Aktsiamäng 2001: Uus aktsiamäng Noor Pensionär
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Eelmises mängus osales 596 mängijat kokku 745 portfelliga. Uus aktsiamäng Noor Pensionär alustab 12. novembril.
Et mäng oleks põnevam ja ausam, on reeglites järgmised muutused:
1. USA aktsiate puhul peab hind olema 5 USD või rohkem.
2. Tehingud tehakse vastavalt bid ja ask closing hindadega.
3. Portfell hinnatakse ümber bid closing hinnaga. Kui mitteliikviidse aktsia puhul bid ja ask closing hindu ei ole, toimub ümberhindlus 0 hinnaga.
4. Mängus on superliiga eelmiste mängude võitjatele. -
njah 5$ on ülepingutamine.
1$oleks täitsa piisav
bid/ask arvetamine ongi ainuvõimalus.
Kas optsioonid on lubatud??? -
mis tähendab superliiga?
-
Optsioonid ei ole lubatud, sest tahame erineva investeerimiskogemusega mängijatele anda võimalikult võrdseid võimalusi.
-
Eelmiste mängude(Ameerika Aktsiamäng, Skandinaavia Aktsiamäng, Noor Pensionär, Hullu Poro) võitjad:
Villem Aruoja
tqnis haavel
Hele Hammer
Marek Kallin
Priit Kingo
Pärt Kivaste
Sofia Kostrova
Andres Kull
Indrek Kuusk
Helen Lehismets
Kristi Lepik
Aleksander Maksimenkov
Alar Mitt
Vahur Nurm
Kaari Orav
Oliver Peek
Koit Puusaag
Jaanus Soots
Rain Sõrmus
Ülle Säde-Kukkes
Tarvo Tamme
Jaan Tammor
Roomet Tepper
Reio Vare
Tõnno Vähk
Kui need mängijad võtavad osa Noore Pensionäri aktsiamängust kuuluvad nad automaatselt superliigasse -
n6ustun hillzo-ga: $5 piiri ei täida ka näiteks ERICY ja PALM; vaevalt on tegemist mittearvestatavate väärtpaberitega. v6i?...
-
Nii huvipärast küsin, kas warrantid on seekord optsioonid või mitte? Kuigi, 5$ piir elimineerib vist warrantid nagunii.
-
Missuguse st. mis firma pihuarvutiga tegu on kui tohib küsida(too peaauhind)?
-
Tundub, et hetkel ei ole üle 5 USD warranteid. Peaauhinnaga kruviks veel pinget, mängu alates anname teada.
-
NB! Tehingud tehakse mängus siiski päeva closing hindadega (mitte bid ja ask´iga). USA aktsiate puhul lisandus kriteerium: päevane maht min. 10 000 aktsiat.
-
mis arvate sellisest käsitlusest, et kui tasun teile 100 kr. ja loon ühe portfelli
siis on justkui tekkinud meie vahel kohustis, vastavalt teie poolt ette pandud reeglitele, millega ma nõustunud olen
küll aga tekitab minus küsimusi reeglite punkt 6, mille kohaselt on teil õigus ühepoolselt reegleid muuta
ise loen seadust, milles on kirjas et ühepoolne lepingu tingimuste muutmine ei ole lubatud, välja arvatud seadusega ettenähtud juhud
kas oskate viidata mõnele seadusele, mis annab teile selleks õiguse?
kujutage ise ette kui te mängu lõpus äkki juhtute muutma reeglit et auhinda ei saagi, sai näiteks ainult mänguelamuse, mis siis? -
181 portfelli juba
-
Luban korraldajate nimel, et kui reeglitesse tuleb muudatusi, siis ainult selleks, et mängu ausamaks ja seega kõigile paremaks teha. Yanek, loodan, et meie sõna on Sulle piisavaks garantiiks.
-
Kuna tehingud toimuvad? Tegin USA tehingud enne 22.45, kuid täna hommikuks pole aktsiatest haisugi. Reeglite järgi peaks ju aktsiad olemas olema.
Mängija Alvar Jõgeva - rahahunnik -
Paluks kommentaari.
Miks on tyhistatud eile sisseantud tehingukorraldused MEDX ostuks?
Hind > 5$ ja vol > 10000.
Kas reegleid on muudetud? -
Tõepoolest, miks on kõik tehingud tühistatud?
-
Kuna PCQuote ühendus oli täna öösel maas, siis ei saadud USA aktsiate orderite jaoks closinguid korralikult kätte. Seetõttu jäid öösel orderid tegemata. Päeval aga näitas PCQuote volume koha peale juba 0 - käesoleva päeva andmed - ning seetõttu ka orderid katkestati - ekslikult.
Mis me teeme:
1. Teostame ekslikult katkestatud orderid.
2. Teeme vastavad täiendused, et järgmisel korral antud probleemi ei tekiks.
Vabandame ebameeldivuste pärast... -
Lisaks palve nendele, kes sooviksid ikkagi antud ordereid katkestatud seisu jätta .. palun saatke sellekohane kiri aadressil klienditugi@lhv.ee ning me katkestame kõnealuse orderi uuesti.
-
kuule jüri sina miskipärast juhid aktsiamängu
tundud oma poiss olevat???? -
Kas Tallinnas müüdud aktsiatest tulev raha on kasutatav samal õhtul ameerika aktsiate ostmiseks?
-
Jüri Heero on aktsiamängu administreerimisega otseselt seotud, nii et ta ei kandideeri auhinnale. Aga mängus on ikka nii, et kord on Piibeleht all ja Westmann peal ja siis jälle .... Nii et yanek, tee järele!
-
GorillaG, see raha on kasutatav peale 14.45 kui TVB tehingud on teostatud.
-
tehingud tehakse ikka closing hindadega
aga kas portfelli väärtuse arvutamiseks võetakse ka siis closng hind või bid close -
kus on võimalik näha kogu aktsiate nimekirja, mis vastavad aktsimängu reeglitele?
-
yanek, väljavõte reeglitest:
"Portfellis olevad aktsiad hinnatakse järgmise päeva hommikul ümber, aluseks on eelmise börsipäeva sulgemishind."
Ja siis veel selgitus edetabelis järjestamise kohta. Kui mitmel portfellil on sama turuväärtus, siis pannakse ettepoole see portfell, mis on enne avatud (st see kes on varem mänguga liitunud). Seetõttu oli ka esimesel päeval (kui kõigil oli turuväärtuseks 5000 EEK) minu portfell esimesel kohal .. sel lihtsalt põhjusel, et olin lihtsalt esimesena registreerunud (testimiseks). Mängus ma ei osale. -
rkern,
Tallinna börsilt HP, ETL, NORMA ning USA börsidelt NASDAQ, NYSE, AMEX kõik aktsiad, mille hind on >= 5 USD ning päevane kauplemismaht >= 10000 aktsiat.
Samas võib juhtuda, et mõnda USA aktsiat ei ole meil andmebaasis. Sellisel juhul ei luba süsteem tehingut sisestada ning ühendust peaks võtma klienditoega virtuaaltelleri kaudu või aadressil klienditugi@lhv.ee ning aktsia lisatakse. -
Kuidas saab märkida uusi SNRA aktsiaid aktsiamängus? Märkimisõigus olemas.
-
mida tähendab parima uue investori auhind?
millised kriteeriumid selleks on? -
Paluksin siiski korraldajatepoolset kommentaari, miks ei ole SNRA omanike aktsiamängus osalevatele kontodele ilmunud märkimisõigusi (SNRRF). Reallsele kontole (mis tõsi kyll, ei asu lhv's) on need ilmunud.
Samuti sooviks teada. kuidas märkimist tehniliselt läbi viia. -
Ma ostsin aktsiaid (SIRI) mis maksid napilt üle 5$ ja nüüd langesid alla 5$. Proovisin müüa, aga kuna alla 5$ aktsiatega kaubelda ei saa, siis ei õnnestunud. Kas ma pean nüüd neid aktsiaid mängu lõpuni hoidma (juhul kui hind alla 5$ jääb)? Oleks loogiline, et 5$ ja 10000 aktsia piir kehtiks ainult ostmisel, mitte müümisel.
Ja teine asi: Ma peaksin Superliigasse kuuluma, kuid ei näe edetabelis oma nime taga (S)-i? -
malar
"S" saab paneme juurde,
srry
ja SIRI asi saab ka lahenduse -
Kas mängu ajal makstud/makstavaid rahalisi dividende arvestatakse portfelli väärtuse arvutamisel?
-
ei, vt. reegleid
-
kirjutasin küll klienditoesse, aga pole keegi veel vastanud. Mängu engine on miskise vea teinud, sest on arvutanud min 283 USDise LVMHY soetatud positsiooni eilseks sulgemishinnaks 0 USD (täna kauplemine 8.20-8.35), mistõttu ma äkki väga kaugel liidritest olen. Äkki saate vea parandada.
-
Reeglitest järeldub et ka sel reedel võib esmaspäeva hommikul arvesse minevaid tehinguid usa turul teha kuni 22.45?
-
Pardon. laupäeva hommikul. sooviks kiiret vastust.
-
Berkman,
vastus järgmine täna USAs tehinguid sisestada ei saa homme saab sisestada kuni 15 minuti turu sulgemiseni -
Eliyahu,
kui aktsiate käive ulatub üle 10000 aktsia tekib ka aktsiale juurde hind, sellised on reeglid -
väljavõte auhindadest:
"- Noorima osaleja eriauhind - SONY Walkman CD-mängija "
Kas see antakse kõige nooremale osavõtjale, olenamata tema positsioonist? -
See noorima osavõtja värk vajab ikka head kontrolli, et mõni fiktiivselt oma paariaastast last ära ei registreeri.
-
Täna hommikul ei ole kontosid uuendanud ja tehingud on kah tegemata ? Kas üldine viga ?
-
kas need aktsiad mis neljapäeval alla 5 on või käive alla 10t arvessse ikka võetakse
-
Reeglite järgi peaks olema nii, et alla 5 võetakse arvesse aga alla 10k käibega ei võeta arvesse.
-
tahaks ka mängida
-
Võiks olla algatatud tõesti. Veidi "sarvede mahajooksmiseks" enne päris kauplemise alustamist.
-
Et oskate nimetada mõnda aktsiamängu kus saaks daytrade'imist viluda.
-
kuidas seda mängu üldse mängida saab ja kuidas seda mängitakse?