Börsipäev 8. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 3909 tehingut ning käive oli 2,157 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 870 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 1,251 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1840 ning 2006.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    AS-i Pro Kapital Grupp PKG1T kolmapäeval toimunud aktsionäride korraline üldkoosolek otsustas katta 2019. ja 2020. majandusaasta kahjumit peamiselt jaotamata kasumi arvelt. Aktsionäride otsusega kaetakse 2019. majandusaasta korrigeeritud kahjum summas ligi 2,1 miljonit eurot eurot eelmiste perioodide jaotamata kasumi arvelt.

    Täna:
    Klaipėdos nafta KNF1L juuni müügitulemused
    Olainfarm OLF1R dividendi ex-kuupäev

    Sel nädalal:
    08.07-09.07 Tallinna Sadam TSM1T 2021 II kv tegevusmahud
  • Ühendriikide valitsuse 10aastase võlakirja tulusus jätkas eile langust seitsmendat päeva järjest, vajudes korraks alla 1,3%, mis on madalaim tase alates tänavu veebruarist. See peaks peegeldama investorite kahanevat usku majanduse hoogsamasse kasvu tulevikus, millele võis osaliselt eile kaasa aidata meediasse jõudnud infokillud Hiina keskpanga plaanist hakata pankade kohustusliku reservimäära langetamisega toetama väikeseid ja keskmise suurusega ettevõtteid. Ajal, mil teised suuremad keskpangad on suuna võtnud pigem likviidsuse vähendamisele ja turgudel kardetakse kiiremat inflatsiooni, vihjavad Hiina keskpanga sammud majanduse arvatust nõrgemale seisule.
    Veidi ebalevalt alanud sessioon lõppes S&P 500 indeksi jaoks 0,3% võiduga, mis tähistas uut rekordit (4358,1 punkti). Euroopas sulgus Stoxx 600 0,8%ga rekordkõrge taseme lähedal.

    Saksamaa tööstustoodang valmistas mais pettumuse, kahanedes 0,3% võrreldes aprilliga (oodati +0,5%), ent allajäämist leevendas aprilli languse revideerimine 1,0% pealt 0,3%le. Mullusega võrreldes kasvas tööstustoodang 17,3%. Arvatust nõrgem tootmismaht võib olla tingitud sisendite tarneprobleemidest, kuid kuna varud on madalad ja täitmata tellimuste maht kõrge, siis peaks tööstussektori toodangu kasv ühel hetkel jätkuma.

    Föderaalreservi juuni istungi protokoll näitas, et komitee liikmed polnud päris kindlad, kui kiiresti võiksid inflatsioonile kaasa aitavad tööjõu puudus ja tarneprobleemid laheneda. Märkimisväärne enamus hindas riski suuremaks, et inflatsioon osutub arvatust kiiremaks. Osade liikmete sõnul on tingimused varade kokkuostude vähendamiseks kätte jõudnud arvatust mõnevõrra varem, mis võib tähendada, et seda puudutav diskussioon muutub järgnevatel istungitel intensiivsemaks.

    Euroopa Keskpank otsustas strateegia ümberhindamisel väidetavalt tõsta inflatsioonisihi 2%ni ning kavatsetakse tolereerida ka selle ületamist. Varasemalt oli eesmärgiks saavutada inflatsioon, mis on alla 2%, kuid jääb selle lähedale. Ametlikult peaks uudis teatavaks tehtama täna.

    Aasia aktsiaturud võtsid öösel suuna alla: Nikkei langes kirjutamise ajaks 0,7%, Hang Seng 2,0%, Shanghai Composite 0,6%, Kospi 0,7%. Austraalia börs oli üks vähestest, mis suutis vastuvoolu ujuda, kui S&P/ASX200 kerkis 0,1%.

    Majandusuudistest avaldatakse täna Saksamaa maikuu kaubandusstatistika ning Ühendriikides läinud nädalal esitatud töötu abiraha taotluste arv.

    09.00 Saksamaa kaubandusstatistika (mai)
    14.30 Euroopa Keskpanga juuni istungi protokoll
    15.30 USA töötu abiraha taotlused
    22.00 USA tarbijatele väljastatud krediit (mai)
  • Saksamaa eksport alla ootuste, kuid import märksa tugevam

  • USA töötu abiraha taotlused liikusid vastupidiselt ootustele kõrgemale

    US Initial Jobless Claims Jul 3: 373K (est 350K; prevR 371K; prev 364K)
    US Continuing Claims Jun 26: 3339K (est 3350K; prevR 3484K; prev 3469K)
  • ARPO Wainwright upgrading to buy, $22 PT.

    Ostetakse seda +100% või hetkel +40% kõrgemalt. Osad shordivad, sest see on kõrgel ja turg miinuses, osad selle tõttu, et analüütik arvestab 1:7 reverse spliti aktsiahinda sisse.
    Osad ostavad selle tõttu, kuna PT on $22. Osad ehk selle tõttu, kuna nad küll teavad, et splitiga jagatult on hinnasiht $3.14, aga neid ei huvita.
    Reaalselt on tegu bs maja suhtkoht nõrga targetiga upgradega. Ma short, aga eks tuleb millalgi ehk välja stoppida.
    Hetkel eelturu käive $15 milli kanti.
  • ARPO läks väikese kasumiga kinni. Käive ei kao ning aktsia ei kuku.
    Ei taha siit convictioniga vastu nägu saada.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon