Börsipäev 16. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 16. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 3661 tehingut ning käive oli 3,402 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,628 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 1,657 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2171 ning 1230.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    IGN1L tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 23,30 x 8 255)

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    Tallink Grupp TAL1T müüs kaldakaubandusega tegeleva tütarettevõtte Baltic Retail ja lõpetab moebrändide frantsiisiäri kaldal. Nimelt teatas Tallink Grupp reedel börsile, et sõlmis lepingu Talwest Grupp OÜ-ga ning müüb ettevõttele kontserni kaldakaubandusega tegeleva tütarettevõtte Baltic Retail OÜ. Seega loovutas Tallink müügiga kaubamärkide Esprit, Vero Moda, Jack& Jones, SuperDry ja United Colors of Benetton Baltikumi frantsiisiõigused Talwestile. Seejuures opereeris Tallink Tallinna suuremates kaubanduskeskustes kaheksat kauplust, kus töötab kokku 35 töötajat.

    Täna:
    Novaturas NTU1L juuli müügitulemused
  • Ehkki USA tarbijate kindlustunne valmistas ootamatult negatiivse üllatuse, suutsid aktsiaturud hoida reedel tõusukurssi, mis viis S&P 500 indeksi 0,2% võrra kõrgemale ning aitas kogu nädala peale saavutada 0,7% tootluse. Euroopas sulgus Stoxx 600 samuti 0,2% plusspoolel, kosudes viie tööpäevaga kokku 1,3%.

    Ühendriikide tarbijate kindlustunde indeks kukkus Michigani ülikooli küsitluse kohaselt augustis 11 punkti 70,2 punktile (oodati 81,2 punkti), millega jõudis tagasi 2011. aasta tasemele. Jooksva olukorra hinnang alanes 84,5 punktilt 77,9 punktile ja järgmise kuue kuu väljavaate hinnang 79,0 punktilt 65,2 punktile. Nõnda suur kukkumine on üllatav arvestades seda, et 2011. aastal oli tööpuudus 8,5% võrreldes praeguse 5,4%ga ja samuti on aktsiaturg tänavu aasta algusest ligi 19% tõusnud. Kindlustunde languse taga võib olla koroonaviiruse delta tüve kiire levik aga ka kõrge inflatsioon. Siiski tasub märkida, et kindlustunde näitaja pandi kokku 439 majapidamise küsitlusel.

    Aasia aktsiaturud alustasid uut nädalat langusega, alanedes Jaapanis 1,7%, Hongkongis 0,7%, Lõuna-Koreas 1,2% ja Austraalias 0,4%. Hiina Shanghai Composite kerkis kirjutamise hetkeks 0,4% vaatamata sellele, et juulikuu konjunktuur valmistas pettumuse.

    Hiina jaemüügi kasv aeglustus 12,1% pealt 8,5%le, mis oli madalam analüütikute 10,9% prognoosist ja tööstustoodangu kasvutempo tuli 8,3% pealt 6,4%le, osutudes samuti nõrgemaks oodatud 7,9%st. Investeeringud fikseeritud varadesse suurenesid aasta esimese seitsme kuuga 10,3%, olles tagasihoidlikum kui kuue kuu lõikes registreeritud 12,6%. Osaliselt on majanduskasvu aeglustumist tingimas juuli keskpaigast esinema hakanud koroonaviirusesse nakatumiste juhtumid, mis teiste riikidega võrreldes on tagasihoidlikud, ent on tinginud piirkondade sulgemisi ja reisipiiranguid.

    Majandusuudiseid jagub tänasesse päeva vähe, kui ainsana võiks esile tõsta New Yorki töötleva tööstuse augustikuu aktiivsusindeksi.

    15.30 USA NY FEDi töötleva tööstuse aktiivsus (august)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon