Börsipäev 18. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 2802 tehingut ning käive oli 1,450 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 911 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 587 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1972 ja 818.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:
  • S&P 500 indeks vahetas eile sessiooni jooksul külgsuunas triivides korduvalt värvi, sulgudes lõpuks marginaalses miinuses. Intressimäära tõstmise kasvanud ootustele vaatamata sai tugevama sooritusega hakkama tehnoloogiasektor, kui seda esindav Nasdaq saavutas 0,9% tõusu. Euroopas lõpetas Stoxx 600 0,1% langus indeksi üheksa järjestikust päeva väldanud tõusu.

    Ühendriikides anti läinud nädalal sisse 412 tuhat töötu abiraha taotlust, mis oli kõrgem kui eelneval nädalal registreeritud 375 tuhat ning ületas ka konsensuse 360 tuhande suurust ootust. Ka abiraha saajate arv kasvas, kerkides 5. juunil lõppenud nädalal 3,517 miljonilt 3,518 miljonile (oodati 3,425 mln). Nädala lõikes võivad taotlused olla üsna muutlikud ja sestap ei kõiguta see tõenäoliselt konsensuse nägemust, et tööturu paranemise trend on jätkumas.

    Philadelphia FEDi töötleva tööstuse aktiivsusindeks langes juunis 0,8 punkti 30,7 punktile, jäädes pisut alla analüütikute oodatud 31,0 punktile. Aktiivsus püsib kõrgena ning see trend võiks järgmise poole aasta perspektiivis jätkuda: ettevõtete tulevikuootusi peegeldav indeks kerkis maiga võrreldes 17 punkti, saavutades 69,2 punktil kõrgeima taseme ligi 30 aasta jooksul.

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel valdavalt kõrgemale: Nikkei parandas taset 0,1%, Hang Seng kosus 0,6%, Kospi ja S&P/ASX200 tõusid 0,1%. Hiinas oli sentiment negatiivsem, viies Shanghai Composite indeksi 0,5% võrra allapoole.

    Majandusuudiseid jääb nädala viimasesse börsipäeva vähe, kui esile võiks tõsta vaid Suurbritannia maikuu jaemüügi.

    09.00 Suurbritannia jaemüük (mai)
  • Suurbritannia jaemüük kahanes autosid ja kütust arvestamata mais 2,1% võrreldes aprilliga, jäädes alla konsensuse 1,4% kasvuootusele (aprilli 9,0% kasv korrigeeeriti 9,1% peale). Mullusega võrreldes kasvas jaemüük ilma autode ja kütuseta 21,7% (oodati 27,1%).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon