Unustage 3D printerid ja cannabis, puhas pisike mull, kosmosereisid on ukse ees - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Unustage 3D printerid ja cannabis, puhas pisike mull, kosmosereisid on ukse ees

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse




  • Virgin Galctic Holdings Inc. (NYSE: SPCE)
    Virgin Galactic Holdings, Inc., an aerospace company, develops human spaceflight for private individuals and researchers. The company is based in Las Cruces, New Mexico.

    Virgin Galactic (NYSE:SPCE) became the first space tourism company to be publicly traded on the New York Stock Exchange Monday, October 28, following the completion of a merger with holding company Social Capital Hedosophia (SCH). The total SCH investment of $800 million adds to the $1 billion already invested in Virgin Galactic since it was founded in 2004 by Sir Richard Branson.

    Aktsia lihtsalt vedeles peale süigsest börsidebüüti, aga siis hakkas seda katma Morgan Stanley Adam Jonas:

    Morgan Stanley analyst Adam Jonas initiated coverage of Virgin Galactic with an Overweight rating and $22 price target, telling investors that he sees a "biotech-type risk/reward" for the shares. He believes the addressable market for space tourism is niche, but supported by a range of industries. However, Jonas believes what is really likely to drive upside for the stock is what he calls "the third phase of the VG business model," namely hypersonic point-to-point, or P2P, air travel. His $22 price target factors in $10 per share in value for space tourism and $12 per share for the hypersonic opportunity, Jonas noted.

    Esialgu on hunnik cashi ja mingi lugu, puhas mulliteema, Hetkel on oma avanemislevelites alles. Lugu võib aastal 2020 ükskõik milliste kordajatega läbi lasta. Kas millalgi tuleb Morgan Stanley dg to UW, kuna aktsia maksab liiga palju, et valuatsiooni õigustada?

    Ei oma, ostsin initit novembris, aga kuigi nägin juba multi day rallit sellise initi peale, siis loomulikult panin ta samal päeval kinni. Sealt on nüüdseks 100% teinud.





  • võiks ikka natuke mõelda, kui iga hoo peale teemat teha, ega see lhv foorum mingi prügikast pole.
  • With a presidential election, the Summer Olympic Games in Tokyo and yes, Ludwig van Beethoven’s 250th birthday celebration, 2020 promises to be a humdinger of a year.

    So apologies to Donald, the International Olympic Committee (IOC) and Ludwig van, but commercial space travel could end up being the biggest damn thing to happen this year. In fact, I think it’s the beginning of a real game-changer for humanity.

    The Bezos, Musk and Branson billionaire space race is happening right now

    Kui Branson, Musk ja Bezos kosmosesse ronivad, siis vähemalt esialgu saad sa ainult sellega kaasa minna.

    @virgingalactic
  • Vanaema
    Hein jt ootavad Brandsoni kosmosereise juba aastast 2010: https://ekspress.delfi.ee/kuum/pileti-kosmosesse-on-pannud-kinni-veel-kaks-eestlast-kas-tuntud-arimehed?id=31937937

    Nüüd on siis teada, kuhu meie pensioniraha läheb ja miks Hein sellega nii aktiivselt tegeleb. Võtab kaasa ja viib kosmosesse ära. Proovi sealt seda siis kätte saada.


  • Visahing
    võiks ikka natuke mõelda, kui iga hoo peale teemat teha, ega see lhv foorum mingi prügikast pole.


    Mulle LHV foorum väga meeldib, aga meil on 'keemiasabade' teema : )


  • Ei saa öelda, et ei keri.

    Ja Visahingele. Ma olen kolm negatiivset aktsiateemat avanud viimaste aastate jooksul:

    AXGT $160 juurest, nüüd $4.48
    GPRO $92 juurest, nüüd $4.34
    VERI $52.97 juurest, nüüd $2.46.

    fun fact, mes?
  • Anna siis teada ka millal õhu välja laskmine aset võiks leida, post hakkab, et võiks nagu tõusta teab palju.
  • Uuendame siis vähe graafikut:


    Üldiselt lähipäevadel on vist probleeme edasijooksuga, kuna ralli algataja hinnasiht on käega haarata ja tõus on olnud ka kiire, viimastel päevadel juba liigagi, kuid 2020 osas on upside küll ja veel:

  • Eelmise postituse hommikul see ülesjooks lõppeski. Ilmselt head tehnikud teavad nüüd kohta, kust enam ei kuku vms.
    Aga olles arvamusel, et asi läheb really mulli ja kukkumine ostetakse teise laine poolt üles, siis poolaasta lõikes jätkuvalt positiivne.



  • Kuidas see nüüd saastamise ja kliimaprobleemidega haakub? Lennundust tehakse maha, kosmosereisid on vist tükk maad kahjulikumad, kuigi muidugi haruldasemad.
  • Vanaema
    Kuidas see nüüd saastamise ja kliimaprobleemidega haakub? Lennundust tehakse maha, kosmosereisid on vist tükk maad kahjulikumad, kuigi muidugi haruldasemad.


    Ole hea, paremale vaat. Lase seal edasi
  • SPCE - eile tiksutas uue päevasisese tipu. Alloleval uudisel pole konkreetselt midagi SPCE-ga pistmist, küll aga kaudne. Natuke otsesem on MAXR, mis NASA-le nipet-näpet toodab. Küll aga ei imestaks, kui SPCE ka tiivad saab.

    WASHINGTON: US President Donald Trump in his State of the Union Address advise Congress to fully fund the Artemis program to return Americans to the moon and set the position for the United States to be the first nation to Mars.

    Trump said on Tuesday night mow the US must grip the next frontier, America’s manifest destiny in the stars. He urged Congress to fund this program to make sure that the next man and first woman on the moon will be American astronauts.
  • Palun tulistage auke mõttesse:
    SPCE 10.2024 warrant $11.5, long @ $7.30-ish
    SPCE 01.2021 call $12.5 short @ $7.30-ish

    Alati $1 puhver, rinse & repeat 2,5x (2022 ja 2023)

    Tundub jabur arbitraazhi võimalus. Miks ma eksin või miks see sitt plaan on?
  • Ei tea. Mina olen neandertaal, üritan osta aktsiaid odaval ja müüa kallilt, pea pooltel kordadel ei tule seegi välja.


  • Teema algatati u. kuu tagasi $15 hinnalt. Täna hind $25+. Ei, siin ei keri üldse mulli.
  • Visahing
    võiks ikka natuke mõelda, kui iga hoo peale teemat teha, ega see lhv foorum mingi prügikast pole.


    Teie Hr Visa kasutate seda küll just sellisena. Sry aga lihtsalt võiksid õppida teistega suhtlema.
  • Milk
    Visahing
    võiks ikka natuke mõelda, kui iga hoo peale teemat teha, ega see lhv foorum mingi prügikast pole.


    Teie Hr Visa kasutate seda küll just sellisena. Sry aga lihtsalt võiksid õppida teistega suhtlema.


    Ja te ei saa irooniast aru hr. MIlk, see oli paroodia stiilis vastust, nagu postituse looja oleks igale teisele vastanud selliselt postitust tehes.


  • Siit ütlen ma nüüd küll, et see on karjuv tipp täna. Reedel lasti üks sec form välja, mis arvatavasti millalgi peale tulemusi välja käiakse ja ka tulemused ukse ees. Normaalses maailmas korjatakse aeg-ajalt chipse laualt ära.
  • Aerojet Rocketdyne? NYSE: AJRD, makes engines for NASA's SLS, which is designed to take humanity back to the moon and eventually to Mars. Boeing (BA) is building the rocket and Northrop Grumman (NOC) builds boosters. SLS will be the most powerful rocket assembly ever made, capable of producing 8.8 million pounds of thrust. Saturn V generated 7.6 million pounds of thrust.
    ------
    Blue Origin—the rocket company founded and controlled by Amazon.com’s CEO Jeff Bezos—opened a new rocket production facility in Huntsville, Ala., on Monday. The manufacturing plant will make the powerful BE-3U and BE-4 engines.
  • SPCE on kaks päeva kõrgeime käibega aktsia USA turul, arvatavasti põrutab täna veel edasi, tehes väga palju inimesi rikkaks ning teist samapalju vaeseks, sest sellised asjad ju ei juhtu. Ühtegi aktsiat shorti pole peale üleeiset näinud.

    Aga 2020 on mõistlikum mullidega mitte võidelda. Arvatavasti on asi päevade, mitte nädalates, kus TSLA hind on neljakohaline jne.

    Börsil on prraegu neli puhast ostupäeva, kus lihtsalt kõike ostetakse. Reedel lükatakse kasumeid kinni, et esmaspäeval uue hooga alustada.

    Eile oli kuulus inverterite ralli, samas oli eile ka valuatsiooni pealt RUN downgrade. Firma paigaldab päikesepaneele, sümpaatia. Tegelesin muude asjadega, oleks isegi ostnud. Aktsia sulgus +3,2%.
    Kõik alt energia lendab, FCEL, PLUG, BE, BLDP, käibed on hullumeelsed.
    Mitte keegi ei müü mitte midagi. Kui mingi firma erilise pähmakaga hakkama saab, on mingi fond seda alt ostmas. Turg silub kõik kukkumised kuude-nädalatega ära.

    opex, jupitootjad ei ole puhtad teemad ja BA ning NOC, nende põhiäri on kusagil mujal, seega rallimankiks kõlbmatud.
  • Nojah, enne kukke ja koitu moodustub i want out formatsioon.
  • ymeramees

    Eile oli kuulus inverterite ralli, samas oli eile ka valuatsiooni pealt RUN downgrade. Firma paigaldab päikesepaneele, sümpaatia. Tegelesin muude asjadega, oleks isegi ostnud. Aktsia sulgus +3,2%.
    Kõik alt energia lendab, FCEL, PLUG, BE, BLDP, käibed on hullumeelsed.
    Mitte keegi ei müü mitte midagi. Kui mingi firma erilise pähmakaga hakkama saab, on mingi fond seda alt ostmas. Turg silub kõik kukkumised kuude-nädalatega ära.

    Alternatiivenergia - kaotada pole võimalik. Härrad läksid Davosist koju ja vajutasid fossiilkütustele MÜÜ ja puhtale ehk alternatiivsele OST. Valel pool ajalugu pole ju mõtet olla. Hoiakud on kardinaalselt muutunud. Kui 5-10 aastat tagasi oli alternatiivenergia üksikute puukallistajate teema, siis nüüd käib võistlus selle nimel, milline riik, linn ja ettevõtte kõige rohelisem on. FAANG ettevõtetelt lubadused olla 2025-2030 süsinikuneutraalsed. Seda on võimalik saavutada ainult tuule- ja päikeseenergia toel.
    Blackrock, maailma suurim varahaldur, andis ka väga selge sõnumi - kõik fossiilne ja saastav ei ole enam investeerimiskõlbulik.

    TAN, PBW, PBD, PZD, ICLN, QCLN, FAN, GRID, CNRG, NLR, ACES, YLCO, SMOG - kõik see kraam lendab steroidide peal. Lõppu ei paista, sest triljonid dollarid ajavad taga enamasti väga väikese turuväärtusega firmasid.
    Selles sektoris võib vabalt korduda 90-ndate internetiaktsiate stsenaarium - masskasutusse jõudmise algfaasis aetakse aktsiate hinnad stratosfääri kuna isegi sülelaps saab aru, et tulevik on alternatiivenergia päralt.
  • Asset doing even better than Virgin Galactic stock? Virgin Galactic warrants (SPCE.WT). They are up about 500% so far this year and 1000% over the past three months.


  • Presekas

    Suhteliselt hillitsetud liikumine börsilt aftekal, optsioonid suutsid maha müüa 31% liikumise ootuse.
  • SPCE downgraded at M. Stanley to EW and at CS to Neutral.

    Ask on jõuliselt vastu bidi, ib-s 0 shorti saada.
  • Ei hakka uut teemat tegema, kuigi siin pole firmade vahel ühisosa peale mulli, mis lõppfaasis. DKNG - Draftkings.

    Ja jälle story, mis asja mulli ajanud: As the only vertically integrated pure-play on online sports betting in the U.S

    Ajalugu: Eelmise aasta lõpus moodustus public company DEAC (SPAC - Special Purpose Acquisition Company), SBTechi ja Draftkingi mergeri teel $2,7B valuatsiooniga sports betting company. Valuatsioon oli juba siis kõrgem kui teistel, aga kuna ta oli pure play, siis why not.

    Viimased tulemused
    Lühidalt sellised numbrid:
    DraftKings reports Q1 revenue $88.5M vs. $68.1M a year ago
    Reports Q1 net loss ($68.7M) vs. ($29.6M) a year ago.


    Eilne close näitab MCapiks $12.4B. Jah, B nagu Billion.


    Kuna hetkel millegi peale eriti bettida pole, siis on see puhas story, et aina rohkem osariike hakkab spordile bettimist lubama. Ja loomulikult tehakse jälle see väike viga, et arvestatakse see kasv kõik ühele firmale, sest ta on ju ainuke public pure play teemasse.

    Igatahes on siis chart ja omajagu parapooli. Hetkel tulevad veel analüütikud järgigi, aga ma pakun, et varsti ei anna seda enam kuidagi kõrgemaks mudeldada, vähemalt inimestel, kes analüütikuks end peavad.

    Varsti on käes päev, kus see kukub nädalaga 20-30%. Aga ei taha asjadest ette veel rutata, sest hulluste iga on teinekord pikem. Sõbral soovitasin SPCE $28-ga maha müüa, stock läks järgmise kolme päeva pärast oma $42 tipuni, seega ilmselt ka siin läheb asi veel omajagu edasi.

    Mai esimese pooleni olid analüütikud buy ja $25 levelis. Nüüd on osad hinnaga kaasa tulnud ja $35 juurde jõudnud,, aga reiting on osta. Loodetavasti peab mull veel omajagu vastu, et siis seda valusamalt puruneda.
    Kõige lihtsam on oodata downgrade, aga ma loodaks, et see tuleks kusagil high $40's, oleks ägedam.











  • Ja muidugi sõltub SpaceX tänane saatus, mida SPCE esmaspäeval teeb, sest on ju ainuke pure public space teema.

  • Eelmise aasta aptillis oli ZM IPO, pricing $36. Avanes $60+. Oli kallis.

    Eile sulgus $200+, kuna covid play, kõik netikõned ja värgid.

    Firma väärtus = 1 NOK + 1 ERIC.

    Seniks muusikat.

  • Ma soovitaks 3D printimise peale rohkem keskenduda, sealt on varem loota reaalselt progressi..
  • rrr007
    Ma soovitaks 3D printimise peale rohkem keskenduda, sealt on varem loota reaalselt progressi..


  • Lähipäevil jõuab veel üks Zoom börsile: Company Profile: Who Is Zoominfo?

    * MKM analyst Rohit Kulkarni said “demand for ZI’s products has accelerated amidst Covid-19, as April 2020 was the company’s highest first month of any quarter since the Zoom Info acquisition” in Feb. 2019
    * Said ZI’s software-as-a-service (SaaS) business shows a “rare combination of growth and profitability”
    * Positives include large addressable market, subscription-based business model, and an “efficient sales cycle” with quick conversion to paying customers from free trials
    * Risks include competitive landscape, recent acquisition activity, and three-class stock structure

  • DKNG - ütleks nüüd nii, et asi on jätkuvalt bidiga.
    Loetud päevad tagasi tegi offeri, 33M aktsiat, millest 19M olid müüvad aktsionärid ning 14M firma enda rahatõste.

    Isiklikult arvasin, et kui asi on $10 kandist lennanud, siis on nõudlus mõnevõrra nõrk ja offerit on raske ära teha. My bad.

    Nõudlus oli nii suur, et tõsteti $33M pealt $40M-le ning pricing tuli $40. Ei usu, et offeris osalejad oleks end välja müümas esimese 10% tõusu peale.

    Firmal on nüüdseks rohkem väärtust kui WYNN või MGM-l, aga why not.
  • ymeramees
    Eelmise aasta aptillis oli ZM IPO, pricing $36. Avanes $60+. Oli kallis.

    Eile sulgus $200+, kuna covid play, kõik netikõned ja värgid.

    Firma väärtus = 1 NOK + 1 ERIC.

    Seniks muusikat.



    Kolm kuud on läinud, järelturul hind $399.
    Beat, raise, kasv meeletu, FY revenue läks üles +$500M.
    Firma väärtus kallines seoses sellega +$20B.
  • Hmmm... mida teha?

    Loovat lähenemist on juba kasutatud, äkki keeraks mõne vindi veel peale, sest 2020?

  • Seda upgradet peab lugema Scooter- Hyper, Hyper taustal.
  • Tagasi kosmose teemadele: Momentus MNTS (hetkel SRAC)
    momentus.space/
    Analyst day presentation

    Ei ole enam väga kaugel kosmose tehnoloogiline vallutamine.
    Nägemuse järgi ca. 20-30a perspektiivis hakkavad pilvetehnoloogia ettevõtetele teenuseid pakkuma, energiat tootma ja varasid kaevandama.
    Pakun välja, et see võiks olla sinu 4. sammas.
  • Tõstan siia:

    "carlos"
    Tänu SpaceX raketitehnoloogiale on kosmose vallutamine saanud reaalsuseks.
    SpaceX kaubeldav ei ole ja tõenäoliselt see kunagi börsile ei jõuagi, aga võimalusi investeerimiseks on juba mitmeid. Tuntuim ehk Virgin Galactic SPCE, mis kosmoseturismi arendab.

    Üks huvitavamaid on Momentus MNTS (hetkel SRAC)
    momentus.space/

    Nägemuse järgi ca. 20-30a perspektiivis hakkavad pilvetehnoloogia ettevõtetele teenuseid pakkuma, energiat tootma ja varasid kaevandama.
    Siin on otselink presentatsioonile: Analyst day presentation
    Hetkel peale firma enda nägemuse midagi ei ole, aga see on paljulubav.
  • ok Erko, võimalusel palun see kummaline pikk foorumi pealkiri ka ära muuta.
  • carlos, võimaluse korral ava seda ettevõtet rohkem, et revolutsiooni tegema hakata.
    Teemasse ka, aftekalt:
    Cathie Wood Plans to Start Space ETF

    Kõik, kes vähedi seotud kosmosega, loomulikult üleval, kuna neid ei ole palju. SPCE, MAXR ja see SRAC.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon