Optsioonid virtuaalportfellis - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Optsioonid virtuaalportfellis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Rääkisin pisut "Straddle enne tulemusi" teemas oma murest. Toon teema siia üle.

    LHV on ainuke koht, kus optsioonidega harjutada saab. Aga kahjuks on virutaalportfellis pakutavate optsioonide arv täiesti kokku kuivanud. Eelmisel nädal oli vähemalt selliste ettevõtete jaanuari optsioonid olemas, kuid täna ma neid enam loetelust ei leidnud:
    AAPL ADIC ADRX AKAM AMD ANDW APCC CLS CNET DOX FDRY GNSS HYSL IACI IDCC INTU ISSX MACR NFLX NOK NTES NVDA PIXR PNRA QLGC SEAC SIRI SLAB SNDK SNPS SRNA STX WEBX XMSR

    Kui toimuvad optsioonikoolitused algajatele, siis vaevalt Te leiate neid kohe oma summasid LHVsse paigutamas ja turul lossidest õppimas. Eriti mis puudutab straddle enne tulemusi praktiseerimist. 2 nädalat olen saanud väga häid positsioone võtta, kuid nüüd, kõige aktiivsemal tulemuste avaldamise perioodil pole enam midagi teha, sest optsioonivalikust on kustunud peaaegu kogu seninegi nimekiri.

    Ma küll ei leia, et vähemalt 10 000 rea lisamine andmebaasi teie serverit oluliselt koormaks, pigem annaks see õppijatele võimaluse enne rahakoti avamist korralikult strateegiaga tutvust teha. Sellisel viisil nagu praegu on optsioonidega kauplemist virtuaalportfellis mõtetu pakkuda. Endal on mõte kevadisel tulemuste teatamise ajal ehk ka päris tehinguteni jõuda, aga nagu ma ütlesin, siis tahaks enne kõvasti harjutada. Hoiate olemasolevaid kliente või soovite neid ka juurde saada?
  • Kui optsioonidega harjutada soovi, proovi sellist saidikest nagu http://finance.yahoo.com/. Saad virtuaalselt kaubelda kõigi aktsiatega, millele optsioone pakutakse. Ainult komisjonitasud tuleb sul endal ise lisada, aga need leiad LHV hinnakirjast.
  • Mitte et ma seda lehekülge ei teaks :D aga optsioonidega kauplemise võimalust ma seal küll märkand ei ole.
  • Kui oled end saidil reganud, seal on lingike "create/manage portfolios" ja sinna saad toppida, mida iganes. Ainult hinnad, komisjonid tuleb alguses ise sinna panna (LHV-s toimub see automaatselt), kuid hiljem toimub perfomance jälgimine juba ka automaatselt.
  • Veel üks proble. Virtuaalportfellis on portfelli ülevaates optsiooni hind üks, kuid müües on optsioonihind teine. Milles asi?
  • Müüd ilmselt bidi pealt, portfelli ülevaates näitab viimase tehingu või siis keskmist hinda, sealt ka vahe. Virtuaalis ei saa sa oma noteeringut üles panna, sest virtuaalis ei osteta ega müüda reaalselt virtuaalseid optsioone, hind aga võetakse reaalsete tehingute järgi.
  • Just, veider et ise sellepeale ei tulnud. Portfelli vaates on viimane müük ja müües bid.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon