Börsipäev 21. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 21. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 6406 tehingut ning käive oli 3,284 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 2,026 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 1,201 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 4545 ning 1610.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    24.12 Kauplemispüha (TLN, VLN, RIG)
  • Kuna Ühendriikide aktsiaturud pole kuigi kaugel oma ajaloolistest tippudest ja samal ajal on taevasse murepilvedena kerkinud koroonaviiruse omikrontüve levik (moodustades USAs eelmisel nädalal 73% Covid-19 nakatumistest), intressimäära tõstmise väljavaade ja lisaks takerdus poliitilisse debatti Joe Bideni majanduslik agenda, ei näinud eile turuosalised muud valikut, kui et jätkata riskide vähendamist.

    S&P 500 saavutas päevasiseseks madalpunktiks –1,9%, ent suutis sessiooni lõpuks vähendada kaotust –1,1% peale. Nasdaq pidi leppima 1,2% langusega, mis on toonud indeksi 19. novembril saavutatud tipust alla nüüdseks 6,7%. Euroopas suutis Stoxx 600 samuti hommikusest kukkumisest osaliselt taastuda, sulgudes –1,4% kaotusega.

    Aasia aktsiaturud on koos USA aktsiaindeksite futuuridega liikunud öösel kõrgemale, saades tuge teadmisest, et Joe Biden ja Joe Manchin pidasid pühapäeva õhtul maha vestluse, mis jätab potentsiaalselt ukse avatuks 2 triljoni dollari suuruse majanduspaketiga kasvõi osaliselt edasi liikuda.

    Nikkei kerkis kirjutamise hetkeks 1,9%, Hang Seng, Shanghai Composite ja Kospi lisasid väärtust 0,6% ning S&P/ASX200 tõusis 0,9%. Brenti toornafta hind taastus pärast eilset 2,7% langust protsendi võrra 72,2 dollarile, Bitcoin ronis tagasi 49 tuhande dollari lähedale (+3,5%) ja Ethereum kallines 2,6% 4014 dollarile.

    Majandusuudiste valik jääb tagasihoidlikus, kui esile võiks tõsta vaid Saksamaa ning euroala tarbijate värskeimad kindlustunde indeksid.

    09.00 Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks (jaanuar)
    11.00 Itaalia tehaste müük (oktoober)
    17.00 Euroala tarbijate kindlustunde indeks (detsember)
  • Saksamaa tarbijate kindlustunne on jaanuaris alanemas -1,8 punktilt -6,8 punktile, osutudes nõrgemaks analüütikute ootudatud -2,7 punktist.
  • Maagaasi hind on Euroopas täna kallinenud 17% uuele päevasisele rekordtasemele 171,4 eurole MWh

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon