Börsipäev: 20. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev: 20. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 496 tehingut ning käive oli 656 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 457 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 159 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 341 ning 124.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    BLT1T aktsia jätkas tõusu teist päeva järjest pärast seda, kui esmaspäeval teatati tootmise lõpetamisest Eestis, 340 inimese koondamisest ning sellega kaasnevast püsikulude vähendamise plaanist.

    Uudised:

    Tallink Grupp TAL1T andis teisipäeval teada, et firma tütarettevõte Baltic SF IX Ltd. ning Kanada riigiosalusega ettevõte Marine Atlantic Inc. Jõudsid kokkuleppele reisilaeva Atlantic Vision (endise nimega Superfast IX) prahilepingu pikendamises ühe aasta võrra kuni novembrini 2020, optsiooniga pikendada lepingut lisaks kahe aasta võrra. Laev on olnud pikaajaliselt prahitud alates 14. novembrist 2008.

    Täna:
    20.03. Baltika BLT1T auditeeritud majandustulemused

    Homme:
    21.03. Tallinna Kaubamaja Grupi TKM1T aktsionäride korraline üldkoosolek
  • Kuuldused, et hiinlased on kaubandusalastes läbirääkimistes seismas vastu osadele USA nõudmistele, tirisid USA indekseid eile allapoole, kuid põrge sessiooni viimasel tunnil ei lasknud kaotustel liiga suureks muutuda ning S&P 500 jõudis lõpuks tagasi eelneva päeva sulgumistasemele. Euroopas suundus Stoxx 600 viiendat päeva järjest kõrgemale, parandades teisipäeval taset 0,6%.

    Saksamaa investorite ja analüütikute hinnang riigi majanduse jooksvale olukorrale halvenes märtsis -3,9 punkti 11,1 punktile, millega indeks saavutas madalaima taseme alates 2014.a lõpust. Küll aga muututi optimistlikumaks järgneva kuue kuu väljavaates, mida peegeldav indeks kerkis 9,8 punkti -3,6 punktile (oodati -11) ning saavutas sellega kõrgeima taseme viimase aasta jooksul. Kaasa näis sellele aitavat teadmine, et USA ja Hiina läbirääkimisi saadavad edusammud ning ka brittide eraldumine Euroopa Liidust võib edasi lükkuda.

    Aasia aktsiaturud liikusid öösel erisuunas. Jaapani Nikkei parandas kirjutamise hetkel taset 0,2%, Hiina Shanghai Coposite alanes -0,2%. Väidetavalt on USA ja Hiina läbirääkimised jõudnud lõpufaasi ning USA esindaja Robert Lighthizer suundub järgmisel nädalal koos rahandusministri Steven Mnuchiniga Pekingisse, seejärel on aga planeeritud Hiina asepeaministri Liu He visiit Washingtoni.

    Tänase päeva keskmes saab olema Föderaalreservi istung, mille raames jäetakse intressimäär tõenäoliselt paigale, värskendatakse prognoose ning potentsiaalselt võime kuulda täiendavat infot ka bilansi normaliseerimise võimalikust lõpetamisest.

    11.30 Suurbritannia inflatsioon (veebruar)
    20.00 FOMC intressimäära otsus
    20.30 Jerome Powelli pressikonverents
  • Euroopas on tõusjate nimekirja eesotsas Inmarsat, reageerides võimalikule ülevõtupakkumisele. Päev on aga üsna must Bayeri jaoks, kelle umbrohtu hävitav Roundup toode tekitab USA vandemeeste kogu arvates vähki
  • *EU OFFICIAL: LEADERS WILL DISCUSS NO-DEAL BREXIT PLANNING
    *EU OFFICIAL: AT LATEST MAY WILL MAKE CLEAR INTENTION IN SUMMIT
    *EU OFFICIAL: BREXIT DISCUSSION AT SUMMIT TOMORROW AT 3 P.M.
  • Suurbritannia alusinflatsioon aeglustus veebruaris -0,1pp võrra 1,8%le, samas kui konsensus ootas paigal püsimist
  • Lyfti emissioon on väidetavalt juba üle märgitud. Lyft’s IPO is already oversubscribed

    Barrons kirjutab ühest võimalikust viisist, kuidas Lyfti IPOle mängida, Nimelt leiab USA börsilt sellise firma nagu GSV Capital Corporation, mille varadest on 7,9% investeeritud Lyfti ning lisaks kaupleb aktsia 30% diskontoga oma NAVi suhtes.
  • BREXIT: MAY SEEKS DELAY TO BREXIT TO JUNE 30 - LETTER
    UK PM MAY SAYS I AM NOT PREPARED TO DELAY BREXIT ANY FURTHER THAN JUNE 30
  • Erko Rebane


    Saksamaa investorite ja analüütikute hinnang riigi majanduse jooksvale olukorrale halvenes märtsis -3,9 punkti 11,1 punktile, millega indeks saavutas madalaima taseme alates 2014.a lõpust. Küll aga muututi optimistlikumaks järgneva kuue kuu väljavaates, mida peegeldav indeks kerkis 9,8 punkti -3,6 punktile (oodati -11) ning saavutas sellega kõrgeima taseme viimase aasta jooksul.


    Võin eksida, aga minu arvates tõmbas BMW sellele optimistlikule väljavaatele just vee peale. Peaks ta ju parimas seisus olema saksa autotootjatest.
  • Ma väga suurt tähelepanu ZEW küsitlustele ei pööraks, kuna aktsiaturgude meeleolu ilmselt mängib seal olulist rolli, tähtsamad on ettevõtete kindlustunde näitajad. Muidu ZEW küsitleb investorite arvamust ka erinevate sektorite lõikes ja autotööstuse suhtes on nägemus kõige pessimistlikum.
  • Näiteks IFO kuue kuu ootuste indeksi aastase muutuse baasil oli veebruaris näha languse väikest aeglustumist, mis võiks anda signaali, et tööststustoodangu põhi tehakse millalgi teises kvartalis. Aga eks märtsi tulemuste järel oleme natuke jälle targemad. Brexit ja USA võimalikud tarfiidi ELi autode vastu jätavad palju määramatust õhku.
  • FED SIGNALS NO RATE HIKE THIS YEAR WITH ONE INCREASE IN 2020
    FED TO TAPER BALANCE-SHEET ROLLOFF, SEES IT HALTING END-SEPT
  • GSV Capital Corp jätkab Lyfti IPO eel võimsa hooga.

    WSJ: Lyft, which is conducting a roadshow to market the shares, has told investors that it is likely to price the stock above its previously targeted range of between $62 and $68, according to people familiar with the deal. While it is unclear what level it will pick when the shares are priced late Thursday, it is unlikely to be as high as $80, some of the people said.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon