Börsipäev 19. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 4088 tehingut ning käive oli 2,634 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,341 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 1,262 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2828 ja 1180.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    AS-i Coop Pank CPA1T optsiooniprogrammi raames märkisid panga kaheksa praegust ja endist töötajat, kellel oli võimalik emissioonis osaleda, kokku 540 310 aktsiat 413 877,46 euro eest, mis moodustas 100 protsenti emissiooni mahust. Kõik optsioonisaajad esitasid märkimisavalduse ja tasusid märgitud aktsiate eest õigeaegselt.
  • Ühendriikides jätkab S&P 500 indeks rekordtaseme lähedal järgmist katalüsaatorit otsides edasi-tagasi liikumist, võttes läinud nädala teise poole ralli järel uuesti suuna alla. S&P 500 indeks nõrgenes teist päeva, alanedes 0,9% võrra. Nasdaqi tulemuseks kujunes –0,6%. Euroopas sulgus Stoxx 600 0,2% võrra plusspoolel.

    Ühendriikides aprillis alustatud elamuehituste maht kujunes oodatust madalamaks, alanedes annualiseeritult 9,8% 1,569 miljonile (prognoositi 1,704 miljonit). Ehitustegevust on viimasel ajal hoidnud tagasi pakkumispiirangud ning kõrgemad materjalide hinnad. Vähemvolatiilsemad ehitusload aga kasvasid annualiseeritult 0,3% 1,76 miljonile, mis jäi konsensuse prognoosi lähedale ning viitavad kõrge huvi püsimisele eramute ehitusturul.

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel valdavalt madalamale: Nikkei loovutas tasemest 1,5%, Shanghai Composite nõrgenes 0,4% ning S&P/ASX 200 indeks oli –2%ga üks suuremaid kukkujaid. Hongkongi ja Lõuna-Korea börsid olid püha tõttu suletud. Müügisurve püsis ka krüptovarades, sh kauples Bitcoin kirjutamise hetkel 39 tuhandel dollaril (–10%).

    Majandusuudistest avaldatakse täna Suurbritannia aprilli inflatsioon ning õhtupoolikul võib kõneainet pakkuda FOMC aprilli istungi protokoll.

    09.00 Suurbritannia inflatsioon (aprill)
    09.00 Euroopa Liidu uute autode registreerimised
    12.00 Euroala inflatsioon (aprilli lõplik)
    21.00 FOMC aprilli istungi protokoll
  • Suurbritannia alusinflatsioon kiirenes aprillis ootuspäraselt 0,2pp võrra 1,3%ni

  • Baird analyst Brian Skorney initiated coverage of VTGN with an Outperform rating and $9 price target.
    Skorney peaks nimi olema, mis liigutab sellist mõnisada milli MCapi küll.

    YTD chart, veebruari roheline küünal on Jefferiesi init $6 tgt. Kui homme turul tuumatalve ei tule, peaks siin ilusalt raha olema.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon