Börsipäev 14. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 14. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 457 tehingut ning käive oli 760 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 541 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 81 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 286 ning 94.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    Arco Vara ARC1T korralisel üldkoosolekul otsustati maksta dividendi 0,01 eurot aktsia kohta. Dividendi ex-kuupäev on 05. juuli ning väljamakse tehakse 12. juuli.

    Tallinna Linnavalitsus võttis 12.06.2019 vastu Arco Vara tütarfirmale Kodulahe II OÜ kuuluva, aadressil Paldiski mnt 74 asuva krundi detailplaneeringu. Paldiski mnt 74 kinnistu suurus on 9793 m2 ja oodatav brutoehitusmaht (GBA) on 11700 m2. Detailplaneeringu vastuvõtmisega kinnitas Tallinna Linnavalitsus, et detailplaneering vastab õigusaktidele ja linna ruumilise arengu eesmärkidele. Järgnevalt korraldab Tallinna Linnavalitsus detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

    Sel nädalal:
    10.06-16.06 PRFoods PRF1T mai müügitulemused
    05.06 - 21.06 AS LHV Group allutatud võlakirjade avalik pakkumine

  • Ühendriikide aktsiaturg sulgus 0,4% võiduga, leides seekord tuge energiasektorist, mida omakorda tõukas tagant toornafta edasine kallinemine (WTI +2,2% @ 52,28 USD) pärast kahe naftatankeri rünnakud Lähis-Idas, mille kohta on Ühendriigid avaldanud videosalvestuse ning see annab alust süüdistada Iraani. Euroopas ronis Stoxx 600 välja hommikusest miinusest ning sulgus 0,2% plusspoolel.

    Ühendriikide esmased töötu abiraha taotlused kerkisid läinud nädalal kolme tuhande võrra 222 tuhandele. See ületas konsensuse 215 tuhande suurust ootust, kuid sellele vaatamata jääb rekordmadala taseme lähedale ning kõneleb madalast vallandamiste määrast.

    Aasia börsidel liikusid indeksid erisuunaliselt, oodates Hiina maikuu majandusnäitajaid. Samuti on kaubanduses jätkuvalt olukorda ärevana hoidmas seik, et Hiina president Xi Jinping pole andnud kinnitust oma osalemisest G20 tippkohtumisel. USA presidendi majandusnõuniku Larry Kudlow sõnul järgnevad sellele tagajärjed, juhul kui Hiina president ei kavatse Trumpiga siis kohtuda.

    Punkt pannakse börsinädalale üsna oluliste majandusuudistega Hiinast ja Ühendriikidest, kui hommikupoole selguvad esimese riigi maikuu jaemüük ja tööstustoodang ning õhtul annab jällegi USA jaemüük aimu tarbijate valmisolekust kulutada.

    09.45 Prantsusmaa inflatsioon (mai lõplik)
    10.00 Hiina tööstustoodang ja jaemüük (mai)
    11.00 Itaalia tööstustoodang (aprill)
    12.00 Itaalia inflatsioon (mai lõplik)
    13.30 Venemaa keskpanga intressimäära otsus
    15.30 USA jaemüük (mai)
    16.15 USA tööstustoodang (mai)
    17.00 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeks (juuni)
    20.00 USA Baker Hughes aktiivsete nafta puurtornide arv (14. juuni)
  • Hiina mai jaemüügi kasv aeglustus arvatust vähem, kuid tööstustoodang ja investeeringud jäid prognoosidele alla

  • USA jaemüük kasvas autosid ja kütust arvestamata mais 0,5% võrreldes aprilliga, ületades konsensuse 0,4% ootust ning seda lisaks märksa positiivsema aprilli baasil (muutus korrigeeriti -0,2% pealt +0,3% peale)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon