Milleks maamaks
Log in or create an account to leave a comment
-
Täheldan, et siin foorumis on nii maamaksu tuliseid pooldajaid, kui ka vastaseid.
Et kinnisvara mulli teemat liialt mitte hägustada võiks seda teemat siin arutada.
Ütlen kohe ka oma isikliku arvamuse välja: mina ka ei mõista maamaksu vajalikkust tänasel kujul.
Edgar väidab, et ilma selleta ei saaks linn oma teenuseid pakkuda.
Mis teenuseid linn mulle pakub? Tänavaid koristab :) ehk lükkab sõiduteedelt lume minu maja ees olevale kõnniteele, mida mina pean puhtana hoidma, muidu tuleb munitsipaalpolitsei (järgmine teenus mida linn mulle minu raha eest pakub) ja teeb mulle märkuse või trahvi. Järgmisena meenub kohe linnavalitsuse show element - keegi peab ju teles ja ajakirjanudses huumorit kah tegema (Savisaarel on peen sarkastiline huumorimeel, mida ta linnaelanike peal välja elab).
Ja üldsegi elate te liiga hästi (E. Savisaar, TV3 intervjuus 27.03.08)
Ma julgeks öelda, et liigagi hästi elate tänu Tallinna linnavalitsuse heale tööle/a> (E. Savisaare intervjuu TV3-le 27.03.08) -
ma julgeks öelda, et liigagi hästi elate
Või ongi maamaksu mõte Maarjamäelt ja muudest kallitest piirkondadest vähem maksujõulised isikud ja organisatsioonid veelgi vähemmaksujõuliseks teha ja sealt minema peletada.
Mulle tundub, et linnavalitsus tõstis maamaksu puhtalt kadedusest, sest linnaelanikel läheb/läks hästi, aga linn ei tule oma eelarvega mingitel põhjustel välja.
Toon näite Prantsusmaalt, kus minu teada on ka igasugune prügimajandus maamaksu eest omavalitsuse lahendada. Vaadates meie põõsaaluseid, siis hädavajalik oleks see ka siin selliselt korraldada. Vat see paneks mind küll maamaksu maksma.
Tänavavalgustus ka oluline asi, mida omavalitsus finantseerib. -
eks järgmised valimised näitavad kas me tahtsime maamaksu 3x tõusu või mitte...
-
krt ei saa lingi postitamisega hakkama. Proovime veel kolmas kord ka:
liigagi lästi elate -
minu isiklik arvamus on et maamaks sellisena võiks põhimõtteliselt olla sest see on ju poliitiline küsimus mida maksustada sest midagi peab nii kui nii maksustama, et avalik sektor raha saaks sellest me ei pääse... aga probleem on minu arvates see, et üks tolvan Savikas on lambist otsustanud, et Tallinnas on teatud maksud astmelised .. kui ta seda riigis teha ei suuda siis tegi Tallinnas see on absurd (pean siis silmas seda, et pensokad saavad raha tagasi)
loomulikult ei ole mul midagi pensokate vastu, aga see on kuidagi nagu vägistamine..
kokkuvõtteks peaks minu arvates maamaks olema ühtlane ja tõusma vaikselt ja rahulikult nagu üldine maksukoormus mitte paarikuuse etteteatamisega mitu korda... SEE ON ABSURD! -
Mnjah, eestis maksustatakse seda, mis parasjagu poliitiliselt on vajalik. Ju siis maamaksu näol peavad riigiisad silmas, et on olemas oht, et maaomanik võib muidu ära unustada, et tal kusagil mingi maatükk olemas on. See peaks põhimõtteliselt omaniku panema ka mõtlema, et sel juhul tuleks maa omamist kuidagi teenima panna. Et vähemalt maamaksugi korvata. Paraku aga on siis vist midagi viltu läinud, sest palja maamaksu pärast ei hakka küll mitte keegi äri ajama ja need on hoopis süütult kompotti sattunud, kellel kodu maatüki peal.
Minu arvates on kõige suurem probleem Eestil negatiivne iive. See viib ühel kenal päeval selleni, et maksumaksjaid polegi, kõik on vaid töötud, pensionärid, invaliidid või muidu vanad ja võimetud, või riigikogulased. Usun, et lastetusmaks oleks palju kenam ja õiglasem niiöelda maastleitud kopikas. Maamaksuga on paraku vastupidi: kellel maa on, see maksba ja kellel pole, see ei maksa :) -
ära muretse, siis maksustatakse töötuks olemine ja kodutu olemine :)
-
Mina olen ise ka väike ja vaene inimene, aga mulle meeldib, kui kõiki inimesi käsitletakse võrdselt. Ühiskonnas, eriti Tallinnas, eriti Nõmmel (aga ka igal pool mujal eramajade rajoonides), on liiga palju igasuguseid poolmaksejõuetuid isikuid ja institutsioone, kes omavad kinnisvara seal, kus nad normaalses ühiskonnas omama ei peaks.
Miskipärast arvatakse, et vaesurid ja penskarid võiksid elada sama suures majas sama suure maalapi peal kodanikuga, kelle auto number on GOD. Aru ma sellest kommunistlikust loogikast ei saa.
Negatiivne iive ja linnavalitsuse suutmatus avalikku teenust osutada on kahtlemata väga suured ja emotsionaalsed probleemid, aga need ei seondu otseselt maa maksustamise küsimustega. -
rahvas on oma juhte väärt,rohkem pole mul midagi lisada?
-
Täpselt nii, velikij. Ja samasuguseid mõtteid mõlgutades käivad linna peal ring haaveli liis ja loidi velts, kes aitavad kahe käega kaasa kinnisvara ümberjaotamisse nendelt poolmaksejõuetutelt isikutelt GOD-de kätte ;) Maha kommunism, kapitalism ruulib!
Tegelikult selliseid tyype on päris palju aga sellest väga ei räägita. Ma olen kogu aeg mõtelnud et kuskil vanadekodudes ja/või rajoonikeskuse sotsosakondades töötavad inimesed võivad päris rikkad ikka olla sest on palju vanainimesi kellel pole järglasi/pärijaid või on nedega tylis nagu õigele eestlasele kohane. -
kuni 1-2ha voiks olla maksuvaba, rohkema eest voiks olla eksopnentsiaalne maamaks per ha. idee siis see, et iga inimene saab jupikese maad ja kes tahab laiutada see maksab :D
maamaks on nagu inflatsioon - see sunnib tootmisvahendeid mitte kokku krabama vaid nad töösse panema -> maj areng.
samas on väga kyyniline et riik saab maadevahetusega 500 milli vastu pykse ja tallinn jagab kinnisvara tasuta..
velikijga olen ka nous - samamoodi kui 1 munipsipaalkorteri omanik kurtis et 100 ruuduse munipitsaalkorteri kuuarved on liiga suured, et neid peaks kompenseerima, ei saa ma ka aru, miks penskar peab elama 200m2 majas n6mmel? okei see on ta kodu, aga thats life.. samas, selle röövimise juures mis toimub mujal on see memmeke väike probleem. jällegi ei saa teha nii nagu peab, sest mujal varastatakse. lopetage varastamine ja siis lahme memmede kallale.
kes vähegi penskariga on pidanud suhelda teab et enamus on tigedad kibestunud ja närvisööjad. halli pead austa kulupead kummarda aga see ei tahenda et neile koik lubatud on. inimene peab olema, sool nahavärvil ja vanusel ei tohiks vahet olla.. see haaveli keiss ka, 30a tsikk ja 60a mees??? -
idee võiks olla ka nt et maksustatakse kinnisvara, mis ei ole sinu kodu... samuti nagu müüki (tulu) maksustatakse ainult siis kui sa oma isiklikku eluaset ei müü.. minule tunduks see ka suht norm ?!?
-
Võrdse kohtlemise seiukohast maamaksu erisusi mõtetu rakendada.
Miks peaks üüritud korteri puhul maamaksu maksma, kuid näiteks omanikuna on kehtestatud maamaksu vabastus?
Nõmme võib muidugi oma metsalinnaosa mainega hüvasti jätta... sest krundid tükeldatakse lõppude lõpuks nagunii. Viimane omakorda tähendab puude ja haljastuse vähenemist, kaheldav kas seda päästab nö maamaksuvabastus puistute aluselt maalt. -
maamaks maamaksuks, aga nt parkimine oma maja ees tõusis 6 kordselt 100-lt eegult 600-le. mida ma selle raha eest 6 x-lt rohkem saan? seekord pole isegi sahk maja ees käinud lund lükkamas.
-
Parkimine omal krundil on tasuta ja teiste maal parkimise eest võib ju raha küsida sh ühiskondlikul maal parkimise eest ;) olgu või maja ees. Parkimismaksu võrrelda maamaksuga on muidugi hea :)
Isiklikult näen neid küll erinevate asjadena, parkimise puhul ma kasutan mingit lisahüve aga maa omanikuna ma ei saa igapäevaselt lisahüve (selleks ajaks kui sahk kodutänavasse jõuab on lumi juba endal koristatud, või libetusetõrje puistematerjal ära pühitud). Kõik need on muidugi avalik teenus, kuid ikka tundub see raha korjamine ebaefektiivne - eks see endine mootorsõidukimaks tuli nüüd maaomanike kaela ;) Tallinna maad ei saa Võru-/Valgamaale registreerida! -
rakuc
Su jutt andis mulle hea äriidee. Mul on Tartumaal üks 15 hektarine maatükk. Hakkan pakkuma tallinlastele parkimisteenust 20 senti (öö)päev. Minu arvates on see nii hiiglama odav, et ajab ka kõige koonerlikuma autoomaniku minu kliendiks :) -
marct :) tore kui ideid tekib, mul ka idee teen krundile lasteaia saan ka soodsama maamaksu ;)) Nõmmel ikka lasteaedu veel vähe ju! Teine võimalus ehitada enda krundile pühakoda siis saab lausa maksuvabastuse.
-
Kas see maamaks on tõesti nii suur et paljud kurdavad siin? Või on asi põhimõttes ja savisaare vihkamises?
Ei ole tallinnlane, ei tea nutta, keegi võiks valgustada. -
http://www.epl.ee/artikkel/422881
Maksutõus arvude keeles
•• Tedre tänava 44 m2 korter – mullu 42, nüüd 102 krooni
•• Tuukri põigu 62 m2 korter – mullu 448, nüüd 1680 krooni
•• Nõmmel 1160 m2 krunt – mullu 2100, nüüd 5100 krooni
•• Kesklinnas 50 m2 – mullu veidi alla 700, nüüd 1500 krooni
•• Meriväljal 1700 m2 krunt – mullu 3200i, nüüd 8600 krooni -
Eks maamaks lööb eelkõige majaomanikke, keda on vähemus. Enamus aga rõõmustab, et rikkuritele koht kätte näidati ja nad vinguma pandi. Demokraatia on paraku enamuse võim, mil pole õigusriigiga midagi pistmist. Sellepärast ma polegi demokraat.
Maamaksul võiks olla kahtlemata õigustus, kui näidatakse, mida selle eest vastu pakutakse ja et linnal on tõesti raha vaja. Kuna aga linn müüb Savisaare sõpradele poolmuidu kortereid, kingib valitutele odavalt maju, mis kohe vaheltkasuga edasi müüakse jne, siis järelikult linnal raha vaja pole.
Mu mõistus tõesti ei võta seda, kuidas üks mees teeb aastast-aastasse mida vaid tahab ja mitte ühtegi reaalset vastuhakku ei toimu. Nt kasvõi öised salakohtumised vaenuliku riigi delegatsiooniga kriitilisel hetkel aastapäevad tagasi peaks andma sellise tulemuse, et ükski aus ja südametunnistusega poliitik Savisaarega protesti märgiks ühes ruumis enam ei viibi. Paraku pole mingeid proteste. Kas tal on tõesti kõigi vastu komprat kogutud? Kõik värisevad?
OK, loodame, et Villu protsess annab esimese puhastava tõuke. Kuigi esialgu pakuks mina 1:9-le, et ta süüdi mõistetakse. -
Mis järgmiseks, et Tallinna linnakassat täita? Et Savisaar maksustab kõik "miljonivaated", et kohe kõva maks peale kui korterist merele suurpärane vaade on?
-
ei ... trustt see ju mõjutaks lasnat .. seda savikas ei tee.. vaade mändidele vot see vajab maksustamist
-
Mis te kiunute, ise valisite KE võimule Tallinnas. Iga ravas väärib oma valitsejaid.
-
Need korterid mis lasnas merele vaatavad, on ammu "rikkuritele" maha müüdud.
-
SideKick
Meie ei valinud. Savika fännklubi tõenäoliselt siin ei kirjuta. Ja valdavalt kirjutab üldse teises keeles. -
I bet, et vähemalt üks maamaksu vastu vinguja ei käinud valimas...
-
Niikaua kuni Tallinna volikogu valivad mittekodanikud (ka), saab öelda pigem, et "nemad valisid".
-
Isiklikult valisin aga mitte 'KE' keskkonda.
Nõmme kruntide maamaks on 80% keskmisest (üks kuu)palgast. Maamaks Nõmmel lihtsalt on vastuolus avalikult deklareeritava sooviga säilitada seda linnaosa metsalinnaosana, sest sõltumata omaniku jõukusest tähendab iga maamaksu tõus jälle väiksemaks mõõdetud krunte, mis täis ehitatakse. -
Ise elan juba pikemalt aega Nõmmel ja kas teistel nõmmekatel pole tulnud pähe küsimust, et mis kuradi pärast peame me üldse Tallinna alla kuuluma? Nõmme ja Tallinn on väga erinevad kohad ja pole mõtet Tallinna probleeme siia üle kanda. Järgmistel valimistel võiks mõelda selle peale, et koos KOV-i valimistega viia läbi Nõmmel ka referendum paljud üldse tahavad olla Tallinna valitsuse all mida juhib mingi poisiklutt (no offence, vakra ja holsmer:-).
Aeg oleks pea püsti tõsta ja oma seisukohta näidata. Muidu on ka edaspidi tõesti nii, et kui räägid kuskilt mujalt Eestist pärit inimestega, siis öeldes, et oled Tallinnast, vaadatakse sulle vaid kaastundlikult otsa. -
I bet, et vähemalt üks maamaksu pooldaja käis valimas. Aga ei valinud keskerakonda.
On kuidagi lapsik seostada tsiviliseeritud ühiskonnas normaalseid tõekspidamisi ühe erakonna juhiga - seda ainult seetõttu, et tema väljaütlemised viimasel ajal juhuslikult ühiskonnas räigelt vohavat ahnitsemise ja tasuta krabamise mentaliteedi pooldajaid häirivad. Sorry, aga ma mõtlen seda tõesti tõsiselt, ilma irooniata.
Aga ma soovitaksin ka nõmmekatel viia läbi Vakra ja Holsmeri juhtimisel referendum Tallinnast isesisvumise teemal. Olles siin ilmas sh Tallinnas veidi elanud, võin kinnitada, et see mõte pole uus. Aga tehke ära! Seni, kuni on võimalik veel ratsutada populistliku jutu turjal, et mõnetuhandeline maamaks paneb Nõmmel puid raiuma ja mitmemeiljonilisi krunte tükeldama :) Halloo, kodanikud! Ärgake! Tehke ära! Olen veendunud, et ülejäänud tallinlased toetavad teie ettevõtmist.
Ma teen siiski ettepaneku kaotada ära ka aktsiisi- ja käibemaks. Soovitavalt piisavalt pika etteteatamisega, et jõuaksin oma hetkel maamaksustamise alla kuuluva kinnisasja realiseeruda ja emigreeruda... -
Kui maamaks on nii paha-paha, mis maks siis üldse peaks olema?
Maa on vähemalt piiratud ressurss ja seda kõigile ei jagu, seega saan maksustamise mõttest aru - las need, kellel see on siis maksavad teistele, või kui ei taha maksta, siis saab alati osad vahetada.
Mis poolest on tulude (tulumaks) või tarbimise (käibemaks) maksustamine rohkem õigustatud? Need on siiski inimese isiklikud tegevused ja see, et mina palju teenin või palju tarbin, ei muuda eriti teiste inimeste võimalusi sedasama teha.
Või on probleem selles, et maamaks on küll hea, aga Savisaarele ei taha maksta? -
Probleem on oluliselt lihtsam. Üks erakond, kel on probleeme oma identiteediga (sest ta tekkis padupopulismi baasil, ilma maailmavaatelise ja atelise ideeta) , tegeleb peaasjalikult sellega, et ühiskonnas tüli üles kiskuda. Lihtsameelsete inimeste ässitamine maksu mitte maksma on lihtsalt üks võte nende arsenalist. Neid, kes õnge lähevad, on piisavalt palju, sest alati on ju hea leida kohalik robin hood, (sh rullnokk ja majaomanike esindaja), kes rahva paha linnavalitsuse ja kohaliku maksu vastu viib.
Kurb on ainult see, et nii palju muidu pealtnäha arukaid inimesi selle hüsteeriaga kaasa jookseb. -
Lauris71 - praktiliselt kõik ressursid on piiratud ressursid. Nii jõuame sinna, et tuleb maksustada kõiki, kellel midagi on, ja jagada neile kellel ei ole. Väga tuttav lugu.
Velikij - Robin Hood ei olnud majaomanike esindaja vaid lumpeni esindaja, kes röövis neid, kel on ja andis neile, kel ei ole. Ühesõnaga tavaline punane pätt.
Eesti ühiskonna jagunemine on jätkuvalt oluline mitte vasak/parempoolsel skaalal, vaid samamoodi nagu ta oli presidendivalimistel - euroopaliku demokraatia ja asiaatlike batjuškate skaalal. Batjuška Reiljaniga on vähemalt ajutiselt nii nagu on, Savisaar paraku on idapoolset päritolu häältega jätkuvalt pumba juures. Mina nõustun, et linnavalitsus vajab maksuraha (loobudes siinkohal arutamast, millised maksud on paremad), kuid ma ei nõustu, et Savisaar ja Co jagavad oma sõpradele sisuliselt tasuta kortereid ja poole hinnaga maju minu, st maksumaksja raha eest.
See, et lõigi parteide poliitikute seas leidub ebameeldivaid tüüpe on muidugi ka õige. -
üle lombi on asi lahendatud mitte maa hinnaga vaid property hinnaga. Ehk siis mida uhkem seda rohkem.
For example, in Sacramento County if you paid $400,000 for your house, the County Tax Assessor multiplies 1% for a total amount being $4000 per year of tax (does not include any bonds, Mello Roos or Assessments that have been added in your area). -
üks asi, millele eesti kontekstis tähelepanu juhiksin, on et igasuguseid kopsakaid olemismakse on lihtsam rakendada piirkondades, kuhu on suur tung, seesama Sacramento County näiteks. Hõrenevatel ääremaadel võivad need hõrenemist kiirendada.
-
üks asi, millele eesti kontekstis tähelepanu juhiksin, on et igasuguseid kopsakaid olemismakse on lihtsam rakendada piirkondades, kuhu on suur tung, seesama Sacramento County näiteks. Hõrenevatel ääremaadel võivad need hõrenemist kiirendada.
-
vanaema> praktiliselt kõik ressursid on piiratud ressursid. Nii jõuame sinna, et tuleb maksustada kõiki, kellel midagi on, ja
vanaema> jagada neile kellel ei ole. Väga tuttav lugu.
See jutt kisub nüüd küll rappa. Tarbimine ja teenimine on ikka way vähem eksklusiivsed, kui maa omamine.
Kusjuures see, et maksustada need, kellel midagi on tundub väga mõistlik. Neil, kellel midagi ei ole, pole ju ka erilist lootust maksu saada.
P.S. Seda, et sa Savisaart vihkad, saab ka lihtsamalt ning selgemalt öelda. Pole vaja mingit maksustamist jms. üldse sisse tuua - see ainult hägustab Sinu sõnumit ;-) -
Vanaema, märkusega nõus. Maamaksu vastaste seas on sama palju lumpenit, kuid eesmärk on teine, võtta neilt, kel vähe ja anda juurde neile, kel niigi liiga palju ja ei suuda oma varahunnikuga enam hakkama saada. Tüüpiline röövkapitalistlik lähenemine.
-
AFAIK oli Robin Hood aristokraat ;-)
See kehtib muidugi ka paljude teiste röövlite, mässajate ja revolutsionääride kohta. -
Lauris71
"Tarbimine ja teenimine on ikka way vähem eksklusiivsed, kui maa omamine.
Kusjuures see, et maksustada need, kellel midagi on tundub väga mõistlik. Neil, kellel midagi ei ole, pole ju ka erilist lootust maksu saada."
OK, maksustame ära väärtpaberiportfellid - see on ka vähe eksklusiivsem kui kui lihtsalt teenimine ja oma raha mahasöömine ja -joomine. Viimasel juhul tuleb käibe- ja aktsiisimaksu maksta vaid kord, aga maamaksu ja väärtpaberimaksu võidki maksma jääda.
Kakleme Sinuga täna eri foorumites - ma nüüd lõpetan ja püüan ka homme hoopis töötegemisele keskenduda - tuleb raha ka teenida, maamaks maksmata. Kena nädalalõppu. -
äkki ma olen maha maganud selle projekti kuid kas paremjõud oma võimul olemist ei tahaks ära kasutada, et teha ümber see seadus mis võimaldab kodakondsuseta tegelastel kohalikel valimistel (tuntud populistlikku erakonda võimule-) hääletada?
aga jah, punakad (velikij & lauris71) vs. valged/liberaalid vaidlus on lahe, laske aga käia -
Lauris71,
sa tundud suht haritud tüüp olevat. Sul ON. Äkki oleks siin koht midagi maksustada? Vaata, sa võid oma peaga head pappi teenida, aga ei pea. Sama maaga - võin ehitada korruselamu, aga ei pea. Maks on sama. Tahaksid iga aasta no näiteks 50K haridusmaksu maksta? -
Ei saa mina aru sellest maamaksust. Ja tulumaks on ka täitsa mõttetu maks mumeelest. Kõige lihtsam, kõige lihtsamalt administreeritav ja kõige õiglasem on käibemaks. Muud maksud (peale mõne aktsiisi) tuleks üldse ära kaotada. Nende maksude ärakaotamine teeks riiki niipalju odavamaks et käibemaksu poleks vaja suurt tõstagi. Ja kui tõepoolest muidu ei saa, siis võiks isegi tõsta tsipake. Millegi omamine, olgu see siis maa, auto vms ei peaks ju karistatav olema ja raha teenimine samuti. Tarbid -> maksad (=KM) on lihtne ja lihtsalt rakendatav.
-
>kõige lihtsamalt administreeritav ja kõige õiglasem on käibemaks.
Kui on korralik register, siis maamaks on siiski lihtsamini administreeritav. Samas kui vaja tegeleda ka maa hindamisega jne, siis kulud kasvavad, aga ühetaoline maamaks on väga hea laekuvusega, pettuseid on keeruline läbi viia ning admin-kulude poolest on suurim osa postikuludel -
krt, vaatasin nüüd enda eelmisi postitusi ning võib jääda mulje, et ma olen maa -või propertymaksude tuline pooldaja. Tegelikkuses asi siiski nii ei ole. Aga lihtsalt peab mõistma mõlemale poole argumente.
-
Kõige lihtsamini administreeritav on peamaks. Kui pea otsas maksad mingi summa õiguse eest elada teatud riigis ja sellega kaasnevate teenuste eest (nt korrakaitse jms). Pooldan ühetaolist peamaksu, kuid lapsed ilmselt võib sellest vabastada.
Üldiselt oleks nõus, et pigem olgu käibemaks vähe kõrgem ja selle võrra jäetagu teisi makse parem ära. Ei suuda samas hinnata ohtu, kas sellega kaasnev jaehindade tõus võiks tingida selle, et rohkem hakatakse naaberriikides kauba järel käima (Läti, Vene, mõnel juhul ka Soome) ning vastavalt maksu laekumine langeks. -
Pearaha kohta veel niipalju, et Tacher Inglismaal kunagi vist proovis (väikese täiendava maksuna teiste kõrval), aga rahva hulgas oli see idee väga ebapopulaarne. Eks enamus tahab ikka teiste kulul elada, ühetaoline pearaha seda ei võimaldaks.
-
Milleks maamaks Tallinnas ?:
Aga palun, selle eest saate jobukari endale:
1. Puusliku merre - 60 milli
ja
2. Tallinna televisiooni 30 milli , kus savisaart näidatakse. -
Põhimõtteliselt mulle tundub, et kui venkud oma üritust kordavad aprillis, siis osalen ma jälle aga ainult nende pool.
Sest see kuidas täna poliitikud inimeste üle irvitavad see on täitsa perses. -
usas läheb maamaks KOV-le, hea võimalus kohalikel poliitikutel erandeid teha, näit. Oracle-mees sai oma tagasihoidliku 200m USD elamise eest (2.3 acre manmade lake filled with drinkable water, 2,000 tonnes of imported Chinese granite, a waterfall with a built-in fog machine and an on/off switch, several miles of underground tunnels for domestic staff, a 30-tonne boulder in the master bedroom shower, and a replica 16th-century bridge that was built by craftsmen in China, disassembled, then shipped to California.) sooduka:
Larry Ellison gets $3m tax break on ‘Larryland'