Hõbe - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Hõbe

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui sul just ei lähe hõbedat vaja tööstuslikel eesmärkidel siis http://www.cbot.com/cbot/pub/page/0,3181,1276,00.html
  • Tavidi kaudu saab ka aga ei soovita hõbedaga tegelda,sest hõbe võtab palju ruumi ning tal käibemaks juures+transport suurtel kogustel+hoidmisekulu.
  • SLV on hõbedafond. Viimasel paaril kuul rallinud päris hästi.
  • Kui ise hõbedast midagi ei meisterda, siis ainuke mõistlik võimalus on osta virtuaalselt, ntx SLV. Kõige odavam, kõige likviidsem. Füüsilist hõbedat müües ei saa kunagi börsihinda (kunagi on ju plaanis soetatud hõbe ka maha müüa?), SLV-d aga ainult börsihinnaga kaubelda saabki. Aga ära praegu küll osta, oota, kuni veidi kukub:)
  • hõbe tõusnud aasta algusest nüüdseks 40%
    kuld ainult 12%
    1980 aastal oli kuld 850$ ja hõbe 50$
    praegu kuld 980$ ja hõbe ainult 15,8$
    Praegu on suhe 1/62 ehk ühe oz kulla eest saab 62oz hõbedat
    Maapõues on suhe 1/15 mis on vahetuskurss olnud 14-20 sajandini
    Prognoositakse, et hõbe lõpeb 25-30 aasta pärast täiesti otsa (esimese metallina Mendelejevi tabelist)
    Resume: STRONG BUY iShares Silver Trust (SLV)

  • Meil on hõbedat palju ning mõistlike hindadega, iga müüdud untsi pealt annetame nartsissiõie anonüümsete väärkoheldud meeste varjupaigale. ojakula, kas tohib küsida aadressi, kuhu tarnida?
  • Ajaloo huvides
    Hõbe praegu 38.3 ehk minu eelmisest postitusest veel +140%
    SPY samal ajal +40%
    Uskumatult vähe kommentaare sellise Megatrendi kohta
  • AGQ peaks olema hõbe topeltvõimendusega, st liigub 2x rohkem kui SLV.
  • kas keegi on AGQga kursis. Miks see vahepeal nii suure ralli tegi ja siis alla tagasi kukkus?
  • misso
    Tavidi kaudu saab ka aga ei soovita hõbedaga tegelda,sest hõbe võtab palju ruumi ning tal käibemaks juures+transport suurtel kogustel+hoidmisekulu.
    Füüsiline hõbe on tõesti veidi ebaõiglases seisus võrreldes kullaga, kuna hõbedale rakendub enamasti üpriski krõbe käibemaks, mida pole kuidagi müümisel võimalik tagasi saada. Ma olen ammu leidnud, et füüsilisse hõbedasse investeerimist võiks vähemalt mingilgi määral soodustada. Ei julgekski loota, et kullaga võrdse kohtlemise osaks saab, aga mõnedes EL-i riikides (Saksamaa, Belgia jt) on hõbe vähemalt soodustatud (alandatud) käibemaksuga - ka Eestis võiks soodsam km (9%) kõne alla tulla.
    Pealegi on hõbe keskmisele inimesele kindlasti sobivam, kuna hinnaklass on lihtsalt soodsam. Lisaks on hõbe kullaga võrreldes ka suhtarvudel väga soodne praegusel hetkel - ajalooline (enne 20. sajandit) kulla/hõbeda suhe on 16:1, praegu on see enam kui 50:1. Seega on hõbe kas alahinnatud või kuld tugevasti ülehinnatud (tõenäoliselt nii üht kui teist).
  • hõbe on ju puha vaeste värk, isegi kuld ei mahu enam seifi ära :(
  • Polegi kaua kaevandada. Aasta millal maavara saab ammendatud tänaste kaevandamis mahtude juures:
    2029 >> Silver
    Because silver naturally kills microbes, it is increasingly used in bandages and as coatings for consumer products. At current production levels, about 19 years’ worth of silver remains in the ground, but recycling should extend that supply by decades.

    2030 >> Gold
    The global financial crisis has boosted demand for gold, which is seen by many as a tangible (and therefore lower-risk) investment. According to Julian Phillips, editor of the Gold Forecaster newsletter, probably about 20 years are left of gold that can be easily mined.

    http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=how-much-is-left
  • ma olen hädas tavidist ostetud hõbedaga ei sa kuskil netis lahti tavidi müügihinnast 1 eur odavamalt 1 unts, kokku 4 kg on, mina olengi see loll kes alar tammingu käest petta sai, nb see pole reklaam vaid tõsine mure kuhu ma need pakun ja kellele kui mitte keegi ei taha neid osta? vaja raha kiirelt
  • Ma mõtlen, et kuidas see kamp üldse varsti ilma klientide käest peksa saamata tänaval jalutada saab :D
  • Tavidil on kokkuostuhind oma veebilehel ilusasti kirjas: 1 kg = 473.00 EUR ; 1 oz = 13.20 EUR.

    Hõbeda pikaajaline graafik: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Silver_price_in_USD.png

    Sealt on praegu välja lugeda, et suure tõenäosusega hind langeb tulevikus veelgi. Viimane tipp tehti 2011 keskel.
  • puhkjapojad1
    Lase uued hambad teha kogu perele.


    Hambad on muidugi hea investeering aga nelja kilo hammastega on võileiva hammustamine juba
    omaette vägitükk.(:
    Pakun parema variandi mis tulevikus võib hästi sisse tuua --- hõbekõri !!!
  • Kaevata kaev ja sinna põhja peida hõbedakangid. Siis preester kuulutab selle kaevuvee "pühaks" ja "tervendavaks" ja sinna kõrvale rajatakse klooster. "Püha" vee müügist saavad jõukalt ära elada veel õige mitmed põlvkonnad.
  • Parim oleks sul antud situatsioonis hõbedat lihtsalt hoida. Kui see ei ole võimalik, siis anna minna ja müü ära realistliku hinnaga. Kui arvad, et Tammmingu reklaamid ja kogu set up hõbeda müügiks on nii vähe väärt, et untsi pealt euro teenida, siis oled minu arvates lootusetu optimist. Aga üks poiss müüs kaubamajas hamburgerit $39 000 eest, kui talt küsiti, et kas on ka ostjaid olnud, siis ta vastas, et veel mitte, kuid tal on ainult ühte vaja.
  • mu eesmärk pole siin enam midagi teenida ju, ostsin 30ga üks unts, probleem on just selles et hetke poe hinnast 1 eur odavamalt ei taheta osta, peaks nagu olema näperdamata müntide eest niigi hea hind
  • silverismoney teretulemast turureeglite maailma :) poehind ja turuhind on üldiselt kaks täiesti erinevat asja, soovitan sul neid omavahel võrrelda ning saladuskatte all ütlen, et tibake odavamalt (spread) kui turuhinnaga peaksid sa ka kraamist lahti saama.
  • Inimene, kes on hõbedamüügimehe jutust pimestatud, ostab "ametlikust" putkast "ametlikud" hõbemündid. Inimene, kes kaalub oma raha hõbeda alla panna, vaatab graafikuid ja viivitab ostuga, sest ta arvab, et hind kukub veelgi.
  • Ei tea täpselt mis mündid sul on aga tuleb välja, et on kohti kus neid juba algselt vist mitu eur/oz odavamalt oleks saanud.
    Järelturg sellisele kaubale muidugi on nali, samas saksa ebays on näit 1 oz Kanada silver maple leaf müntidega kaupa tehtud viimasel ajal mõned korrad, u. 16-20 eur tasemel. Pisut parem kui tavidi 15.40 ostupakkumine samale mündile.
  • silverismoney - kui sul hõbe alles siis kirjutaja mulle intertek.eu@gmail.com
  • viimase aja aktsiaturgude liikumisi jälgides tekkib küsimus kas kõigi aegade tipud kestavadki igavesti sõltuvalt raha juurdetrükist või on mullistunud või mõlemat samaaegselt? Seega see aasta peab kindlalt midagi juhtuma aktsiaturgudel, seega kui kõik pöördub langusesse kas siis on mõistlik omada taaskord väärismetalle või tuleb nii suur kriis et ka väärismetallid kukuvad veel rohkem kui nad praegu on?
    Sest väärismetalli hind põhineb omakorda majanduslikul heaolul ja selle personaalses kaitsmises, kui saabub finantsiline akopalüpsis siis ei ole ka värismetallidel väärtust, isegi vask on langenud väga odavale tasemele sest majandus reaalselt ei ole taastunud ja taastumist suudetakse vaid läbi rahatrüki tõestada, igasugu märgid sellele ka viitavad vaikselt , et inimesed on hakanud aru saama et tõepoolest midagi ei taastu ja on vaja korralikku restarti süsteemi.
    Kipub vandenõu valdkonda aga eks reaalsus ongi vandenõule rohkem sarnane kui sellele mida me massiliselt usume, sellest saadi ka filmi matrix tegemiseks inspiratsiooni.

    Kulladiiler nimega Mike Maloney räägib saabuvast finantskrahhist kus raha kaotab väärtuse ja ainus kaitse on füüsiline metall, aga ma arvan et selles kriisis ei maksa metall vaid hoopis reaalväärtus, milleks on toit ja energia, tõsi, kriisi võib üle elada omades väärismetalle kuid kriisis neid realiseerida siis ei tohiks ja tuleks investeeridam illegisse mis ka kriisi ajal oleks likviidne, loogilisem oleks siis seega naftasse investeerida samuti sest see vara on lähemal vajadusel põhinevale toormele kui hõbe ja kuld. Samas kui majadnusel halvasti läheb siis nafta langeb loogiliselt võtta aga kui langeb liiga palju suurde kriisi siis loogiliselt võttes just tõuseb. Avaldage arvamust, sest arutluse käigus selgub tõde, olen uutele vaatenurkadele avatud. Ma näen finantsüsteemi kui püramid skeemi millest peab pidevalt väljapääsu otsima turvaliselt eriti praegusel ajal mil skeem koost laguneb.
  • Metallide tööstuslikust kasutamisest ja selle suhtest tarbimisega. Aastaid alumiiniumi hinda jälgides, on sel veel rohkem, kui pool kukkuda arvestades hetke hinda ja viimase kriisi aegset. Lihtsalt üldpilti.
  • alumiiniumit tehakse palju ka elektrolüüsi abil milleks kulub elektrit aga elektri hinda kriisis ei muudeta eriti, pigem kallineb ja on defitsiit seega alumiinium ei tohiks oluliselt langeda ega ka tõusta ja läbi aastate on alumiinium isegi metalli kokkuostus püsinud stabiilsena siis kui vask kukkus räigelt ja ka praegu on suht stabiilne. See on minu spekulatsioon alumiiniumi kohta lihtsalt ja samuti ei kavatse elus alumiiniumisse investeerida.

    Hõbeda puhul tuleks mainida ka seda et see on teiste metallide tootmis kõrvalprodukt näiteks vase tootmisel, kui majandus langeb siis langeb vase nõudlis ja sellest ka hind millest omakorda väheneb tootmine ja tehasied suletakse jne nagu nafta näitel välja saab tuua praegu. Seega saabub punkt selles hetkes kui kriis kestab piisavalt kaua kus saab hõbe otsa sest hõbeda reservid on praegu väga õhukesed kuna seda kasutatakse tööstuses regulaarselt aga kuna vase tootmise ja teiste metallide tootmisena seda kõrvalproduktina niiöelda pool muidu enam kätte ei tule tõusebki hõbeda hind olukorras kus on vaja kaevandada vaid hõbeda pärast kas vaske või rohkem kaevandusest kus vaid kaevataksegi hõbedat et rahuldada nõudlust.
    Suure osa moodustab hõbeda turust ka investeerimishõbe mis on läinud mainstreami, praeguse hinna puhul on hõbeda investorid ja reklaamijad öelnud et odav kui muda, samas minevikus on maksnud vaid umbes 5 eurot unts seega mina nimetaksin 5 eurot unts alles hinnaks kus võiks võrrelda hõbedat mudaga tänu tema odavusele, selle hinnaga ei kahetseks isegi kogu raha eest seda osta.
    Kehtib matemaatiline seaduspärasus et mida rohkem inimesi aktsiaturgudele siseneb seda ebastabiilsemaks ta muutub ja muudab seeläbi ka meie elusid ebastabiilsemaks, seega loogiline oleks pidada aktsiatuge ajaloo prügikasti minevaks tulevikus. Meil siin eestis on lausa iga inimene sunnitud süsteemi ebastabiilsusesse panustama pensionifondidesse raha kogumise näol sest se raha tuleb reaalselt teiste taskust võtta ideeliselt kui pension välja maksta. Kuna süsteem on üles ehituselt määratud kukku kukkuma siis on äärmiselt rumal eestis poliitikat kinni pidada laenu mitte kunagi võtta. Keegi ei täna meid siis kui tuleb suur korrektsioon ja krediitorid pannakse vastutama. Kaotajaks jääme meie kes pole laenurahaga tulevikku investeerinud nagu teised. Ei ole võimalik ühes katlas eri temperatuuridega erinevaid suppe keeta nagu euroala ühtse poliitika kohta võiks paraleeli näitena tuua.
    Kiskus poliitiliseks ära aga eks see olegi päevakajaline teema ja ma kipun "suurt pilti" armastama.
  • seega loogiline oleks pidada aktsiatuge ajaloo prügikasti minevaks tulevikus

    Dude, mida sa suitsetad? Tundub korralik kraam olevat. Kui sinu poolt kirjeldatavad stsenaariumid kasvõi osaliselt realiseeruvad, siis peaks sul olema AK74, laskemoona, antibiootikume ja konserve. Alkohol peaks ka suhteliselt likviidne vara olema. Praegu oled sa endale välja mõelnud kaks asja - stsenaarium, mida sa kardad ja primitiivne narratiiv, mille külge ennast ankurdad ning millehga sa ennast rahustad. See pole suur pilt. See on muinasjutt su enda peas.
  • ei suitseta midagi, ka tubaka suitsetajad on narkomaanid
    Su meelevaldne reaktsioon on kindlasti põhjustatud sellest et oled kõvasti aktsiaturgusele oma raha panustand ja nüüd üritad enesele heaks mõelda ja naerdes kõige üle mis selle vastu räägib. Aktsiaturud on psühholoogiline kontseptsioon, soovitan rohkem reaalväärtusi luua ja lisandväärtusi tekitada, ei ole mõtet aktsiaturgudel lootuses tööd tegemata teenida pannes riski alla juba varemalt teenitud raha.
  • silverismoney
    ei suitseta midagi, ka tubaka suitsetajad on narkomaanid
    Su meelevaldne reaktsioon on kindlasti põhjustatud sellest et oled kõvasti aktsiaturgusele oma raha panustand ja nüüd üritad enesele heaks mõelda ja naerdes kõige üle mis selle vastu räägib. Aktsiaturud on psühholoogiline kontseptsioon, soovitan rohkem reaalväärtusi luua ja lisandväärtusi tekitada, ei ole mõtet aktsiaturgudel lootuses tööd tegemata teenida pannes riski alla juba varemalt teenitud raha.

    Ma nii huvi pärast lihtsalt küsin, et mis see hõbeda toiteväärtus on ja palju seal vitamiine sees on?

    Ja mis sa arvad, kes ühiskonna täieliku kollapsi korral rohkem võidab - kas see, kellel on rohkem padruneid, seemnekartulit ja progandiseemneid, või see, kellel on rohkem hõbedat?
  • õige vastus on see "kellel on padruneid, seemnekartuleid ja porgandiseemneid" ja kui raha üle jääb siis hõbedat kriisijärgseks ajaks mitte kriisi ajaks eneseks, ja nende kõikide komponentide omavaheline tasakaal on juba teine küsimus ja kuulub juba prepperluse valdkonda mis antud teemas ei ole arutluses
  • Ma olen piisavalt vana, et ma suvalise iba peale üldjuhul ei ärritu. Aga füüsilise kulla ja hõbeda parisnikud ajavad sita keema küll.

    Kui sa usud kergemat globaalset majanduslikku katastroofi, osta väärismetallide või kaevandajate indeksit. Ei ole vaja füüsilist kulda või hõbedat, mida Tavid sulle rämeda spreadiga müüb.

    Kui sa usud totaalset ühiskondlikku kollapsit, osta endale külakogukonda ahiküttega maja koos põllulapiga, käsitööriistu, seemneid, kuivaineid, konserve, relvi, padruneid ja antibiootikume. Füüsilist väärismetalli saad pärast esmaste kaubandusteede taastumist progandiseemnete või antibiootikumide eest rämeda discountiga osta, kui kuld/hõbe su õnnelikuks teeb.

    Lõpetuseks: http://blogs.ft.com/maverecon/2009/11/gold-a-six-thousand-year-old-bubble
  • Ma olen lugenud päris mitmeid lugusid sellest, kuidas kuldmündid on võimaldanud kellelgi otsustaval hetkel "kuumast" kohast minema saada. Aga hõbe? Jooksed brikett seljakotis ringi või?
  • minu eesmärgiks pole enam väärismetalle osta nagu targemad on aru saanud mu mineviku sõnumitest siin mis kirjutand olen, vabanesin sellest sest polnud vaja enam, nüüd rohkem arutlen siin teoreetiliselt ja paluks mitte midagi kontekstist välja rebida ja sellega end ärritama hakata. Küsimus on mõttega lugemises
  • silverismoney
    minu eesmärgiks pole enam väärismetalle osta nagu targemad on aru saanud mu mineviku sõnumitest siin mis kirjutand olen, vabanesin sellest sest polnud vaja enam, nüüd rohkem arutlen siin teoreetiliselt ja paluks mitte midagi kontekstist välja rebida ja sellega end ärritama hakata. Küsimus on mõttega lugemises

    möttega ei saa lugeda, valus hakkab:D
  • Enamus sellistest teoreetilistest aruteludest võtab kaks-kolm täiesti ebarealistlikku eeldust ning punub nende ümber end imetlevast itellektuaalsusest pakatava makramee. Selle väärtus - null.
  • sisedialoogis arutlen et olen vist vale foorumi valinud, eks selles mõttes on ka oma tõde aga samas ka vale järeldus mis paneb mind punkti kus mõtlen kas kirjutada siia veel edasi või mitte, tulemus siia kirjutamise näol on seega ilmselge kummale järeldusele jõudsin sel puhul, mitte kirjutamise puhul jääb aga üles alati spekulatsioon kas ma juba jõudsin otsusele siia mitte kirjutada enam või alles otsustan...
  • Jah, siia kirjuta siis, kui on selline idee (kasvõi hõbedaga), mida saab rahaks keerata.
  • ole ettevaatlik, sest pankuritele ei meeldi, et sa neid paljastad. siin on ilmnenud juba psühhotroonsete relvade kasutus jne.
  • 986243
    Ostsin see aasta viimati Eestist füülilist hõbedat koduleheltlehelt www.silvercoins.ee , teenindus ja hinnad väga head. Kontor neil kesklinnas, nii et transpordi peale raha ei kulu. Soovitan!


    Sorry, aga see paar tonni on ikka vaja kuidagi autoni saada. Seega kontor kesklinnas pole suuremat asi argument. Kas koju ei too?
  • Vaja on võimsat kallurit, kahveltõstukit kes euroaluse hõbedat kallurisse tõstab... Või peab 986243 silmas mõnesaja euro "investeerimist" ainult?
  • Ega siin naljamehed ei ole, kes paar münti ostavad.
  • Ja veel sellise spreadiga!
    Seepärast tulebki hõbedale eelistada väärtpabereid, et need ei nõua kahveltõstukit ja kallurit, need mahuvad arvutiekraanile või lausa mobiiliekraanile ära.
  • ttrust
    Ja veel sellise spreadiga!
    Seepärast tulebki hõbedale eelistada väärtpabereid, et need ei nõua kahveltõstukit ja kallurit, need mahuvad arvutiekraanile või lausa mobiiliekraanile ära.

    trust, ma küll ei näinud lehel, et nad ostavad või mõtled spreadi spot hinnaga? Tavidi lehel vaatasn olid veel kallimad hinnad. Aga no valik on naeruväärne ja eks siis peagi foorumites endale reklaami tegema.
    Hõbe on nii odav, et seda peab füüsilisel kujul tõesti kalluriga koju vedama suurema investeering tegemisel :D
  • Noh , kui maha müüa tahad sellist kogust, siis tuleb ostuhind kõvasti odavam kui hetkemüügihind
  • Front month Comex silver for August delivery on Thursday made its largest one-day dollar gain since November 2011. It gained $1.7390 a troy ounce, or 6.7%, to $27.694.
  • Redditi platvormist välja kasvanud jaeinvestorite kogukond näib olevat järgmise sihtmärgina ette võtnud hõbeda. Paljud füüsilise hõbeda edasimüüjad olid Põhja-Ameerikas nädalavahatusel hädas ootamatult suure nõudlusega ning pidid ootama Aasia börside avanemist. Hõbeda untsi hind avanes 7% kõrgemal võrreldes reedega, kaubeldes kirjutamise hetkel 28,6 dollaril.
    https://www.reddit.com/r/Wallstreetsilver/

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon