekud võivad mõnele ju vägagi õpetlik olla, tehingu ajastamine on nagunii omaette teema, kui indeksid panevad +1% ja -1% ülepäeviti. Ka paistes munadega on võimalik turul midagi ju teenida.
    Pakud ehk isegi mõne tulutoova prognoosi?
  • Sa väidad, et mu kirjutis nv oli long ROKU soovitus? Oeh.
    See oli tagasiulatuva vaatega, meenus ühe kasutaja julge vise long suunal ja pannes üles oma arusaamise põhjustest, miks ta siiani on jõudnud, kus ta on.
  • 4.09 SHOP short idee läks täna kinni 347$.
    Peab laskma turul seedida, mida edasi tehakse. Tahaks siit hirmsasti bounce näha, aga siis taas short radaris. Selle stoki long run võib samuti olla "katki"
    Olin ise nõks varem seal sees:

  • Ja ROKU on kahe päevaga 176 > 140. Kas mõni analüütik ka seda ette ütles? Kõik on hämmingus. Turg ise ütleb, mis on õige. Aga ometi said siit väga paljud kannatada...vaadake käibeid ja need tehakse 165-175 vahel ehk totaalses tipus. Shordid kaotasid oma pikalt hoitud käe ja robinhoodid oma long idee mille mõni lüütik ette söötis....stop lossiga.

    Nokin siit ettevaatliku long...144...140
  • RINX jätka samas vaimus, mõne jaoks graafikud ja käibed ei loe, usub lihtsalt oma tarkust ja fundamentaali ja polegi mõtet võidelda. Et seda mõista, tuleks lugeda VPA kohta. Olles lugenud mitmeid raamatuid, siis parima tunnetuse annab swingile minnes fundamentaal+ tehniline koos. Et kui sõidad jäärallit, siis ikka tead, et on talv ja kurvis visatakse peput ning peale seda sõit edasi. Ehk kui minna kuskil pikaks, võiks vähemalt teada, kas bk või dilute ei ole tulemas ja põhjas õigeid märke nähes hüppad pardale.
  • Tencenti suuromanik, LAVi Naspers, listis Amsterdamis oma varad Prosus NV-na. +32% ühe päevaga o:
    LAVis ei tahtnud keegi õiglast hinda maksta.


    https://www.biznews.com/briefs/2019/09/11/prosus-soars-amsterdam-debut
  • Siin veel viimasele tradele üks pilt, miks ROKU 144-140 ost oli.



    Hr. suffiks - olen sees, Danske.


    Lisaks ostsin järgmise aasta keskele hõbeda calle. Minu tees oli, et sellistelt tasemetelt on potentsiaal pigem üles, kui et neid veel enam alla müüakse. Pluss toetus fundamentaali poole pealt, ehk CB-d tegevus, valuutad.

    Aga nüüd ilmselt mõneks ajaks over and out.
  • rinx

    Hr. suffiks - olen sees, Danske.


    Vabandage, Hr. suffiks on mu isa. Kutsu mind Vambolaks.
  • suffiks
    rinx

    Hr. suffiks - olen sees, Danske.


    Vabandage, Hr. suffiks on mu isa. Kutsu mind Vambolaks.


    Krt, oma arust olen kõva nalja- ja napsumees, aga vahepeal käib see siinse foorumi peen huumor way over my head. Igatahes - suffiks - grosse danke Danske calli eest, usaldasin kinnisilmi isikulisest sümpaatiast lähtuvalt ja ei pidanud pettuma (Y)
  • PLT - Poly initiated with an Overweight at Morgan Stanley Morgan Stanley analyst Meta Marshall started Poly with an Overweight rating and $58 price target. The hardware vendor is "uniquely positioned" to benefit from cloud communication transitions, Marshall tells investors in a research note. With improved growth, cash flow, and leverage over the next few quarters, Poly shares at current levels offer an "attractive rerating opportunity with limited downside risk," says the analyst.

    Koduleht
    Moodustus Plantronicu ja Polycomi ühendamisest. Kooslus sai high leverage ning tegi mõningaid vigu. Peale seda ei ole teda väga kaetudki, moodustus uus asi. Kuna kõvasti laenudes, siis on PE suhtarv väga madal. Poly sees FY20 adjusted EPS $5.35-$6.35, consensus $5.88, viimastest tulemustest. Kui sektorit teenindab, mis kasvab omajagu mühinal ja oma võimendust vähendab, siis ilma suurema hookus-pookuseta võiks asi ühel ilusal päeval $50+ olla. Poole aastaga või nii.

    Esialgu lootsin seda hommikul osta ja jalad pärast puhtaks pühkida, aga kurat, ei saanud kätte. Ja paistab, et alla tulla ei taha ning minu tüpaazile see ostmata jääb.
    Aga isiklikult undub, et see Morgan Stanley asi võib aktsiat siin lähiajal toetama hakata, pole vaid päevasiseseks toimetamiseks.

    P.S. Kirjutamise ajal läks asi juba liikuma.

    Natuke hullu liikumise tegi hiljaaegu üks JPM-i init. Out of consensus MAXR init to OW. See nüüd nii püss ei ole, aga võiks nii nädala jooksul $40 alla jõuda küll.
  • raagite siin kõik võõrkeeli ja hääldate kamoon erilise hoolega aga vaadake, mis teeb helsinki börsil eesti mehe poolt juhitud Incap - ICP1V - või Nordea või ka eestis tuntud Ramirent - miks te kõik olete US and a usku???
  • ROKU - kaks pilti.Üllatavalt oli seal veel väga palju õhku, arvestades kolmapäevast Comcasti peale kukkumist. Aga siin ta on.
    Põhjus

    Tagajärg
  • Ajutine paus võiks seal 100 juures tekkida. Tegemist suure pildi graafikuga (tulp on nädal)

    https://www.tradingview.com/x/CMQOSRG7/
  • Visahing
    Ajutine paus võiks seal 100 juures tekkida. Tegemist suure pildi graafikuga (tulp on nädal) 21.09

    https://www.tradingview.com/x/CMQOSRG7/


    24.09 hind 100 peal.
  • ROKU ja mõne teise baasil, ajutine nähtus, aga tundub, et suure paki liigutamine, toob kaasa hinna languse, seal ka täpselt mega pakk hinna tipus.
  • suffiks
    Üks suht asümmeetriline bet: International Personal Finance (London: IPF). Kõik summad siin £.
    Põhitegevus on agentide kaudu, ukselt uksele, underbanked klientidele laenude andmine. Kõrvaltegevus on IPF Digital (eestis Credit 24 kaubamärgi all). Ehk siis online kanalite kaudu underbanked rahva finantseerimine. Põhitegevus on suurelt kasumlik, Digital tuleb see aasta esimest korda kasumisse.

    Ikaldus alates aastast 2014, kukkunud üle 5 korra. Hädad alates sellest, et Digitalil on läinud kauem aega, et kasumisse jõuda, Mehhikosse laienemine on underperforminud, kuni selleni, et mitmetel euroopa turgudel on regulatiivselt kurku saadud. Täna on 2 akuutset häda pea kohal: 1) Poolas on vanadest aegadest üleval potentsiaalne maksurisk kuni 70M (max exposure). Ise nad tunnevad ennast selles vaidluses tugevalt, aga kindlust ei saa olla. 2) Poolas pangad lobistavad APR lage koos erandiga krediitkaartidele. Poola on IPF'le väga suur turg, seega palju ebakindlust. Samas minu hinnangul suht selge, et kui APR cap läbi läheb ja senine tegevus selle alla ei mahu, oleks IPF plaan B kogu tegevus "krediitkaardistada", et tegevust jätkata. Kui tuleks lahkuda, siis APR cap ei laiene vanadele laenudele ehk seda booki saaks vajadusel skeleton crew'ga maha joosta paar aastat.

    Mcap: 230M.
    Omakapital: 420M.
    Aastane kasum suurusjärgus: 70M.
    Div y%: 12% (covered ~3X)

    3 transheed võlakirju ei kauple distressed tasemetel, ehk võlakirjade turg ei indikeeri katastroofi.

    Asümmeetriline minu meelest seetõttu, et worst case on 0, realistlik worst case on Poola exit ja seetõttu 30%-40% väiksem ettevõte edaspidi, aga kui need 2 ei realiseeru, siis praegu on turul saada P/B=0,6, P/E=3, digitaalvaldkonnas kasvav ettevõte. Kui ta oleks 4X kallim, ei oleks tegu kalli ettevõttega.

    Olen ostnud ja hiilin momenti, et veel lisada, kui hind peaks veel ikalduma.

    VÄGA EBALIKVIIDNE, likviidsusfetishistidel mitte torkida.

    Edit: CEO on oma raha eest ostnud viimase paari kuu jooksul poole miljoni eest aktsiaid. CFO on ka natuke raha eest ostnud.


    Marathon Asset Management (special sits ja distressed debt butiik) ehitab steiki (5% -> 10%+)
  • Üli toksiline kraam nagu Bloom Energy (BE). IPO tehti vist 20 taala pealt ja kasumit pole siiani suutnud näidata.
    Lühikesed on üsna veendunud, et asi läbeb pankrotti. Peksti alla 2,70 taalani.
    Täna õhtul on tulemused. Kui midagigi positiivset tuleb siis mega rally. Tasub radaril hoida.
  • Siit võib täna nimevääriline liikumine tulla. $TURN great 's after hours NAV $3.05 --> trading at a $0.80 discount. 8% Quarterly and 15% Year-To-Date Increase in Net Asset Value Per Share to $3.05 as of September 30, 2019
  • Kippari
    Siit võib täna nimevääriline liikumine tulla. $TURN great 's after hours NAV $3.05 --> trading at a $0.80 discount. 8% Quarterly and 15% Year-To-Date Increase in Net Asset Value Per Share to $3.05 as of September 30, 2019


    Ja miks peaks discount kaduma?
  • ymeramees
    Kippari
    Siit võib täna nimevääriline liikumine tulla. $TURN great 's after hours NAV $3.05 --> trading at a $0.80 discount. 8% Quarterly and 15% Year-To-Date Increase in Net Asset Value Per Share to $3.05 as of September 30, 2019


    Ja miks peaks discount kaduma?


    Ei pea aga võiks :)
  • suffiks
    Üks suht asümmeetriline bet: International Personal Finance (London: IPF). Kõik summad siin £.
    Põhitegevus on agentide kaudu, ukselt uksele, underbanked klientidele laenude andmine. Kõrvaltegevus on IPF Digital (eestis Credit 24 kaubamärgi all). Ehk siis online kanalite kaudu underbanked rahva finantseerimine. Põhitegevus on suurelt kasumlik, Digital tuleb see aasta esimest korda kasumisse.

    Ikaldus alates aastast 2014, kukkunud üle 5 korra. Hädad alates sellest, et Digitalil on läinud kauem aega, et kasumisse jõuda, Mehhikosse laienemine on underperforminud, kuni selleni, et mitmetel euroopa turgudel on regulatiivselt kurku saadud. Täna on 2 akuutset häda pea kohal: 1) Poolas on vanadest aegadest üleval potentsiaalne maksurisk kuni 70M (max exposure). Ise nad tunnevad ennast selles vaidluses tugevalt, aga kindlust ei saa olla. 2) Poolas pangad lobistavad APR lage koos erandiga krediitkaartidele. Poola on IPF'le väga suur turg, seega palju ebakindlust. Samas minu hinnangul suht selge, et kui APR cap läbi läheb ja senine tegevus selle alla ei mahu, oleks IPF plaan B kogu tegevus "krediitkaardistada", et tegevust jätkata. Kui tuleks lahkuda, siis APR cap ei laiene vanadele laenudele ehk seda booki saaks vajadusel skeleton crew'ga maha joosta paar aastat.

    Mcap: 230M.
    Omakapital: 420M.
    Aastane kasum suurusjärgus: 70M.
    Div y%: 12% (covered ~3X)

    3 transheed võlakirju ei kauple distressed tasemetel, ehk võlakirjade turg ei indikeeri katastroofi.

    Asümmeetriline minu meelest seetõttu, et worst case on 0, realistlik worst case on Poola exit ja seetõttu 30%-40% väiksem ettevõte edaspidi, aga kui need 2 ei realiseeru, siis praegu on turul saada P/B=0,6, P/E=3, digitaalvaldkonnas kasvav ettevõte. Kui ta oleks 4X kallim, ei oleks tegu kalli ettevõttega.

    Olen ostnud ja hiilin momenti, et veel lisada, kui hind peaks veel ikalduma.

    VÄGA EBALIKVIIDNE, likviidsusfetishistidel mitte torkida.

    Edit: CEO on oma raha eest ostnud viimase paari kuu jooksul poole miljoni eest aktsiaid. CFO on ka natuke raha eest ostnud.


    Paar kuud, +50%, müüsin 2/3 maha, sest Mehhiko on jätkuvalt ikaldus ja Digitali kasv on sisuliselt 0. Jätkuvalt odav, aga sutsu iffym kui enne tundus. Vbla mistake.
  • harley
    Üli toksiline kraam nagu Bloom Energy (BE). IPO tehti vist 20 taala pealt ja kasumit pole siiani suutnud näidata.
    Lühikesed on üsna veendunud, et asi läbeb pankrotti. Peksti alla 2,70 taalani.
    Täna õhtul on tulemused. Kui midagigi positiivset tuleb siis mega rally. Tasub radaril hoida.


    Hetkel siis +20% rallinud ja Ron Baron lisab positsioone.
  • harley
    Üli toksiline kraam nagu Bloom Energy (BE). IPO tehti vist 20 taala pealt ja kasumit pole siiani suutnud näidata.
    Lühikesed on üsna veendunud, et asi läbeb pankrotti. Peksti alla 2,70 taalani.
    Täna õhtul on tulemused. Kui midagigi positiivset tuleb siis mega rally. Tasub radaril hoida.


    Võtsin 4.30$ pealt väikse koguse. Mis hetkel väljuksid?
  • chillplanet
    harley
    Üli toksiline kraam nagu Bloom Energy (BE). IPO tehti vist 20 taala pealt ja kasumit pole siiani suutnud näidata.
    Lühikesed on üsna veendunud, et asi läbeb pankrotti. Peksti alla 2,70 taalani.
    Täna õhtul on tulemused. Kui midagigi positiivset tuleb siis mega rally. Tasub radaril hoida.


    Võtsin 4.30$ pealt väikse koguse. Mis hetkel väljuksid?


    Kui sul suurem posu käes, siis 5,64 ja tuld.
    5,97 on eelmise tulemuse koht, suht jäik piir, võid ka stopp lossiga sinnani välja vedada. Eks otsus tuleb ise teha. (ostan müün ja kahetsen)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon