Börsipäev 27. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 3848 tehingut ning käive oli 2,588 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,086 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 1,441 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2337 ja 1268.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    31.12 Kauplemispüha (TLN, VLN, RIG)
  • Esmaspäevase languse järel naasid ostjad lühendatud töönädalal tagasi turule, jäädes domineerivale positsioonile kuni neljapäevani välja, mil S&P 500 indeks lõpetas sessiooni 0,6% võiduga ning suutis terve nädala peale rallida 2,3% uuele rekordkõrgele tasemele 4725,79 punktile. Nasdaq kerkis neljapäeval 0,9%, mis venitas nädala peale tõusu 3,2%ni. Euroopas parandas Stoxx 600 neljapäeval taset protsendi võrra ning loovutas reedel tasemest 0,1%, kuna üksikud turud olid ka 24. detsembril avatud.

    Osad Aasia börsid jäid täna veel suletuks ning mujal olid liikumised tagasihoidlikud: Nikkei, Shanghai Composite ja Kospi alanesid kõik 0,3%. Hiina keskpank teatas, et rahapoliitika saab edaspidi olema proaktiivne ja majandust rohkem toetav. Olles kuu alguses langetanud pankade kohustuslikku reservimäära, kavatsetakse lisaks hakata laenuprogrammidega toetama väikefirmasid ning ettevõtteid, kes vähendavad oma emissioone. Täiendavalt pakutakse kommertspankade kaudu tuge tehnoloogiafirmadele ja töötlevale tööstusele.

    Brenti toornafta hind püsis Aasia sessioonil stabiilsena 76,2 dollaril, Bitcoin hoidis taset 50,9 tuhandel dollaril ning Ethereum kauples 0,5% miinuspoolel 4064 dollaril.

    Majandusuudistest väärib täna mainimist vaid Ühendriikides Dallase töötleva tööstuse detsembrikuu aktiivsuse muutus.

    17.30 USA Dallas FEDi töötleva tööstuse küsitlus (detsember)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon