Venemaal läheb olukord aina halvemaks. - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Venemaal läheb olukord aina halvemaks.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Suurbritannia valitsus hoiatab Venemaale investeerimise eest
    07.06.2007

    Suurbritannia valitsus hoiatab ettevõtteid Venemaale investeerimise riskantsuse eest ajal, mil Moskva üritab järjest enam võtta oma kontrolli alla Lääne ettevõtete energiaprojekte, kirjutab Financial Times.
    Mõjuka majandusajalehe allika väitel on Briti välisministeerium teatanud Venemaal investeerimisvõimalusi otsivatele ettevõtetele, et on saanud järjest enam signaale ohtudest, mis seal välisinvestoreid varitsevad.

    Suurbritannia peaministri Tony Blairi pressiesindaja kinnitas hoiatust, märkides, et terve mõistuse järgi investeerivad firmad ainult sinna, kus see on turvaline.
    Blair lubas sellel nädalal avalikult, et ta kavatseb Saksamaal toimuval G8 tippkohtumisel kõnelda Vene presidendi Vladimir Putiniga «otsekoheselt». Blair ja Putin võtavad mõlemad osa kolmapäeval Läänemere kuurotis Heiligendammis alanud kõnelustest, kuid nende omavaheline kohtumine leiab aset alles reedel.
    Euroopa ootab Venemaalt kinnitust, et viimane järgib demokraatlikke väärtusi, sest kui ta seda ei tee, ei suuda ta meelitada ka investeeringuid, mida ta vajab, ütles Blairi pressiesindaja.
    Ametlikult on Briti valitsus hoiatanud Venemaal investeerimisvõimalusi otsivaid ettevõtteid «mitte alahindama raskusi turule sisenemisel».
    Valituse allikas ütles, et Suurbritannia annab «tasakaalustatud soovitusi», mis toetuvad kindlatele tõenditele. «On tõendeid paljudest erinevatest riskidest,» ütles allikas, lisades samas, et riske on küll tähtis silmas pidada, kuid «Venemaale investeerimine on endiselt tasuv».
    Kremli viimased rünnakud välismaiste energiafirmade vastu on puudutanud mitmeid Briti huve – Royal Dutch Shelli kontrollitavat 20 miljardi dollari suurust osalust Sahhalin-2 projektis Kaug-Idas ning BP Vene tütarfirma litsentsi tohutus Kovõtka gaasiväljas Siberis.
    Praeguseks on peaaegu kindel, et TNK-BP kaotab sel kuul litsentsi Kovõtka gaasivälja 18 miljardi dollari suuruses arendusprojektis, kuigi ettevõte soovib lepingu üle veel Gazpromiga läbirääkimisi pidada.
    Suurbritannia ja Venemaa vahel tekitab pingeid ka vaidlus Briti kodanikust endise KGB agendi Aleksander Litvinenko mõrvas süüditatava Andrei Lugovoi väljaandmispalve üle.
    Välisinvesteeringud Venemaale on hüppeliselt kasvanud viimase kolme aasta vältel. Eelmisel aastal Moskvas läbi viidud uuring näitas, et 40 protsenti välisinvestoritest suurendas 2005. aastal läbimüüki 30 protsenti, ning peaaegu kolmandik teatas üle 30 protsendi suurusest kasumikasvust.
    Investeerimisriskid ja halvenevad suhted Venemaa ja Lääne vahel on aga halvendanud ärikliimat Venemaal. Üks Briti pankur ütles hiljuti valitsusele, et ta manitseb riikide vahel valitsevate pingeliste suhete tõttu ettevaatusele Venemaale laienemisel.

  • Miskipärast see oluline teema kustutati. Tsensuur paistab siin LHV-s väga kõva olevat. Nüüd panen selle uuesti üles. LHV alustas Venemaa aktsiate vahendamist ja mulle tundub, et seetõttu on LHV-l on Venemaaga seoses suur rahaline huvitatus. Kuid sellise info varjamine võib olla investoritele väga kahjulik. Arvan, et investoritel on õigus teada, millised on riskid Venemaale investeerimisel. Jutt on rahalisest riskist, kuid veelgi olulisem on eetiline aspekt: investeerides Venemaale, toetame kuritegelikku impeeriumi, kes ei arvesta rahvaste vabadusega ega inimõigustega.

    Tahaks loota, et LHV suhtub oma klientidesse sama hoolivalt kui Briti valitsus oma kodanikesse. See tähendab seda, et ei varjata negatiivset infot ja informeeritakse kliente võimalikest riskidest Venemaale investeerimisel.
  • Pärast aprillimässu, näiteks, müüs suurärimees Sõõrumaa kõik oma osalused Venemaa firmades. Ja õigesti tegi. Kui suhted taas jäiseks muutuvad (ja seda need praegu ongi), võib Venemaa külmutada Eesti firmade arved Venemaal. Seda on varem juba tehtud. Tuleb arvestada, et Venemaa on kõigeks võimeline, alates laimust ja valest kuni sõjalise agressioonini. Inimene, eriti mittevenelane, kes püüab Venemaal äri teha, peab arvestama võimalusega, et kaotab kogu oma vara.
  • Hiievana kirjutas: "veelgi olulisem on eetiline aspekt: investeerides Venemaale, toetame kuritegelikku impeeriumi, kes ei arvesta rahvaste vabadusega ega inimõigustega. "

    Kahtlemata on Venemaaga seotud suured riskid ja eks ta üks kurjuse impeerium ole. Aga kui osta mõnda vene aktsiat (järelturult)ja ta hiljem kasudega maha müüa, siis ma ausalt öeldes ei näe, kuidas ma sellega ebaeetiliselt käituks ja kuidagi Venemaad toetaks.

    Isiklikus aktsiaportfellis on mul praegu 3 parimat positsiooni Vene aktsiad (rohkem mul neid, st Vene aktsiaid pole ka) ja need on ostetud mitte spekulandina vaid plaaniga hoida neid ikka vähemalt 3-5 aastat. Muidugi, ei saa välistada, et mingil põhjusel tuleb müüa varem ja olukorda jälgin seetõttu pidevalt.
  • Hiievana :"Miskipärast see oluline teema kustutati!"......

    Vajuta lingile "vanemad" paar korda ja leiad oma "Venemaa.."
  • Vaatasin venekeelseid uudiseid ja jäi meelde mõte, millele on raske vastu vaielda: Britid ei anna Venemaale välja endist Vene kodanikku Berezovskit ja venelased ei anna brittidele välja oma kodanikku Lugovoid.
  • Teistpidi võttes on selles keisis oluline, et Suurbritannias eksisteerib sõltumatu kohtusüsteem, kus Lugovoil oleks kindlalt tagatud õiglane kohtupidamine.

    Venemaal aga sõltumatut kohtuvõimu ei eksisteeri, seega oleks ka kohsu Berezovski üle farss. Mitte, et ta oleks aus ja õilis mees - eks ta ole paras tõbras ja suli, aga protsess tema üle venemaal oleks poliitiline ja teada tulemusega.
  • Suffiksi kommentaar illustreerib hästi Suurbritannia positsiooni diplomaatilist (NB! diplomaatilist, mitte tingimata loogilist või eetilist) nõrkust.
    "Meie sulle sinu kurjategijat välja ei anna, sest sul pole sõltumatuid kohtuid, sina aga anna meie soovitud tegelane välja, sest meil on sõltumatu kohtusüsteem."
    Sellistelt alustelt lähtuv diplomaatia välistab koostöö IGA riigiga ja Venemaa pole siin erandiks.
    Hea tahte korral saaks võiks Berežovski, tšetseenide ja miks mitte ka Lugovoi osas teha mingi rahvusvahelise algatuse, a la Lockerbie süüalused, kelle üle mõisteti kohut hollandis šoti seaduste järgi. Aga head tahet praegu ühelgi osapoolel pole.
  • to MSM
    praegu on unikaalne olukord tõepoolest. Külma sõja ajal oli lihtne, kui venelane kukkus Inglismaal sisse, siis vahetati ta mõne Briti agendiga välja. Nüüd aga on segane , kes kelle heaks töötab, kuigi kõik on venelased.
  • Jüri Toomepuu: "Külma sõja peame võitma"

    http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/article.php?id=16430044

    Toomepuu kirjutab pikalt ja põhjalikult Venemaa teemal.
  • Pärnu filmifestival näitas filmi Litvinenkost enne tema surma. Nüüd elab filmi autor, venelane, Euroopas ja kardab oma elu pärast. Ilmselt pole siiski FSB-l teda mõtet enam tappa, sest film on valmis ja seda näidatakse kogu Euroopas. Hea film oli. Litvinenko paljastas FSB kuritegusid, näiteks elumajade lõhkamine, mis oli ju Putinile ettekäändeks Tsetseenia sõja alustamiseks. Aus ja julge mees oli see Litvinenko.

    Pärnus näidati ka 2-3 väga kurba filmi Tsetseeniast.
  • to: lauris71

    Ma ei tea, miks, aga Venemaaga ei saagi suhelda nagu iga teise riigiga, kuna nende meetodid on lihtsalt piisavalt erinevad. Vaevalt, et mõnes teises riigis väikesed führerile ustavad fashistid teiste riikide saadikuid ahistavad. Ma ei räägi meie omast, vaid eelkõige Suurbritannia suursaadikust, keda see ajudeta kahuriliha ahistas mõnda aega tagasi.

    Kogu selle halva mängu juures on ka hea külg - meie ülemused/liitlased läänes saavad juba aru meie naabrist ning 5-10 aasta tagune roosade prillide aeg Euroopa jõukeskustes on selgelt läbi. Kui vaenlast mõista, siis saab temaga ka oluliselt efektiivsemalt võidelda. Venemaa diplomaatilise, luure- ja sepitsemisvõimekuse kroonilise alahindamise lõppemine läänes on juba üüratult suur võit meile.

    Ma saan aru, et diplomaatilise poole pealt vaadates pole oluline, mis tõde, mis vale, aga aus kohtupidamine venemaal nii olulises riiklikus küsimuses nagu sm Jelenin seda on, ei ole lihtsalt võimalik. Britannias aga Lugovoi üle on. Süsteemide erinevus.

    Side note: kui kellegil on kodus pööningul või kolikambris töökorras ajamasin, pange Gripp purki ja minge jagage seda Batu Khani ja Ivan III-ga. Võibolla näeksime me siiamaani võistlevaid rjurikute maju üksteisele sisse sõitmas ja maailm oleks vähe lahedam koht elamiseks.
  • suffiks, Paul Reynolds BBC-st arvab näiteks, et Venemaa ei erine millegi poolest teistest riikidest:
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6236952.stm

    Btw, moderaatoritele - oleks kena, kui saaks selle foorumi vaba teema alla tõsta
  • See Toomepuu on küll hea tüüp.... "kuna kapo ei leidnud kinnitust minu paranoiale, siis järelikult on kapo FSB poolt kontrollitav."

    Mina küsiks kogu selle jutu peale et kui Putin või kes iganes tõsiselt Eestit vallutada tahaks, kas nad tõesti on nii mannetud et midagi korda saata ei suuda? Kogu Putini Baltikumi vastasus tuleneb ikkagi selgelt soovist sisepoliitikas oma populaarsust hoida. Selleks on vaja eelkõige konflikti pidevalt üleval hoida ja sellest piisab kah.
    Ma ei väida muidugi et Venemaa poolt mitte kunagi tulevikus mingit ohtu pole... kust mujalt seda siis ikka oodata on... aga et hetkel on Venemaal ilged plaanid sõjaväega kohe sisse marssida, no see on küll paranoia.
  • Lisaks, Toomepuu räägib koguaeg "okupantidest ja nende järeltulijatest".
    Mina soovitaks sellistele inimestele viia selline määratlus üksikisiku tasemele. Tähendab, võtta mõni tuttav venelane, mõelda kas ta on okupant. Siis rääkida temaga et kindlaks teha kas tema isa oli okupant. Ja nii niikaua kuni lõpuks leiad mõne okupandi.
    Reaalsuses leiad lihtsalt hulga inimesi kes tulid siia kuna siin oli parem elu, anti oma korter, kiideti veel takka ka et aitad isamaad. Kui väga-väga veab, leiad ehk mõne tõeliselt ajupestud vanamehe kel Stalini portree siiani seinal ja kes arvab et kõik maailma rahvad tuleks kapitalismi ikkest vabastada. A kui sellise leiate kuskilt, palun andke teada, mõni ajakirjanik oleks ilgelt sillas kui saaks loo teha siuksest.
  • Okupatsioon, annektsioon ja okupant on rahvusvahelistes konventsioonides reguleeritud nähtused, neid asju ei võeta laest. See ei sõltu üldse sellest, kellel on või ei ole stalini pilt seinal, ehk siis sellest millise meelsusega see isik on.
  • Ma usun, et niimoodi rahvusvahelistes lepetes defineerituna tähendab sõna "okupant" okupeerivat riiki, mitte tsiviilisikuid keda riigivõimud ümber on asustanud. Toomepuu ja üldse Eesti ajakirjandus kasutavad igal juhul seda sõna täiesti teises tähenduses kui rahvusvahelise lepped.
    Oled ju nõus et Toomepuu jaoks ongi põhiline meelsus mis määrab kas inimene on okupant või mitte?
    Mina, kritiseerides Toomepuu artiklit, rääkisin mõistagi okupandist Toomepuu tähenduses.
  • Santa, ka tsiviilisikute ümberasustamiste kohta on vajalikud klauslid olemas rahvusvahelistes konventsioonides. Ja see just toimus NSVL okupatsiooni ajal.
  • Tsiviilisikud peaks olema kolonistid, mitte okupandid.
  • Millega meie vastuluure tegeleb! Tuleb ruttu Našide hulka oma inimesi integreerida. Praegu tuleks võtluse teravik Eesti pealt Suurbritannia peale suunata. Mis amet peaks sellega tegelema?
    Äkki meil veab ja lähebki nii. :-)
  • Läks nii hoopis, et eesti filmimehed "rikkusid viisatingimusi", kas pole tuttav paralleel elavate monumentidega?
  • LHV admin on selle teema nüüd paigutanud vabade teemade alla, ikka kaugemale ja silma alt ära. Teema "Venemaal läheb olukord paremaks" on väärikate investeerimisteemade all :))) Nuta või naera ... LHV admin peaks ikkagi aru saama, et investeerimine sõltub täielikult poliitikast ja riikide vahelistest suhetest. Ei ole võimalik investeerida, tundmata poliitilist olukorda. Ei piisa sugugi firmade majandusaruannetest - nendega ei ole midagi peale hakata, kui kuulid vinguvad ja ettevõtteid suletakse. Nimetada investeerimiseks majandusaruandeid ja nende ümber targutamist on täielik võhiklikkus. Tuleb näha ka globaalseid protsesse.

    Sama täbaras olukorras olid sakslased, kes müüsid Põhja sõja ajal venelastele püssirohtu ja relvi (investeerisid ja kauplesid, said kõva kasumit), millega siis purustati Tatari riik. Pärast olid need samad sakslased sõjavangidena Moskvas, koos tatari ülikutega, kes sülitasid nende peale.

    Mis on selle jutu mõte? Muidugi see, et lolli inimese lollid investeeringud hävitavad teda ennast. Oli lühiajaline kasum, aga pärast istusid nad ise orjadena külmades keldrites. Need sakslased olid ka investorid. Nagu siin LHV-s.

    santa ütleb: " aga et hetkel on Venemaal ilged plaanid sõjaväega kohe sisse marssida, no see on küll paranoia."

    Vahet pole, kas see toimub aasta pärast või 100 a pärast, võimalus on täiesti reaalne. Putin isiklikult ähvardas Euroopat rakettidega, ja Eestit ähvardati sõjaga. Ka 1939 ei uskunud keegi, et Eesti vabadus lõpeb - riik ja ajakirjandus rahustas ja valetas pidevalt rahvale - mitte mingit ohtu pole.

  • Seepärast et teemas "Venemaal läheb olukord paremaks" räägitakse venemaa aktsiaturust, siin teemas räägitakse poliitikast, sõjast, ajaloost jne.
  • Venemaale investeerimisest kirjutab Balthasar Russow "Liivimaa kroonikas":

    Liivimaa hukatuse põhjused

    Teiseks Liivimaa hukatuse põhjuseks on, et mõningad Liivimaa ja teised kaupmehed Saksa merelinnadest suurest ahnusest ja endakasust moskoviidile igasugu keelatud kaupa ja sõjamoona salaja ja avalikult juure vedasid ja omaenda selja jaoks vitsasid sidusid hoolimata sellest, et neid vaenlaste, venelaste poolt ise ähvardati.

    Nimelt Smolenskis kutsus venelane Saksa kaupmehe Berent Meyeri enda juurde, näitas talle vaske, tina ja traati ja küsis: "Berent, kas sa tunned ka hästi seda kaupa, mida ma Tarust sain?" Sellele vastas Berent Meyer: "Jah, miks mitte? Seda tunnen ma hästi: see on vask, tina ja traat." Sellepeale ütles venelane jälle temale: "Nagu ma kuulen, ei tunne sa seda kaupa; sellepärast tahan ma sulle ütelda, mis kaup see on. See on vits, millega suurvürst liivimaalasi tahab peksta. Sest seda kaupa peame meie suurvürstile muretsema, tema laseb sellest sõjariistu teha, teile endile nuhtluseks, ja teie sakslased olete hullud ja pimestatud, et teie talle seesugust kaupa veate. Vanasti ei tohtinud meie vanemad Smolenskis ega liivimaal nõnda talitada. Küllap teie seda pärast veel tundma saate, omaenese kahjuks."

    Ajalugu kordub ... ja pole märgata, et vahepeal oleks rahvas targemaks saanud. Igasugune kauplemine Venemaaga on kuritegu.
  • mida ma Tarust sain?"

    mida ma Tartust sain

  • Venemaa saadab välja neli Briti diplomaati

    Venemaa ja Suurbritannia tüli Aleksandr Litvinenko tapmises kahtlustatava välja andmise üle jätkub: Venemaa on otsustanud omakorda välja saata neli Suurbritannia diplomaati.

    Neli diplomaati peavad Venemaalt 10 päeva jooksul lahkuma ning Moskva vaatab üle kõigi Briti ametnike viisataotlused, kirjutas BBC.

    Esmaspäeval teatas Suurbritannia nelja Venemaa saadiku väljasaatmisest.

    Venemaa keeldub Suurbritanniale välja andmast eksagenti Andrei Lugovoid, kes on põhiline kahtlusalune Aleksandr Litvinenko mõrvamises.



  • Briti hävitajad tõrjusid vene pommitajaid

    18. juuli 2007

    Eile saadeti kaks Suurbritannia õhujõudude hävitajat takistama kahte vene pommitajat, mis olid suundumas briti õhuruumi.

    Ajaleht The Times kirjutab, et kaks kuninglike õhujõudude Tornado’t tõusid õhku Põhja-Inglismaal asuvast Leemingi baasist, et takistada kahe vene pommitajat TU-95 sisenemist briti õhuruumi. Neid aitasid ka kuninglike Norra õhuvägede F-19-d.

    Briti kuninglike õhuvägede esindaja ütles, et Murmanskist õhku tõusnud hävitajad pöördusid tagasi enne briti õhuruumi jõudmist.

    The Timesi sõnul pole tõendeid, et intsident oleks seotud Suurbritania kavandatava vene diplomaatide väljasaatmisega. Venemaa on lubanud Suurbritanniale „suunatud ja sobivat” vastust.

    Ajalehe sõnul lõhnas see aga vene armee „vanamoelise relvatäristamise” järele ning tuletas meelde Külma Sõja aegu.

    Suurbritannia kaitseministeeriumis ei olnud keegi asja kommenteerimas, kuid Venemaa kiirustas asja tagasi lükkama.

    Venemaa õhujõudude juhi abi Aleksandr Drobõševski ütles Interfaksi teatel: „Väited, et Venemaa pommitajad olid suundumas briti õhuruumi, ei ole tõelisusega vastavuses.”

    „Pikamaalennukid tegid plaanipäraseid lende rahvusvaheliste vete kohal. Sedasorti lende tehakse selleks, et treenida pikamaalendude meeskondi.”

    Kindralpolkovnik Aleksander Zelin ütles Interfaksile, et pikamaalennukid teevad regulaarseid lennuharjutusi, sh ka pommitajad ja raketikandjad. Ta lisas: „Me kavandame oma pommitajate lende rahvusvahelises õhuruumis vastavalt meie endi sõjaväe ettevalmistusprogrammile vähemalt kuus kuud ette. Ning me hoiatame asjasse puutuvaid riike.”


  • Aga mida siis teha? Igaüks peaks investeeringud Venemaalt välja tõmbama ja teenitud kasumist toetama kodumaised ettevõtteid? Minu meelest pööratakse Vene ametiisikute mölale liigset tähelepanu - pole mõtet iga "autoriteedi" mõtteavaldusi ära tuua, sest vaid aasta pärast on ses riigis loodetavasti juba uued valitsejad.


  • to adalbert:

    Aasta pärast on uus valitseja? See tuleb ikka samast Putini klannist ju. Pole võimatu isegi variant, et Putin ise.
    Sai just Venamaal käidud ja seda mitte regioonis Moskva, Peterburg (nüüd ka Šotsi hakkas arenema) ning vaatepilt oli masendav. Venelastega rääkides jäi selline mulje, et nad ise väga rahul. Ühesõnaga väga vilets mulje jäi sellest riigis.
  • Eestlastele hästi tuntud organisatsion Naši pidas suvelaagrit (NB! slaidishow):
    http://www.ft.com/cms/s/531fb652-354e-11dc-bb16-0000779fd2ac.html
    Highlights:
    - 10000 osavõtjat
    - Alkoholivaba?!!!
    - Massiabiellumine 20-le paarile
    - Võimalus kandiderida Gazpromi internship-i
  • Vana asi küll, kuid millegipärast ära unustatud. Kui Eestile kriitilisel hetkel pidas üks tipppoliitikuid salajasi öiseid läbirääkimisi meie põlisvaenlase delegatsiooni liikmetega - kuidas on võimalik, et kõnealune isik ikka veel vabaduses on?
  • Aga miks ta ei peaks vabaduses olema? Ainus poliitiline tegevus, mis demokraatlikus ühiskonnas vanglakaristust väärib on aktiivne relvastatud riigipöörde kavandamine.
    Ja "põlisvaenlane" on ka ilmne liialdus. Ainus tõeliselt must peatükk Eesti ja Venemaa vahel oli Stalini terror, mis a) toimus hiljuti ja b) jäi küllalt lühiajaliseks. Ülejäänu jääb tavalise naabritevahelise kraaklemise piiridesse.
  • Viimases Ekspressis on Priit Hõbemäe artikkel pealkirjaga "Venemaa on fašistlik riik", tekstis on viide sellele, et nii väideti Wall Street Journalis. Ei hakka ruumi kulutama fašismi definitsioonide ja Vene olukorra võrdlemisele, kes tahab tehku seda ise. Usun, et erinevusi pole. Ja need väited pole lahmimine ja siltide kleepimine, vaid tasakaalukas konstanteering.

    Tore, kui ka Läänemaailmal lõpuks silmad avanevad. Aga küsimus: mis saab edasi? Vene režiim on ilmselt kindel. Küsimused: kas fašistliku riigiga on eetiline arendada kultuurisuhteid? Kas fasistist diktaatoriga on eetiline käia koos kalal (nagu tegi Bush)? Kas fašistlikul maal toimuvatel spordiüritustel (nt olümpial) on eetiline osaleda? Kas sina võib teha inveseeringuid? Kas peaks igaks juhuks oma kontod Eesti pankadest kuhugi kaugemale üle viima? Kas peaks kinnisvara maha müüma (kuni keegi loll veel ostab) ja Türki emigreeruma? (Kui Tallinnas maja maha müüa, mõnes Türgi kuurordis korter osta ja ülejääk keskmise tootlusega (10-12% aastas) investeerida peaks vist rantjeena elada saama.) jne, jne

    OK, lõpus vist veidi liialdan, aga kas selles võib kindel olla?
  • Ununes küsimus suhtumisest parteisse, kellel on fasistliku riigi võimuparteiga koostööleping. Kas demokraatlikus riigis ikka peab kõik olema lubatud? Kas ajaloost midagi õppida ei suudeta?
  • Paar huvitavat filmi (ei ole kuidagi seotud venemaaga):
    http://video.google.com/videoplay?docid=3014581497309209211
    http://video.google.com/videoplay?docid=-6541755440775382831
    http://video.google.com/videoplay?docid=-8291386537788537096

  • Vanaema,
    100% minu mõtted. kas just Türki aga ....peab vist mõtlema kuhu uue Füüreri käed ulatuvad. Euroopa ei jää vist puutumata!
    Ilmselt esimese paugu saaks Eesti, proovikiviks oleks Eesti ilmselt parim.
    Minu lootus on,et hiinlased hakkavad Venemaad pigistama, see teeks meie elu kergemaks.
  • Geograafiliselt kaugeim koht Venemaast peaks olema Argentiina, kolige igaks juhuks sinna.
  • Venelased Euroopas sõtta praeguses geopoliitilises olukorras enam ei lähe. Ma olen kaugel sellest, et väita, nagu oleks ajalugu lõppenud, aga meie aja realiteet on majandusliku raskuspunkti juba toimuv nihe ning domineeriva tsivilisatsiooni pikkamööda nihe valge mehe maailmast Aasiasse. Kui arvestada, et...
    1) valge mehe maailm hakkab vaikselt aga järjekindlalt sulguma, kuna tsivilisatsioonide segunemine ja tsivilisatsioonideülene multi-kulti on olnud farss
    2) 20. sajand mängiti lahti Atlandil, 21. aga selgelt Vaiksel
    3) venelasi valitseti enne rakett käes, nüüd aga valitsev klikk hoiab käes dollaripakki ja rakett on tagataskus
    4) see klikk mõistab ideaalselt, et saavutada oma eesmärk olla võrdväärne globaalne mängur, on tal vaja omada 2 seni suurima mänguri (EU + US) respekti ja need mängurid ei suuda taluda agressiooni oma dominioonides
    5) see klikk mõistab, et kuigi Venemaa on iseseisev tsivilisatsioon, langes sümpaatia mõistes liisk juba hiljemalt Peetri ajal ja idast pole neile kunagi miskit head tulnud ehk konkureerida ja vahel hambaid näidata võib, samuti ka mujal rohkem või vähem põrkuda, aga positsioneerides ennast järgmiseks ja ülejärgmiseks sajandiks on vaja end siduda kokku transatlantilise keskusega
    6) Courchevelis suusatada ja Monacos rubla maha mängida on oluliselt mõnusam kui sama Nepaalis ja Macaus teha.
    7) Venemaa 3. Rooma minapilti on sulandunud sügav veendumus maailma päästa või tsivilisatsiooni barbarite eest kaitsta. Ainumõeldav tsivilisatsioon, keda antud kontekstis barbarite eest kaitsta, oleks just nimelt kallite hindadega ajaloomuuseum nimega Euroopa
    8) Islami tsivilisatsioon on praegusel hetkel koos hindudega ainus, kus on suur noorte meeste ületootmine. Hindud on oma kultuuritausta tõttu reaktiivsed ning ka valge mehe liitlased, seega antud juhul ebaolulised. Suur hulk noori mehi on aga ajalooliselt alati tähendanud...ee... tungivat vajadust vältida liialt karismaatiliste liidrite esilekerkimist.
    9) venelased on juutide ja ameeriklaste järel number 3 vaenlane sellele uue aja vaenlasele.
    ...jõuame järeldusele, et kuigi venelased meid igal võimalikul ja võimatul moel koinivad ning mõju meie üle suurendada üritavad, on sõjalise agressiooni oht väiksem kui sisuliselt kogu meie eelneva ajaloo jooksul. Ja seda just 2 faktori tõttu:
    1) tehnoloogiline areng (territoorium kui ressurss on teisejärguline võrreldes tehnoloogilise taseme ning finantsiliste ja muude ressurssidega).
    2) muutunud geopoliitiline paradigma (uus globaalne polariseerumine mitte enam riigipiire, vaid tsivilisatsioonide kokkupõrkejooni pidi - venelastel kui vabadel agentidel tuleb valida pool, ja nad valivad Peetri eeskujul).

    Seega vähem paranoiat püsside ja tankide vastu ja rohkem ettevaatlikkust ja vastutöötamise võimekust dollaripakkide ja Bentleyde suhtes.
  • Suffiksi argumentides on iva, kuid mõelda tasub ka sellele, et Venemaa on alandatud suurvõim, kes praegu tunneb soovi taas tõusta ja alanduste eest kätte maksta. Juba 15 aastat tagasi hoiatati selle eest, et ei korduks Saksamaal toimunu -esimese Maailmasõja kaotanu revanšismipuhangu teke. Paraku on sama asi suuresti kordunud: nutetakse taga kadunud suurust, NL hukk "oli suurim geopoliitiline katastroof", sisuliselt ainus järelejäänud püha asi - Suur Isamaasõda leiab teiste poolt mõnitamist (Pronkssõduri kolimine jms), noorsoo hulgas on loodud marurahvuslikud isamaa suuruse taastamisest unistavad organisatsioonid (Naši jt), demokraatia on hävitatud, vabu valimisi sisuliselt ei toimu, opositsionäärid hävitatakse füüsiliselt jne.

    Lisaks on olemas arvukad "viiendad kolonnid" - sh Eestis. Eks Saksamaagi alustas sakslaste kaitsmise vajadusest Tšehhoslovakkias. Meie "viiendas kolonnis" on ilmselt arvukad jõud, keda ei huvita demokraatia ja euroopalikud väärtused, vaid kes sooviks taas kuuluda Eestis valitseva rahva hulka ja omakorda vahepealse "teise sordi inimeseks" olemise eest kätte maksta ja sellest rahuldust saada. Pronksiöö seda näitas.

    Jah, ma ka loodan, et Eestile otsest ohtu siiski ei ole ja põhimõtteliselt on mõeldav sellise riigiga aastakümneid kõrvuti eksisteerida. Samas oletan, et vähemalt aastakümneteks on Venemaal demokraatia hävitatud ja kes teab millal tehakse uus katse.
  • Vikerraadio ööülikoolis räägib Peeter Volkonski vabanemise teemal. Kõige muu kõrval ka venelase pilgu läbi. Minu arvates väga lõbus kuulamine.
    http://www.ylikool.ee/mp3/OY2007_Peeter_Volkonski_Vabanemisest.mp3
  • Vanaema arvab, et Eestile otsest ohtu ei ole. Nõus, aga majanduslikult võivad nad meid päris korralikult koinida, nagu ütles suffiks. See võib saada üheks takistuseks jõudmaks 5 jõukama riigi sekka.
  • Ei saa Eesti veel niipea ka vaesemate hulgast välja. 5 jõukama hulka pääsemisest rääkimine on sama hea huumor nagu börsikrahhist rääkimine börsikrahhi foorumis. Hetkel polnud/pole sellest veel mingit põhjust rääkida, aga kusagil peab ju mingi kokkuleppelise koondnimetuse all teemat lahkama.
  • peale liidu kokkuvarisemist on venemaad peetud mingiks kolmanda maailma riigiks, kus on lahe eksootikat käia otsimas ning odavalt metalli ja muud toorainet osta. pst on venemaad ilgelt alahinnatud.
    suur viga oli see, kui arvati, et kui venemaale jõuab turumajandus, siis sellega koos tekib ka demokraatia. panustati oligarhidele, kes jeltsini ajal ruulisid. ent putin muutis kõike.
  • turumajandusega tuleb demokraatia siis, kui tekib nö keskklass kellel on midagi kaotada.
    venemaal on aga nagu brasiilias - naised viskuvad mersude ette et rikaste meestega tutvuda (tiitp siin sulle jutt naistest:))
    kaotada pole midagi..
    voi nagu vanasonagi ytleb: lihtsam on leida sada pohjust suremiseks kui üksainus elamiseks..
  • Keskklass võib ju olla, ja kaotada on tal ka üht-teist, kuid selleks, et mitte kaotada tulebki KGB diktatuurile kuulekas olla. Seega ei näe mingit seost keskklassi ja demokraatia vahel.
  • oj kui hirmus, Venemaa tuleb :)))

    see forum on järjekordseks kinnituseks sellele mis riigiks on Eesti ...
  • Eile oli mingil Vene kanali uudistesaates lõik, kus Putin tervitas uusi kindraleid ja kõrgemaid sõjaväelasi. Oma kõnes neile ütles ta, et keegi kohalolijatest peaks võtma varsti üle ka ajaloolise Balti sõjaväeringkonna juhtimise. Vahest mõned veel mäletavad, mida Pribaltijskij Vojennõi Okrkug endast kujutas. Sestap tore mõte naabri poolt.
    Aga diktatuur on seal plussiks, sest anarhia oleks ilmselt hullem. Lihtsalt peab asjasse suhtuma realistlikult (et oma rahvast saab peedistada ainult siis, kui rahvas peab peedistajat välisvaenlase vastu võitlevaks kangelaseks).
  • to novo

    Eesti on 16 aastat tagasi kurjuse impeeriumi ikke alt vabanenud riigiks. Ja kuna naaber on ikka selline, nagu enne, siis see siin foorumis kinnitust leiabki.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon