Börsipäev 7. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 7. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 1983 tehingut ning käive oli 1,115 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 522 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 583 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1199 ning 721.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Täna:
    Klaipėdos nafta KNF1L augusti müügitulemused
  • Müügisurve Ühendriikide aktsiaturgudel jätkus ka reedel, kuid indeksid suutsid sessiooni madalpunktist siiski taastuda. S&P 500 indeksi tulemuseks jäi –0,8% ja Nasdaq pidi leppima –1,3%ga, mis tähendas nädala lõikes vastavalt 2,3% ja 3,3% kaotust. Euroopas jäi Stoxx 600 reedel 1,1% miinusesse, mis süvendas nädala peale langust 1,9%ni.

    Töökohtade loomine jätkus Ühendriikides augustis neljandat kuud järjest, kui väljaspool põllumajandussektorit palgati 1,37 miljonit inimest (oodati 1,35 mln). Täiendavat tuge tuli seekord valitsuselt, kes lõi rahvaloenduse tarbeks ajutiselt 238 tuhat töökohta. Üks muret tekitav näitaja oli statistikas see, et püsivalt koondatud inimeste arv oli augustis 534 tuhat, märksa suurem kui juulis registreeritud kuus tuhat inimest ja võib tulevikus tähendada tööpuuduse languse aeglustumist. Samas üllatas analüütikuid positiivselt see, et töötuse määr langes 10,2% pealt 8,4% peale (oodati 9,8%) ning keskmine tunnipalk kasvas juuliga võrreldes 0,4% (oodati 0,0%), mis jättis aasta baasil kasvu 4,7% peale. Kuna suuremas osas taastuvad praegu töökohad madalamate palkadega sektorites, siis peaks see tooma keskmist palgakasvu alla, kuid positiivne üllatus teist kuud järjest võib teatud valdkondades viidata võimaliku palgasurve tekkimisele.

    Aasia aktsiaturud alustasid uut nädalat valdavalt allapoole liikudes: Nikkei ja Shanghai Composite alanesid 0,4% ja Hang Seng taganes 0,2%. Vastuvoolu purjetasid Kospi ja S&P/ASX200, mis kerkisid vastavalt 0,7% ja 0,2%. Hiina ekspordi kasv kiirenes augustis dollarites mõõdetuna 7,2% pealt 9,5% peale, ületades konsensuse 7,5% ootust, kuid impordi langus süvenes 1,4% pealt 2,1%le, jäädes alla konsensuse 0,2% prognoosile.

    Uus nädal börsidel algab üsna vaikselt, sest Ühendriikides on püha ning Euroopaski võib majandusuudistest esile tõsta vaid Saksamaa juulikuu tööstustoodangu muutuse.

    09.00 Saksamaa töötustoodang (juuli)
  • Saksamaa tööstustoodang kasvas juulis 1,2% võrreldes juuniga, mida oli vähem kui oodatud 4,5%. Mullusega võrreldes aeglustus langus 11,4% pealt 10,0%le (oodati -7,4%).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon