Börsipäev 7. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 7. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Halvad uudised mõjusid investoritele reedel heade sõnumitena, sest täpselt nõnda näis see USA oodatust nõrgemaks osutunud novembrikuu tööturu raporti najal uusi rekordeid purustanud aktsiaturu indekseid vaadates. S&P 500 sulgus 0,9% kõrgemal ja Nasdaq sai kirja 0,7% võidu, kuna tõenäoliselt paneb nõrgem konjunktuur turuosalisi veendunumalt uskuma fiskaalstiimuli saabumisse. Euroopas lõpetas Stoxx 600 reedel 0,6% kõrgemal ning jäi nädala lõikes 0,2% plussi, mis oli siiski viies järjestikune tõusunädal.

    Uute töökohtade loomine aeglustus Ühendriikides eelmisel kuul 245 tuhandeni pärast 610 tuhandet oktoobris, mis jäi alla analüütikute prognoositud 460 tuhandele. Pea pool sellest kasvust tuli transpordi ja ladustamisega seotud sektoritest, mis tõenäoliselt peegeldab lähenevat pühade aega ning veebikaubanduse suurenenud tähtsust. Töötuse määr alanes ootuspäraselt 0,2pp võrra 6,7%le, kuid arvestades paralleelselt ka tööjõus osalemise määra langust 0,2pp võrra 61,5%le, siis polnud töötuse määra alanemine tingitud headest põhjustest. Keskmise tunnipalga kasv püsis aastatagusega võrreldes 4,4% peal (oodati 4,2%), ent sellest on viimasel ajal olnud raske välja lugeda tegelikku palgasurvet, kuna pandeemiast tugevamalt mõjutatud madalamapalgalistes sektorites on inimeste sundpuhkusele saatmine ja tagasi kutsumine mõjutanud üldist statistikat.

    Aasia aktsiaturgudel liikusid peamised indeksid öösel erinevates suundades: Nikkei, Hang Seng ja Shanghai Composite langesid vastavalt 0,5%, 1,5% ja 0,5%. Ülespoole suundusid Kospi (+0,2%), Sensex (+0,3%) ja S&P/ASX200 (+0,6%). Hiina novembrikuu eksport ületas ootust, kasvades aastatagusega võrreldes 21,1% (prognoositi 12,0%) ning kiirenedes oktoobris saavutatud 11,4% kasvutempo järel. Impordi kasv püsis vaatamata eelmise aasta novembri kõrgemale võrdlusbaasile stabiilsena 4,5% peal, mis aga oli madalam oodatud 7,0%st.



    Nädal algab majandusuudiste osas võrdlemisi vaikselt, kui esile võiks tõsta vaid Saksamaa oktoobri tööstustoodangu ja euroala investorite detsembri kindlustunde indeksi.

    09.00 Saksamaa tööstustoodang (oktoober)
    11.30 Euroala investorite kindlustunde indeks (detsember)
    22.00 USA tarbijatele väljastatud krediit (oktoober)
  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 3545 tehingut ning käive oli 2,796 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,043 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 1,694 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1773 ning 1669.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Täna:
    Klaipedos nafta KNF1L novembrikuu müügitulemused

    Sel nädalal:
    07.12-09.12 Saunam Group AS aktsiate märkimisperiood
    07.12-11.12 IMEPILT AS aktsiate märkimisperiood
  • Saksamaa tööstustoodang suurenes oktoobris 3,2% võrreldes septembriga, ületades 1,6% ootust (septembri kasv korrigeeriti 1,6% pealt 2,3%le). Mullusega võrreldes aeglustus langus 6,7% pealt 3,0%le (oodati -4,6%).
  • KODK madness algab nüüd: Federal agency finds no wrongdoing in Kodak loan: report
  • Hetkel esineb meie välismaakleri tõttu häireid välisturgude orderite töötlemisel. Baltikum, Soome, Taani, Venemaa ja Oslo toimivad tõrgeteta. Samuti teiste turgude ostuorderid. Muudel turgudel on orderite edastamine/muutmine häiritud.

    Probleem esineb ka LHV Traderi klientidel
  • Kas on mingit aimu, millal LHV Traderi tehniline probleem lahenduse leiab?
  • Hetkel peaksid olema tehnilised probleemid lahenenud.
  • No ei tööta Trader, server error.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon