Venemaal läheb olukord aina halvemaks. - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Venemaal läheb olukord aina halvemaks.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Minu Pihvas elav hea koostöö partner ütleb,et Venemaal telefonis oma arvamust ei tasu avaldada isegi sõbraga rääkides. Kahjuks see ainult ühe mehe arvamus mis ei pruugi tõde olla, ta veel Eestis olles mulle öelnud, et kellele kuulub Krimm ta Venemaal arutama ei hakka see ei pruugi tervislik olla.
  • "fjot"
    Alles jooksis uudistest läbi, et 75% venemaa elanikonnast usub, et Navalnõi korraldas oma mürgitamise ise, et pildil püsida, või siis tegi seda CIA
    Tegelkkult seda usuvad ka paljud Eesti vanemaealised, kes peamiselt viibivad vene telekanalite infoväljas, isegi eestlased. See on mingi veider fenomen, et teatud põlvkond, olgugi, et võitles eesti iseseisvuse eest, on peale Savisaare areenilt lahkumist ja TTV sulgemist pöördunud vene infovälja.

    Sa oled oma arusaamistes mingisse vanasse aega kinni jäänud, kogu muu inimkond elab juba ammu tõejärgses maailmas, ka venelased. Uudised on nüüd meelelahutuse osa ja keegi ei taha halba meelelahutust, kõik tahavad kuulda ainult häid ja oma mõttemaailmaga kooskõlas olevaid uudiseid, seetõttu lastaksegi omale valetada. Parim näide selle kohta oli Malaisia reisilennuki allatulistamine. Kõik teadsid mis juhtus, ainus mis häiris, oli et puutin ei suutnud 3 päeva ühtki valet välja mõelda.
    Ehk siis, mitte 75% ei usu puutini versiooni, vaid 75% on rahul puutini valega selle juhtumi kohta.
  • "fjot"
    Arvata, et FSB suudab organiseerida "probleeme" 100 miljonile inimesele, ja seetõttu seal kõik värisevad, on minumeelest paranoiline.
    Polegi vaja organiseerida probleeme 100 miljonile. Piisab nendest 500st (või tuhandest) keda küsitleti. Probleemide ilmnemisest väike leke organiseerida ja järgmisel korral küsitluses enam "valesid" vastuseid ei saa.

  • Organiseerida probleeme? Nõukogude Liidu nimelist rahvaste sõpruse ja proletariaadi diktatuuri nimelist võuklemisfestivali suudeti 70 aastat koos hoida nii, et probleeme oli üle kahesajal miljonil inimesel.
  • lõbus video idapiiri tagant . Tüübid otsustasid oma uazikuga pisut teed lühendada

    https://youtu.be/gIG5ENk4xJw
  • Ainult venes... tellib kirik riiklikult tsirkuselt etenduse kus kitsedel on haakristidega lipud, ahv on natside vormis ning tema kamandaja on riietunud punaarmee vormi. Tsirkuses. Humoorikas etendus.

    Russian prosecutors have launched an investigation after a monkey wearing a Nazi uniform performed at a state circus. The show also featured goats wrapped in Nazi flags with swastikas. BBC
  • Navalnõist edaspidi tõenäoliselt palju ei kuule, sest ta julges kritiseerida USA sotsiaalmeediatsensuuri väidetega, et see teeb ka Vene dissidentidel elu raskemaks. Paljukannatavat Vene rahvast hakkab ilmselt jälle edendama hingeliselt sobivam Kasparov, kes Navalnõi ebavajalikku isemõtlemist juba kritiseerida jõudis.
  • "opex"
    Ainult venes... tellib kirik riiklikult tsirkuselt etenduse kus kitsedel on haakristidega lipud, ahv on natside vormis ning tema kamandaja on riietunud punaarmee vormi. Tsirkuses. Humoorikas etendus.

    Russian prosecutors have launched an investigation after a monkey wearing a Nazi uniform performed at a state circus. The show also featured goats wrapped in Nazi flags with swastikas. BBC


    NB ! Nüüd ka eesti keeles ! (Märksõnad: Venemaa, tsirkus, skandaal)
  • Navalnõi teatas kavatsusest venesse tagasi minna, juba sel pühapäeval lendab Bobedaga kui lend cancel pole.
    Ta oli tingimisi vabaduses aga peale mürgitamist ei saanud loomulikult järelvaataja juures registreeruda ning nüüd vanglateenistus tahab, et kohus keeraks vanglakaristuseks selle tingimisi vabaduses oleku. Aeg samas sai läbi 30.12.20 niiet saab näha. Vahepeal kirjutatud juba uued süüdistused, AN olla 588 mln rutsi vasakule pannud oma korruptsionivastaselt grupilt FBK, väidab putleri proks. Neid värskeid süüdistusi nähakse venes kui kremli katset teda välismaal hoida, min. kuni parlam valimisteni 09/21. Kreml arvatavasti näeb, et hulgem meeleavaldusi tulemas valimistega seoses. Eks nad ta kinni võtavad ja kst mis vanglas kõike võib juhtuda. Kamikaze missioonil mees?

    Tatiana Stanovaya, a political analyst, said Navalny’s return leaves the Kremlin with little option but to arrest him, a move that would almost certainly spark protests. A decision to let Navalny go free would, she said, be “interpreted by conservatives and security officials as a manifestation of weakness.”
  • Navalnõi vist maandunud juba kusagil? Mendid nabinud kinni pooldajaid Vnukovos a lennuk seal ei maandunud. Vene värk, kui vaja lennutatakse lennutäis inimesi kuhugi metsa. YLE, Delfi
  • See on küll juba igal pool, aga väärt vaatamine ikka, tänaseks on ingliskeelsed supakad ka. Navalnõi Putinist ja tema kleptomaaniast: https://www.youtube.com/watch?v=ipAnwilMncI
  • "hex"
    See on küll juba igal pool, aga väärt vaatamine ikka, tänaseks on ingliskeelsed supakad ka. Navalnõi Putinist ja tema kleptomaaniast: https://www.youtube.com/watch?v=ipAnwilMncI


    Huvitaval kombel tundub see olevat täpselt see, kuidas kujutaks ette seda, mismoodi väike vastik kagebiit kulutaks peaaegu piiramatut ressurssi.
  • https://www.postimees.ee/7162870/tallinnas-toimub-meeleavaldus-navalnoi-toetuseks-rahvas-karjub-putin-on-varas?gallery=297991&image=13591145

    Kas selline plakat ei ole käsitletav mitte viha õhutamisena?
  • Mässule õhutamine, ükskõik kelle poolt või vastu. Mõned päevad tagasi alles oli sellega ühes riigis jama.
  • Oluline on sellepärast, et Vanaema hinnang sõltub sellest, kelle poolt või vastu.
  • Vihakõnest ei saa rääkida, kui ei õhutata viha kellegi vastu. Andke sellele mingi teine nimi.
  • õhutatakse ju viha Putini, tema kambajõmmide ja jõustruktuuride vastu .
  • Ma ei ölnudki et tegemist on vihakõnega, loe mu postitust uuesti. Sealjuures ütlen seda täiesti erapooletult. Plakat kutsub inimesi üles mässule ja see on minu teada igas riigis keelatud või vähemasti mitte hea toon. Aga jah, on ka päris palju inimesi kelle arvates on kõik lubatud, kui ise oled "õigel" poolel. See on see pool kuhu tahab kuuluda ka kommarist vanaema.
    "Vanaema"
    Vihakõnest ei saa rääkida, kui ei õhutata viha kellegi vastu. Andke sellele mingi teine nimi.


  • CharlieF: -- Ameeriklane ütleb, et neil on nii suur vabadus, et igaüks võib Valge Maja ees hüüda "Reagan on loll!" Venelane ütleb: "Meil võib samuti igaüks seda sama hüüda Punasel väljakul."
  • "ttrust"
    CharlieF: -- Ameeriklane ütleb, et neil on nii suur vabadus, et igaüks võib Valge Maja ees hüüda "Reagan on loll!" "

    Nüüd kehtib see ainult Trumpi kohta, kes Bideni sõimab on nats, rasist või venemaa agent.

  • "CharlieF"
    Ma ei ölnudki et tegemist on vihakõnega, loe mu postitust uuesti. Sealjuures ütlen seda täiesti erapooletult. Plakat kutsub inimesi üles mässule ja see on minu teada igas riigis keelatud või vähemasti mitte hea toon. Aga jah, on ka päris palju inimesi kelle arvates on kõik lubatud, kui ise oled "õigel" poolel. See on see pool kuhu tahab kuuluda ka kommarist vanaema.
    "Vanaema"
    Vihakõnest ei saa rääkida, kui ei õhutata viha kellegi vastu. Andke sellele mingi teine nimi.




    No mis ma nüüd selle kommari peale ütlen? Esimene emotsioon on, et Sa oled idioot.
  • Vaatasin üle juhtivate ekreiitide FB kontod. Kellelgi pole Venemaal toimuva kohta ühtki halba sõna öelda. Erinevalt nt Vabariigi Presidendist.

    Mida Putini kasulikelt idiootidelt oodata võiski.
  • mis mõte sellel ütlemisel oleks ? Kas Kreml hakkab kartma ja laseb Navalnõi lahti ? Ei lase ju . Valitsuse tasandil on Eesti öelnud ja sellestki pole midagi kasu , mingite opositsiooni langenud tegelaste säutsumine on täiesti mõttetu
  • Minu meelest võiksid nad siiski sõna võtta, et madala informeeritusega valijaid mitte vihma kätte jätta. Mõneski küsimuses on Navalnõi kaunis mõistlike vaadetega rahvuslane.
  • "stagna"
    Kas Kreml hakkab kartma ja laseb Navalnõi lahti ? Ei lase ju

    Mul on eelaimus, et hoolimata tugevast tervisest ja suitsiidimõtete puudumisest, nakatub Navalnõi vanglas viibides koroonasse ja ....riiklike auavalduste saatel.....
    Hodorkovski laskis heauskselt lolli peaga välja, teist korda sama reha peale kagebiit ei astu.
  • "sigakoer"
    Minu meelest võiksid nad siiski sõna võtta, et madala informeeritusega valijaid mitte vihma kätte jätta. Mõneski küsimuses on Navalnõi kaunis mõistlike vaadetega rahvuslane.


    Noorema Navalnõi vaated sobiksid küll EKRE radikaalsema tiiva venemaa analoogile. Pärast kirjutas ta ühe natsi kohta avalduse prokuratuuri (kokkuvõttes lõppes see tolle "enesetapuga" mitme aastase vangistuse pärast ), mis ta vene paremradikaalidega suhted tagasipööramatult ära rikkus. Täna ta ainus poliitiline positsioon on olla Puutini vastu, muud vaateid tal puuduvad või muutuvad need vastavalt asjaoludele valguskiirusega.
    Samas tuleks talle au anda, tema oli üks väheseid vene lääne finantseeritavast opositsioonist, kes Trupi vastast tsentsuuri hukka mõistis.

    Navalnõi üks probleem poliitikuna on selles, et diskussioonis üks-ühe vastu on ta äärmiselt nõrk. Intervjuus Sobtšakiga ja diskussioonis Girkin-Strelkoviga oli ta pehmelt öeldes Jüri Ratas. Teine probleem - autoritaarsus, ta ei kannata enda juures tugevaid isiksusi, kes ei soovi ta varjus olla. Seetõttu ongi tema kõrval Soboli sugused.
  • "stagna"
    mis mõte sellel ütlemisel oleks ? Kas Kreml hakkab kartma ja laseb Navalnõi lahti ? Ei lase ju . Valitsuse tasandil on Eesti öelnud ja sellestki pole midagi kasu , mingite opositsiooni langenud tegelaste säutsumine on täiesti mõttetu


    Need Kremli isanda kukeks tehtud helmed ja nende kaabudes kaaskond ei ole venemaa suunal aastaid
    midagi öelda söandanud, teavad et kui küüditamiseks läheb siis saavad ise seda juhtima, nahkjope asemel on neil
    siis kaabud univormiks. Endaid Rahvuslasteks nimetav tiblade tallalakujate jõuk kes saadud ülesandele kohaselt
    ainult Eesti liitlasi ja sõpru solvata suudavad. Haledad kujud ja koos toomide ja kõlvartitega eri tekstiga sama eesmärki püüdlikult täidavad.
  • "antsukene"
    "stagna"
    Kas Kreml hakkab kartma ja laseb Navalnõi lahti ? Ei lase ju

    Mul on eelaimus, et hoolimata tugevast tervisest ja suitsiidimõtete puudumisest, nakatub Navalnõi vanglas viibides koroonasse ja ....riiklike auavalduste saatel.....
    Hodorkovski laskis heauskselt lolli peaga välja, teist korda sama reha peale kagebiit ei astu.


    Hodorkovski väljalaskmisest suuremat kahju ei sündinud (Putini poolt vaadates). Navalnõi võiks ka välja lasta - eeldusel, et ta Venemaalt lahkub ja tagasi ei tule. Paraku eelistab ta Venemaal vangis olla - muidu poleks ta ju tagasi tulnud.
  • Paari päeva eest raadios andis Kadri Liik Navalnõile hinnangu, et tegemist on ühe teema mehega. (Korruptsioon)

    Minu laienduses tähendas see, et ei näinud tas potentsiaali Venemaa laiemaks uuendamiseks, demokratiseerimiseks, rahvusvaheliste suhete parandamiseks jne.

    Liigi kommentaar baseerus isiklikul kohtumisel (oli vist nii 5 a tagasi), samas ta ei välistanud, et võib olla õppimisvõimeline.
  • "Vanaema"
    "antsukene"
    "stagna"
    Kas Kreml hakkab kartma ja laseb Navalnõi lahti ? Ei lase ju

    Mul on eelaimus, et hoolimata tugevast tervisest ja suitsiidimõtete puudumisest, nakatub Navalnõi vanglas viibides koroonasse ja ....riiklike auavalduste saatel.....
    Hodorkovski laskis heauskselt lolli peaga välja, teist korda sama reha peale kagebiit ei astu.


    Hodorkovski väljalaskmisest suuremat kahju ei sündinud (Putini poolt vaadates). Navalnõi võiks ka välja lasta - eeldusel, et ta Venemaalt lahkub ja tagasi ei tule. Paraku eelistab ta Venemaal vangis olla - muidu poleks ta ju tagasi tulnud.


    Kas Hodorkovskit mitte ei lastud mingi pool aastat enne vabastamistähtaega varem välja? Samamoodi tuli ka Hodorkovski välismaalt tagasi 2003.a., kuna tema sõnul ei tahtnud, et tema alluvad kannataks ega mõistaks end süüdi asjus, mida tegelikult ei toimunud. Samamoodi tegi ju Navalnõi, kuna ei saa tõsiselt võtta opositsiooni esindajat, kes ise tegelikult ei ole riigis kohapeal ja võib olla tõepoolest mingi muu riigi mõjuvõimus ja finantseerimisel.
  • "sergeii"

    Kas Hodorkovskit mitte ei lastud mingi pool aastat enne vabastamistähtaega varem välja?

    Sel ajal liikus versioonina, et veidi varasema vabastamise tingimuseks oli Hodorkovski kohene Venemaalt lahkumine.
    Stiilis - meie sind ei kiusa, sina meid ei sega.
    Tundub, et nii läkski.
  • ...ta ju natuke siiski plõksib. Aga sedasi parajalt. Ei taha ju, et mingi kolme kuklalasuga enesetapp juhtuks vms.
  • Bellingcat-is on täitsa usutavalt kirjutatud lood "ebatavalistest" surmadest Väga õpetlik on minu arust see Navalnõi mürgitamise uuring. Hämmastav kui palju infi suudetakse avalikest allikatest ja andmeleketest välja koukida. Tänapäeva "luurajate" elu teeb infoajastu ikka palju keerulisemaks.
  • Putin ei jälgi
    Aga imestab, et miks nii vähe? Korraldus oli ju червонец-четвертак, по усматрению....
  • "antsukene"
    Putin ei jälgi
    Aga imestab, et miks nii vähe? Korraldus oli ju червонец-четвертак, по усматрению....


    Too link oleks justkui veidi katski?!
  • Navalnõi olevat kohtus siiski üsna morniks jäänud otsust kuuldes.Küllap ta lootis saada jälle mingi tingimisi asja vms,kuid 2.a 8 k.reaalses Vene vanglas pole nali, see pole mingi Tartu öirohotell-kuurort Jugo sõjakurjategijatele.

    Minu isiklikul hinnangul tegi ta täiesti valesti tagasi tulles.Midagi sellega ta ei saavutanud ja oma korruptsioonipaljastust oleks ta saanud jätkata ka Saksamaalt, organisatsioon on tal üsna suur ja sidet sellega ära keelata pole Kremli võimuses , tehnilised vahendid on niivõrd täiuslikuks läinud . Samuti pole Kremli võimuses Youtube videosid maha võtta,käed on lühikesed.Nüüd pani aga oma elu ja tervise jälle ohtu .

    Tema pooldajad oleksid aru saanud, seda enam,et oht elule oli päris tõeline selle mürgitamisega. See pole enam briljantroheline näkku nagu varem .

    Kui eesmärk on riiki pöörata ja see vana punt minema ajada, siis Vene vangis istudes seda ei saavuta kuidagi .Leninil poleks samuti õnnestunud riiki pöörata,kui tema, Trotski jt oleks kogu aeg istunud tsaari vanglas selle asemel,et turvalisest Shveitsist massidele propagandat teha .
  • "stagna"
    Navalnõi olevat kohtus siiski üsna morniks jäänud otsust kuuldes.Küllap ta lootis saada jälle mingi tingimisi asja vms,kuid 2.a 8 k.reaalses Vene vanglas pole nali, see pole mingi Tartu öirohotell-kuurort Jugo sõjakurjategijatele.

    Minu isiklikul hinnangul tegi ta täiesti valesti tagasi tulles.Midagi sellega ta ei saavutanud ja oma korruptsioonipaljastust oleks ta saanud jätkata ka Saksamaalt, organisatsioon on tal üsna suur ja sidet sellega ära keelata pole Kremli võimuses , tehnilised vahendid on niivõrd täiuslikuks läinud . Samuti pole Kremli võimuses Youtube videosid maha võtta,käed on lühikesed.Nüüd pani aga oma elu ja tervise jälle ohtu .

    Tema pooldajad oleksid aru saanud, seda enam,et oht elule oli päris tõeline selle mürgitamisega. See pole enam briljantroheline näkku nagu varem .

    Kui eesmärk on riiki pöörata ja see vana punt minema ajada, siis Vene vangis istudes seda ei saavuta kuidagi .Leninil poleks samuti õnnestunud riiki pöörata,kui tema, Trotski jt oleks kogu aeg istunud tsaari vanglas selle asemel,et turvalisest Shveitsist massidele propagandat teha .


    Äkki ta arvestaski selle võimalusega eesmärgiga tuua tänavatele inimesed, kes on väsinud sellisest suhtumisest võimude poolt ja loodab revolutsioonile? Vaevalt see küll juhtub, aga ta vist mingi aeg mainis, et inimesed ei seostu nii tugevalt kodanikuliikumisega, mida juhitakse väljaspoolt riiki. Võttis riski ja peab nüüd sellega elama. Kui enne vabaks ei saa (või sureb segastel asjaoludel), siis pärast vabanemist vaidlustab EIÕK-is oma vangistamise ja saab vähemalt pappi VF käest.
  • "stagna"
    Navalnõi olevat kohtus siiski üsna morniks jäänud otsust kuuldes.Küllap ta lootis saada jälle mingi tingimisi asja vms,kuid 2.a 8 k.reaalses Vene vanglas pole nali,


    Vaadates tema esinemist kohtus, tingimisi karistuse tühistamine oli see mida ta soovis ja ootas. Ega formaalselt, seaduse alusel ei saanuks ta kuidagi vabadusse jätta (ka enne mürgitamisesaagat oli tal tingimisi vabadusse jätmise tingimused rikutud).
    Vene vangla pole kuurort. Kuid erinevalt tavakodanikest, istuvad prominendid rahuldavalt (pooleks aastaks katserisse nagu Viru vanglas ei panda). Tema endised sõber Kurski oblasti kubernerner Belykh ja oligarh Hodorkovski saavad kinnitada.

    Miks tahtis tema just praegu praeguses situatsioonis trellide taga sattuda on diskussiooniline küsimus.

    Pooldajad juurde ta ei võidaks, temale sümpatiseerivates ühiskonnakihtides on toetus hetkel ülikõrge. Täiendava konsolideerumise efekt nüüd tekib, kuid milleks praegu? Selge, et nii rumal ta ei ole, et loota tänavaproteste üles kütta praegu (kui mingigi lootus oleks teeks seda mitte talvel).
    Rahaline küsimus ka eriti põlev enam ei ole, kuraatorid ja toetad saaks lubada talle Euroopa keskmist elatustaset, kus ta aina hääbuva häälega saaks edaspidi Puutinit sõimata.
    Ilmselt tahab tõesti Venemaal poliitik olla, kuid emigratsioonis see on lootusetu. Võib olla ei olegi ratsionaalset põhjust selles soovis, avalikes diskussioonides ei jätnud ta eriti targa inimese muljet.
    Praeguse seisuga, tuleks ta enne duuma valimisi välja, kuid mida rohkem kisa "lääne sõprade" poolt, seda suurem tõenäosus, et selleks ajaks tal uus kriminaalasi ja ajapinkendus käes.
  • Nii kahju kui meil ei ole ka seda vaadata, siis Venemaal muudatusi ei tule. Jõustruktuuridega surutakse kõik vastuhakud maha ja pidevalt seda tehes lõpuks ka kogu vastupanujõud raugeb. Ja Putini klannil ei ole ka muud võimalust, sest lastes selle laviini üle pea kasvada, siis pühitakse neid nagu tuulispask minema ja seda ei tea siis keegi kas elunatukegi alles jääb. Seepärast on ainus tee vajadusel vaikselt võim truualamlikele üle soperdada.
    Lääs võib küll kaagutada, aga kui sellel midagi reaalset ei järgne, siis ei ole sellel suurt mingit jõudu taga. Niikaua kui nafta, gaasi miljonid(miljardid) Venemaale voolavad niikaua ei juhtu seal suurt midagi. Vot aga sellest heast elust ei taha Lääneühiskonnad kuidagi loobuda - hakkad siis külmetama ja energia eest uuber summasid maksma.
  • Vitali Nalivkin tembutab jälle, seekord siis režiimile vastuvõetavamas vaimus ja vormis, kui tavaliselt.
  • "Stealth"
    Putleri sugulaselt( ?) tuleb neid tarkuseteri igast vallast


    Venemaal on see sajandeid nii olnud. Tsaar on hea, tal peavadki paleed olema. Talupoeg elaks ka hästi, kui neid halbu bojaare vahepeal ei oleks.
  • See on juba mentaliteedis sees. Mingi aeg käis kaamera ja mikrofon Lasnamäel ringi ja küsiti arvamust Savisaare kui linnapea korruptsiooni kohta ja sealt tuli enamvähem vastuseks midagi sellist, et ta ju näeb nii palju vaeva ja teeb tööd meie nimel, ikka natukene võib endale ka kõrvale panna, bõvajet.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon