Börsipäev 22. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 334 tehingut ning käive oli 0,60 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 394 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 70 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 199 ning 83.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    AS LHV Group LHV1T pakub avalikult kuni 15 000 täiendavat LHV allutatud võlakirja „LHV Group allutatud võlakiri 28.11.2028“ nimiväärtusega 1000 eurot, investorile pakutava intressimääraga 6,0% aastas ja lunastustähtajaga 28.11.2028. LHV-l on kuni emissioonikuupäevani õigus suurendada pakkumise mahtu kuni 5 miljoni euro võrra ning lasta välja kuni 5 000 täiendavat allutatud võlakirja, mille tulemusel võib avaliku pakkumise käigus pakutavate võlakirjade arv kokku olla kuni 20 000 ning pakkumise maht suureneda kuni 20 miljoni euroni. Avalik pakkumine viiakse läbi ainult Eestis. Võlakirjade märkimisperioodi algus on 05. juuni kell 10.00.

    Baltic Horizon Fond NHCBHFFT ei saanud teisipäeval toimunud osakuomanike üldkoosoleku otsuste tegemiseks kvoorumit kokku ning seega toimub ärikinnisvarafondi uus üldkoosolek juunis.

    Sel nädalal:
    23.05 Tallink Grupp TAL1T korraline üldkoosolek
    24.05 Harju Elekter HAE1T dividendi väljamakse
  • Ühendriikide aktsiaturul lohutasid investorid end pärast kahte järjestikust languspäeva teadmisega, et Trumpi administratsioon on valmis tegema Huaweile ärikeelus 90päevalisi erandeid ning seda tõlgendati võimaliku paindlikkusena ka edasistes läbirääkimistes Hiinaga. S&P 500 indeks sulgus 0,9% kõrgemal ning Euroopas toetas tehnoloogiasektori põrge Stoxx 600 indeksi 0,5% tõusu.

    Eurotsooni tarbijate kindlustunne pakkus maikuu esimese indikaatorina lootustandvat signaali, kerkides 0,8 punkti -6,5 punkti peale (aprill revideeriti -7,9 pealt -7,3 punktile), mis ületas analüütikute -7,7punktist prognoosi ning märkis kõrgeimat taset alates eelmise aasta oktoobrist. Siit võiks välja lugeda, et kaubandusalased arengud pole oluliselt mõjutanud tarbijate hinnangut oma finantsseisule ning tööturule.

    Ühendriikides kahanes olemasolevate majade annualiseeritud müük aprillis 0,4% 5,19 miljonile, jäädes kesisemaks oodatud 5,35 miljonist ning märkides mullusega võrreldes 4,4% langust. Statistikat välja andva NARi (National Association of Realtors) hinnangul peaks hüpoteeklaenude intressimäärade langus, palgakasv ja paranenud varude tase hakkama peagi müüki toetama. Aprillikuu müügitempo baasil kerkis varude tase 3,8 kuu pealt 4,2 kuule ning mediaanhind kasvas aastaga 3,6% 267,3 tuhandele dollarile.



    Aasia aktsiaturgudel liikusid indeksid öösel marginaalsete muutustega, kui investorid ootasid edasisi arenguid kaubandusalastes läbirääkimistes. Hiina suursaadik Ühendriikides ütles Fox Newsile, et nad on valmis jätkama läbirääkimisi ning ameeriklaste kaupasid ja teenuseid ostes vähendama kaubandusbilansi ülejääki. Jaapanis üllatasid masinate märtsi tellimused prognoositust suurema kasvuga, kerkides 3,8% võrreldes eelneva kuuga (oodati 0,0%) ning viidates oodatust positiivsematele arengutele ettevõtete kapitalikulutustes. Tegemist on aga ligi kahe kuu taguse statistikaga, mistõttu on vahepeal halvenenud suhted USA ja Hiina vahel võinud seda kindlustunnet negatiivselt mõjutada.

    Tänagi jääb majandusuudiste valik võrdlemisi tagasihoidlikuks, kui esile võiks tõsta vaid Suurbritannia aprilli inflatsiooni ning FOMC viimase kohtumise protokolli.

    11.30 Suurbritannia inflatsioon (aprill)
    15.30 Kanada jaemüük (märts)
    17.30 USA toornafta varude muutus (17. mai)
    21.00 USA FOMC mai istungi protokoll
  • Ei leia tavameediast, aga spekuleeritakse, et Hiina ajutise 30-90p vastumeetme osaliseks saavad AAPL, INTC, MMM

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon