Börsipäev 26. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 4011 tehingut ning käive oli 3,353 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,057 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 1,980 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1760 ja 1801.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    OLF1R tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 8,00 x 1 000)

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    Teisipäeval sõlmisid AS Merko Ehitus MRK1T kontserni kuuluv AS Merko Ehitus Eesti ja GRK Infra AS ning politsei- ja piirivalveamet (PPA) 15,8 miljoni eurose projekteerimis- ja ehituslepingu Eesti kagupiiri maismaaosa taristu lõikude 4–6 rajamiseks. Kagupiiri teise etapi ehitustööde hankes osales kuus tingimustele vastanud pakkujat, kelle pakkumused olid üsna ligilähedased. Hinnakriteeriumi alusel võitis hanke AS-i Merko Ehitus Eesti ja AS-i GRK Infra ühispakkumine.

    Sel nädalal:
    27.05 Ignitis grupė IGN1L vahearuanne, 3 kuud ja aprilli müügitulemused
    28.05 Olainfarm OLF1R vahearuanne, 3 kuud
    28.05 Pro Kapital Grupp PKG1T auditeeritud majandusaasta aruanne
  • Oodatust mõnevõrra tagasihoidlikumaks osutunud Ühendriikide konjunktuur jättis sealse aktsiaturu peamised indeksid eile miinuspoolele. S&P 500 ja Dow Jones loovutasid oma tasemest 0,2%, Nasdaq lõpetas pärast plussis avanemist ilma muutuseta. Euroopas sulgus Stoxx 600 indeks samuti marginaalse tõusuga.

    Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeks saavutas tänu vaktsineerimistele ja majanduse avanemisele kahe aasta kõrgeima taseme, kerkides mais 2,6 punkti 99,2 punktile (oodati 98,0). Suuremat hüpet optimismis võis täheldada eeskätt teenindussektoris, kuna seal võidaksid ettevõtted piirangute leevenemisest tõenäoliselt rohkem.

    USA uute majade müük kahanes aprillis annualiseeritult 5,9% 863 tuhandele, osutudes nõrgemaks prognoositud 950 tuhandest. Majade varu paranes antud müügitempo baasil 4,0 kuu pealt 4,4 kuu peale, kuid mediaanhind jätkas sellegipoolest kasvu, tõustes 11,4% 372,4 tuhandele dollarile ehk tagasi jaanuaris saavutatud rekordkõrge taseme lähedale.

    USA tarbijate kindlustunne alanes mais 0,3 punkti 117,2 punktile (oodati 118,8). Jooksva olukorra hinnang tõusis 131,9 pealt 144,3 punktile, mis oli kõrgeim alates 2020.a märtsist, kuid ootuste indeks alanes 107,9 punktilt 99,1 punktile. Viimase taga võib olla tarbijate inflatsiooniootuse tõus küsitluse ajaloo kõrgeimate tasemete lähedale, millest johtuvalt ollakse lähiajal nõus seda osaliselt aktsepteerima, ent pikemas vaates võib survestada tarbimist kui palkades samaväärset tõusu ei ole. Sestap tulid allapoole nii majade, autode kui ka suuremate koduseadmete järgmise kuue kuu ostukavatsuste indeksid.

    Richmond FEDi töötleva tööstuse aktiivsusindeks langes mais punkti võrra 18 punktile (oodati 19). Uute tellimuste indeks paranes kahe punkti võrra 18 punktile, tööhõive indeks tugevnes kuue punkti võrra 25 punktile (kõrgeim alates 2018.a suvest) ning tarneaegade indeks tõusis 8 punkti rekordkõrgele 69 punktile. Seni avaldatud kolm regionaalset töötleva tööstuse aktiivsusindeksit viitavad üleriigilise ISM indeksi püsimisele mais 61 punkti lähedal.

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel valdavalt kõrgemale, kaubeldes Jaapanis 0,4%, Hongkongis 0,7%, Hiinas 0,3% ja Indias 0,1% plussis. Allapoole suundusid kirjutamise hetkel Lõuna-Korea Kospi (–0,3%) ning Austraalia S&P/ASX200 (–0,05%). Ka Uus-Meremaal võttis aktsiaturg suuna alla pärast seda, kui keskpank teatas võimalikust plaanist hakata tuleval aastal intressimäära tõstma.

    Majandusuudistest avaldatakse täna vaid Prantsusmaa töötleva tööstuse ja tarbijate maikuu kindlustunde indeksid.

    09.45 Prantsusmaa töötleva tööstuse ja tarbijate kindlustunde indeksid (mai)
  • Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks tõusis mais kahe punkti võrra 97 punktile (oodati 97), töötleva tööstuse kindlustunne kerkis kolme punkti võrra 107 punktile, ületades 105punktist prognoosi (joonis aprilli seisuga)
  • SPCE - keegi mängib müügisurvet, aktsia miinuses. Samas on olemas Canaccord, kes hakkab aktsiat katma $35 ja buy-ga. Eile rõhus seda kasumivõtt ja Morgan Stanley, kuid täna ei näe põhjust, miks see positiivse turuga miinuses olema peaks. Ei midagi erilist, lihtsalt punasest roheliseks mõte.
  • "ymeramees"
    SPCE - keegi mängib müügisurvet, aktsia miinuses. Samas on olemas Canaccord, kes hakkab aktsiat katma $35 ja buy-ga. Eile rõhus seda kasumivõtt ja Morgan Stanley, kuid täna ei näe põhjust, miks see positiivse turuga miinuses olema peaks. Ei midagi erilist, lihtsalt punasest roheliseks mõte.




    Weird. Selgelt ei ole tegu initiga, aga selline sisseraiumine ja täielik huvipuudus tundide kaupa... Weird.
    SPCE on pea alati peale positiivseid liikumisi "kinkinud" mingitmoodi aktsiate offereid, sel korral jäi see vähemalt seni tulemata.

    Väike long SHAK. Eilse shordi kasumi lukkupanek peaks piisavalt korralikku bidi pakkuma täna.
  • SHAK kinni. Mul pole kannatust selliste asjadega positsioonis istuda, aga on näha, et väljutakse askist nagu tees oli.

  • RZLT - Oppenheimer analyst Kevin DeGeeter initiated coverage of Rezolute with an Outperform rating and $25 price target.

    Üliõhuke, üliväike. Ei tundu, et siin suurt actionit saama hakkaks, aga väikese koguse ning pika süütenööriga saab ehk homme mingi liikumise.
    $9+?
  • "ymeramees"
    RZLT - Oppenheimer analyst Kevin DeGeeter initiated coverage of Rezolute with an Outperform rating and $25 price target.

    Üliõhuke, üliväike. Ei tundu, et siin suurt actionit saama hakkaks, aga väikese koguse ning pika süütenööriga saab ehk homme mingi liikumise.
    $9+?


    $10.49 üles halti. Postituse hetkel oli $8.38 ask. Ma ei viitsinud tegeleda, aga ega seal tõenäoliselt midagi suurt olnud ka.
  • RZLT: vaatasin ise ka, eelturul hinnatase oli madal, mõningast hüpet võis oodata, aga! Kogused, mis saada olid, olid nii väikesed, mõnesaja tk kaupa, et mõttetu rabeleda. Rohkem graafikute ilu.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon