Tallinn põleb - PEATAGE EDGAR! - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tallinn põleb - PEATAGE EDGAR!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ah, selline vähetähtis ja mitte oluline uudis eilsest päevast .... et siis Lasnamäe kirik saab enamuse ehituse lõpetamiseks vajalikust € 3 mln Andrei Pervozvannovo fondist (Фонд Андрея Первозванного). Noh, kui Tuuli poleks midagi kirjutanud, polnuks ka põhjust seda täiesti tühist uudisnuppu vahendada.

    Venemaa fond lubas tasuda Lasnamäe kiriku ehitamise eest
  • Täna Selveris ringi käies tuli üldsüsteemis järjekordne kinnimakstud reklaam, mis seekord rääkis mingist korvpallivõistlusest ja meeskondadest, mille nimesid ma ei märganud ning ka liigat ei pannud tähele. Ma üldse ei pööranud sellele tähelepanu kuni tuli reklaami lõpuslogan - vaata Tallinna TV-st. Jee, tallinlaste maksurahadega, ajal mil lasteaiad otsivad lastevanematega teid finantspiirangutest tulevate probleemide lahendamiseks eelarveväliste võimalustega ja muu selline huinja, võtab TTV julguse rindu ja omandab korvpalliliiga mängude translatsiooniõigused. Jumal sellega, aga see pani reaalselt postituse tegema. Umellas on raskes depressioonid - Tallinna TV peatoimetaja kuulutas lehtedele sõja: teile antud armuaeg on läbi!

    Tõsine tunne nagu elaks 1930ndate Saksamaal.
  • Teine link on siin: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/tallinna-tv-peatoimetaja-kuulutas-lehtedele-soja-teile-antud-armuaeg-on-labi.d?id=60721213
    Eks olematud vaataja-numbrid piinavad ummelast.
    Paistab, nagu oleks tegu suures ahastuses oleva karjatusena või on ummelas lihtsalt raskes joobes olnud, seda kirja kirjutades. Raske isegi aru saada, mida ummelas öelda tahtis. Ei saa aru, millist boikotti üldse ummelas silmas peab? Minu arust "ingoreeritakse" teisi kanaleid samamoodi. Igatahes, võrdselt teiste TV kanalitega, on ummelase-TV saatekava kättesaadav kõikjalt, kus saatekava leidub. Mida ummelasel VEEL vaja on?
  • Arvestades Ummelase väljaütlemist, siis nüüd alles hakkab pulli saama!! Ootan põnevusega, sest ise olen valestimõtleja ehk Keski toetaja.

    See Edgar ja Tallinna TV on tegelikult pseudoprobleem võrreldes valitsuse tegevusega: https://www.facebook.com/hinnatous

    Arvestades millist poliitikat ajavad Reformarid, siis paneb lausa imestama, et kuidas saab olla nii ajupestud inimesi, kellele üldse see Edgari, Venemaa ja Tallinna TV foobia veel müüb? Tuleks ikka vaadata fakte ja laiemat kontektsti. Minu hääl läks vähemalt õigesse kohta s.t. Kreeka abipaketi vastu!
  • Seltsimees ummelas kirjutas järgmise kommentaari:
    -------------------
    Mart Ummelas
    30.10.2011 11:09
    Näha on, et olen taas suutnud tuua Tallinna Televisiooni teema peavoolumeediasse. Ehkki see polnud minu eesmärk, sest kiri oli kirjutatud kahele konkreetsele isikule - Külli-Riin Tigassonile ja Neeme Korvile, kellega koos oleme mitu aastat teinud saadet Rahva teenrid. Jäägu see nende südametunnistusele, kui see on üldse olemas.
    Nagu näha, on Eesti ajakirjanduses tõesti kõik müügiks. Selle asemel et püüda minu pretensioonidele, mis on 100 % tõde, vastata, saadetakse kiri mingisse sopakanalisse nimega Delfi, et mina peaksin lugema kogu seda jama, mis seal minu ja TTV kohta kirjutatakse. Nagu kirjaski öeldud, ei liiguta see mind ega meie kanalit enam mingilgi määral. Aeg on lõppenud vabandusteks ja selgitusteks. Igasugune nõme ebaõiglus ei saa jätkuda igavesti. Meil on vahendeid, et olukorda muuta, ja meil pole enam kõhklusi nende kasutamiseks.

    -------------------

    Millele tuli vastus omakorda selline:
    -------------------
    Uudis Himu
    30.10.2011 13:44
    Mart Ummelaskirjutas:
    Näha on, et olen taas suutnud tuua Tallinna Televisiooni teema peavoolumeediasse. Ehkki see polnud minu eesmärk, sest kiri oli kirjutatud kahele konkreetsele isikule - Kü...
    7 vastust
    Mart Ummelas, palun vähem demagoogiat. See "isiklik" kiri ripub juba ammu üleval Tallinna TV lehel Facebookis - selle põhjal tegi ka Õhtuleht algse uudise. Nii et ilmselgelt pole kumbki adressaatidest midagi kuhugi saatnud, tegemist on lihtsalt teie tavapärase hämamisega.

    -------------------

    Millele seltsimees ummelas vasta omakorda nii:
    -------------------
    mart623
    30.10.2011 14:08
    Mart Ummelaskirjutas:
    Näha on, et olen taas suutnud tuua Tallinna Televisiooni teema peavoolumeediasse. Ehkki see polnud minu eesmärk, sest kiri oli kirjutatud kahele konkreetsele isikule - Kü...
    7 vastust
    Kui tore, isegi Tallinna TV kodulehte loetakse. Paraku, Delfis ilmus see ammu enne.

    -------------------

    Et siis seltsimees ummelase edevus on nii suur, et riputab isiklikke kirju üles oma TV kodulehele?
  • Millele omakorda tuli vastus siit:
    -------------------
    Uudis Himu
    30.10.2011 14:56
    Mart Ummelaskirjutas:
    Näha on, et olen taas suutnud tuua Tallinna Televisiooni teema peavoolumeediasse. Ehkki see polnud minu eesmärk, sest kiri oli kirjutatud kahele konkreetsele isikule - Kü...
    8 vastust
    Ummelas, te valetate häbematult ja mustate nimeliselt kahte inimest, kellel pole teie kirja "lekitamisega" mingit pistmist. Tallinna TV seinale Facebookis ilmus teie kiri 29.10. kell 18. Õhtuleht tegi uudise 29.10. kell 19.30 ja Delfi alles 29.10. kell 20.56. Nii et teie pöördumine ei ilmunud Delfis kindlasti enne Facebooki postitamist.

    -------------------

  • Ma panustan sellele, et Ummelas jääb oma ametis alles ja saab kopsaka jõulupreemia.
    Suur oli Ummelase palk ERRis ja nüüd TTV-s?
  • Eesti Ekspress on teinud eksperimendi, kus vaadati TTV-d põhikohaga pikema perioodi jooksul ja sellest kirjutati kokkuvõte - Tallinna televisioon ja mõnda, mis seal sees leida on

    TTV-st tuli selline klassikasse kuuluv tsitaat:
    Edgar Savisaar
    „Aastat seitse-kaheksa tagasi hakkasime koos Kaia Jäppineni, tolleaegse abilinnapeaga harrastama kepikõndi. Öeldi, et oleme lolliks on läinud. Nemad nüüd käivad mingite keppidega seal tänava peal ringi! Algul irvitati, siis oldi vait ja lõpuks tuli kolmas etapp, kus kõik Tallinnas, ja mitte ainult Tallinnas käivad nende keppidega ringi ja harrastavad kepikõndi. Samamoodi on golfiga ka. Meil peetakse seda rohkem rikaste lõbuks. Samal ajal on Rootsis 600 000 inimest, kes regulaarselt golfi mängivad, Soomes 120 000. See on massiharrastus, eriti vananevas ühiskonnas, sest golf on ikkagi niisugune spordiala, mida eriti harrastavad inimesed, kes ei jaksa enam ekstreemspordiga tegeleda.”
  • lahe on, et ilmselt on kõigil kama kaks sest tallinnatvst, ummelasest ja muust jamast. neid lihtsalt ignoreeritakse. nagu poleks olemas..päris lahe lõpplahendus.
  • Tegelikult ei ole väga lahe. Rahast on kahju ja käe tõmbab rusikasse kadrikese jauramine, et astmeliselt tuleks veel veidi juurde krabada neilt, kes peavad iga päev õigeid otsuseid tegema, et need kes millegi eest otseselt ei vastuta, saaksid veel paari asja proovida.
  • Mu meelest kõige õigem ongi neid K-mehi ja naisi lihtsalt ignoreerida, kokkuvõttes on see odavam. Nad on ära teeninud täieliku marginaliseerumise. Ainult venelastele peaks mingi alternatiivse väljundi tekitama, muidu tekitab selle Moskva. Ossinovski juunior ja teised sotsid, uu?
  • Järjekordne naljakas paskvill savisarelt. http://ap3.ee/?PublicationId=2bfb9578-0b3d-4c1b-9cf7-cadd76fb34ea
    Või oleks tulnud see rämps toppida hoopis õmbluse-teemasse?
  • Lõpuks ometi üks positiivne uudis ka: Pätte hakatakse Tallinna munitsipaalmajadest välja tõstma.
    http://www.tallinnapostimees.ee/619690/linn-hakkab-probleemseid-uurnikke-raadikult-valja-tostma/
  • Tallinna Linnavolikogu arutas eilsel istungil eelnõu üle, millega luuakse sihtasutus Keskkonnakogu, mis sisuliselt dubleeriks Tallinna Keskkonnaameti ülesandeid.
    SA üheks eesmärgiks tõi abilinnapea Sarapuu Sinilipu taotlemise vajaduse.
  • Tänane Päevaleht sai täisintervjuu Kõlvartilt, kes keeldus üldse suhtlemast ning mingil põhjusel tegi erandi ainult Päevalehele. Tuleb tunnistada, et hea intervjuu oli, vähemalt on seal olulised positiivsed uudised tulnud:

    -- lasteaia kohatasu tõuseb 35% (kolmkümmend viis protsenti) kuna tõusevad ka küttehinnad ja muud seotud kulud (sellest ei räägitud, et tõusid hinnad ka 2011 üle 15%)

    -- Taliina lasteaedade eelarve rida tõuseb 1081% (üks tuhat kaheksakümmend ja üks protsenti)

    -- Tallinna TV eelarve tõus on 0% (null protsenti)

    On oluline, et eelarvestrateegia on paigas ja puudust tunnetavad valdkonnad saavad enim tähelepanu.




    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tallinna linnal on uus sotsiaalprogramm tulemas:
  • Kõlab kui teema kinnimätsimine. Tegelikult ei olene ju lasteaia juhatajast midagi, sest ta võib teha investeerimise- ja renoveerimise ettepanekuid palju tahab, Tallinna Haridusamet otsustab kes saab raha ja mille peale. Kui läheb kinniminemiseks, siis pigem vahetult osalenud isikud, mitte aga keegi otsustajatest.

    Rukkilille lasteaia direktori ja õpetaja tööülesannete täitmine peatati
    Eile tegi Tallinna haridusameti kriisikomisjon vahekokkuvõtte Laagna Rukkilille lasteaia kriisijärgsetest tegevustest, kuni uurimise lõpuni on peatatud lasteaia direktori ning juhtunuga otseselt seotud õpetaja tööülesannete täitmine omal soovil.

    Haridusameti kriisikomisjon kuulas vahekokkuvõtte tegemise eel ära lasteaia direktor Ülle Oja ülevaate kriisijärgsetest tegevustest. Direktori sõnul on ta tänaseks vestelnud õpetajate ja lapsevanematega. Alates õnnetuse päevast on lapsevanemaid ja lasteaia personali nõustanud kriisipsühholoog. Kriisikomisjonis jõuti ühise järelduseni, et olukorda arvestades on põhjendatud direktori soov tema tööülesannete ajutiseks peatamiseks, teatas haridusamet.

    Direktorile on leitud asendaja, alates homsest täidab tema ülesandeid lasteaiajuhi kogemusega, praegu Tallinna Priisle lasteaia õppealajuhatajana töötav Merike Plutus.

    Kriisikomisjon koguneb taas täna. Koos uue juhiga täpsustatakse edasist tegevuskava. Haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul tuleb uuel juhil viivitamatult jätkata kriisikomisjoni ettepanekute täitmist, sest eemaldamata on veel ohtlikuna tunduvad atraktsioonid, täiendavat piiramist vajab laste ligipääs osade ohtlikuna tunduvate mängukohtade juurde ning rakendamist ootavad täiendavad laste järelevalve meetmed. Nõu ja tuge pakub jätkuvalt edasi haridusameti kriisikomisjon.
  • Kuidas takistada lapsi ligi pääsemast ohtlikele turnimisredelitele, kui selleks pole eraldatud raha? Lastakse tuua lapsevanematel okastraati ja turnimisredelid okastraadiga läbi põimida? Et lastel oleks "ebamugav" sinna otsa ronida.
  • See atraktsioon, ja vist ja teised ohtlikud atraktsioonid, tõmmati punavalge kilelindiga ümber - nagu politsei piirdelint. Lapsed ju mõistavad, noh.

    Pilti ei leidnud, aga see oli paljuütlev.
  • raulir
    http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/haapsalu-lastekodu-kasvataja-mina-olengi-nuud-mortsukas.d?id=61718280

    Huvitav, millest tuleneb nende kahe juhtumi puhul niiv6rd erinev suhtumine?

    Sellest tuleneb suhtumine, et Tallinna lasteaiad on viimastel aastatel meelega alarahastatud, kui samas Haapsalu lastekodu oli üsna uues majas, igati korras ja hiljuti oli tehtud ka tuletõrjekontroll. Protestid lasteaedade alarahastamise üle on käinud pidevalt viimased aastad. Psühholoogiliselt inimesed tunnevad, et nüüd on "tulemus käes". Sellest ka see suhtumine, psühholoogiliselt.

  • Huvitav oleks teada, et kas surmaga juhtunud õnnetus oli tingitud sellest, et ronimisredel oli halvas seisukorras või oli ta algusest saadik ebaõnnestunud ja selline õnnetus oleks juhtunud ka samasuguse uue redeli puhul? Ehk siis õnnetuse põhjuseks oli halb konstruktsioon, mis "sobivate" asjaolude kokkulangemisel võib osutuda ohtlikuks ja õnnetust tekitavaks.
  • Postimehes käis läbi mitte ametlik versioon, et laps surus endal unearteri kinni ja ta ei saanud puuduva pulga tõttu jalgu kuhugi toetada. See on nii vana ronimispuu, et siin pole mõtet rääkida tehnilistest detailidest.

  • Tänan. Selge siis, et põhjus oli ronimispuu halvas seisukorras.
  • Ma ei nimetaks seda enam ronimispuuks. Ma seda isegi ei nimetaks laste atraktsiooniks. See oli mingi lastele mõeldud asi aastakümneid tagasi. Praegu turul saadavate atraktsioonide kõrval on see kokkukeevitatud torude monument.

    Aga see ei ole oluline. Oluline on, et kitsikuses vaevlev TTV vaevleb edasi €4 mln eelarve juures ja nii väga invesgeeringuid ootavad lasteaiad saavad €1,5 mln, mis sest et see tuleb 35% tõusvast kohatasust ja linn ei pane midagi juurde.

    See, mis mind kõige enam vaevab on vahendid, mille arvelt Tallinn 2012 küttearved kompenseerib. Kellelt see papp võetakse ja palju? Isegi, kui Tallinn teeb tünga, siis välireklaami eest makstav raha on reaalne. Kust see võis tulla? Oluline, et linnal on prioriteedid paigas.
  • Tule naudi selle jõulude tapjakuuske otse Tallinna Raekojaplatsil! Senine inimeste tagasiside on olnud ülistav. Ära maga maha oma aastalõpu teravaimat sündmust. Elamuse täielikuks vürtsitamiseks riietu kui sabotöör-kuusesaagija!
  • Juhtusin eile ühte saadet USA presidentidest vaatama, seal oli lõik sellest, kuidas piketeerijad Valge Maja ees seisid, käes plakatid: Anna signaali, kui arvad, et Nixon peab tagasi astuma. Signaalitamine kestiski seni kuni Nixon tagasi astus. Sama aktsiooni võiks korrata ka Tallinna linnaviletsuse maja ees. Ühegi poliitiku närvid ei ole rauast.

    ANNA SIGNAALI, KUI ARVAD, ET EDGAR PEAB TAGASI ASTUMA!
  • Edgar ka ohmu pole. Ta paneb Tallinna hädaohust teavitavad sireenid huilgama. Kaua sa neid ei kannata kuulama. Ööpäeva vast maksimum. Seisavad muidu niisama.
  • short Raekoja platsi kuusk:

    Raepress
    28. november 2011
    Raekoja platsi jõulupuu saetakse lühemaks
    Täna hommikul kogunenud ekspertide nõupidamisel, kus arutati Raekoja platsi jõulupuu teistkordse murdumisega seonduvat, jõuti otsusele, et puud ei saa enam samas suuruses püstitada.
    Eksperdid tuvastasid puu murdumise peamise põhjusena kinnitushülsi läbimõõdule vastavaks saetud tüve vähest tugevusvaru ning puu kõrgusest ja võra tihedusest tingitud suurt tuuletakistust.
    Kuusk saetakse neli meetrit lühemaks, et see mahuks ilma tüve laasimata kinnitushülssi, samuti vähendab tüve kärpimine oluliselt ka puu tuuletakistust. Lisameetmena paigaldatakse kinnitushülsi põhja metallkonstruktsioon tüve paremaks fikseerimiseks.
    Kuna ilmajaam ennustab tugevat tuult kuni homme hommikuni, mil torm mõneks tunniks raugeb, alustatakse töid jõulukuuse juures teisipäeva varahommikul kell 5.00.
  • Kinnitushülss? See kanalisatsioonikaev on kinnitushülss? Väga professionaalselt kirjutatud pressiteade. Raske, lausa võimauti, väita, et linnosa valitsuses äpud parteilised ainult on. Mõni oskab usutavaid lugusid ka kirja panna (execution, you know)
  • Pagan, kas seal linnavalitsuses kloonitakse neid Songisseppasid või?
    http://www.epl.ee/news/tallinn/linn-hakkab-kesklinnas-autoliiklust-piirama.d?id=62270716&com=1&s=1&no=80
  • Tekkis hoopis vandenõuteooria, et kuna Parbus on nüüd Kesklinna linnavalitsuse palgal, siis KAPO üritab talle kaudselt selgeks teha, et nad teda siiski jätkuvalt armastavad.
  • Igasuguse tilu-liluga tegelevad, aga et keegi reguleeriks päkapikkude liikumisgraafikuid - seda ei ole. Näiteks Männikäbi lasteaia Sipsikute rühmas juba käivad päkapikud, aga Krõlli rühmas hakkavad alles 1. detsembrist. Kes vastutab? Kõlvartile tuleks noot esitada, et täielik sumatohha valitseb.
  • Tõmba muposse traati- las kohaldavad päkapikkudele sundtoomist!
  • Arvestades kõiki neid avaldusi, mida Tallinna Haridusamet treis terve eelmine nädal oma edusammudest lasteaiai atraktsioonide ohutuse osas ning juuresolevast pildist järeldades, võib öelda küll et torgib tagant ja mitte vähe. Mõned muud juhtumid on lasteaedades juhtunud, kus käeluud on kannatada saanud või laps vajanud seljavigastuse tõttu pikemat ravi. Praegu on kõik halvad asjad korraga kokku jooksnud. Pilt viib artiklini.
  • Tartus aga ollakse pettunud, et kogu jõulumelu on koondumas taas Tallinnasse. Linnavalitsus on asunud otsima vabatahtlikke, kes korra päevas kuuse ümber lükkaksid. Linnaplaneerimise osakonnas märkas ajakirjanik monitori nurgal kollast memo-kleepsu: "Too laps lasteaiast, lükka ümber jõulukuusk".
  • Winger, tegelikult lasub süü Jack Baueril, tõekomisjonil on videomaterjal KAPOle viimiseks juba olemas...
    http://www.youtube.com/watch?v=dCiageqMHJc&feature=related
  • KAPO palkaski Jack Baueri! Makes sense!

    Kuna MUPOl on nüüd ka kuulivestid, on Jack Baueri päevad loetud ja teda hakatakse peatselt MUPO peakontoris ülekuulama rahvusvahelise kuuselangetamise teo raames.
  • Miks lühendati kuuske vaid neli meetrit? Minu jaoks on ta ikka liiga kõrge.

    K. Põõsas
  • Kuuske ei shortitud nelja meetri pealt vaid kaeti oma positsioon nelja meetri juures. Enam ei pidanud närv vastu ja margin call helistas.
  • Tallina TV-st ei piisa ju. On raha, mida kulutada.
    Laupäeval, kell 11.15, näidatakse Tallinna maksumaksjate raha eest, Pervõi Baltiskij Kanalil, saadet "Vene küsimus", kus kogu saade on pühendatud Savisaare visidile Moskvas.
  • "Parbus on nüüd Kesklinna linnavalitsuse palgal"
    Kas Brapust vangi ei pandudki? Miks?
  • Braapus kaebas süüdimõistmise edasi ja seega on linnapalgal edasi. Täpselt nagu panoff (kelle järgi on olemas panofipäev), aga temal õnnestus kohust nii kaua edasi lükata, et temal süüdistus lihtsalt aegus.
  • Linna ametnike kontekstis oleks see siis kinnitushülsi sügavuse täppismõõtmine vastavate töövahenditega.

  • faas 2: süüdlaste otsimine

    Raepress
    30. november 2011
    Kesklinna vanem pöördus politseisse
    Tallinna Kesklinna vanem Mihhail Korb pöördus avaldusega politseisse, et selgitada välja Raekoja platsi jõulupuu kahe murdumisega seotud asjaolud.
    Korbi sõnul soovib ta selgust kahes küsimuses: kas esimese kukkumise järgselt kuuse tüves avastatud sisselõige oli sinna tekkinud juhuslikult või tahtlikult ning kas kuuse kukkumistel oli ohus inimeste elu ja tervis. „Peale neile küsimustele vastuse saamist on politseil kaalutlusotsus, kas alustada kellegi suhtes menetlust või pole see otstarbekas,“ ütles Korb.
    Kuuse murdumistega seoses toimus Kesklinna valitsuses ka sisejuurdlus, mille käigus ilmnes, et linnaosa valitsuse poolne järelvalve kuuse püstitaja OÜ Kesklinna Pargid tegevuse üle polnud küllaldane, Sellega seoses on linnaosa valitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja viidud üle madalamale ametikohale ning kuni uue juhataja leidmiseni määratud tema asemele ajutine kohusetäitja.
    Tallinna Kesklinna Valitsus kaalub samuti meetmeid OÜ Kesklinna Parkide suhtes, ent nende ulatus on seni veel määratlemata. „Kindlasti tuleb OÜ-l kanda võimalikud kahjunõuded Jõuluturu kauplejate poolt, kelle tööd kuuse murdumised oluliselt takistasid, ent nõuete suurus pole seni veel selge,“ lisas Korb. „Leping kuuse püstitamiseks lubab meil rakendada sanktsioone, mille ulatust praegu veel kaalume. Kindlasti ei kasuta me sama firma abi kuuse mahavõtmisel ning ka järgmise aasta kuuse püstitaja leidmiseks korraldatavale konkursile pole neil enam asja,“ on Tallinna Kesklinna vanem kindel.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon