Disko pole oluline, punk on põhiline - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Disko pole oluline, punk on põhiline

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Niisiis, kallid muusikasõbrad - vaielge vastu, et disko on metalist parem. Soovitan mitte vaielda, sest ei ole ju parem. No ei ole. Heavy-mehed saavad kontserdil näppugi visata, aga no mida on pop-i huvilistel visata? Silda äkki? :)
    Kui aga sellegipoolest on eriarvamusi, siis on nad oodatud.
  • Tahaks kysida vana kooli meestelt (Karumõmm jt ma eeldan, ma ei tea vanuseid), kas vanasti oli muusika "parem" ses suhtes et erilisem, et kuulasid ikka hingega. Ei olnud nii et igalt poolt kogu aeg tuli. Või siiski olid kõrvaklapid kogu aeg peas? Praegu on nii et nii kippelt leiedratakse muusika ära ka kaverdatakse et lausa ära tüütab isegi hea lugu.

    Ehk siis mõni hea muusikaelamus "tollest ajast".

  • aeropostale
    Olen kindel, et sinult küsitakse umbes samalaadne küsimus kui oled veits vanem (ma ei tea vanust), ja siis vastad sa ilmselt küsijale nii: Hea muusika on hea muusika ainult tagantjärele. Siis, kui on peale tulnud uued mallid ja sinu lemmiklugusid peale sinu enda keegi enam eriti ei kuula. Ja kui lastakse üle 10 aasta mõnda sinu endist lemmiklugu, oled valmis nahast välja pugema, et selgitada noortele, mis on tegelikult hea muusika. Jutt käib niisiis nostalgiast. Mitte kvaliteedist ettekande mõistes. Ettekande mõistes hea muusika kohta tuleks vist eraldi teema avada kuid ilmselt mitte siin foorumis vaid mõnes muusikaspetsialistide foormumis, kus sõna "solfedžo" on sama loomulik ja teada asi nagu jusristile sõna "leping".
  • :))))) marct, sul on õigus. Just nimelt silda :))
    Muusika mõtet natuke laiemalt vaadeldes on see meelelahutus, mille suht tähtsaks osaks on teine sugupool. Pop-muusika on lüüriline, seal on ilusad sõnad, 'puud surevad seistes' tantsustiil. Pane siia väike naps ja mahe jutt juurde ja hakkab looma. Mida on sellele heavy-l vastu panna? Loobid kontserdil näppu ja siis pead kogu jama nullist alustama :P
  • rehatrader
    Mis väike naps???, küsin ma :) 2 liitrit head õlut enne kontserti ning iga räige loo vahepeal terve purk õlut - vot see on alles kütus kontsertielamuse saavutamiseks. Nõrkadel seal asja pole - sest pole midagi hullemat kui, et heavymees näppe heites näppudele järele lendab ja maoli maas kogu ülejäänud kontserdiaja tapetud opossumit mängib :)) Need mehed käivad pop-kontserditel :)
  • Vanasti (ja siin on kaks momenti - NSVL ja noorus, kus maailm on lihtsalt tarvis ära parandada) oli muidugi vingem, sest muusika kandis mingit sõnumit.
    Aga nüüd sisuliselt mitte mingit muusikat kuulates võib ajast maha jääda. Pidin hiljuti kreepsu saama, kui kogemata Chalice kuskil telekas laulma tuli. Ma olin rohkem kui veendunud, et sellist nimi kandev inimene on eriti vinge chikk. Laulma tuli hoopis mingi ülekaaluline habemes aff.
  • marct
    See elamus kõlbab ainult kontserdil kargamiseks (tegelikult tuttav kuulab Metallicat koristamise taustaks, pidi tolmuimejast parem olema). Tibiga koos olles kuulad ikka muud musa?

    Hunt
    Mul sama kogemus :)
  • Teine postitus läks vähe valesse teemasse, kopin ümber, teises teemas oleva postituse võib keegi mode ära kustutada. Enivei:

    "Olgu I-IV-V progressioon või tänapäeval veel popikam vi-IV-I-V(tehniliselt minoorne, aga jätame selle praegu) nii ilus kui tahes, it gets old really quick, kui sa vähegi musikaalne inimene oled. Tänapäeva popmuusika ei meeldi mulle seetõttu, et see kõik kõlab täpselt sama moodi, ma võiks tõenäoliselt kirjutada koodijupi, mis genereeriks random sülti. Kunagi ma noodistasin ära 5 erinevat Hannah'i laulu tuttava palvel, kõigi nelja laulu refrään oli Am-F-C-G, ühel oli A#m-F#-C#-G# :) "

    Ehk lühemalt öeldes, V-I kadents on nii passé.
  • kas Generaator M ka kuskil salvestisena veel alles on ?
    tahaks osta
  • Mnjah! Maa peale tagasi tulles pean tõdema, et minu "tibi" vihkab metalli ja kui autoga sõitma läheme, siis on kaks asja, mille üle pistab röökima: üks on see, et pangu ma oma cd seisma ja raadio Elmari peale ning et ma sõidaks autoga (see on mu teine kirg) nii, et ta ei hakkaks iga kord nutma ja saaks sõidu ajal ka aknast välja vaadata.
    No ja tegelikult siis kuulamegi elmarit. Ning ega ma kurta saa - ka sealt tuleb teinekord päris head muusikat. Klubis disko-pop-i saatel ta oma suureks muutunud (ma loodan, et ta ei loe siinset foorumit) tagumikku ikka päris vilkalt liigutab :(
    Nii et vana metalimees kuulab oma asju vaid kontserdil või autos. Eriti autos, sest kontserte iga päev pole, kuid autoga saab iga päev sõitmas käia ning kaasliiklejaid hulluks ajada nii "keevitamisega" kui sõidustiiliga. Eriline huligaan pole kuid hea autoga saab nii mõnelgi rullnokast trikimehel "mütsi silmele" tõmmata :)
  • eelnev oli siis vastuseks rehatraderi väitele, et mu veel eelnevam jutt oli kontserielamuse kirjeldamiseks :)
  • Geneka kohta ei oska muidugi nii ütelda, aga nad kasutasid päris palju Sex Pistolsi vasu. Rottenit&SP peaks netios lademetes olema.
    Kusjuures mingil põhjusel kummitas alles hiljuti see salmike nende vanglalaulust peas:
    "... on palju koduloomi siin,
    no näiteks lutikad.
    Ma maha lüüa tahtsin neid,
    kuid nad on nutikad."
    Eh, laulus ikka oli sõnum!
  • marct, tegelikult ei teagi, mis sealt Elmari pealt tuleb, minu teada ainult eesti muusika. Kontserdil tegelikult kõlbab ka minule rajum muusika. Eile näiteks käisin koos lastega Good Charlotte kontseril :) Päris lahe oli, aga kuulatavad ainult mõned lood. Vanast peast olen tegelikult avastanud jive, see on super tantsimiseks (lisaks muidugi noorusaja popile).
  • No aastaid tagasi oli mehepoegadel kombeks metali ja rockiga end üles kütta, et õhtul discol naisi rabada ja öösel lüürikaga neid niiskeks ajada.
    Igaks otstarbeks oma musa.
  • Mnjaa... Kui mina veel noor olin, siis maitse üle ei vaieldud...
    KOHE hakati lööma...
  • speedy
    Jah, eks nende vanemate asjade "võlu" ongi selles, et neid eriti kusagilt võtta ei ole. Mina arvan, et väga hea idee oleks sul sal-salleri endaga ühendust võtta ning võid olla kindel, et saad salvestised kvaliteetsemad kui mõne kassetivenna käest. Ma arvan, et karta pole mõtet, kuna uudistest pole jutte tema kannibalismist läbi käinud :))
  • sai kasseti pealt kunagi ammu kuulatud
    siis olid mul mõnede laulude sõnad isegi peas
  • Eks vaidleme. Diskost oli jutt? Ok, milline hevibänd siis on parem, kui näiteks Earth, Wind & Fire?
  • Noh, UDO-le pole nagu mitte ühelgi pop-i virtuoosil mitte midagi ligilähedastki kaasa rääkida.
  • Geneka kassett tuli kuskil 90-date alguses isegi poelettidele. Hmm, peaks üles otsima.
  • Täitsa huvitav (sest nagu mainitud - olen üsna muusikakauge inimene). Aga huvipärast hakkasin youtube´st otsima Rotteni kaudu genekat. Ja jõudsin kahe täiesti ootamatu tõdemuseni:
    - eelmisel suvel hitistatud Niki laul on ka vene keeles olemas. Kusjures chiki tase on kordades üle kanal2st. Homme toon oma poolakast naisele vähemalt 30 roosi (mõjub rohkem kui hästi. GEPide kohta ei tea, aga naiste puhul on rahvus oluline - kui ei usu, vaadake youtube´st);
    - Singer-Vingeri lipulaul (kes aru ei saa, siis muidugi on jutt "Ära jahtu´st") on tehtud mingi (!!!) lastekoori poolt ära ja ülivingelt.
  • Kusjuures - asi hakkas huvitama ja vaatasin Zhanna klikke edasi. Meie Niki on teinud kopi asjast nimega "Gde-to-letom". Pehmelt üteldes on eESTI variant hale.
    Aga raha ärge Venemaa fondi veel pange. Chikkide tase ja sealne perfomance pole korrelatsioonis.
  • Igasuguse jubeda müra levitamine vaid kiirendab inimkonna mandumist. Milline see müra täpselt on pole üldse oluline.
  • Vahet pole millest muusikat teha, teah seda müradest, penoplastikriginast või merekohinatest, muusika on see millese peaks siis idee poolest paigutatama emotsioon ja idee. Aga mida sügavam on emotsioon ja mida sügavam on idee, seda väiksema levikuga ta on, seetõttu toodetakse madalaima ühisnimetajaga kraami, mida nimetatakse popmuusikaks.
  • We're jammin', to think that jamming was a thing of the past, we're jammin' - nii ütles - ei, laulis - Bob Marley, ja hästi laulis.
  • Jah, marct, Sul on õigus. Tuleb tunnistada, et UDO'le pole mitte ainult pop, vaid ka üldse Universumis mitte kellelgi mitte midagi vastu panna. See on ikka nii kõva sõna, et võtab jahedaks. Sa mõtle vaid - tegid kaasa Eurovisioonivõitja Lordi iseenese albumil!!! Wow, püksid jalast. Kolmas välja antud album on "Best Of". Ma olen selili.
  • Varasemas nooruses mõjutas mind metali (täpsemalt: Metallica 1984, 1986,1988) juures mitte ainult korralik draiv, soolod jt, vaid ka lüürika - pop-muusikast tõsisem ellusuhtumine, teravad sotsiaalsed, poliitilised teemad jt. See kiindumus säilib tänaseni. Pop'n'disco ei ole algselt mõeldud sellisena, mis paneb mõtlema- pigem meelelahutusena. Ehk tuleb võrrelda sarnased kaalukategooriad! :) peace
  • Igasuguste sotsiaalsete ja poliitliste sõnumitega laulude tekkimine eeldab seda, et muusik on mingil moel kitsikuses. Kui ikka meestel on juba tükk aega supermodellidest abikaasad, mõisad ja 15 autot, siis enam seda inspiratsiooni andvat maailmavalu välja ei pigista. Kui ta on lisaks ka vana, siis ei pigista ta välja ka untsuläinud armastusest tingitud inspiratsiooni. Ja ka poliitiline sõnum on tänapäevl nõrguke. Enamuse poliitlaulukeste kohta on kohane öelda, et "You liked Clinton, I understood that 2 records ago, now please shut up!"

    Mulle meeldis näiteks hiphop, siis kui ta oli musta mehe tõsine äng, mitte musta mehe tõsine bling. Public Enemy ja isegi NWA ja Ice T olid omal ajal igati "fight tha powa!" Nüüdseks on enamus hiphopist taandunud sellele, kes rohkem Cristali maha kallab ja kes suudab oma Rollsile maitselagedama customizing'u teha.

    Aga minu viimane tõsine avastus oli King Crimson. Ilmselt olin ma enne liiga noor, et sellest aru saada.
  • Rahulikumad ansamblid teevad ka ikka tõsise sõnumiga muusikat. REM hea näide (parimaid punte, kes siin käinud). Kuulake 'Imitation Of Life', enamus eestlasi sellised. Biitlid pole ka mingi metal. Sõnum liigub pigem ansambli, mitte stiili järgi.
  • priitp
    Mul on Lordi plaadid autos üpris suure au sees. Linnasõidul hea jõuline erguti. Peaasi, et politsei asjast "valesti" aru ei saa :))
    rehatrader
    Tundub hea mõttena, see, et sõnum liigub ansambli mitte stiili järgi. Rokipeeruna pean siis ikkagi üles tunnistama, et olen keerutanud tšikke nii Modern Talkingu, Blue Systemi ja veel igasuguste asjade järgi. ISEGI Toto Cutugno järgi. Noorest peast toimuski asi nii, et kui tahtsid mõne lehtsaba rajalt maha võtta, tuli ka selliseid asju kuulata ja pean tunnistama, et tollal ilmselt ütlesin selle kohta (kui asi oli resultatiivne) ühe kuulsa Villu moodi: "Pole paha"! Metalivärgiga aga oli asi nii, et pidu ja pillerkaart oli alati taevani, kuid tšikid jäid tollest asjast kõrvale - ju siis rokitšikid ei trehvanud asjalikud ja teised ei tahtnud meid kogu oma metaliga tundagi :))
  • Diksiländ vot see on õige muusika. See on lahe!
  • dol
    Kas ta nüüd see ainus ja õige on - no sa ei taha mu vastust teada, kuid, räägin sellest alati austusega, kuna dixilandis esindatavad instrumenid klarnet ja saksofon on pillid, mida tänu oma vanemate sundimisele kunagi muusikakoolis mängisin, kuid austan siiamaani. Olenemata sellest, et minu arvates vanemad oleks võinud kohe mind kitarritundidesse panna. Aga noh, saksofoniga saab rokkida küll tibake kui vaja, ja saade olemas. Kavatsen seda rokkimist õpetada tulevikus oma tütrele, kes vastupidiselt minule on suur pillihuviline. Ilmselt saab temast kuulus saxofonirockitibi, kes nii mulle kui kõigile muusikakriitikutele mütsi tõmbab :) Unistada ju võib.
  • Ma pole küll oma kuus aastat koorilauluga tegelenud kuid üks on selge!! Tartus pole mitte ühtegi Heavy-Metal koori. Eestis pole mitte ühtegi Heavy-Metal koori. Sama selge on, et kogu maailmas pole mitte ühtegi Heavy-Metal koori. Mingis mõttes neid mõningaid kooride hitituuninguid (pigem laulurepertuaaris esinevaid üksikpõrkeid) on, kuid seda vaid koorilaulu traditsioonilises mõttes. No paras jama ühesõnaga.
    Aga tegelikult on muutus võimalik. Mu esimene laulupidu oli 1985. Suht hilja minuvanuse kohta(15). Olin koorivanem sel aastal kui meile ülevaatusel öeldi (selle koori ajaloo jooksul esimest korda), et saame laulupeole. See oli murrang ja ilmselt selliste murrangute saavutamiseks tänapäeval seadused vastavat käitumist lubada ei tohi. Ma ei ütle isegi eesnimesid, kes praegustest ekskooripoistest praegu suurmehed eestis on). Esinesime 80-ndate keskpaigas poistekoorist kokkukuivanud poisteansamblina, kelle leivanumbriks oli "Viimane mohikaanlane", mis pärines Fixi repertuaarist. Te ei usu seda ehk, kuid üks tavapikkusega ühes teises maakonnas kontsert oli saalile, kus istus üksinda ainult meie kooli üpris kuri matemaatikaõpetaja, kes oli meil korravalvurina kaasas.
    Laulupeo päevilt: RAM-i poistekoori "mehed" hoidsid targu noka koomal, kuna oleksid vabalt võinud lõuna-eesti "meestelt" nahutada saada. Eks nad tollal seal laulukaare all tiba ülbasid ka, kuid eks oma viga neil oli...:)Suurim kadedus, millest tekkis eesmärk (täitumatu) omaette oli laul "Ave Maria" Mait Maltise käpa all. See on siiamaani kõige kõvem laul minu silmis mida kuulnud olen ning lisaks ka (meiepoolne)teadmine, et see laul esitati laulupeol RAM-i poistekooriga koos ainult seetõttu, et see oli Tallinna poistekoor.Nii sujuvalt lõppes rock ja hakkasin veel sõnakuulelikumaks klassikameheks (ohhhhhh kuidas ma vihkasin seda). Ja siis sain teada, et õige muusika käib ikka veits teisiti. Rohkem ei kirjelda, kuid eks äratundmist leidub tibake igaühele (eriti RAM-i poistekoori liikmetele) :)
  • Mina ei saa aru miks see sõnum nii oluline muusikas on. Vähemalt mingi poliitiline vms. Muusika on ikka emotsioon. Mõnikord kui ilm ilus on ja maantee nii tühi nagu olekski see sinna minu jaoks laotud siis koos hea muusikaga sõites tunned nagu oleks maailma tipus. Pole vaja mingeid narkootikume või isegi väga kiiret sõitu, lihtsalt ilus loodus, kõrvu paitav metal või rock ja elu tundub imeline. :D

    No ja pean tunnistama et kui Metallica Fuel juhtumisi plaadi pealt mängima hakkab siis jalg nagu maagiaväel ise sõtkub allapoole.. aga muidu olen väga eeskujulik liikleja.
  • Raw 50s Rhythm & Blues Rave Ups! Face Melting 60s Garage Stompers! Reverb Drenched Surf Board Busters! Honking Bump'n'Grind Titty Shaking Lunacy! Shit Hot Funky Soul Vib-er-ators! Maniacal Punk Rock Mayhem! Wild Exotic Jungle Monkey Rock!
    THE SICKEST!!!!!!!!!!!!
  • Muusika on taustsüsteem.
    Pakun, et igaühel on lauluke, mis seostub millegiga
    Olen kah ülbe - ei saa aru, et mõne märjad unenäod seostuvad UDO-(ääretult kole kiljuv vanamees)-ga.
    Parim muusika, mis kunagi tehtud, on ju 90-ndatest, onja;)
    Vähemasti naisi sai rohkem, kui miskid 1 millist lolliks läinud "mul on nüüd raha" tegelased.
    http://au.youtube.com/watch?v=q26yE9dZB-k

    ja mine mine persse, sorry, "lõuna-eesti"-sse oma teemaga
  • ja kõikidele niki-fännidele http://au.youtube.com/watch?v=6Off07yV7RA
  • deepsky
    Anna andeks kui see teema või muusika üldse sind millegagi solvab. Tõesti, PALUN ANNA ANDEKS.
    Ja palun anna andeks ka see, kui miski ajendas sind mind (või kedagi teist siinkommenteerijat?) persse saatma.
  • Hmm lisaks Diskole (Lugusid mehe ja naise suhtest) ja Raskemetallile (sex, violence, ja occult)
    Paneks siia hunniku linke industriaalse muusika kohta (lugudest inimesest, ühiskonnast ja tulevikust)

    Ehk siis natuke Diskometalli :)

    Lugusid inimesest:
    Pool inimene
    Pool inimene (oskavad muusikat teha küll)
    Loom
    Peajaht
    Rohkem inimene1
    Raudne pea
    Tankinimene
    Bullet
    Rauast inimene
    robot
    Ingel
    veel üks ingel
    Lähemale jumalale
    Jumal on jumal
    Uuestisünd/a>
    Võlutud
    Õnnelik inimene



    Ühiskond
    Megalomaniac
    Raha
    Sõda
    Hümn
    Veel üks sõda
    Vargad
    Tarbija
    Politseiriik
    Religioon
    Aja rütm
    Isamaa
    Crape diem

    Aga on selge et muusika on emotsiooni väljendus ning, sellised koduperenaise moodi tibid kes soovivad suhte emotsiooni kuulavad ninnunännu diskot ning macholikud mehed ja mehised tibid kuulavad raskemetalli.
  • marct, mul ka natu kahju, kui solvasin su tundeid, sorry, et jätsin viited* lisamata.
    Maitse üle ju kakeldaksegi;)
    _________________________________
    *http://shoulddrinkmore.blogspot.com/
  • deepsky
    Ole täitsa rahulik, ei sa solvanud mind - tüüpiline macholik ütlemine, mida ka ise tihti harrastan. Ma ei osanud sulle ainult midagi vastata kuna ei teadnud, mida sa mõtlesid. Nüüd tean - tõmbasid mind peenelt haneks ja see on ülimalt austustäratav asi.
    Kaklus maitse üle on aga päris mõnus meelelahutus :))
  • WN
    Ära liialt lootusi hellita - äkki pärast võib selguda, et 10 aastat on paremaidki räsinud :)
  • pilt artikli kõrval on kyll natuke hirmutav...
  • Teatud põhjustel pidin idanaabri esindajatega jooma ja kui ty´uled koju, siis on ikka heameel slaavi naisest. Ansipile see ei meeldi, aga rahvas seguneb ja..
  • Peaaegu mõistan sind, Hunt. Ka mul nendega ainult positiivsed emotsioonid olnud :)
  • Kiss - Rock-n-Roll All Night

    Tuli väike nostalgitsemise hoog korraks.......ja ma ei saa sinna mitte midagi parata, et ma isegi nii vanade rokipeerude kõrval ei suuda austusväärses Tanel Padaris rokistaari näha. Kas on latt liiga kõrgele viidud või lihtsalt ei suuda kutt aru saada, et eesti on rokimaailma kõrval väike nagu imiku häll.
    KISS on aga väga hea. Kahju ainult et ma nende hiljutise Riia kontserdi kogemata maha magasin:(

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon