USA järgmine president - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

USA järgmine president

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • "ziff"
    "thargun"
    Ja miks siis sina, eestlane hoiad Trumpile pöialt, kui ta õigete tähtede seisu korral müüb su venkudele maha?

    Õigete tähtede seisu korral müüb meid maha ükskõik milline USA president. Meie oleme lihtsalt liiga pisikesed geopoliitilistes mängudes.
    Ainuke lootus on, et NATO liikmesus siiski midagi tähendab ning et ehk Euroopa suudab omale üle pika aja jälle munad kasvatada. Iseküsimus kas seda suudetakse piisavalt kiiresti.


    Kas tähendab, ei saa me enne teada, kui see on praktikas proovile pandud. Paraku. Ja et vandid ühel või teisel moel NATO proovile panevad, ei saa kahelda. Putin võib vahetuda järgmise hampelmanni vastu, aga see ei muuda vantide orja-DNAd: tüli tuleb norida, kuni läheb löömiseks, ja kes teisele koslepi annab, seda tuleb austada. Sealjuures on nende jaoks endastmõistetav, et kallale tuleb minna väiksemale, nõrgemale ja vähemuses olijale ning ilmtingimata kambakesi.
    Euroopa ei kasvata endale mingeid mune. Sellel on majanduslik, kultuuriline ja poliitiline ühisosa, aga mitte sõjaline. Tuletagem meelde Euroopa Liidu loomise algpõhjust.
  • "kallale tuleb minna väiksemale, nõrgemale ja vähemuses olijale ning ilmtingimata kambakesi" täpselt, päris elus see nii käibki. peaks puruloll olema kui tugevamat rünnata. lollist saab toit või väetis. tuleb rohkem loodust jälgida.
    tehislikud lahendused(õigussüsteemid, filosoofiad jne) ei tööta looduse vastu.
  • ja demokraadid ei erine sellel " proovilepaneku hetkel" mingil moel vabariiklastest .
    Tuletagem meelde, et Jalta kokkulepete taga oli demokraat Roosevelt ja Potsdamis, kus jagati lõplikult Euroopa kaheks, demokraat Truman.
    Chruchill esitas mõlemas konverentsis vaid USA presidendiga ühes tiimis mängiva statisti rolli ja sama ka Clement Attlee, kes poole Potsdami konverentsi pealt Chruchilli välja vahetas. Ka Britannia puhul polnud vahet : konservatiiv või leiborist. Isegi Britannia "suur sõber" Poola, kelle pärast UK üldse sõtta astus ja kelle eksiilvalitsus ikka veel 1945.a. Londonis istus, müüdi maha nagu oleks tegu koti kartulitega

    NATO-t sellal küll polnud veel, kuid ega see midagi põhimõtteliselt muutnud pole .
    Suurriikidel pole sõpru ega vaenlasi ega ka raudbetoonist põhimõtteid, on vaid huvid. Ja need huvid on ühel hetkel ühtepidi, teisel aga risti vastupidi
  • "tonis"
    "kallale tuleb minna väiksemale, nõrgemale ja vähemuses olijale ning ilmtingimata kambakesi" täpselt, päris elus see nii käibki. peaks puruloll olema kui tugevamat rünnata. lollist saab toit või väetis. tuleb rohkem loodust jälgida.
    tehislikud lahendused(õigussüsteemid, filosoofiad jne) ei tööta looduse vastu.


    Sooviksin uskuda, et seisad enda looduslähedase maailmavaate eest ega hakka intsudenti segama "õigussüsteeme, filosoofiad jne" pärast seda, kui jõuk tugevamaid pimedal tänavanurgal on sinu lineaarseid põhimõtteid korraliku peksu ja kõigest väärtuslikust ilmajätmisega kinnitanud, aga tunnistan, et see on ülimalt raske.
    Lihtsam oleks uskuda, et kompensatsiooniks kogud enda ümber mõttekaaslasi ja lähete omakorda kuskile kõrvalisse kohta järgmisele nõrgemale oma vaateid selgitama, aga seda jällegi uskuda ei sooviks.
  • "stagna"
    ja demokraadid ei erine sellel " proovilepaneku hetkel" mingil moel vabariiklastest .
    Tuletagem meelde, et Jalta kokkulepete taga oli demokraat Roosevelt ja Potsdamis, kus jagati lõplikult Euroopa kaheks, demokraat Truman.
    Chruchill esitas mõlemas konverentsis vaid USA presidendiga ühes tiimis mängiva statisti rolli ja sama ka Clement Attlee, kes poole Potsdami konverentsi pealt Chruchilli välja vahetas. Ka Britannia puhul polnud vahet : konservatiiv või leiborist. Isegi Britannia "suur sõber" Poola, kelle pärast UK üldse sõtta astus ja kelle eksiilvalitsus ikka veel 1945.a. Londonis istus, müüdi maha nagu oleks tegu koti kartulitega

    Sõda oli kestnud juba 5 aastat ja kõik olid sellest väga väsinud. Roosevelt oli pealegi suremas. Arvestada tuleb ka seda milliseid gigantseid pingutusi Roosevelt oli üldse teinud, et brittide toetamine ameerika rahvale "maha müüa". Ilma USA abita oleks UK Saksamaaga rahu teinud. Kusjuures vabariiklased olid väga vastu üldse mingile sekkumisele. Kui nende tahtmist mööda oleks läinud, siis oleks Euroopa Hitlerile jäetud. Võimalik, et Jaapan poleks üldse sõtta sekkunud kui poleks Saksamaa pidevat survet selleks olnud.
  • Need, kes arvavad, et "Trump müüb Eesti venelastele maha", on ikka täiesti taro-delfi imedemaailmas.
  • Võib juhtuda, et müüb. Ja sama hästi võib juhtuda, et müüb Biden (või mis biden, ikka see, kes mannekeeni nöörist sikutab). Vahe on selles, et kui nii läheb, siis esimene kuulutab, millise hea diili ta tegi, ja teine ütleb "no mis teha, läks nii ja muuta ei saa nüüd enam midagi". Ja teeb moskva poole mossis ja kurja näo.
  • Kurb päev kõigile Paideni fännidele. Kahekordselt faktikontrollitud, pühimast pühama tõe ainuvaldaja Suur Delfi on kirjutanud: Biden meenutab aina enam viimaste aastate Brežnevit. Tilk mett ka tõrvatünni: Õnneks tema toetus ameeriklaste seas aina suureneb, nii kirjutab Delfi.

    https://epl.delfi.ee/artikkel/120302796/usa-paevik-biden-meenutab-aina-enam-viimaste-aastate-breznevit
  • "stagna"


    Ta on enesekindel, et lõpetab Ukraina sõja väga kiiresti, sest ta teab,mida Venemaa tahab ja mida Ukraina tahab ja see, mida Vene tahab ei ole enam praegusest asjade seisust väga kaugel, See, mida Ukraina tahab, on väga kaugel ja see on fantaasiamaailmast.


    21. sajandil ja eriti Euroopas peaks midagi tähendama rahvusvaheline õigus ja ÜRO põhikiri, mitte see, mida Venemaa tahab.

    Nägin teleris räuskavat Solovjovi, kes kinnitas, et Venemaa peab laienema loomulike piirideni, nagu USA. St ookeanist ookeanini, st Vladivostokist Lissabonini. Kinnitas, et portugaallased saavad Vene impeeriumisse kuulumise üle väga õnnelikud olema.

    Нам нужен мир, весь мир.

    Venemaa mõistab ainult jõudu.

    Lääs peaks mäletama, et rahu ei too mõnede riikide ohverdamine (nagu Tšehhoslovakkia ohverdati Hitlerile).
  • Täna ERR-s avalikustati ka Trumpi sõja lõpetamise plaan. NATO-ga liitumisest juttu polnud. Oli see, et kui Ukraina nõustub rahuläbirääkimistega, saab edaspidi ka relvi. Kui Venemaa ei nõustu, siis saab ukraina kordades rohkem relvi kui praegu. Peaks tulema kontrolljoon (kuhu?), millest pomme ja rakette üle ei lasta. Eks prügiõhupalle ikka teele saadetakse nagu p-Korea seda praegu teeb. Võibolla venelased isegi kauplevad endale õiguse prügiõhupalle idatuulega üle kontrolljoone lennutada.
  • ERR ei avalikusta siin midagi. Vana jutt. Trump helistab Zelenskile - alusta läbirääkimisi, kui pole nõus, et Krimm jääb Venemaale, lõpetame sõjalise abi. Trump helistab Putinile - kui pole nõus, et Donbass jääb Ukrainale siis anname Ukrainale relvad, mis aitavad sõja võita.

  • ei hakka Putin kunagi mingit diili tegema vallutatud Donbassi alade arvel. See oleks ju otsejoones kaotuse tunnistamine, sest Venemaa on need alad juba liitnud Riigiduuma seadusega Vene Föderatsiooni territooriumiga. Kuidas ta saaks rahvale öelda, et näe, loovutasin Donetski, Luganski, Hersoni ja Zaporozja oblasti Ukrainale, sest tahtsin sõja ära lõpetada ? Samahästi ta võiks end üles puua, loovutada Kuriile Jaapanile või Kaliningradi Saksamaale . Tal on kahuriliha ja rauakola küllalt veel rindele saata ja kola toodetakse aina kolmes vahetuses veel juurde.

    Maksimaalne, mida Trump saab välja kaubelda, on vaherahu rindejoonel kui ta astub jaanuaris ametisse. Ja eks siis mõlemad pooled pingutavad, et see joon oleks neile soodsam. Nipet-näpet saab kauplemisega muuta, et joon oleks looduses loomulikum, väheke vähetati alasid ka Korea sõja vaherahu ajal.

    Põhiline, Trumpil pole mingit vajadust ega soovi seda sõda pidada ja lõputult sinna sadu miljardeid sisse kütta. Ta võib relvi anda palju tahes, kuid ta tahab neid müüa, mitte kinkida. Kuid Ukrainal pole millega maksta. Ja selles ongi konks.

    Trumpi rahuettepanek on umbes sedalaadi :
    Kui raha ei ole, siis pead leppima sita diiliga. Kui teed üleeuroopalise korjanduse ja saad sellega 200B või koguni 500B, ma müün sulle selle eest relvi ja sõdi edasi veel aastakene või kaks , võib-olla vabastad mõned alad . Meil arsenalides on ju igast kraami ja saame ka oma sõjatehased täie hooga käima panna. Kuid raha letile, nothing gets you nothing, everything has got a little price nagu lauldi Miserables muusikalis

    https://youtu.be/ARXA2x6tBIQ?si=uGZVjNpO_8In65UX&t=242

    Ja tõele au andes, eks Trump sarnanebki veidi Thenardier`le , ainult paremini on riides
  • Ma ei kahtle, et kogu USA meditsiiniline võimekus oli mängus, et see vana mees üles turgutada, aga tulemus oli sellegi poolest kohutav. Ja mis see veel nelja aasta pärast oleks.
    https://www.wfla.com/news/national/poll-who-won-the-biden-trump-presidential-debate/
  • muide, raukadel muutubki hääl nõrgaks, niisuguseks kõlatuks ja tuhmiks nagu Bidenil.. Seda võib kuulda kui raadios intervjueeritakse mõnda 90-aastast .Juba hääle järgi võib sageli öelda, et tegu on raugaga . Eriti meeste puhul, Sama juhtus muide ka Eino Baskiniga, kelle kõlav, tugev , isikupärane näitlejahääl muutus pärast pikaajalist haiglas koomas viibimist tundmatuseni, peaaegu sosinaks. Ta küll esines teatris edasi, kuid see oli juba hoopis teine Baskin.

    Samuti samm muutub kõndimisel madalaks, lohisevaks, tippivaks, sest neil ebamugav jalgu tõsta normaalse sammu jaoks. See omakorda tingib sagedasi kukkumisi. Kui raugal on ka kõhnumine, nahaaluse rasvkoe kadumine ja lihaste kõhetumine, võib kukkumine põhjustada luumurde, reieluu kaela murd näiteks võib olla koguni surmav. Niisugused vanurid ei tohiks ilma hooldajata üldse kuskil käia ega midagi teha .. Liikuda oleks soovitatav rulaatoriga .

    Kogu selle Bideni kandideerimise võiks kokku võtta kahe sõnaga elder abuse
  • Demokraatide leeris käib hetkel kodusõda, kus üks seltskond tahab Bidenit iga hinna eest ametis hoida, kuna ilma temata poleks näiteks Kamala Harrisel mingit šanssi võimu juurde saada. Seniilne ja tegevusvõimetu ätt ei jää jalgu isemõtlemisega ning allkirjastab kõik mis temale ette antakse. Teine seltskond, millel on tugevamad sidemed meediaga, arvab aga nüüdseks, et aitab juba sellest tsirkusest.

    Pidagem meeles et Bideni kognitiivse seisundi aastatepikkune sihilik ignoreeriine, isegi ülistamine ja väited et hoopis Trump olevat seniilne, on veel vähim valetamine, millega see ajakirjandus kõik need aastad tegelenud on.
  • USA valimised on nagu invaspordi võistlus. Celebrity deathmatch - seniil vs kretiin.
    Oleks emb-kumb partei tulnud mõttele panna etteotsa lihtsalt üks tavaline, normaalne inimene, kes ei peksa vahetpidamata segast, saab ise kingapaelad kinni ja suudab meenutada, mida 5 min tagasi rääkis, poleks teisel poolel vähimatki šanssi. Bideni võimalused Nikki Haley vastu oleksid olnud sama suured kui minul poksiringis Oleksandr Ussõk oimetuks kolkida.
  • on veel vähim valetamine, millega see ajakirjandus kõik need aastad tegelenud on.


    Eile jooksis läbi uudis, et Kaja Kallast kirjeldatakse Lääne meedias kui Nõukogude repressioonide ohvrit. Inimest, kes sündis mitte lihtsalt kommunisti, vaid nomenklatuurse kommunisti perre! See paneb tõesti mõtlema, kui adekvaatne on see pilt, mis Lääne meediast meilegi jõuab, kõigi maailma asjade ja tegelaste kohta...
  • Viktoriini küsimus: kes on olnud see ainuke Euroopa Komisioni volinik kes on okupatsiooni ajal kuulunud ka Kommunistliku Parteisse?
  • Kas on mingi võimalus, et enne valimisi vahetatakse "hobuseid"?
  • Mõlemad, nii S. Kallas kui ka A.Ansip, olid NLKP liikmed.
  • Ja neid Läti ja Leedu omasid ei teagi, tõenäoselt sama asi
  • "juured"
    Kas on mingi võimalus, et enne valimisi vahetatakse "hobuseid"?

    Nüüd tuleb ainult palvetada, et Bideniga minnakse lõpuni, siis on katastroofiline tulemus garanteeritud, nii presidendivalimistel kui ka Kongressi ja Senati valimistel.
  • "decibel"
    "juured"
    Kas on mingi võimalus, et enne valimisi vahetatakse "hobuseid"?

    Nüüd tuleb ainult palvetada, et Bideniga minnakse lõpuni, siis on katastroofiline tulemus garanteeritud, nii presidendivalimistel kui ka Kongressi ja Senati valimistel.

    Äkki sa seletad paari lausega lahti, mispoolest Trumpi valimine oleks meie jaoks väiksem katastroof?

  • seda demokraadid kardavadki kõige rohkem : et täiesti pehkinud Biden veab uppuva kandidaadina põhja ka nn. down-ticketi .

    ja neid tegelasi keda valitakse on ikka suur hulk kuni mingite väikeste kohalike asjapulkadeni välja. Valimissedel on käterätiku suurune, ametikohti ja kandidaate täis trükitud .
    Valija saab valida ka iga asjapulka eraldi, kuid tüüpiline on see, et valitakse lihtsalt kogu nimekirja vabariiklaste või demokraatide poolt. Tehakse üks linnuke vastavasse lahtrisse, allkiri ja ongi kõik need ametikohad valitud selle partei kandidaatidega .
  • Trumpi ainus pluss on see, et ta on mõned aastad noorem. Kas see teeb ta paremaks presidendikanditaadiks? Vaevalt küll. Kui üks kilpkonn teisest kiiremini jookseb, siis ei tee see kiiremast kilpkonnast veel sprinterit.
  • Ok. Aga kas sa debatti vaatasid? Trump on täpselt sama, mis 8 ja 4 aasta eest. Ta on täielikult oma poole aru juures. Sama energia, sama kloun, sama mäda suust soravalt jooksmas - sama inimene.

    Biden on vanur. Tema taga pole kunagi olnud entusiasmi (erinevalt Trumpist, või ka näiteks Obamast), aga tema peamine featuur oli see, et ta on Anti-Trump. Kompetentne kärbes, piu-pau, arusaadav ja ennustatav, oma kiiksudega riigimees. Ta selgelt ei ole enam sama, mis isegi 4 aastat tagasi.

    Voter turnout on nii võrdsete valimiste puhul ülioluline. Trump toob oma valijad kindlalt välja, sest entusiasm. Keegi ei saa aga sirge näoga väita, et Bideni taga saab mingit entusiasmi olla. Kõik, kes Trumpi vihkavad, lohistavad end ilmselt välja, aga need, kellele ta on lihtsalt ebameeldiv, ei pruugi seda teha. Trumpi hääled on peaaegu kõik pro-Trump hääled. Bideni hääled on ERANDITULT anti-Trump hääled, keegi pole pro-Biden.
  • Demmide poolt oleks ratsionaalne teha Bidenile selgeks, et veel neli aastat on liiga palju ning panna Bideni loobumisel kandidaadiks Newsom või Michelle Obama. Praegune setup viib tõenäoliselt Trumpi võiduni. Üldises toetuses ei paista see välja, aga võtmeosariikides on Trumpi toetus ülekaalus. Ja hoidku jumal, kui Biden peaks ka edaspidi debattides pudrutama.
  • Ainuke praegu kokkulepitud 2. debatt oleks vist septembris. Augustis on dem partei kongress, mis peaks kandidaadi kinnitama, kui biden loobub peale kinnitamist kuid enne valimisi siis valib DNC uue kandidaadi, kui enne kongressi siis hääletatakse kongressil läbi uus kandidaat. Põhilised variandid:

    Newsom, kes juhib Kalifornia NSV-d ei saaks vist mujal väga hääli, kuigi on hea kõnemees ja smooth operator.
    Harrise approval reiting on väga madal, suht mõtetu oleks kandideerida.
    JB Pritzker, Illinoisi kuberner, 1 Hyatt hotellide pärijatest ehk ok kandidaat, populaarne ja heaks juhiks peetav.
    Gretchen Whitmer, Michigani kuberner ka päris tugev vist demmide suht lühikeselt pingilt.
    Michelle Obama? kst. Siiani pole erilist soovi vist avaldanud.
  • "juured"
    Kas on mingi võimalus, et enne valimisi vahetatakse "hobuseid"?


    On ikka, Biden suundub teadustööle ja leitakse krapsakam asenduskommunist.
  • "stagna"
    ja demokraadid ei erine sellel " proovilepaneku hetkel" mingil moel vabariiklastest .
    Tuletagem meelde, et Jalta kokkulepete taga oli demokraat Roosevelt ja Potsdamis, kus jagati lõplikult Euroopa kaheks, demokraat Truman.
    Chruchill esitas mõlemas konverentsis vaid USA presidendiga ühes tiimis mängiva statisti rolli ja sama ka Clement Attlee, kes poole Potsdami konverentsi pealt Chruchilli välja vahetas. Ka Britannia puhul polnud vahet : konservatiiv või leiborist. Isegi Britannia "suur sõber" Poola, kelle pärast UK üldse sõtta astus ja kelle eksiilvalitsus ikka veel 1945.a. Londonis istus, müüdi maha nagu oleks tegu koti kartulitega

    NATO-t sellal küll polnud veel, kuid ega see midagi põhimõtteliselt muutnud pole .
    Suurriikidel pole sõpru ega vaenlasi ega ka raudbetoonist põhimõtteid, on vaid huvid. Ja need huvid on ühel hetkel ühtepidi, teisel aga risti vastupidi


    Selle loogika järgi müüs ka Eesti Ukraina maha, et ei kuulutanud Venemaale sõda. Stalini peatamiseks oleks pidanud lääs minema sõtta nõukogude liiduga. Seda ideed poleks suutnud inglismaal ega Ameerikas mitte keegi WW2 lõpus maha müüa.

    Ei inglismaal ega ameerikas ükski kandidaat, kes oleks võinud 44 või järgnevatel aastatel võimule pääseda, tegelikult ei toetanud seda ideed. Ainuke võimalus, mille peale mina suudaks tulla, kui Patton oleks ellu jäänud, ning 48 kandideerinud ning saanud presidendiks ning tema ümbruses oleks olnud seltskond, kes oleks selle ära teinud (näiteks fabritseerinud tõendid, et Stalin kavatseb läänt rünnata vms).

    Kuigi isegi sellisel juhul on tegelikult üsna küsitav, kas suures pildis oleks see olnud positiivne Eesti jaoks. Kokkuvõttes kõik valed lükked tehti ära siis, kui lääs lubas kommunistidel venemaal võimule tulla, samamoodi on praeguste hädade taga see, et lubati Putinil võimule saada.
  • Demokraatide meedia on järsku üksteise võidu Bidenit tagasi kutsumas, kui veel mõni kuu tagasi oli Joe vaimse seisukorra kritiseerimine suur vandenõuteooria ja patt. Huvitav et NY Times-i vastav juhtkiri kirjutati järgi vaadates valmis juba tükk aega enne debatti.

    https://www.nytimes.com/2024/06/25/opinion/joe-biden-drop-out.html


    Muidugi oli Bideni tervis kõigile hästi teada, mis tõstatab küsimuse, miks tema meeskond üleüldse teledebatiga nõustus. Midagi poleks lahti olnud, kui ta oleks keeldunud Trumpiga ekraani jagamast. Võimalik, et Biden pandi ebatavaliselt varajast debatti pidama just seepärast, et ta ennast tegelikuna (halvasti) näitaks, mis annaks demokraatide kongressil võimaluse panna kandideerima keegi teine, ilmsesti Gavin Newsom.
  • Seles mõttes on tõesti koomiline, et sellise rahvaarvuga riik on suutnud leida ainult kaks sellist kandi(d)taati, kes mõlemad võivad igal hetkel vedru välja visata. Üks nendest lihtsalt suudab enne pisut rohkem möliseda ja oma valijatele lameda maa teooriat tutvustada. :)
  • Oraanž, peale oma bjuuutiful juttude, tegeles debatil ka lihtsalt valetamisega.
    WSJ loost pealkirjaga: "Trump’s Debate Performance Marked by Familiar Theme: Falsehoods":

    "Trump repeatedly made over-the-top, sometimes apocalyptic statements about the state of the country.
    He repeated his false claim that “every legal scholar” wanted Roe v. Wade overruled, thereby rescinding women’s constitutional right to end unwanted pregnancy. In fact, academic views of Roe were divided, as they are on many legal issues, and most Americans disapproved of the 2022 decision to overrule the precedent. Trump also accused Democrats of wanting abortions “even after birth.” Infanticide is illegal in every state.
    Trump argued Biden is destroying Social Security by allowing migrants into the country. But migrants, unless they win their asylum cases, wouldn’t qualify for Social Security or Medicare. Studies have repeatedly shown that, in the long-term, immigrants, even those in the country illegally, tend to be a net gain for the federal government because they pay taxes without tapping public benefits.
    Referring to the Jan. 6, 2021, attack on the U.S. Capitol by a mob of his supporters, Trump said: “They talk about a relatively small number of people that went to the Capitol and in many cases were ushered in by the police.” Nearly 1,500 people have faced charges for their role in the attack, many of whom entered the building.
    Trump falsely claimed that Biden has “the largest deficit in the history of our country.” In 2020, Trump’s last full fiscal year in office, the federal deficit was 14.7% of gross domestic product—the biggest shortfall since World War II—mostly as a result of emergency pandemic relief. The gap has narrowed under Biden.
    Trump said inflation was under control when he left office, but in reality, inflation was starting to pick up toward the end of Trump’s presidency, fueled by pandemic-related distortions and emergency government spending.
  • Trump võib olla see ja teine, tõepoolest. Aga Bidenit pole lihtsalt enam olemas.
  • Täna olnud joe nagu hoopis teine mees valimisüritusel, selge jutuga...

    President Joe Biden took to the stage in Raleigh Friday bringing the energy Democrats had hoped to see him display Thursday night in a debate against former President Donald Trump. The high-stakes appearance at the North Carolina State Fairgrounds marks the president’s first appearance since he faltered on the debate stage, leading some political watchers to say he needed to end his campaign. But on Friday afternoon, was alert, spoke loudly and his sentences didn’t trail off like the night before. AOL
  • "opex"
    Täna olnud joe nagu hoopis teine mees valimisüritusel, selge jutuga...

    President Joe Biden took to the stage in Raleigh Friday bringing the energy Democrats had hoped to see him display Thursday night in a debate against former President Donald Trump. The high-stakes appearance at the North Carolina State Fairgrounds marks the president’s first appearance since he faltered on the debate stage, leading some political watchers to say he needed to end his campaign. But on Friday afternoon, was alert, spoke loudly and his sentences didn’t trail off like the night before. AOL


    Kindel see... kuidas siis teisiti. Usun, et suundub ikkagi teadustööle.
  • See oli vist Vambola Põder, kes kunagi väitis, et häda on selles, et relvad on koondunud Ameerikasse, aga riigimehed Euroopasse.

    Mitte, et ma 100% nõustuksin, lihtsalt tuli meelde.
  • "Vanaema"
    See oli vist Vambola Põder, kes kunagi väitis, et häda on selles, et relvad on koondunud Ameerikasse, aga riigimehed Euroopasse.

    Mitte, et ma 100% nõustuksin, lihtsalt tuli meelde.


    Vist oli jah, aga milleks seda tsiteerida, kui öeldu kontekstist aru ei saa. Öeldi seda ENSV ajal ja ENSV palgalise nn punakommentaatori poolt. Siit ajastust ja ûtleja isikust tuleb öeldu môtet otsida. Mäletamise järgi oli tol ajal ka USAs vägagi suuri Riigimehi.
  • "karmol"
    "Vanaema"
    See oli vist Vambola Põder, kes kunagi väitis, et häda on selles, et relvad on koondunud Ameerikasse, aga riigimehed Euroopasse.

    Mitte, et ma 100% nõustuksin, lihtsalt tuli meelde.


    Vist oli jah, aga milleks seda tsiteerida, kui öeldu kontekstist aru ei saa. Öeldi seda ENSV ajal ja ENSV palgalise nn punakommentaatori poolt. Siit ajastust ja ûtleja isikust tuleb öeldu môtet otsida. Mäletamise järgi oli tol ajal ka USAs vägagi suuri Riigimehi.

    Põder oleks sellise lause eest raudselt eetrikeelu saanud, sest vastavad organid oleks kohe taibanud, et selle Euroopa all mõeldi tegelikult Lääne-Euroopat, mitte Ida-Euroopat.
  • minu arust nimelt vastupidi -tolle aja propaganda oligi mäletamise järgi selline, et “hambuni relvastatud ameerika” ja “rahuarmastavad NSVL rahvad ja terve euroopa idablokk”.

    Meenub, et juba kooliski harjutati tsiviilkaitsetunni ajal aeg-ajalt käitumist juhul, millal Ameerika viskab siia tuumapommi)
  • "karmol"
    minu arust nimelt vastupidi -tolle aja propaganda oligi mäletamise järgi selline, et “hambuni relvastatud ameerika” ja “rahuarmastavad NSVL rahvad ja terve euroopa idablokk”.

    Meenub, et juba kooliski harjutati tsiviilkaitsetunni ajal aeg-ajalt käitumist juhul, millal Ameerika viskab siia tuumapommi)

    Koolis oli see sõjalise tund, õppematerjal oli ainult venekeelne. Vanemad põlvkonnad said seal tunnis gaasimaske pähe tõmmata, nooremate põlvkondade jaoks olid neist ainult rabedad kummiräbalad järel.
  • ...ning emad ja õed vaikisid sõbralikult või haarasid kirve, kes kuidas, kui koju jõudes kuulutati, et järgmiseks tsiviilkaitse tunniks kästi vatimarliside valmistada ja kaasa võtta.
  • Bill Clinton ja Obama tõttavad Bidenile appi
    Clinton :
    I’ll leave the debate rating to the pundits, but here’s what I know: fact and history matter. ...
    Joe Biden has given us 3 years of solid leadership, steadying us after the pandemic, creating a record number of new jobs, making real progress solving the climate crisis, and launching a successful effort in reducing inflation, all while pulling us out of the quagmire Donald Trump left us in. That’s what’s really at stake in November.”


    Obama : “Bad debate nights happen. Trust me, I know,...
    But this election is still a choice between someone who has fought for ordinary folks his entire life and someone who only cares about himself,”


    Nii populaarne kui Obama kord ka oli ( ning ka Clinton enne kurikuulsat Lewinsky afääri ), vaevalt, et see uppuvat Bideni kampaanialaevukest päästa suudab . Sest Bideni laevuke on lihtsalt nii mäda

    ja Biden, kes võitleb lihtrahva eest ?! No kui nendeks pidada miljoneid jõmme ja muid tegelasi, kes ebaseaduslikult üle lõunapiiri tulvavad, siis tuleb tõesti öelda, et võitleb selle eest, et nad saaks USA-ss tulla ja sinna ka jääda. Kaks põhjust : neist saab üliodav tööjõud ja tulevikus demokraatide valijad
  • "stagna"

    ja Biden, kes võitleb lihtrahva eest ?! No kui nendeks pidada miljoneid jõmme ja muid tegelasi, kes ebaseaduslikult üle lõunapiiri tulvavad, siis tuleb tõesti öelda, et võitleb selle eest, et nad saaks USA-ss tulla ja sinna ka jääda. Kaks põhjust : neist saab üliodav tööjõud ja tulevikus demokraatide valijad


    Sama lugu mis meil slaavlaste sisseveoga (keda millegipärast kõiki ukraina sõjapagulasteks nimetatakse)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon