optsiooni lühikese positsiooni katmine tähtaja lõppedes? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

optsiooni lühikese positsiooni katmine tähtaja lõppedes?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuidas toimub optsiooni kirjutamisel positsiooni katmine. Saan aru, et samamoodi nagu tavaline ost-müük aga idee on selles, et kui päev enne tähtaja kukkumist või ka viimasel päeval müüa lühikeseks rahast väljas optsioon, siis tähtaja kukkudes kaotab ta ajaväärtuses piisavalt palju ja väärtus peaks langema nulli (juhul kui alusvara hind ei muutu eriti palju) Siit küsimus, millal peab positsiooni katma kas enne kella kukkumist või toimub see kuidagi automaatselt? St. kui ei kata, kas siis jääbki nii, et midagi tegema ei pea kuna asja väärtus on null (st. jäävad ära ka teenustasud nagu tavaliste väärtusetute optsioonide lõpptähtaja saabumisel)? Müün optsioonireede hommikul rahast väljas optsiooni hinnaga 5-15 senti lühikeseks ja õhtul hõõrun käsi kuna alusvara hind piisavalt palju ei muutu ja olengi võitnud? Kas kõik ongi nii lihtne või olen ma millestki väga valesti aru saanud?
  • Kui optsioon lõppeb rahast väljas, siis ei ole teda vaja ka tagasi osta ega müüa (olenevalt kas tegemist pika või lühikese positsiooniga).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon