Rahaskeemid - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Rahaskeemid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

• Kahjuks ma eile ei vaadanud Pealtnägijat. Kavatsen vaadata kordust. Seal oli juttu Pärnu mnt 139d kontori petuskeemidest.
    Paar aasat tagasi mingi teema all ma kirjutasin sellest, et käisin silmaringi laiendamise mõttega ühel investeerimisidee tutvustamisel Zingeli hotellis.
    Esiteks pani mind kohe imestama, et suure Saksa panga boss ise tuleb tagasihoidlikku hotelli valdavalt vene keelt rääkivale vanemale publikule investeerimisalast loengut pidama. Jutt oli väga üldsõnaline ja küsimusi eriti ei saanud esitada, sest loengu lõppedes hakkas kohe kiire lahkumisega ja üldse, "ega siis nii suur boss ei hakka sigade ette pärleid loopima". Mul on meeles, et joonistas aktsiahinnagraafikule kaks parallelset joont ja küsis, kas publik teab, mis see on. Siis seletas, et kui aktsia hind liigub koridoris, siis nemad muudkui kallilt müüvad ja odavalt ostavad.
    Lubatud tootlus oli vähemalt 30% aastas. Sakslasega olid kaasas ka Läti juhtivad tegelased. Stenmanid käisid ju Lätis koolitusel.
    Olen kursis ka teemantite ostmisega. Lubati kaasa anda ka sertifikaat jne. Krt, kas tõesti olen kõik need paberid ja hinnakirjad ära visanud?
    Kõige rohkem pani mind imestama, et Raivo Stenmann, kel puudub vastav haridus ja ei tea absoluutselt mitte midagi traditsioonilisel aktsiabörsil investeerimisest, tuleb mulle seletama, et see tootlus, mille mina saavutan on väike. Ja väike tootlus on selle pärast, et siin püütakse tulu saada traditsioonilise mõtlemisega. Igatahes LHV koduka aadressi ta ei teadnud :-)
    Pensioniplaan oli ka võimas. Tootlus oli ülivõimas. No ikka võimalus hakata vist juba minimaalselt 5 aasta pärast saama sakslastega võrdset pensioni.
    Oli veel üks huvitav USA-sse investeeriv fond. Põhimõte umbes sama nagu praegu tahetakse pakkuda meie pensionäridele, aga tegemist oli vähihaigetega. Ameerikas on neid ju kindlasti palju. Uuritakse välja, et inimene enam kaua ei ela ja antakse talle kinnisvara vastu pensioni viimaste aastate lõbusaks veetmiseks. Jällegi tohutu tootlusega fond (üle 40%), aga ma ei saanud aru, miks ei leita usas investorid kui asi nii hea on. Fondiga ühinenud said vist interneti teel ka aruandeid või kuskil kodulehel graafikuid vaadata. Raha tuli kanda Citipanka.
    Alustasid nad mingi Putnami fondi müümisega. See on ometi reaalne fond! Ei mina osanud leida Putnami kodukalt lubatud tootlusega fondi.
    Tegeleti ka Aspirituse levitamisega. See on püramiidskeem internetis hasartmängijatele - pokker, loterii jne

Ajakirjanduses oli juba aastaid tagasi juttu, et Finantinspektsioon uurib nende tegevust, aga kas seal inspektsioonis töötavad siis tõesti tõelised Äpud!
  • Inimestele peaks korraldama kampaania, mis selgitaks tootluste realistlikkust:

kuni 5% aastas - riskivaba, kuid sellise tootluse suhtes oma ükskõiksust on vist suht raske talitseda;
    5-10% aastas - väikse riski peab juba võtma, kuid mingi arenevate turgude võlakirjafond võib välja vedada (peamine risk on see, et 10% välja ei venitatagi);
    12% aastas - Lõhmuse Evangeeliumi (raamat RAHA) kohaselt aktsiaturgude ajalooline keskmine tootlus (võiks ka investeerimisdemagoogia kullafondi alustalaks nimetada). Kui alla selle aktsiaturult keskmiselt korjad, siis põhimõtteliselt võiksid millegi muuga tegeleda.
    20% aastas. Seda tootlust keskmiselt saades on onu nimega Warren Buffett kergitanud ennast maailma teiseks rikkaimaks meheks.
    40% aastas - räägitakse, et on paar futuurikunni, kelle keskmine on viimased 20 aastat umbes sellise tootlusega opereerivad. Ja siis muidugi KIE fondijuhid vms ;-) Nemad aga teavad ise ka, et pidu ei kesta igavesti, seega nad arvesse ei lähe...
    50%+ aastas - Kuldne Ring, Amway, GNLD... Ähh, ütleme otse ära - pettus, pettus, pettus...

• Mina olin kindel, et lubatud tootlust saab ainult narkokaubandusega teenida.
  • Õige, MSM. Ma räägingi "realistlikkusest." Ehk siis, kui memmele öeldakse üle X%, siis peaks memmel näpp sügelema hakkama Politseisse helistamiseks.
  • Btw, miks see peaks politsei asi olema? Ausalt?
    Riik võiks ju tegelda teavitustööga, aga kui inimene ikka tahab tüssatud saada, siis misk peaks siin riik sekkuma?
  • Misajast sotsialistile meeldib, et inimestelt raha välja petetakse ja tema austatud sotsialistlik riik ei sekkugi? :P
  • Sotsialism on tore asi, aga Eesti riik on praegu valinud teise arengusuuna.
    Seepärast leian, et hüüded teemal "Miks politsei/finantsinspektsioon/Kapo ei sekku" on kohatud.
  • lauris71
    riik tahaks ju vähemalt tulumaksu.
  • MSM,
    ...eeldusel, et skeemi pole korrektselt äriühinguna vormistatud ;-)
  • Vaatasin siis Pealtnägija kordust ja hakkan lauris71 mõistma.
    Inimestele tutvustati kohe algul skeemi võimalusena riiki tulumaksu varjamisega petta. Selleks ka see Kurrunurrumaa panga jutt, ja raha Riiga saatmine. Ja inimesed ei küsinudki, miks ausalt, raha läbi meie pankade, ei saaks saata. Rahasaaja on ju nii kuulus pank.
    Lapsepõlvesõber ja Stenmann ise olid elavateks näideteks, et tegu pole pettusega - asi ju töötab :-))

Stenmann alustas äri vist Austria elukindlustuslepingute läbi võrkturunduse müümisega. Tean ühte teistki meest, kelle sõber käis isegi Austrias vaatamas, kas ikka on niisugune firma olemas. Jutu järgi käisid inimesed Poolas/Hungaris või kuskil mujal koolitustel ja said siis kõrgemale tasemele. Mina ei saanud aru, kuidas see kahjukäsitlus peaks käima.
    Kas on teada, et keegi oleks kunagi selle võrkturundusketiga ühinenud kah? Kuidas neil nüüd läheb?

Putnamfondist on mulle meelde jäänud, et näidati vene keelset kodukat. Mina iseseisvalt pärast küll seda ülesse ei leidnud, aga võibla ei viitsinud eriti otsida. Kas tõesti Putnam on Ida-Euroopa investoritele vene keelse lehekülje avanud?

Kuidas ära tunda kahtlased äriskeemid?
    1. Ühinemiseks tuleb raha, vähemalt 500 eurot/dollarit, kanda kahtlasele arvele.
    2. Mida suurema summa raha kannad, seda suurem on lubatud tootlus.
    3. Mida pikemaajalise programmi valid, seda suurem on tootlus. No siin on tegelt loogika sees.

Kahjuks on sarnaseid elemante ka Amweyl - osaühing Suvalkisse, sissemaks ühinemisel. No nemad saavad vähemalt midagi materiaalset vastu.
  • Tänases Kauppalehtis kirjutatakse, et soomlastel üks püramiid kukkus kokku, WinCapita, inimesed tuhandetest eurodest ilma.
    On keegi kuulnud, kas Eestis ka WinCapita tegeleb ?
    http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=10684&ext=ltr
    http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/74617.shtml
  • halleluuja, võitsin miljon eurot, sain all oleva meili
    kellel huvi võib julgelt välja võtta, mulle ainult kast õlut :)

CONFIRM YOUR WINNING

This email is to notify you that your Email Address
    attached to a Ticket Number(106012) has won an Award
    Sum of (1,000,000.00)(One Million euro)In an Email
    Sweepstakes program held on the 28th of Mar. 2008.
    Please contact the claim officer through the
    below given contact information.

MR.R. PETERSON.
    TEL. +31-611-241-338.
    FAX: +31-847-300-430.
    E-mail:promoclaim@aol.nl

WINNING INFORMATIONS
    Ref Number (42261)
    Ticket Number 76087
    lucky Numbers4426765
    Batch Number EU85011

Please forward the above stated winning information
    to your Claim Agent.

Congratulations!!!

Yours Sincerely,
    Mrs.Lucy Berg.
    Public Relation Officer.
  • :) ma võitsin täna samast kohast...
    kui keegi tahab veel üht milli, siis võtan sniffi stiffist ja kasti õlle eest annan võidu ära!
  • Võtsin stiffi meilist numbri ja raha kanti juba üle. Margus kas sinu eurod lasen ka enda arvele kanda?
  • $ on nuii pekki kukkunud et isegi scammerid on € peale yle läinud :), nii nyyd on selge et $ põhi on käes :D
  • Niisiis! Müüa lotovõit 10000 eur eest :)):

De luckyday lottery NL
    Promotional/Sweepatakes Office
    Laan van Hoornwijck 55
    2289 DG Rijswijk
    KvK: 41151075
    The Netherlands.

Dear. Sir/Madam,
    We are pleased to inform you that your email address has won 980,000:00
    Euro (Nine Hundred and Eighty Thousand Euro Only) in the Netherlands
    luckyday lottery Sweepstakes promotional program, conducted on the 20th
    day of September 2008, sponsored by consortium of software promotion
    companies.

For more informations/procedure of your winning claim, you are advice
    to
    contact our processing department with the contact information below,
    provide them with your winning details below.

Martin Signer (Mr).
    Lottery Processing Dept.
    Tel: +31 626192284
    Fax: +31 847459968
    Fax: +31 847351639
    Email: martin.singner@consultantplx.info
    Visit our website at: http://www.luckyday.nl

Your Winning Details.
    Ref No: STLI/452-5/07778
    Batch No: 800/0969JQ.
    E-Ticket No: ZUK-73338-620-216
    Serial No: NL/0405/08

NOTE: Please be warned, your winning and its entire information are to
    be
    kept strictly confidential, this is to avoid previous bad experience
    this
    program has suffered, such as abuse of this program by other internet
    user
    who use the name of this company for unscrupulous activities and double
    claiming of winning entitlement because of insecurity of winning
    information on the part of beneficiaries. Always call to ensure you are
    dealing with the right office.

Sincerely,
    Mrs. Alice van Groote
    Sweepstakes Coordinator.
    Visit our website at: http://www.luckyday.nl
    Lotto is een onderdeel van De Lotto. Copyright(c) 2008 by De Lotto, the
    Netherlands.

• From: mike [mailto:mike@domaininasia.com]
    Sent: Monday, January 07, 2008 8:44 PM
    To: Sigfreid
    Subject: Domain name of nielsentech

Dear CEO,
    Happy new year!
    We are the domain name registration organization in Asia, which
    mainly deal with international company's in Asia. We have something important need to confirm with your company.

On the Jan 7, 2008, we received an application formally. One company named "HuaYang Holdings Limited" wanted to register following Domain names:
    nielsentech.net
    nielsentech.info
    nielsentech.cn
    nielsentech.com.cn
    nielsentech.net.cn
    nielsentech.asia
    and Internet brand keyword:
    nielsentech
    through our body.

After our initial examination, we found that the keywords and domain names applied for registration are as same as your company's name and trademark. These days we are dealing with it. If you do not know this company, we doubt that they have other aims to buy these domain names. Now we have not finished the registration of HuaYang company yet, in order to deal with this issue better, Please contact us by telephone or email as soon as possible.

Best Regards,
    Mike Luo
    Sponsoring Registrar: Asia Domain Name Registration Limited
    Address: Rm 402A 4/F, China Insurance Group Building., 141 Des Voeux Road, Central, Hong Kong
    Tel:00852-30759838
    Fax:00852-31771520

Email: mike@domaininasia.com
    Website:www.asiadnr.org
  • SUBJECT: REQUEST FOR URGENT BUSINESS RELATIONSHIP

DEAR AMERICAN:
    I NEED TO ASK YOU TO SUPPORT AN URGENT SECRET BUSINESS RELATIONSHIP WITH A TRANSFER OF FUNDS OF GREAT MAGNITUDE.

I AM MINISTRY OF THE TREASURY OF THE REPUBLIC OF AMERICA. MY COUNTRY HAS HAD CRISIS THAT HAS CAUSED THE NEED FOR LARGE TRANSFER OF FUNDS OF 800 BILLION DOLLARS US. IF YOU WOULD ASSIST ME IN THIS TRANSFER, IT WOULD BE MOST PROFITABLE TO YOU.

I AM WORKING WITH MR. PHIL GRAM, LOBBYIST FOR UBS, WHO WILL BE MY REPLACEMENT AS MINISTRY OF THE TREASURY IN JANUARY. AS A SENATOR, YOU MAY KNOW HIM AS THE LEADER OF THE AMERICAN BANKING DEREGULATION MOVEMENT IN THE 1990S. THIS TRANSACTIN IS 100% SAFE.

THIS IS A MATTER OF GREAT URGENCY. WE NEED A BLANK CHECK. WE NEED THE FUNDS AS QUICKLY AS POSSIBLE. WE CANNOT DIRECTLY TRANSFER THESE FUNDS IN THE NAMES OF OUR CLOSE FRIENDS BECAUSE WE ARE CONSTANTLY UNDER SURVEILLANCE. MY FAMILY LAWYER ADVISED ME THAT I SHOULD LOOK FOR A RELIABLE AND TRUSTWORTHY PERSON WHO WILL ACT AS A NEXT OF KIN SO THE FUNDS CAN BE TRANSFERRED.

PLEASE REPLY WITH ALL OF YOUR BANK ACCOUNT, IRA AND COLLEGE FUND ACCOUNT NUMBERS AND THOSE OF YOUR CHILDREN AND GRANDCHILDREN TO WALLSTREETBAILOUT@TREASURY.GOV SO THAT WE MAY TRANSFER YOUR COMMISSION FOR THIS TRANSACTION. AFTER I RECEIVE THAT INFORMATION, I WILL RESPOND WITH DETAILED INFORMATION ABOUT SAFEGUARDS THAT WILL BE USED TO PROTECT THE FUNDS.

YOURS FAITHFULLY MINISTER OF TREASURY PAULSON
  • Samas reaalne elu pakub alati palju lõbusamaid asju

When asked how they arrived at the 700 Billion dollar number, a Treasury spokesman told Forbes.com [b]"It’s not based on any particular data point, we just wanted to choose a really large number."[/b]
  • Mulle tuli kiri mingi Spanish Lotto 6/49 pakkumisega.
    Algul vaatasin, et ühinemistasu 15$ ja kohe mõtlesin, et mingi pettus, aga nüüd loen, et äkki polegi? Sarnane meie Viking Lotole, aga nn pileti hind suurem ja vastavalt ka võidusummad suuremad.
  • loto ehk ei olegi pettus, aga selle sulle pakkuja on ... hmm... kuidas seda nüüd öeldagi...
  • Mulle tuli kõne, et ADM - Archer Daniels Midlandi aktsiad tõusevad paari kuu jooksul 20-100%. Otse Jaapanist Tokyost:) Vaatame siis huvi pärast mis on paari kuu jooksul sellega toimunud
  • oi need Tokyo kõned on ikka väga tüütud, saadad nad konkr. pikalt ja ikka helistavad uuesti. Aga ADM on päris suur firma, huvitav, et seda pushivad võiks ju mingit rämpsu pakkuda.
  • opex, kui Sulle mobiilile helistatakse, siis võid ju alati rõõmsa häälega vastata, et oled parajasti just Tokyos ja soovid lugupeetud investeerimispanga kontorist läbi tulla, et oma investeering vormistada :)
  • kusjuures neil on kalduvus lauatelefonile helistada, kui juba inimese eesnime teada saavad siis hakkavadki muudkui helistama ja tüütama. Aga idee on väärt, alati saab öelda, et olen Tokios ja tel on suunatud mobiilile.....
  • mina palusin edasi aint maili teel suhelda, eks vaatab kas mõjub. Igatahes juba surnuks räägivad ja ühte ja sama asja kedrati 5 korda. Üritati veel mingit kokkulepet saada, et ostan ja kui teenin siis saadavad nad arve komisjonitasuga, et tänu nende soovitusele teenisid.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon