Börsipäev 11. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 5830 tehingut ning käive oli 3,052 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,963 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 857 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 4091 ja 1386.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised
    Tallinna Sadama TSM1T kontserni müügitulu kasvas tänavu kolmandas kvartalis 1,6 protsendi võrra 32,2 miljoni euroni, perioodi puhaskasum kahanes aastaga aga 22,5 protsenti 10,6 miljonile eurole. Üheksa kuu kokkuvõttes vähenes kontserni müügitulu 0,7 protsenti 81,5 miljonile eurole. Vähenemine toimus esimes kvartali mõjul, kuna eelmise aasta alguses ei olnud veel COVID-19 piiranguid ega sellest tingitud mõjusid. Aasta esimese üheksa kuu puhaskasum oli 19,1 miljonit eurot, mis tähendab aastavõrdluses 16,3-protsendist langust. Kolmandate kvartalite võrdluses vähenes korrigeeritud EBITDA 14,2 protsendi võrra 17,1 miljonile eurole, seda peamiselt reisisadamate segmendi mõjul.

    Täna:
    Coop Pank CPA1T oktoobri tulemused

    Sel nädalal:
    12.11 Pro Kapital Grupp PKG1T vahearuanne, 9 kuud
  • Oktoobris Ühendriikides kolmekümne aasta kõrgeimale tasemele tõusnud inflatsioonitempo pani eile börsidel investoreid muretsema tarbijate ostuvõime ning ka potentsiaalselt kiirema rahapoliitilise toetuse eemaldamise pärast. S&P 500 indeks andis ära 0,8% ja Nasdaq alanes 1,7%. Euroopas jäi Stoxx 600 tulemuseks 0,2% võit.

    USA tarbijahinnaindeksi kasv kiirenes oktoobris 5,4% pealt 6,2%le, ületades 5,9% ootust ning energiat ja toitu arvestamata kerkis kasvutempo 4,0% pealt 4,6%le (oodati 4,3%). Kui varasemalt on energiat välja jättes olnud hinnatõusu veduriks kaubad, seda eeskätt kasutatud ja uute autode näol, siis nüüd on näha laiemapõhjalisemat tõusu, st ka teeninduses ning inflatsiooni ühe kõige kaalukama komponendi ehk elupinna rentide puhul. Madal võrdlusbaas peaks paar kuud veel avaldama mõju, aga mitmed autotootjad on viimastel päevadel andnud juba teada, et suurendavad tänu kiipide paranenud kättesaadavusele tootmist, mistõttu sõltub edasine inflatsioonitempo juba sellest, kui tugevana püsib töötajate surve küsida kõrgemat palka.

    Töötu abiraha taotluste arv alanes läinud nädalal USAs nelja tuhande võrra 267 tuhandele, osutudes küll kõrgemaks analüütikute 260 tuhande suurusest prognoosist, kuid märkides siiski madalaimat taset alates pandeemia algusest. Arvestades seda, et 2019. aastal esitati keskmiselt 218 tuhat töötu abiraha taotlust nädalas, siis pole enam tagasi selle tasemeni jõudmiseks palju jäänud.

    Aasia aktsiaturud liikusid öösel valdavalt kõrgemale: Nikkei kerkis 0,6%, Shanghai Composite kosus 0,9%, Hang Seng tõusis 0,2% aga Kospi tuli 0,2% allapoole. Brenti toornafta hind stabiliseerus pärast eilset 2,5% langust 82,9 dollaril, Bitcoin kauples eilse 5% languse järel 64,7 tuhandel dollaril ja Ethereum 4651 dollaril. USA kõrgem inflatsiooninäit kergitas kullahinda eile ligi protsendi võrra 1849,6 dollarile, tõustes täna täiendavalt 0,2% 1853,2 dollarile, mis on kõrgeim tase alates juunist.

    Majandusuudiseid jagub tänasesse päeva vähe, kui esile võiks tõsta vaid Suurbritannia kolmanda kvartali SKP.

    09.00 Suurbritannia kolmanda kvartali SKP
    09.00 Suurbritannia tööstustoodang (september)
  • Kinni on vaid võlakirjaturg, aktsiaturg on avatud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon