Börsipäev 13. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 13. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 1588 tehingut ning käive oli 1648 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1248 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 333 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1137 ning 395.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    Merko Ehituse MRK1T 2019. aasta neljanda kvartali müügitulu oli 99 miljonit eurot ja puhaskasum 9,3 miljonit eurot, kasvades aastatagusega võrreldes ligi kolmandiku võrra. Neljandas kvartalis kinnisvaraarenduse valdkonna müügitulu enam kui kahekordistus 2018. aastaga võrreldes ning moodustas ligi 47% kogu kontserni müügitulust. Merko Ehituse 2019. aasta 12 kuu müügitulu oli 327 miljonit eurot ja puhaskasum 16,3 miljonit eurot.

    SAF Tehnika SAF1R 2019./2020. majandusaasta II kvartali konsolideeritud auditeerimata netokäive oli 4,72 miljonit eurot, mis on 21% rohkem kui 2018/2019 majandusaasta teises kvartalis. Kontsern lõpetas teise kvartali 193 tuhande euro suuruse kasumiga (auditeerimata). 2019./2020. Majandusaasta 6 kuu auditeerimata konsolideeritud kasum oli 451 tuhat eurot.

    Täna:
    13.02 Arco Vara ARC1T vahearuanne
    Sel nädalal:
    14.02 Baltic Horizon Fund NHCBHFFT dividendi ex-kuupäev
    14.02 Novaturas NTU1L jaanuari müügitulemused
    14.02 EfTEN Real Estate Fund III EFT1T vahearuanne
  • Pidu börsidel jätkus eile täies hoos, kui kõik kolm olulisemat USA aktsiaturgude indeksit registreerisid 0,6-1,0% ralliga värsked rekordid ning samuti saavutas Euroopas Stoxx 600 0,6%ga uue kõrgpunkti, olles aasta algusest kerkinud 3,7%.

    Isegi dollar, mille tugevnemine seostub tavaliselt riskikartlikkuse suurenemisega, kallines valuutakorvi suhtes kõrgeimale tasemele alates eelmise aasta oktoobrist. Tähelepanuväärsem oli seejuures seik, et 1,0874 dollarile langenud EUR/USD vahetuskurss jõudis sellega madalaimale tasemele alates 2017. aasta maist, mida võis motiveerida euroala tööstustoodangu ligi nelja aasta sügavaim langus detsembris ning sellest tulenevalt turuosaliste ootus, et keskpank peab majandust jääma pikemalt stimuleerima.

    Kui veel eile toetas börsidel optimismi teadmine, et Hiinas Hubei provintsis registreeritud viirusse nakatunute arvu kasv oli madalaim sel kuul, siis Aasia aktsiaturud kauplesid öösel valdavalt kerges miinuses (Nikkei -0,1%, Shanghai Composite -0,6% ja Hang Seng -0,2%) pärast uudist, et koroonaviiruse diagnoosimise meetodite revideerimise järel hüppas uute haigusjuhtude arv Hubei provintsis 14,8 tuhande võrra, mis tõstis piirkonna koguarvu ligi 50 tuhandeni ning ka surmajuhtumite arv kerkis sel tulemusel antud provintsis 242 võrra, ulatudes terves riigis kokku 1355ni.

    Hubei ametnike sõnul kaasatakse statistikasse edaspidi ka kompuutertomograafuuringuga kindlaks tehtud haigusjuhtumid lisaks siiani kasutatud nukleiinhappetestidele. Kuna testikomplekte pole piisavalt ning need ei näidanud tulemusi alati õigesti, siis hakati juba 5. veebruarist kasutama ka kompuutertomograafuuringuid, kuid miks hakati selle meetodiga tuvastatud haigus- ja surmajuhtumeid statistikasse alles nüüd kaasama, seda kohalik pressiesindaja ei osanud öelda. Haigujuhtude hüpe võib tekitada küsimusi seniste meetodite efektiivsuses ja selles kui laialt on koroonaviirus tegelikult levinud.

    Täna on majandusuudistest fookuses USA inflatsioon, mis võis jaanuaris kütust ja toitu arvestamata aeglustuda 0,1pp võrra 2,2% peale. Ettevõtetest avaldavad majandustulemused teiste seas Alibaba, Nestle, Airbus, Barclays, Pepsi, Nvidia, Roku.

    12.00 Euroopa Komisjoni majandusprognoosid
    15.30 USA inflatsioon (jaanuar)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
  • Raido Tõnisson


    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:



    Juba kolmandat päeva on lisaks hinnamuutusele ka hind kuvatud. Halleluuja !

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon