Börsipäev 15. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 545 tehingut ning käive oli 1,372 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 745 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 532 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 304 ning 190.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    MRK1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 9,60 x 22 500)

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    12. juulil 2019 sõlmiti ASi Merko Ehitus MRK1T kontserni kuuluva SIA Merks ja SIA “LMH” vahel leping rahvusvahelise kõrgkooli ehituseks Lätis Babīte maakonnas Pinkis. Tööd hõlmavad uue koolihoone ja ühiselamu ehitust. Lepingu maksumus on 10,1 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustööd algavad tänavu septembris ning tööde üleandmine on plaanitud 2020. aasta augustis.

    Sel nädalal:
    16.07 LHV Group LHV1T vahearuanne
    16.07 Novaturas NTU1L juuni müügitulemused
    18.07 Baltika BLT1T vahearuanne
    18.07 Telia Lietuva TEL1L vahearuanne
    18.07 Klaipedos nafta KNF1L erakorraline aktsionäride koosolek
  • Föderaalreservi esindajate intressimäära langetamist soosivad kommentaarid hoidsid reedel dollarit müügisurve all ning pakkusid tuge aktsiaturule. Kõik kolm suuremat aktsiaturu indeksit said kirja värsked rekordid, kui suurima tõusu tegi Dow Jones (0,9%). S&P 500 ja Nasdaq parandasid reedel taset vastavalt 0,5% ja 0,6% ning Euroopas jäi Stoxx 600 sisuliselt eelneva päeva tasemele.



    Chicago FEDi president Charles Evans (FOMC hääletav liige) oli reedel seisukohal, et keskpank peaks sihtima alusinflatsiooni taset üle 2%, kuna see on jäänud pikka aega alla eesmärgi ning kaaluma selle saavutamiseks intressimäära kärpimist paaril korral. Richmond FEDi president Thomas Barkin, kes pole tänavu FOMC hääletav liige, tunneb muret ettevõtete kahaneva kindlustunde ja investeeringute aeglustumise pärast ning leiab, et majanduses on praegu suurem pigem negatiivse stsenaariumi realiseerumise oht kui stabiilse kasvu jätkumine.

    Aasia aktsiaturud toibusid hommikustest langustest pärast Hiina oodatust paremaid majandusnäitajaid, mis viisid Shanghai Composite indeksi kirjutamise hetkeks 0,3% ja Hongkongi Hang Sengi 0,1% kõrgemale. Ehkki SKP kasv aeglustus teises kvartalis ootuspäraselt 6,4% pealt 6,2% peale, mis oli vähemalt 27 aasta madalaim tempo, näitas juunikuu konjunktuur, et kvartali lõpp osutus arvatust tugevamaks. Juuni jaemüük kasvas aastatagusega võrreldes 9,8%, kiirenedes mai 8,6% pealt ning ületades konsensuse 8,5% ootust ja sama lugu oli ka tööstustoodanguga (6,3% vs 5,0% mais ning oodatud 5,2%). Investeeringud fikseeritud varadesse suurenesid kuue kuu lõikes 5,8%, mis oli parem prognoositud 5,5%st ning viie kuu lõikes saavutatud 5,6%st.



    Euroopa ja USA sessioon saab majandusuudiste osas olema väga vaikne, kui ainsana võiks esile tõsta USA töötleva tööstuse juulikuu esimese regionaalse küsitluse tulemuse.

    15.30 USA NY FEDi töötleva tööstuse küsitlus (juuli)
    15.50 FEDi Williams esineb
  • Saksamaa majandusministeeriumi kohaselt ei maksa töötlevas tööstuses lähiajal olukorra paranemist loota

    *German manufacturing remains sluggish and signs from services sector suggest growth was weaker in the second quarter, Economy Ministry says in latest monthly report.
    * Global growth in a weak phase, trade conflicts, Brexit and geopolitical tensions are “considerable downside risks”
    * Weak level of orders, deteriorating business sentiment suggest manufacturing weakness will persist

  • NY osariigi töötleva tööstuse aktiivsusindeks taastus juuni 26,7punktisest kukkumisest juulis 12,9 punkti 4,3 punktile, osutudes veidi paremaks oodatud 2,0 punktist.

    -NY Fed's Empire State New Orders Index -1.5 In July Vs -12.0 In June
    -NY Fed's Empire State Employment Index At -9.6 In July Vs -3.5 In June


  • Citi ületab ootusi tänu osalusele aprillis börsile läinud Tradewebis

    Citigroup reports Q2 (Jun) earnings of $1.95 per share, $0.15 better than the S&P Capital IQ Consensus of $1.80; revenues rose 1.6% year/year to $18.76 bln vs the $18.49 bln S&P Capital IQ Consensus.
    Excluding the Tradeweb gain, earnings per share of $1.83 increased 12% primarily driven by a 10% reduction in average diluted shares outstanding and the lower effective tax rate.




Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon