Tambiks veidi poliitikuid - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tambiks veidi poliitikuid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • ttrust
    Aegade hämaruses oli Tallinn-Tartu ja Tallinn-Pärnu maanteed enamasti autodest tühjad, v.a. tipptunnid. Siis sai segamatult sõita küll.


    Lisaks puudusid ka kiiruskaamerad, korralik politsei jne. See tekitas küsimuse, et kui Sults sõidab näiteks 1h Tartusse, kas siis kiiruskaameratrahvid saaks ka kuluhüvitistesse kanda?
  • suffiks


    Rein Kaarepere sõitis kunagi aegade hämaruses Tartusse 45 minutiga, lihtsa E-seeria sedaaniga. Seega võimalik. Iseasi kas mõistlik. Aga võimalik. Aga mitte mõistlik. Aga võimalik.


    Selleks, et läbida Tallinn-Tartu ca 180km 45 minutiga peab keskmine kiirus olema 240 km/h. Mis praktilises elus võiks tähendada kiirematel lõikudel kuni 300+ km/h.
    Mis tähendab füüsikaseadustele tuginedes, et "lihtsa E-seeria sedaaniga (E200D 55kw takso? Või E230 ca 110kw bensukas?)" pole ülalnimetatud teekonna läbimine mitte kuidagi võimalik. Istu, kaks :)
    Kahtlustan, et ka AMG 65 E-ga pole see võimalik.

  • See oli linnalegend neh. Üks Tartust pärit ärimees, kes lisaks muule oma pidudele väljama porristaare kohale tellis, läks selle legendi peale leili ning väidetavalt läbis trassi 172 km/h keskmise kiirusega. Autoks oli BMW 850 CSI.
  • Karum6mm
    See oli linnalegend neh. Üks Tartust pärit ärimees, kes lisaks muule oma pidudele väljama porristaare kohale tellis, läks selle legendi peale leili ning väidetavalt läbis trassi 172 km/h keskmise kiirusega. Autoks oli BMW 850 CSI.


    Kaarepere sõitis TLN-TRT trassi ikka päris kiiresti, küll mitte 45 minutiga vaid pigem tund ja 15 kanti. Autoks oli tal vist 260E. Aga ta muidugi tegi ka kaks väga ränka avariid, millest üks kord jäi väga napilt ellu. Peale seda keelas tal panga nõukogu ise rooli istumise ära.
    Omal ajal oli liiklus ikka nii hõre, et sai Otepäält Tallinna lennujaamani tuldud tund ja 45-ga ilma eriti pingutamata.
  • Igasugu idiootsusi on olnud ikka, ma olen autos olnud mis talverehvidega Mustamäelt Virtsu sõitis alla tunni. S8
  • mx77
    Karum6mm
    See oli linnalegend neh. Üks Tartust pärit ärimees, kes lisaks muule oma pidudele väljama porristaare kohale tellis, läks selle legendi peale leili ning väidetavalt läbis trassi 172 km/h keskmise kiirusega. Autoks oli BMW 850 CSI.


    Kaarepere sõitis TLN-TRT trassi ikka päris kiiresti, küll mitte 45 minutiga vaid pigem tund ja 15 kanti. Autoks oli tal vist 260E. Aga ta muidugi tegi ka kaks väga ränka avariid, millest üks kord jäi väga napilt ellu. Peale seda keelas tal panga nõukogu ise rooli istumise ära.
    Omal ajal oli liiklus ikka nii hõre, et sai Otepäält Tallinna lennujaamani tuldud tund ja 45-ga ilma eriti pingutamata.


    Lisaks pidas Kaarepere ükskord Mäo ristis kinni ja võttis peale hääletaja, kellest sai hiljem tema abikaasa ... sõiduvahendiks oli siis aga hoopis Audi
  • opex
    Igasugu idiootsusi on olnud ikka, ma olen autos olnud mis talverehvidega Mustamäelt Virtsu sõitis alla tunni. S8


    Ja roolis oli K.R. ?
  • opex
    Igasugu idiootsusi on olnud ikka, ma olen autos olnud mis talverehvidega Mustamäelt Virtsu sõitis alla tunni. S8

    no vörreldes selle 45minutiga Tartu juhtumiga, pole ju see midagi. 130km ainult
  • Kes siin alles kaebles, et Viisitammest midagi kuulda pole. Ekspressis artikkel, et Viisitamm uurimise all, nagu tellitud.
  • Fake McCoy
    Keegi Ants Vihmand olla 44min selle vahema läbinud oma Audi S8-ga.

    Ma oleks leheneegrile öelnud 24 minutit. See oleks ilmselt uskunud ka...Ess Kaheksa juu!


  • €30 milli oli see. €30. Mitte €4 ega €1, vaid €30 milli. Ju siis poistel sai siiber kilekottidega tassida. Soovisid kohe rekkatega ära vedada.

    Tänane Postimees armu ei anna. Tundub, et lähiajal maetakse mõni kauaaegne poliitik. Iseküsimus on kas kaudselt või otseselt.

    Nagu ma Postimehe "puhtsüdamlikest" artiklitest välja loe, pandi Kiil Kaljurannale juhatusse kui järelvaatajat.
    Sellest ka 100x altkäemaksu summade vahe nende kahe vahel.
  • winger... Tundub, et lähiajal maetakse mõni kauaaegne poliitik. Iseküsimus on kas kaudselt või otseselt.

    Või mõni ettevõtja. Otseselt või kaudselt.

    Tore, et sa kogu selle sini-kollase orava-väljaheite kiuste...,, oled pea viimast 3 nädalat mõlgutanud mõtet, et ainus, keda ma sooviks peaministriks on Pevkur. Isegi avastasin südamesopis olema täitsa OK kui ma annaksin valimistel hääle Pevkurile (see ei võrdu automaatselt REFi toetamist),,.

    Mina olen mõlgutanud mõtteid, et millal ma lõpuks näen reffide kuritegudele vastavaid karistusi.

    P.S.
    Rahu. Hinga sisse-välja. Ära mine pöördesse.
  • Mille poolest oleks Pevkur parem peaminister kui praegune Rõivas?
    Võibolla viisakam, võibolla mitte nii edev, aga need pole peaministri ameti puhul määravad tegurid.
  • Peaministri puhul on küsimus ikka ja alati selles, kes on peaminister, kui peaministriks on Rõivas - või kui peaministriks on Pevkur? Kas see on üks ja seesama?
  • Mind huvitab, kes või mis kogu selle mitmekihilise altkäemaksu-show alustamiseks päästikule vajutas? Isand Kiili pokripistmine? Hirm, et mida ta lobisema võib hakata? Lihtsalt spekuleerin.
  • Korraks väike paus. Iga kord, peale RK valimisi tundub mulle, et eliidi teoorial on ikka täiesti oma sisu ja mõte. Täna väga paljud "think tankid" isegi ei mõtle sellele, et mis oleks kui paneks ka oma õla alla ja kandideeriks riigikokku? Minu jaoks oleks piinlik ainuüksi oma nime nägemine samas listis nedega, kes hetkel meil seal kogus on. 1/3 nendest inimestest võib olla oleks sellised, kellega võiks olla huvitav mõtteid vahetada, ülejäänutega samas kaadris küll olla ei tahaks. Just see on ka põhjus, miks sinna pääseb kogu see biomass, kes seal on. Kellega siis meil õieti on au? Tegemist on tegelikult vastikult vaeste inimestega, kelle igakuine töötasu enne RK-d jäi sinna kuskile 800-1500€ vahele (Aunase, Talve, Sults....), kellel kulub igakuisele toidukorvile vastikult suur portsent sissetulekust ja kes tegelikult näevad, et maailm on neid ebaõigalselt kohelnud ja nad vääriksid palju enamat. Turg lithsalt hindab neid valesti nende arvates.
    Millest üks tavaline vastikult vaene inimene unistab? Uuest autost ja suuremast korterist, laenu võiks kah kuidagi libedamalt tasutud saada. Reisimisel heast hotellist. Mõtle, uus auto. See uue auto lõhn ja läigib kah. Kindel märk, et inimene on jõudnud mingile next levelile. Aja võib kah jagada kaheks, mina kui isiksus enne uut autot ja mina kui isiksus pärast selle soetamist. Vahe on ikka üüratu enda arvates. Lisandus karismat, tehtud tegude list muutus oluliselt kaalukamaks, tõsiseltvõetavus kasvas kordades, ühesõnaga täisväärtuslik inimene ja hea valik tegelemaks seadusloomega, riigi, keele ja kultuuri kaitsmisega, raamistiku loomisega ettevõtetele edukaks konkureerimiseks maailmaturgudel, hariduse, julgeoleku ja meditsiini korraldamiseks. Järgmise palga eest saab natukene juurde osta ka riideid ja siis on pilt täiuslik. Enam ei ole kahtlust, tegu on eliidi esindajaga, kes nüüd on valmis muretsema kogu eesti rahva hea käekäigu pärast.
    Kui mõtelvad inimesed seda kõike kõrvalt vaatavad, siis on ju selgemast selgem iga väiksemgi detail, mis sellise inimese hinges kogu protsessi vältel toimub ja kui võimetu või mõtetu on selline inimene antud ametikohal. X5, Dodge RAM, uued Volvod, Mersud, BMW-d. Igaks juhuks ka kuutasuga, et 4 aasta pärast oleks jääkväärtus 1000€ ja selle saaks kompensatsiooni eest lihtsalt välja osta.
    Kokkuvõte: RK-s on väga palju inimesi, kes oma vaesuse tõttu ei tegele RK-s RK-le pandud ülesannetega, vaid käituvad kui Alice imedemaal ja ei suuda vist lõpuni uskuda, et nendega just selline õnn ja edukus juhtus. Vastikult vaesed inimesed ei tohiks MITTE KUNAGI pääseda nii ligidale reaalselt inimeste elu puudutavatele otsustusprotsessidele.
    Palju õnne TT-le uue RAMi puhul, mille soetamine teiste teenitud raha eest jääb 100% kindlusega ka selle mehe ainsaks teoks, mis tema RK-s olemise aja jooksul üldse märkimist väärib. Palju õnne veelkord TT-le, et ta suutis suust välja väänata ka lause, et tal on seda vaja valijatega kohtumiseks. TT vastab ideaalselt kõikidele eelpool nimetatud kriteeriumitele ja tema püsti koht oleks Prantsusmaa etalonide laboris, alajaotuse all Vastikult Vaene Inimene Riigikogus. (VVIR- minu poolt patenditud termin edaspidi).
  • Puhki jutule remargi korras lisaks, et sellel nähtusel on konkreetne nimi või diagnoos ka- autopde.
    See vaimuhaigus ei olene soost ega vanusest.
  • Samas üks päris rikas tädi pani kah ikka täie rauaga. Merc GL 500 assotseerub minu rikutud ajus pigem narkoärika, kui riigikogu liikmega.
    kas tõesti on pigem pensioniealisel tädil vaja 435 hobujõulist ja pea 3-tonnist automürakat, mille hind algab 97.000,- eurost üles?
  • puhkjapojad1
    Kellega siis meil õieti on au? Tegemist on tegelikult vastikult vaeste inimestega, kelle igakuine töötasu enne RK-d jäi sinna kuskile 800-1500€ vahele (Aunase, Talve, Sults....), kellel kulub igakuisele toidukorvile vastikult suur portsent sissetulekust ja kes tegelikult näevad, et maailm on neid ebaõigalselt kohelnud ja nad vääriksid palju enamat. Turg lithsalt hindab neid valesti nende arvates.


    Eesti majandus/tööjõuturg on jätkuvalt üleminekustaadiumis - kaubeldav töö ja mittekaubeldav töö. Kaubeldava töö osas on konvergents toimunud oluliselt kiiremini kui otseselt mittekaubeldava töö osas. Nii teenib keskpärane programmeerija jätkuvalt sama palju kui hea matemaatika lektor ülikoolis. Seega tasakaalustamata turg annab ka tasakaalustamata väärtushinnangu.

    ... ja me ei saa midagi ette heita inimestele, kes võtavad endale väärtuse määrangu arenenudmatelt turgudelt (oot, kuidas nende mugavuspagulastega siis tegelikult lood on). ... või ei ole nõus töötama pakutava palga eest (enesehinnang lihtsalt ei luba).

    puhkjapojad1 ... ja sa võiksid igal hommikul oma töötajad kokku koguda ning neile öelda, kuivõrd väärtusetud ja mõttetud nad tegelikult on.
  • #Nii teenib keskpärane programmeerija jätkuvalt sama palju kui hea matemaatika lektor ülikoolis. Seega tasakaalustamata turg annab ka tasakaalustamata väärtushinnangu. #

    Ei, keskpärane programmeerija teenib rohkem :)
  • Ma hakkasin ka mõtlema, et keskmine programmeerija elab tänapäeval üllatavalt hästi, kui temas mingigi distsipliiniraasuke on. Lektor peab aga kindlalt sama joonealuse summa tekitamiseks mitmel rindel rabama.
  • Kui ma veel noor olin ja Vladimir Viiese loengutes käisin, siis ma ei saanud aru kuidas saab progemist nii ebahuvitavalt ja tülgastavalt õpetada. Siis ma õpetasin samal ajal väikeseid juntse progema. Kogemus tõstis mässu. Ülikooli lektoriks minnakse siis, kui sa enam muuga hakkama ei saa või on mingi hingekiirs.

    * Erandiks on ülikoolide tasulised kursused, kus oma ala praktilise poolega kokkupuutuvad persoonid annavad unustamatuid loenguid.
  • winger - aga Sulle pole pähe tulnud, et mõni inimene võib soovida ka ühiskonnale midagi tagasi anda?
    Või on selline soov kapitalistlikus ühiskonnas täiesti ebanormaalne ja kuulub "hingekriisi" alla?
  • ... ning siis tuleb üks noor inimene ja ütleb, et Tartu Ülikoolis ei ole enam võimalik omandada matemaatika magistrikraadi, sest hoolimata õpekava aineloendist, ei ole ülikoolis piisavalt neid inimesi, kel oleks vajalik kvalifikatsioon magistrikursuste õpetamiseks (ja vaadates lektorite palgatasemele ja projektide teemasid, kardan, et ta ei eksi).

    ... TTÜ-st pole suurt midagi kirjutada - valdava enamuse matemaatikakursus lõppeb seal, kus matemaatikud lõpetavad sissejuhatuse ja alustavad tõsist õppimist.

    Kutid kirjutavad, et loodusteadus ja tehnika on meie tulevik. Sry, ilma korraliku matemaatikata ei ole IT, tehnikat ega loodusteadusi.

    ... ja turg on oma väärtushinnangu andnud ...
  • puhkjapojad1
    Korraks väike paus. Iga kord, peale RK valimisi tundub mulle, et eliidi teoorial on ikka täiesti oma sisu ja mõte. Täna väga paljud "think tankid" isegi ei mõtle sellele, et mis oleks kui paneks ka oma õla alla ja kandideeriks riigikokku? Minu jaoks oleks piinlik ainuüksi oma nime nägemine samas listis nedega, kes hetkel meil seal kogus on. 1/3 nendest inimestest võib olla oleks sellised, kellega võiks olla huvitav mõtteid vahetada, ülejäänutega samas kaadris küll olla ei tahaks. Just see on ka põhjus, miks sinna pääseb kogu see biomass, kes seal on. Kellega siis meil õieti on au? Tegemist on tegelikult vastikult vaeste inimestega, kelle igakuine töötasu enne RK-d jäi sinna kuskile 800-1500€ vahele (Aunase, Talve, Sults....), kellel kulub igakuisele toidukorvile vastikult suur portsent sissetulekust ja kes tegelikult näevad, et maailm on neid ebaõigalselt kohelnud ja nad vääriksid palju enamat. Turg lithsalt hindab neid valesti nende arvates.
    Millest üks tavaline vastikult vaene inimene unistab? Uuest autost ja suuremast korterist, laenu võiks kah kuidagi libedamalt tasutud saada. Reisimisel heast hotellist. Mõtle, uus auto. See uue auto lõhn ja läigib kah. Kindel märk, et inimene on jõudnud mingile next levelile. Aja võib kah jagada kaheks, mina kui isiksus enne uut autot ja mina kui isiksus pärast selle soetamist. Vahe on ikka üüratu enda arvates. Lisandus karismat, tehtud tegude list muutus oluliselt kaalukamaks, tõsiseltvõetavus kasvas kordades, ühesõnaga täisväärtuslik inimene ja hea valik tegelemaks seadusloomega, riigi, keele ja kultuuri kaitsmisega, raamistiku loomisega ettevõtetele edukaks konkureerimiseks maailmaturgudel, hariduse, julgeoleku ja meditsiini korraldamiseks. Järgmise palga eest saab natukene juurde osta ka riideid ja siis on pilt täiuslik. Enam ei ole kahtlust, tegu on eliidi esindajaga, kes nüüd on valmis muretsema kogu eesti rahva hea käekäigu pärast.
    Kui mõtelvad inimesed seda kõike kõrvalt vaatavad, siis on ju selgemast selgem iga väiksemgi detail, mis sellise inimese hinges kogu protsessi vältel toimub ja kui võimetu või mõtetu on selline inimene antud ametikohal. X5, Dodge RAM, uued Volvod, Mersud, BMW-d. Igaks juhuks ka kuutasuga, et 4 aasta pärast oleks jääkväärtus 1000€ ja selle saaks kompensatsiooni eest lihtsalt välja osta.
    Kokkuvõte: RK-s on väga palju inimesi, kes oma vaesuse tõttu ei tegele RK-s RK-le pandud ülesannetega, vaid käituvad kui Alice imedemaal ja ei suuda vist lõpuni uskuda, et nendega just selline õnn ja edukus juhtus. Vastikult vaesed inimesed ei tohiks MITTE KUNAGI pääseda nii ligidale reaalselt inimeste elu puudutavatele otsustusprotsessidele.
    Palju õnne TT-le uue RAMi puhul, mille soetamine teiste teenitud raha eest jääb 100% kindlusega ka selle mehe ainsaks teoks, mis tema RK-s olemise aja jooksul üldse märkimist väärib. Palju õnne veelkord TT-le, et ta suutis suust välja väänata ka lause, et tal on seda vaja valijatega kohtumiseks. TT vastab ideaalselt kõikidele eelpool nimetatud kriteeriumitele ja tema püsti koht oleks Prantsusmaa etalonide laboris, alajaotuse all Vastikult Vaene Inimene Riigikogus. (VVIR- minu poolt patenditud termin edaspidi).


    Stalnuhhin muidugi beatis hetkel TT'd ja sultsi mitmekümne kordselt. Triibuliste sokkidega lapsed teevad tähtsaid otsuseid ja näpumehed lasevad riigi kui institutsiooni maine mõnesaja euro eest kuus lihtsalt täis. Tõeline motivatsioon on makse tasuda ja arutelusid kuulata.
  • Stalnuhhinil läheb viies koosseis. See on nagu viiekordne eluaegne. Inimesed kohanevad ja õpivad toime tulema tsoonieluga.
  • „Riigikogu liikmele hüvitatakse kuludokumentide alusel tööga seotud kulutused kuni 30% riigikogu liikme ametipalgast.”

    "tööga seotud kulutused" - ime, et naisele autojuhi palka ei maksa.
  • Kas see oleks ebaseaduslik, kui maksaks? Minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt, ajab see asi "paha haisu" välja hoopis sellest otsast, et Riigikogu liikmete "ametisõidud" ja eraettevõtja "ametisõidud" on teatud teatud ametkondades hoopis erinevalt tõlgendatud, normeeritud ja vaatluse all.
  • Offf
    Kas see oleks ebaseaduslik, kui maksaks? Minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt, ajab see asi "paha haisu" välja hoopis sellest otsast, et Riigikogu liikmete "ametisõidud" ja eraettevõtja "ametisõidud" on teatud teatud ametkondades hoopis erinevalt tõlgendatud, normeeritud ja vaatluse all.

    Off, sa ei tea, siis, et kui ametnik vöi riigikogulane maksumaksja raha eest seda teeb, siis on ta aus kodanik, kui ettevötja oma raha eest, siis on ta suli. Kui ettevötja uue firma teeb ja varad ära kandib, siis on ta pätt(nii ongi), aga kui riik valmistub Estonian Airiga avalikult sama tegema, siis kuidas me seda nimetame?
  • pahurik
    ... kui riik valmistub Estonian Airiga avalikult sama tegema, siis kuidas me seda nimetame?


    Riiklike resursside restruktureerimine?

  • puhkjapojad1

    Stalnuhhin muidugi beatis hetkel TT'd ja sultsi mitmekümne kordselt.


    Noh, mul ei lähe ilmselt elu lõpuni meelest, kuidas üks verisulis minister teatas avalikus meedias PUPU ajal, et ka tema isiklikult on pidanud kokku hoidma hakkama. Nimelt naisele palga eest liisitud Hyundai Getz tuli maha müüa.....
    Raske elu, mis teha. Mainimata jäi, et naine sõitis edaspidi rk-liikme kuluhüvitise eest liisitud A6-ga (mis oli esimene asi, mis riigikogujana tehtud sai) Asendusliikmena riigikokku pääsenud ja hädatapuna ministriks hakanud (sest variant B oleks olnud väljalendamine magusalt rk kohalt) kulgeb siiani mööda erinevaid ministritoole ja ei pea oma rataste pärast enam muretsema.
    Arvake ära, kellega tegu? :)
  • http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/tabel-naisele-ja-pojale-kuluhuvitiste-eest-auto-liisinud-stalnuhhin-on-kulutanud-ule-47-000-euro-maksumaksja-raha?id=72571907

    Aga nüüd ütlen ma nii: sa kuradi julk mine palun erasektorisse tööle ja loo kas ettevõtjana või töötajana nii palju lisandväärtust, et sa suudaksid kulutada kuus transpordile (küte+autoliisingud) 1012.23 €. Ja kuluta palun hoolimata asjaolust, et sul lube ei ole.
    Just nii palju on djuud kulutanud iga kuu maksumaksja raha oma pere transpordi korraldamiseks.
    4 aastat ja kuus kuud ja kokku kulutatud 47 669,03 eurot. See teeb 54 kuud ja seega 1012 euri kuus. Müstika! Eesti seadusandliku kogu tööks ja saadiku tegemisteks on sellest summast läinud NULL eurot.
  • Eriti lahe on see, et sa saad 50K rahullikult kõrvale libistada ilma kinni minemata ja samal ajal võid alati pulti ronida ja kogu riigikorda kiruda ja sõimata ja selle vastu töötada, nii nagu ise tahad. Kas mingi mõistuseraas on siin veel säilinud või nii peabki olema?
  • Siin ei tohiks pahaks panna ühelegi ettevõtjale, kui ta ostab endale Superbi/X5/Cayenne N1 kategooriaga ja võtab selle pealt 20% käibekat ja 20% kõigi kulude pealt tagasi ja teeb südamerahus erasõite ilma päevikuta, sest miks peaks erasektor teistmoodi talitama ja oma kulusid mitte optimeerima kui riigiisad sellist eeskuju näitavad?

    Muidugi kui kogu riigi- ja erasektor südamerahus riigikassast taskuid täis ajavad ja makse väldivad, siis on tulemuseks noh...Kreeka.
  • Ma tuletan auväärt auditooriumile meelde, et kui teid ajas vihale 9. mai Narvas lehvinud Donetski Rahvavabariigi-, Venemaa - ja Nõukogude Liidu lipud, siis just Mihhail Stalnuhhin oli see, kes mitte lihtsalt lasi sel sündida, vaid pärast tagantjärgi õigustas ning leidis igati vajalikuks asjaoluks olevat.

    * Nagu näga äng ja põlastus riigikorra vastu ei takista isikul €50K riigi raha omastada. Как вор в законе в зоне.
  • Eks igal Mihklil tuleb lõpuks oinapäev. Või oli see vastupidi.
  • No tegelikult on kopp ees sellest niinimetatud, "Valijatega kohtumisest" Kõik teavad mida see tähendab, juriidiliselt on asi jokk. Küsimus on selles, et riigikogu väga muuta ei saa, küll aga saab muuta seda, et see niinimetatud valijatega kohtumine läheb hoopis "Omastamise" mõiste alla, seda saab teha kasvõi meedia. A noh tegelikult meedia seda teebki praegu.
  • puhkjapojad1
    Eriti lahe on see, et sa saad 50K rahullikult kõrvale libistada ilma kinni minemata ja samal ajal võid alati pulti ronida ja kogu riigikorda kiruda ja sõimata ja selle vastu töötada, nii nagu ise tahad. Kas mingi mõistuseraas on siin veel säilinud või nii peabki olema?


    Annab jumal raha, võtab mõistuse.

    Vanarahvas tarvitses selliseid nähtusi, nagu nende kuluhüvitistega praegu toimub, niiviisi nimetada.
  • Me võime mitu päeva jahuda, et Stalnuhhini teguviis on paha, kahtemata on see nii, aga see ei ole üldse oluline.
    Parem vaatleks seda, kes ja kuidas on aastatega üles ehitanud süsteemi, mis võimaldab väga paljudes valdkondades legaalselt maksumaksja raha omastada? Praegune seis, kus maksutase on tõstetud liiga kõrgeks ja Maksuamet mõtleb välja aina uusi nõkse, et ettevõtlusest, see viimanegi kätte saada, majandus kiratseb ja riigieelarvest pumbatakse raha oma tasku, see kõik mürgitab kogu ühiskonda ja kui midagi ette ei võeta siis järgneb paratamatult kollaps.
  • Ei aivo, lähtudes Lenzerist ainult Kreeka.
  • Need majoneesikupongid on endiselt üpris hea indikaator, näitamaks kuidas keegi rahakuhja kõrval käitub. Kuigi sama info saaks kätte ka väiksemate kuludega, nii et kuluhüvitiste protsent võiks vabalt olla mitu korda väiksem. Näiteks Muuli kalapraad ei oleks maksumaksjale väga kalliks läinud (isegi kui ta poleks tšekki tagasi võtnud) aga info selle esitamise kohta oli omaette väärtus.

    Teisest küljest jällegi paistab, et isegi Riigikogu mitte nii kirkad kriidid oskavad liitmise lahutamise tasemel raha lugeda ja tulusi optimeerida, kui neid selleks personaalselt motiveerida. Kas seda energiat ei saaks kuidagi suunata kasulikuks tegevuseks? Näiteks kui riigi adminkulud püsivad alla x% SKP'st, siis kõliseb sõltuvalt kokku hoitud summast mingi % boonusena auväärt rahvaesindaja pangakontole?
  • KALLE MUULI puhul ootaks seadusealgatusi kuidas kuluhüvitised ära kaotada. Kuna ta aastaid LUBAS need ära kaotada, võitles nende vastu.
  • Keegi võiks talt feissbuukis või kuskil uurida, et kuidas sellega edeneb :)
  • Stalnuhhini valija on "mida sitem, seda parem" tüüpi, ehk mida rohkem seltsimees sitta keerab, seda rohkem hääli. Ning kui antud seltsimees läheks kesköösel surnuaiale surnuid lapsi koinima, ja ETV+ teeks sellest otseülekande, siis antud seltsimees võtaks järgmistel valimistel 10 isikumandaati. Seda räägiti kunagi muidugi seltsimeeste Ansipi ja Savisaare kohta Olukorrast riigis saates, aga see käib täpselt ka sm. Stalnuhhini kohta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon