Börsipäev 28. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 28. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 519 tehingut ning käive oli 1478 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 970 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 480 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 224 ning 279.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    TSM1T tehingute seas oli kaks plokktehingut (EUR 1,985 x 52 021); (EUR 1,98 x 50 000)
    TAL1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 0,974 x 150 000)

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    AUGA group AUG1L pakub vahetusvõlakirju, mille märkimisperiood saab olema 2.-6. detsember. Võlakirja nominaalväärtus on 1000 eurot, aegumistähtaeg on detsember 2024 ja aastane intress on 6%. Kokku pakutakse võlakirja 20 miljoni euro väärtuses. Tegemist on roheliste võlakirjadega kuna AUGA group sai välistelt audiitoritelt rohelise reitingu, mis tähendab, et ettevõtte projektid ja tegevus aitavad pikaajalises perspektiivis vähendada inimese mõju keskkonnale. AUGA on seadnud endale eesmärgi viia oma tegevusest tulenevad kasvuhoonegaaside heitkogused miinimumini.

    Sel nädalal:
    29.11 AUGA group AUG1L vahearuanne
    29.11 Olainfarm OLF1R vahearuanne
  • Kuna lisaks kaubandusoptimismile ja keskpankade toetavale rahapoliitikale on kohati hakanud laekuma ka tarbijate ning ettevõtete taastuvast kindlustundest kõnelevaid signaale, süstib see kõik investoritesse usku, et majanduse kasvutsükkel jätkub ning koos sellega ehk kiireneb uuesti ka firmade kasumikasv. S&P 500 indeks lõpetas kolmapäeval 0,4% võiduga, Euroopas parandas Stoxx 600 taset 0,3%.

    Just ühe ettevaatava indikaatorina osutus eile oodatust tugevamaks USA ettevõtete oktoobrikuu kestvuskaupade tellimused, mida vaadeldakse kui julgust investeerida. Kaitse- ja lennutööstust arvestamata hüppasid tellimused oktoobris 1,2%, ületades analüütikute -0,2% ootust ning osutudes suurimaks kasvuks alates jaanuarist. Samuti ületas ootust kestvuskaupade tarne, suurenedes septembri baasil 0,8% (prognoositi -0,2%) ning aidates tõsta neljanda kvartali SKP kasvuootust. Arvestades siia juurde ka oktoobrikuu isiklikku tarbimist, mis suurenes oktoobris ootuspärased 0,3% võrreldes septembriga, tõstis Atlanta FED USA neljanda kvartali SKP kvartaalse annualiseeritud kasvuootuse 1,3 protsendipunkti võrra 1,7%le ehk tagasi laiema konsensuse nägemuse juurde.



    Ühendriikide aktsiaturud on täna tänupüha tõttu suletud, avanedes homme lühendatud kauplemiseks. Päev tõotab vaikne tulla ka majandusuudiste osas, sest laual on vaid Hispaania ja Saksamaa novembrikuu esmased inflatsiooninäitajad, Hispaania oktoobri jaemüük ning euroala majandusliku kindlustunde indeksi novembri muutus.

    10.00 Hispaania inflatsioon (november)
    10.00 Hispaania jaemüük (oktoober)
    11.00 Euroala rahapakkumise ja krediidi statistika (oktoober)
    12.00 Euroala majandusliku kindlustunde indeks (november)
    15.00 Saksamaa inflatsioon (november)
  • Infoks kõigile Kanada börsil kauplejatele: maaklerid võtavad täna Kanada ordereid vastu kuni kella 18.30ni. Kõik orderid, mis turul peale seda ära täidetakse, saavad hinnad külge homme.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon