Märsilohistajate sektor Eestis - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Märsilohistajate sektor Eestis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Offf
    https://elu24.postimees.ee/6767191/eestlasest-juutuuberi-kogemus-kaitsevaes-tahaks-surra
    Ja nüüd kõik koos:
    "Ei ole LUMEHELBEKE!"
    "Ei OLE lumehelbeke!"
    "EI ole lumehelbeke!"
    "Ei no, andke andeks"


    See undav kahejalgne katastroof peaks vist rohkem sinna beibendussektori alla liigituma.
  • Ma isiklikust kogemusest ütlen, et see asi pole alati päris nii nagu paistab. Läbisin ajateenistuse 20+ aastat tagasi ühes Eesti sõjaväeosas, mille olemasolu oli selgelt Eesti riigikaitsele rohkem kahjuks kui kasuks.

    Tegemist oli spetsialiseeritud väeosaga, aga samas ma ei imestaks, kui selle väeosa sõjaolukorras reformeerimisel mõned seal teeninud vene rahvusest kõrgharitud spetsialistid tuleks tagasi ainult selleks, et teatud seltskonnale selja tagant tuli peale tõmmata.
  • Noormees viibib minu teada staabi- ja sidepataljonis, mis on läbi aastate negatiivse tagasisidega silma paistnud. Kui rahulolematus ajateenistusega on kaitseväes keskmiselt 30% ja kõige väiksem pioneerpataljonis 11%, siis staabi- ja sidepataljonis on näitaja 46% ja on olnud ka nii kõrge kui 65%.

    Depressiooni kohta ütlevad kaitseväe uuringud, et teenistuse alguses esineb sümptomeid 28% ajateenijatest, keskel 32% ja lõpus 36%. Sümptomite avaldumine sõltub sellest, kuidas ülemused ajateenijatesse suhtuvad, aga üldine trend on ajateenijate vaimse tervise halvenemine.
  • Ajateenistusel tuleks korralik uuenduskuur l2bida. Alustada tuleks spetsialistidega, kes oskavad treenida noori, kes pole v6ibolla terve elu trenni teinud. Ja jooksmisest 40kg koti kandmiseks ei piisa..

    Ise sain kuu aega taastusravis veedetud, p6lveprobleemi t8ttu, p2rast baas6ppekursuse l6pur2nnakut. Fysioterapeut veel mainis, et k6val pinnasel ei tohi terve elu joosta enam ja v6ib juhtuda, et 40selt enam ei k6nni. Mainis ka seda, et suurem osa inimesi jooksevad k6va kattega teel t2iesti vale tehnikaga, mis keerabki p6lved tuksi. Minu probleem muidugi tekkis varem erinevatest ekstreemsportidest ning enne ajateenistust ei teinud p2ris mitu aastat trenni.

    Nyyd, viimased 5 aastat, olen tegelenud aktiivselt v6itluskunstidega, millega kaasnevad korralikud treeningud ja ettevalmistused ja p6lvedega probeleeme pole. K6ik on kinni korralikus treeningus.

    Ajateenistuses muidugi m6ned kutid, kes on kaks kriipsu peale saanud, on ikka korralikud isad ja kujutavad liiga palju ette. Sama kehtis ka m6ne kaadri kohta. A muidugi oli ka palju normaalseid inimesi.

    Minu arvamus on siiski, et korralik v2lja6pe, v2he m6istvam suhtumine ylemate poolt ning korralik trenn tagab korraliku ettevalmistuse ja parema suhtumise ajateenijate poolt.
  • Trenni üldiselt ei kartnud keegi. Kahjuks seda ei tehtud.

    Probleem oli näiteks selles, et valitud venelastele tehti paljalt selle eest, et nad venelased olid, keset ööd "häire" ja peksti neid natuke, valati õues külma veega üle ja lasti tund-paar seista ja peksti veel natuke (olin ise tunnistajaks nooreajal veebruar - mai). Mõnega juhtus seda kuni mitu korda nädalas. See oli üks näide "väljaõppest" ja "treeningust".

    Hulk aastaid hiljem, kui tollane meie väljaõppeohvitser, oli saanud tähtsamaks ninaks, sattus sinna väeossa üks vilepuhuja, kes tagasisideankeedis tema poolt nähtud leebematest korrarikkumistest kirjutas. Mäletatavasti tehti see ankeet mingil põhjusel väeosa poolt avalikuks ja too ohvitser jäi asjade ausa kirjapanemise eest veel kohtus süüdi ka. Too sadistist ohvitser vist kadus küll kuhugi vaikselt ära, temast pole enam eriti kuulda olnud.

    Ebaseaduslikke käske ei pea täitma - polnudki vaja - leidus üllatavalt palju ajateenijaid, kes tolle tüübi käske hea meelega täide viisid. Üks eriti tubli, kellega ma ajateenistusse koos läksin, jäi elukutseliseks ja hiljem laskis "kogemata" ühele ajateenijale kuuli pähe. Tal oli juba ajateenijana kalduvus nooremaid laetud relvaga sihtida, samal ajal päästikuga mängides ... :)

    Suur osa sellest kaadrist tegutseb ja "kannab traditsioone" siiani eesti kaitseväes edasi.
  • raulir
    Suur osa sellest kaadrist tegutseb ja "kannab traditsioone" siiani eesti kaitseväes edasi.

    Ajateenistus täna on väga erinev ajateenistusest sajandi alguses peale NATO liitumist (kui mina käisin) ja täielikult erinev 90ndatest. Juba minu ajal oli KV õigusvahemehe institutsioon täiesti toimiv ning oli absoluutselt välistatud, et keegi kellegi suunas laetud relvaga vehiks. Võrreldes tollase teenistusega on tänane aga üliprofessionaalne. Noored sugulased käisid kaks tükki eelmise lennuga ära. Väljaõpe on väga asjalik, varustus hulga parem kui meil oli ja igasugune võimupiire ületav ülemuste või kaasvõitlejate omavoli ära nullitud.
  • skint
    raulir
    Suur osa sellest kaadrist tegutseb ja "kannab traditsioone" siiani eesti kaitseväes edasi.

    Ajateenistus täna on väga erinev ajateenistusest sajandi alguses peale NATO liitumist (kui mina käisin) ja täielikult erinev 90ndatest. Juba minu ajal oli KV õigusvahemehe institutsioon täiesti toimiv ning oli absoluutselt välistatud, et keegi kellegi suunas laetud relvaga vehiks. Võrreldes tollase teenistusega on tänane aga üliprofessionaalne. Noored sugulased käisid kaks tükki eelmise lennuga ära. Väljaõpe on väga asjalik, varustus hulga parem kui meil oli ja igasugune võimupiire ületav ülemuste või kaasvõitlejate omavoli ära nullitud.

    Ma räägin konkreetsest sõjaväeosast. Mätsiti kinni 1997, mätsiti kinni ka üsna hiljuti.

    Minu isiklik kogemus oli midagi Guantanamo ja Švejki vahepealset :)

    Ma saan aru, et olukord on vahepeal liikunud viimase poole. Eks see kaader pole seal enam nii noor ja vihane ka.

    Loodame :)
  • chipchip
    Noormees viibib minu teada staabi- ja sidepataljonis, mis on läbi aastate negatiivse tagasisidega silma paistnud. Kui rahulolematus ajateenistusega on kaitseväes keskmiselt 30% ja kõige väiksem pioneerpataljonis 11%, siis staabi- ja sidepataljonis on näitaja 46% ja on olnud ka nii kõrge kui 65%.


    Sinna suunataksegi minusugused kirjanikud ja on mõistetav, et nendest ümaramatest või kiduramatest tüüpidest on "rahulolematuid" rohkem kui Kupi trennipoiste seas :)
  • Mina käisin nii 10 aasat tagasi Vahipataljonis ja ei tähendanud küll meeletut kiusamist. Vahet ei mis rahvusest keegi oli. Muidugi on see tsiviileluga võrreldes hoopis teine maailm ja karjumine ning tihti käsu peale idiootsuste tegemine hakkab vastu, aga ainult mingi maani. Lõpuks reasõdurina õpidki käsku täitma ja see ongi sealne eesmärk.

    Illusioon, et kaitsevägi on rõõmsalt oma jaoga kuskil lõkke ümber vorstide grillimine ja rääkimine mitu "killi" keegi kuskil call of dutys saanud on puruneb lihtsalt visalt.
    Eesmärk on sind ette valmistada sõjaks, mitte vestlusringiks lõkke ääres. Esimene teadupoolest ei olegi fun ja tore.
  • Olin ka Vahipataljonis. T6esti, vahtida sai ikka v2ga palju.. meeletu ootamine ja passimine k2is. Tegevusi ei antud, aga vaba aeg ka polnud.

    Kiusamist ka nagu t2hele ei pannud. Venelastel oli kombeks kanepit suitsetada ja myya seal, vahele keegi kyll minu teada ei j22nud, mis siis et see tugev l6hn k2is neil yle pea.

    Trenni kartmist ka nagu ei olnud n2ha, sest seda yldiselt lihtsalt polnud. Lisaks, karistuseks k2tek6verdusi anda lihtsalt ei tohi ning kui tahtsid ise grupiga 6htuseid k2tekaid teha (koridoris n2iteks), siis pidid luba kysima ning k6ik, kes soovisid kaasa lyya, pidid ytlema, et teevad seda vabatahtlikult.

    Nyydseks on Vahipataljon kolinud ning loodetavasti on midagi muutunud ka.
  • See kätekõverdustega distsiplineerimine nimetati meie ajal ka motiveerimiseks ümber ja määrati ikka. Üldine suunis muutus muidugi leebemaks, sest kui korraldus oli kogu rühmaga minutiga kolmandalt korruselt minutiga maja ette rivvi saada, siis keegi kukkus ja kirjutas jälle õiguskanslerile oma raskest elust ning edaspidi treppidel enam joosta ei tohtinud.

    Passimine on muidugi teenistuse põhiprobleem mis vajaks ka lahendamist. Reasõduri koolitaks välja vast nelja kuuga, aga riik kulutab sellele 9 kuud aega ja raha.
  • ReneK.
    Lisaks, karistuseks k2tek6verdusi anda lihtsalt ei tohi ning kui tahtsid ise grupiga 6htuseid k2tekaid teha (koridoris n2iteks), siis pidid luba kysima ning k6ik, kes soovisid kaasa lyya, pidid ytlema, et teevad seda vabatahtlikult.


    Kui isegi sellised motivatsioonimeetodid on keelatud, tekiks endalgi praegu ajateenistusse minnes küsimus - "kuhu ma sattunud olen?"

    Liigselt passimist ja mõni kergelt lõvikonservine võll oli ja on üleüldine teema. Irvhambad on öelnud, et eks reaalne sõjaolukord reamehe jaoks sisaldab kõvasti ootamist/valvelolekut (loe - passimist), seega on tegemist osaga ettevalmistusest. Nelja kuni kuue kuuga saaks seal tegelikult vabalt omandada 11 kuu programmi, kuid ilmselt pole piisavalt ja piisaval tasemel personali selleks. 4-6 kuud võimaldaks ka kõik kutsealused oma kohustust täitma suunata. Siiamaani nutetakse krokodillipisaraid et nii paljud on "sandid" ja pole kedagi võtta. Reaalsuses pole riigil ei tahet ega ressurssi kutsealuste arvu suurendada, kasarmud on niigi ülerahvastatud.
  • Samas Kuperjanovist saadeti meile m6ni autojuht juurde. Nad ytlesid, et nad kyll peavad pumpama. Eks see vist oleneb pataljonist ja selle ylematest.

    Vahipataljon oli pehmoks keeranud p2rast mingit skandaali, kus keegi pidi hauda kaevama. Kui ma ei eksi, siis vene kutid said aru, et nad pidid endale hauda kaevama, aga tegelikult olid pidanud suitsukonidele hauda kaevama, sest nad suitsetasid valel ajal.

    Aga mis p2riselt toimus, teavad vaid need, kes kohal olid...
  • chipchip
    Noormees viibib minu teada staabi- ja sidepataljonis, mis on läbi aastate negatiivse tagasisidega silma paistnud. Kui rahulolematus ajateenistusega on kaitseväes keskmiselt 30% ja kõige väiksem pioneerpataljonis 11%, siis staabi- ja sidepataljonis on näitaja 46% ja on olnud ka nii kõrge kui 65%.

    Depressiooni kohta ütlevad kaitseväe uuringud, et teenistuse alguses esineb sümptomeid 28% ajateenijatest, keskel 32% ja lõpus 36%. Sümptomite avaldumine sõltub sellest, kuidas ülemused ajateenijatesse suhtuvad, aga üldine trend on ajateenijate vaimse tervise halvenemine.

    Depressiooni kohta ei tea, ei ole psühhiaater ja teistel ei soovita diagnoosidega lahmida. Jäägu see töö ikka erialaspetsialistide hooleks.
    Aga meil noores nõukogude riigis oli sidevägi sõjaväe intelligents. Sinna pääses valikuliselt ning seal sees radiste valiti omakorda selle järgi, kas neil mingisugusedki eeldused on.
    Hiljem oli asi lihtne, teised käisid karauulis ja narjaadis, aga radistid õppisid morset ning käisid juba esimesel poolaastal linnaloaga linnas. Muidugi jagati linnalube selle järgi, kui veatult suutsid piiksumisega hakkama saada. Iga nädala-paari tagant kukutati mõni välja roodu (kõige karmim karistus oli väeosast välja viskamine), mis tähendas deduškate määrusteväliseid suhteid ja lisaks kõiki määrusekohaseid ebameeldivusi. Siis oli ikka väga bad luck või lihtsalt пиздец.
    Aga ajad on ilmselt muutunud ning sidepataljonis ei anta staatust erialase suutlikkuse järgi. Aga võib-olla on kõik vanaviisi? Kes teab, kommenteerigu, kuidas käib elu kaitseväes!
  • Sitapataljonis oli vanasti vähemalt selline tore traditsioon, et enne "demblit" võtsid noored sideväelased hunniku nõelu ja tagusid suurtesse koaksiaalkaablirullidesse suvalistesse kohtadesse. Otsad lõigati ära ja siis jäeti see "kingitus" tulevastele põlvedele lühiste otsimiseks.
  • Velikij
    Aga meil noores nõukogude riigis oli sidevägi sõjaväe intelligents. Sinna pääses valikuliselt ning seal sees radiste valiti omakorda selle järgi, kas neil mingisugusedki eeldused on.
    Hiljem oli asi lihtne, teised käisid karauulis ja narjaadis, aga radistid õppisid morset ning käisid juba esimesel poolaastal linnaloaga linnas.

    Mõnes teises intelligentses väeosas jälle nimetati morsekuulajate roodu üldnimega 'dubovõje' ning sellesse kuulusid 'huvitavate' vaimsete võimetega tegelased - piiksutamise üleskirjutamiseks nimelt ei ole erilist vaimuteravust tarvis. Ülejäänud istusid, klapid peas, ja tegid kõrva järgi vahet transpordilennuki, U2, E3, RC135, B52 ja SR71 raadiojaama kõlal ;). See viimane polnud sugugi keeruline, sest stratosfääris 3500 kmh lendav antenn kõlab mõnevõrra spetsiifiliselt :).
  • Marvin
    Velikij
    Aga meil noores nõukogude riigis oli sidevägi sõjaväe intelligents. Sinna pääses valikuliselt ning seal sees radiste valiti omakorda selle järgi, kas neil mingisugusedki eeldused on.
    Hiljem oli asi lihtne, teised käisid karauulis ja narjaadis, aga radistid õppisid morset ning käisid juba esimesel poolaastal linnaloaga linnas.

    Mõnes teises intelligentses väeosas jälle nimetati morsekuulajate roodu üldnimega 'dubovõje' ning sellesse kuulusid 'huvitavate' vaimsete võimetega tegelased - piiksutamise üleskirjutamiseks nimelt ei ole erilist vaimuteravust tarvis. Ülejäänud istusid, klapid peas, ja tegid kõrva järgi vahet transpordilennuki, U2, E3, RC135, B52 ja SR71 raadiojaama kõlal ;). See viimane polnud sugugi keeruline, sest stratosfääris 3500 kmh lendav antenn kõlab mõnevõrra spetsiifiliselt :).


    Velikij pidas silmas eelmise sajandi kahekümnendaid?
  • Eat Less Red Meat, Scientists Said. Now Some Believe That Was Bad Advice.

    The new analyses are among the largest such evaluations ever attempted and may influence future dietary recommendations.
    Physicians Committee for Responsible Medicine, a group advocating a plant-based diet, on Wednesday filed a petition against the journal with the Federal Trade Commission.

    Sweet.
  • Velikij

    Aga meil noores nõukogude riigis oli sidevägi sõjaväe intelligents. Sinna pääses valikuliselt ning seal sees radiste valiti omakorda selle järgi, kas neil mingisugusedki eeldused on.
    Hiljem oli asi lihtne, teised käisid karauulis ja narjaadis, aga radistid õppisid morset ning käisid juba esimesel poolaastal linnaloaga linnas. Muidugi jagati linnalube selle järgi, kui veatult suutsid piiksumisega hakkama saada. Iga nädala-paari tagant kukutati mõni välja roodu (kõige karmim karistus oli väeosast välja viskamine), mis tähendas deduškate määrusteväliseid suhteid ja lisaks kõiki määrusekohaseid ebameeldivusi. Siis oli ikka väga bad luck või lihtsalt пиздец.
    Aga ajad on ilmselt muutunud ning sidepataljonis ei anta staatust erialase suutlikkuse järgi. Aga võib-olla on kõik vanaviisi? Kes teab, kommenteerigu, kuidas käib elu kaitseväes!

    Ma olin radist Liepajas 84. Narjadis ei pidanud käima. Mitu gruppi vastu võtsid?
    farmer, SR71lendas ümber Gotlandi. Tavaliselt anti Baltikumis siis häire.

  • noblesse
    Velikij

    Aga meil noores nõukogude riigis oli sidevägi sõjaväe intelligents. Sinna pääses valikuliselt ning seal sees radiste valiti omakorda selle järgi, kas neil mingisugusedki eeldused on.
    Hiljem oli asi lihtne, teised käisid karauulis ja narjaadis, aga radistid õppisid morset ning käisid juba esimesel poolaastal linnaloaga linnas. Muidugi jagati linnalube selle järgi, kui veatult suutsid piiksumisega hakkama saada. Iga nädala-paari tagant kukutati mõni välja roodu (kõige karmim karistus oli väeosast välja viskamine), mis tähendas deduškate määrusteväliseid suhteid ja lisaks kõiki määrusekohaseid ebameeldivusi. Siis oli ikka väga bad luck või lihtsalt пиздец.

    Ma olin radist Liepajas 84. Narjadis ei pidanud käima. Mitu gruppi vastu võtsid?
    farmer, SR71lendas ümber Gotlandi. Tavaliselt anti Baltikumis siis häire.

    19 gruppi numbreid veatult, tähti oluliselt vähem (mingi 12-16 kanti, täpselt ei mäleta). Kusagil 7-8 grupini jõudsin punkte-kriipse kokku lugeda, siis pidi ikka napevi peale ümber õppima, muidu ei pea kiirusele vastu.
    Seda kõike ilma segajata, segajaga kukkus kiirus üle kahe korra ja vigu tuli nigu sigu. Õnneks kõik eksamid sai teha ilma segajata.

  • Velikij

    19 gruppi numbreid veatult, tähti oluliselt vähem (mingi 12-16 kanti, täpselt ei mäleta). Kusagil 7-8 grupini jõudsin punkte-kriipse kokku lugeda, siis pidi ikka napevi peale ümber õppima, muidu ei pea kiirusele vastu.
    Seda kõike ilma segajata, segajaga kukkus kiirus üle kahe korra ja vigu tuli nigu sigu. Õnneks kõik eksamid sai teha ilma segajata.
    Jah, sõltus saatjast ka. Meil töö käis 12-15. õppisime ka napeviga. samalet okolo samalet jne.
    Numbritega anti edasi signaale, tähtedega radiogramme. щса? tähendas kuidas kuuled jne. Huvitav et see asi on hästi meeles. Venelased on meiega head tööd teinud.
  • noblesse
    Numbritega anti edasi signaale, tähtedega radiogramme. щса? tähendas kuidas kuuled jne. Huvitav et see asi on hästi meeles. Venelased on meiega head tööd teinud.

    Lennukite info puhul oli vist 511 kiirus ja 510 kõrgus? Või oli vastupidi?
    Ega kuigi palju sellest enam ei mäleta, ehkki mõned mitteametlikud koodid, näiteks ПНХ ja ДЛБ, on veel meeles :)
  • noblesse
    Jah, sõltus saatjast ka. Meil töö käis 12-15. õppisime ka napeviga. samalet okolo samalet jne.
    Numbritega anti edasi signaale, tähtedega radiogramme. щса? tähendas kuidas kuuled jne. Huvitav et see asi on hästi meeles. Venelased on meiega head tööd teinud.

    Olen hiljem aru saanud, et napevid erinesid üle suure kodumaa. See samolet okolo samolet oli meil näiteks sineje ookoo sineje.
    Aga nr 7 oli vist küll igal pool sama :).

  • See läheb märsside lohistamisest üsna kaugele juba. Militaar.net?
  • Offf
    See läheb märsside lohistamisest üsna kaugele juba. Militaar.net?

    Radistid kaaperdasid märsside teema ära :) Sorry!
  • Velikij
    Offf
    See läheb märsside lohistamisest üsna kaugele juba. Militaar.net?

    Radistid kaaperdasid märsside teema ära :) Sorry!

    Võtke tuba :D
  • Velikij
    Offf
    See läheb märsside lohistamisest üsna kaugele juba. Militaar.net?

    Radistid kaaperdasid märsside teema ära :) Sorry!


    Kaitseväes viiakse läbi edukad õppused:
    Ohvitserid saavad tärne.
    Allohvitserid saavad paelu.
    Reakoosseis saab kiita.
    Sidemehi ei karistata.
  • kuusemaa
    https://novaator.err.ee/987525/vastuoluline-analuus-seab-kahtluse-alla-liharikka-dieedi-kahjulikkuse muidugi läksid pöödesse igasugu -istid kelle maailma selline asi ei sobi


    Kuna oktoobrikuus lubas ka ilusaid ilmu, siis on paras aeg grillvardad teravaks ihuda, õli tulle kallata ja hakata uuesti lihakõnet pidama.
  • Käsu peale orgasm. Tea kas ta lapsed leiavad selle kunagi netist, kunagi kui ema on ehk new age idamaa sodist üle saanud, ja esitavad küsimusi.
  • Teema, mida ehk nii mõnigi juba lugenud, aga mis sobiks siia sektorisse ilmselt kõige paremini.
    Mu tähelepanu aga tõmbas ühe tundmatu alljärgnev kommentaar, mille ma arhiveerimise huvides kopeeriks ka siia teemasse. Autorile ütleks tunnustava tänu- tükk aega pole nii head sarkasmi lugenud- ja jätkaku samas vaimus.

    "Üldiselt lugedes nende tulevikku ennustavate inimeste fantaasiaid, siis näeb tulevik välja selline, et kõik tekib ise, selle jaoks on lihtsalt vaja rakendust. Kõik asjad alates toidust kuni ekskavaatorini parandavad ennast ise või ei pea neid parandama ega hooldama, sest sa lihtsalt ostad asemele uue asja. Või noh, see ilmub ise.
    Mis on hästi keskkonnasõbralik viis elada.
    Asi on loomulikult välja mõeldud tehisintellekti poolt ning 3D prinditud. Ja liigub ise. Inimest pole selleks vaja.

    Elu- kui see üldse on võimalik kliimakatastroofi tingimustes- eksisteerib praktiliselt ainult linnas, sest see on tõeliselt roheline eluviis. Keegi tööl ei käi, sest ei ole vaja. Inimesed lihtsalt on. Kõik elatuvad enda elust piltide ja vlogide tegemisest ja teiste omade vaatamistest. See kasvatabki majandust.

    Majandus on mahe. Liha, kui planeedi hävitaja, on keelatud. Seda saab soetada nagu täna narkootikume.
    Seda kasvatatakse maal. Maa on nagu tänapäeva geto. Linnainimesed ei julge sinna minna. Politseid pole meil ammu, aga looduses ei saa cybercop-id hakkama. Maal elavad eluga mitte hakkama saavad inimesed, kes
    tänu oma eluviisile hävitavad planeeti, mida linnas elavad, moodsate tehnoloogiate otsas progressiivsed inimesed püüavad päästa. Kõik puhtad tehnoloogiad, alates materjalidest ja lõpetades akudega sünnivad ei millestki.
    Need ei kurna absoluutselt planeeti, sest nad ju ei tossa. Toss on keelatud. Lõket teha ei tohi.

    Tänaseid ameteid pole enam vaja. Need on välja surnud, sest tänu uutele tehnoloogiatele ei ole vaja ehitajaid (majad 3D prinditakse ja robotid panevad need ise kokku) elektrikuid, torumehi, põllumehi, politseid, tuletõrjujaid, hambaarste (okei, kõiki arste, sest google ravib inimesi), juuksureid, kokkasid (sest süüa teeb wolt ja bolt jne) jne.
    Töötavad ainult mõned tarkvaraarendajad ja need ka selle kallal, et tulevikus saaks tehisintellekt ka nende töö kui rutiinse ja igava asja nende eest ära teha.

    Kõik inimesed on koguaeg noored (max. 20) ja teevad "noorte asju". Keegi ei saa kunagi vanaks, (üle 30-ne) ega muutu seega "vanamoodsaks". Oh ei.
    Tänu kliimakatastroofile, mis toimub ainult linnades (maal, päris looduses on millegipärast kõik edasi nii nagu alati on olnud), on maksustatud kõik, mida inimene eluks vajab, kuna kõik mis me teeme, kurnab planeeti.
    Lubatud on eutanaasia, kui sa tood põhjenduseks planeedi päästmise.
    Kahjuks muidugi valdav osa planeedist meie pingutusi maailma päästmise nimel ei hinda, ning elavad rahulikult edasi nii nagu enne. Söövad näiteks liha.

    Linnades käib suur rahvaste sõprus. Esimese riigina maailmas õnnestub Eestil integratsioon.
    Venelased unustavad, et nad on venelased ja pole enam venelased. Sama kehtib ka teiste rahvuste kohta.
    Et keegi ei tunneks ennast ahistatu ja solvatuna, on uus riigikeel esperanto. Kuna rahvus ja sugu on iganenud sotsiaalsed kontruktsioonid, siis pole enam vajadust ka näiteks rahvuskoondiste kui natsismi sümbolite järele.
    Kuna siis näiteks spordil puudub mõte, ei osale Eesti enam tiitlivõistlustel, säästes sellega ühtlasi planeeti.
    Sport pole otseselt keelatud, aga on maksustatud, sest sportival inimesel on suurem söögiisu ja mida rohkem sööb inimene, seda rohkem ta kurnab planeeti.

    Linnaruumis on keelatud transport, sest linn peab olema kõige rohelisem elukeskkond.
    Kuna pole transporti, pole ka vaja teid. Teede asemel on rajad. Kui keegi tahab kuhugi kaugemale sõita, siis teeb ta seda purjekaga. Linnaruumis valitseb sõprus, headus, mõistmine, tolerants, sallivus.
    Maal võib veel kohata iganenud mõttemalle, jäärapäisust, mitterohelist eluviisi, julmust loomade vastu, loodusega mitte arvestamist ja kitsarinnalisust. Õnneks on nad vähemuses ja me ei peagi nendest midagi teadma, sest toit tuleb poest, elekter tuleb pistikust, raha seinast või nutitelefonist. Ühesõnaga- kõik saab olema uutmoodi.


  • Vene ajal viidi sellise debiilsuse korraldamise eest plate peale, tänapäeval nimetatakse seda kunstiks.

    P.S. Kunstnikuhärra Toomik oleks võinud enda "teose" ka sellele juurde lisada. Siis oleks olnud ikka täiskomplekt.
  • päästeamet ei saa lihtsalt kunstist aru .

    See on samalaadi kunst kui poisikesed teevad oma arust lahedat nalja , meisterdavad elusuuruse nuku ja panevad talle köie kaela, teise köieotsa seovad aga viadukti piirde külge. Siis lükkavad "poodu" üle piirde alla ,kus maanteel sõidab autode vool . Shokeeritud autojuht,kes näeb kuidas inimkuju viaduktilt alla hüpates end tema auto ees üles poob ja nööri otsa kõlkuma jääb ,äkitselt pidurdab ja kaotab juhitavuse. Tekib ahelavarii.

    Kindlasti plate peale sihukesed kunstnikud
  • Energiat on võimalik korjata mitmel moel. Mõni moodus võib olla isegi mõnel maal mõnevõrra ebaseaduslik.
    Tuletan meelde vanu aegu, mil linke avati nagu mees. https://www.iflscience.com/health-and-medicine/wellness-fanatics-are-buttchugging-sunlight-in-order-to-acquire-energy/
  • Autor võiks oma ideed nt. naabrite juures, Wagneri kõrilõikajate peal testida. Kui need selle peale pehmostuvad, pole ka valgel mehel tõesti midagi väga karta. Jäävad veel džihadistid, aga islam on ju niikuinii rahureligioon.
  • madlitsoobeli õudukas ehk "issand, gõig isased bolegi veel behmode vändadega"
    Huvitav miks turvamehed "eemal seisid"? Või olid nood ülekaalulised keskeas mammid ja hallikiharased poolpimedad ja -kurdid vanahärrad keda enamasti g4s-i vormis ostuparadiisides näha on?
  • antsukene
    madlitsoobeli õudukas ehk "issand, gõig isased bolegi veel behmode vändadega"
    Huvitav miks turvamehed "eemal seisid"? Või olid nood ülekaalulised keskeas mammid ja hallikiharased poolpimedad ja -kurdid vanahärrad keda enamasti g4s-i vormis ostuparadiisides näha on?

    Ma pakuks, et suurusjärgus pooled alla 45 täiskasvanud mehed on Eestis "endised kaitseväelased"?
  • antsukene
    madlitsoobeli õudukas ehk "issand, gõig isased bolegi veel behmode vändadega"
    Huvitav miks turvamehed "eemal seisid"? Või olid nood ülekaalulised keskeas mammid ja hallikiharased poolpimedad ja -kurdid vanahärrad keda enamasti g4s-i vormis ostuparadiisides näha on?


    Lugesin seda uudist ja esimene mõte mis pähe tuli oli, et peaasi, et kaitseväelane reaalset vangalakaristust ei saaks.
  • https://www.err.ee/1011971/sotsiaalminister-raviks-hoolekande-rahapuudust-uue-maksuga

    Ega vägev sonks ilma geniaalsete ideedeta ei jää. Auto valik võiks muidugi rajum olla- juke, mini või miks mitte trabant.
  • Olustikuline mängufilm parasiitlusest Eestis: "Jagada või mitte jagada (2019)". Veebist vaadatav veel 28 päeva.
    https://etv2.err.ee/1017812/jagada-voi-mitte-jagada
  • Artikkel suurelt jaolt paywall-i taga, kuid intervjuu režissööriga on suht talutav. Tädi räägib nagu asjalood olid.

    Linateos on kohevarsti kinodes- jälgige reklaame ! .
    Psühhopatoloogilisest seisukohast võetuna nii mõnelegi huvipakkuv filmimaterjal.
  • Postimehes oli nädal tagasi artikkel, kus endine esivegan räägib, mis ta hakkas tervise pärast uuesti kala ja mune tarbima. Tundub, et (osade?) inimeste seedimine ei talu sellist hulka kiudaineid pika aja jooksul. Muuhulgas kirjutas ta et oli sunnitud oma sotsiaalmeedia kontod ja telefoni numbri ära vahetama, sest sattus kohe teiste veganite rünnaku alla. Ka selle artikli kommentaarium oli päris räige, aga tundub et Postimees pani selle kinni. Paywalled https://leht.postimees.ee/6879817/miks-esivegan-sandra-vungi-pohlak-jalle-muna-ja-kala-soob
  • Tsirkus, mis ei jää eksistentsiaalsetele probleemidele ette. „Südamering” pakub inimlikku naeru
    (paywall)

    Veiko Märka arvustab dokfilmi "Südamering", mis jutustab sotsiokraatilise ökokommunismi eestimaisest eksperimendist ja selle läbikukkumisest.

    Paar IMHO olulist rebendit, mis mitte niivõrd filmi, kui selle vaatlusobjekti olemust tunduvad hästi kirjeldavat *

    "Ja kui palju filmis tantsitakse! Rituaalseid, peo- ja suisa paaritumistantse! Muidugi on see lavastaja teadlik taotlus, aga lavastatud need stseenid ju pole. Kas Vargamäe Andres tantsis nii enne kui ka pärast põllule või heinamaale minekut? Kindlasti mitte. Aga talu oli see-eest korras. Kolhoosides muidugi tantsiti ja lauldi palju, aga nendegi töötulemused polnud üldkokkuvõttes suuremat väärt"

    "Iga dokumentalisti unistus on lapsed ja loomad. Esimesed on „Südameringis” väga kaalukal kohal. Eeskätt seepärast, et nad räägivad ja käituvad tunduvalt arukamalt kui täiskasvanud. „Siin ainult korjame õues lehti. Midagi ei õpi”, „Vanas koolis olid rutiin, distsipliin – kõik head asjad.”

    "Meenusid Oskar Angeluse sõnad raamatust „Tuhande valitseja maa”: „Enamik inimesi võtab ainult iseend tõsiselt, teisi vaid siis, kui need temaga on ühel arvamisel. Ses mõttes kubiseb inimkond Hitleritest.”


    * - kavatsen filmi kindlasti ära vaadata

    Kindlasti on juba järgmine kord kõik teistmoodi.©®™


Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon