Kui palju inimtegevus kliimat mõjutab? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kui palju inimtegevus kliimat mõjutab?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

• Saksamaa kogu elektrienergiatarve aastas on täna ~2,5% maailma kogutarbest, ehk siis võrreldav selle IT sektori "üliväikese jalajäljega".
    TikTok`i aastane elektrienergiakulu on väidetavalt ~24 TWh ehk ~2,6 korda suurem kogu Eesti aastasest elektrienergia tarbest. Kas TikTok on eluks vajalik? Kindlasti mitte.
  • "Lord Bogdanoff"
    IT jalajälg sama suur kui lennutranspordil. Viimase puhul on 3% osalust piisavalt suur, et pideva sõimu objekt olla. Ei ole sul vaja seda 4K capeshit streami, vaata aknast välja :)

Aga LHV Foorum on tänu selle minimalistlikule disainile roheline alternatiiv sotsiaalmeedia suurtele. Kõik, kes end siin välja elavad Facebooki või X kasutamise asemel, on maailmapäästjad.

Ma nüüd päris kalleid organelle panti ei hakka panema nende väidete eest, aga browseri abil on juba näha vähemalt ÜKS sõltuvus google teenustest. Koodis võib märgata veel mõnda viidet sellele, et vähemalt "buildi" jaoks on vajalik github ja võib olla ka dockerhub teenus. Küll on LHVst kena see, et lehekülge ei "ehitata kokku" dünaamiliselt sõltudes välisest ressursist vaid sõltuvused on kenasti koha peale mirrodatud (jquery ja sõbrad).
    Väline sõltuvus on veel ID kaardiga auh.
    Seega LHV siiski natuke sõltub nii google infra olemasolust kui kogu meie ID kaardi taristust.
    Ei ole meist patuta keegi.
  • "iiah"

TikTok`i aastane elektrienergiakulu on väidetavalt ~24 TWh ehk ~2,6 korda suurem kogu Eesti aastasest elektrienergia tarbest. Kas TikTok on eluks vajalik? Kindlasti mitte.

TikTok on kindlasti "eluks vajalik". Mõtle sellele proletariaadi-massile kellele sa peaks TikTok puudumisel MUID lõbustusi pakkuma. Ja mõtle mis õudused meid ees ootaks, kui see mass hakkaks "oma peaga mõtlema" (loe: keegi kurikaval hakkab seda planktonit suunama).
  • "stagna"
    ega keelanud ka sood kuivendada nagu need väärakad EU-s praegu keelavad.

Soo kuivendamine on progressiivide jaoks valus teema:D
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Drain_the_swamp
  • IT kulutab 2-3% elektrist.
    Lennundus annab 3% emissioonidest.

Elektri tootmisega tekitatakse u 40% kasvuhoonegaaside heitmest, nii et IT tekitab u 1% emissioonidest. See on 3x vähem kui lennundus. Jah, siia on sisse arvestatud Amazoni ja Google ja Facebooki andmekeskused, Bitcoini sitt ja LHV foorumi server.
  • ...aeg vist tunnistada, et kui maailm saaks selliseks nagu raalimürsik või noored progressiivid sooviks, siis selline maailm/planeet ei olekski väärt päästmist.
  • Ärge unustage, et ~1/6 maailma elanikest kasutab üle 1/3 maailma kogu elektrist. Tõmmake Hiinas juhe välja ja näete muutust kohe, millel on ka reaalne mõju. 25 000 TWh-st on Hiina osa 9 200 TWh-d. Lisaks on ligi 66% sellest toodetud fossiilist.

Ei ole siin mõtet udutada, et hiinlased kasutavad sütt, et tasakaalustada nende tuule kõikumisi
  • "Karum6mm"
    ...aeg vist tunnistada, et kui maailm saaks selliseks nagu raalimürsik või noored progressiivid sooviks, siis selline maailm/planeet ei olekski väärt päästmist.

Tegelikult on päris kurb, et sa selline doomer oled. Kliimamuutusest saad aru, aga tegutsema pole nõus. Vaesusest saad aru, aga midagi teha ei oska. Võta ennast kokku, sa suudad paremini!
  • "kompuutrinoormees"
    "Karum6mm"
    ...aeg vist tunnistada, et kui maailm saaks selliseks nagu raalimürsik või noored progressiivid sooviks, siis selline maailm/planeet ei olekski väärt päästmist.

Tegelikult on päris kurb, et sa selline doomer oled. Kliimamuutusest saad aru, aga tegutsema pole nõus. Vaesusest saad aru, aga midagi teha ei oska. Võta ennast kokku, sa suudad paremini!

Mulle lihtsalt räägiti juhtimisteooria loengus kunagi, et kui sa ei tea mida teha, siis lihtsalt millegi tegemine on asendustegevus ning eksisteerib suhtesliselt suur tõenäosus, et see lihtsalt miski ei oma kas mingit mõju või on suisa täiesti vale asi.

Lisaks ma pole doomer. Ma lihtsalt arvan, et sinu versioon tulevikust ei ole elamiskõlbulik.
  • "Offf"

TikTok on kindlasti "eluks vajalik". Mõtle sellele proletariaadi-massile kellele sa peaks TikTok puudumisel MUID lõbustusi pakkuma. Ja mõtle mis õudused meid ees ootaks, kui see mass hakkaks "oma peaga mõtlema" (loe: keegi kurikaval hakkab seda planktonit suunama).

Lähiajaloost meenub esimesena kohe oktoobrirevolutsioon Venemaal. Ja me kõik teame mis sellest lõpuks sai. Millegipärast mulle tundub et tänapäeval liigume tasapisi samas suunas, vahe on lihtsalt narratiivis ja värvis.
  • "Karum6mm"

Ajalugu on õpetanud: mida kauem lasta usuhulludel märatseda, seda hullemad on tagajärjed.

Reichi ehitamise hind oli mitukümmend miljonit elu. kommunismiehitamisel üle 100 miljoni. Kliimahulluse tagajärg, kui praeguse kavaga edasi minna, on ilmselt miljardites.

Aga võibolla see ongi eesmärk - on välja pakutud, et praegust elatustaset on võimalik pakkuda miljardile inimesele. Ainult sellest ei saa ma aru, miks peaks eurooplastel olema huvi end ise sellest miljardist välja arvata.
  • "Offf"
    "iiah"

Eee... me räägime tiktokist ikka? Sellest CCP propagandavahendist? Või oli sul mingi muu tiktok mõttes?
  • "kompuutrinoormees"
    IT kulutab 2-3% elektrist.
    Lennundus annab 3% emissioonidest.
    Elektri tootmisega tekitatakse u 40% kasvuhoonegaaside heitmest, nii et IT tekitab u 1% emissioonidest. See on 3x vähem kui lennundus. Jah, siia on sisse arvestatud Amazoni ja Google ja Facebooki andmekeskused, Bitcoini sitt ja LHV foorumi server.

Nähh. Foorumlase kohta, kes pidevalt rõhutab vajadust näha kogukulu, on selline IT sektori heitmete tuletamine ainult elektritarbest üllatav. Nende Amazoni serverite ja klientseadmete valmistamine on kah päris suur kulu.

Ei ole sul vaja seda 4K streami, mine õue :D
  • "zuckerblaum"

Eee... me räägime tiktokist ikka? Sellest CCP propagandavahendist? Või oli sul mingi muu tiktok mõttes?

Kui aus olla, siis ma tean ainult ühte. Ja sattusin sinna üks kord ja kogemata kombel ühe isiku tausta jälgi ajades.
    Nägin seal lakku täis jõmme kaamera ees ülbitsemas ja mölisemas (20k jälgijat) idioote, kes proovisid seda kunagist lollakat telesarja jäljendada (jalaga munadesse või püksid pälema). Hulka kassivideoid (kassividejod mulle tegelikult meeldivad, aga ma eelistan neid tarbida YT-st, kus keegi on paremad üheks kompilatsiooniks kokku pannud) ja hulka pärandaharjaripsmeid ja kummitisse. Umbes 15 minutist piisas, et veenduda, et ma ei taha sellest keskkonnast rohkem midagi teada.
    Tundub nagu leiba-ja-vaatemänge-planktonile. Täiesti loll ja ajuvaba, aga ohutu. Parem on kui ajavabad tegelevad ajuvaba meelelahutusega. Mine tea, mis muidu teevad. Või tead sina mingit teistsugust TikToki?
  • TikTok on samamoodi algoritmidega juhitav. Ja see, et seal kogu maailmale idiootsusi propageeritakse, pole sugugi juhuslik.

Võrdluseks võib tuua näiteks Pinocchio (või sama stseeni ümberjutustuse Totu Kuu-reisidest), kus tegelased lihtsa ja muretu, meelelahutustest rikka elu kaudu eesliteks/lammasteks muudetakse ja seejärel julmalt ära kasutatakse.
  • "iiah"
    Lähiajaloost meenub esimesena kohe oktoobrirevolutsioon Venemaal. Ja me kõik teame mis sellest lõpuks sai. Millegipärast mulle tundub et tänapäeval liigume tasapisi samas suunas, vahe on lihtsalt narratiivis ja värvis.

Umbes aastaks 1937 olid kõik 1917. aasta revolutsionäärid väheste eranditega edukalt maha löödud. See ootab ees ka roherevolutsionääre - ega siis totalitarism teisiti toimima pole hakanud. Aastaks 1957 olid ka viimased võimuhullud võimult eemaldatud ning asendatud "pragmaatikutega". Ja ka need ei suutnud rohkem kui 35 aastat süsteemi elus hoida.
    Maailm elab hulluse üle - selles pole kahtlust. Ei tohi aga unustada, et selle eelmise hulluse käigus tapeti ära päris sadamitukümmend miljonit inimest ning enam kui miljardi elu tehti mitmeks inimpõlveks parajaks põrguks.

Sedapuhku on muidugi kõik hoopis teisiti :).
  • "Karum6mm"

Nad teevad minu arvates selle vea, et kuigi eesmärgid on õilsad, püüavad korraga väga suurt tükki hammustada oma visioonides ja nii läheb kiiresti utoopia valdkonda.

Võiks alustada natuke vähemast. Naljaviluks näiteks selline mõte teile ökomudeldajatele: keelustage riigis (hiljem revolutsiooni levides siis loomulikult juba kogu maailmas) igasugune reklaam, et inimesed teeksid oma tarbimisotsused iseseisvalt ja üksteise kogemustele toetudes. Miks peaks suures plaanis tarbija kinni maksma midagi, mida ta niikuinii kavatseb tarbida. Tarbija võit ju, kui reklaamikulu keskelt välja võetakse. Ja oleks ka väiketootjate võit, kuna nende propagandaeelarve suurkorporatsioonidega ei võistle. Ja kui midagi reklaami puudusel tarbimata jääb, see oleks ju keskkonna suur võit.

Arusaadav, et oleks ka kaotajaid: igast FB-d, twitterid ja tiktokid läheks kinni, kuna need elavad reklaami peal. Kommertstelevisioon ja ajakirjandus peaks ka hakkama pakkuma sisu, mille eest inimesed tegelikult on valmis maksma. Tekkiksid piraatreklaamijad, nagu influentserid jne.

Aga no mudeldage läbi, kas kasud on suuremad kui kahjud. Ja andke siis siin ka teada.

Lõpetuseks veel, et millegipärast isegi NSVL-is tehti reklaami, kuigi tarbida midagi eriti ei olnud. Veider.
  • "Marvin"

Sedapuhku on muidugi kõik hoopis teisiti :).

On teisiti jah. Seekord on oht, et seni vaba mõtte kandjana püsinud läänemaailmaga tehakse 6:0 ja siis ongi kõik.
    Ka bolševike jaoks oli venemaa esialgu kõrvalteema, loodeti ikka Euroopas (ja ka Ameerikas) võim üle võtta. Pahad konservatiivid rikkusid tookord küll plaani ära ja väikekodanlasi oli liiga palju. Seekord alustatakse väikekodanluse kui klassi eksproprieerimisest.
  • "Karum6mm"
    "kompuutrinoormees"
    "Karum6mm"

Mulle lihtsalt räägiti juhtimisteooria loengus kunagi, et kui sa ei tea mida teha, siis lihtsalt millegi tegemine on asendustegevus ning eksisteerib suhtesliselt suur tõenäosus, et see lihtsalt miski ei oma kas mingit mõju või on suisa täiesti vale asi.

Lisaks ma pole doomer. Ma lihtsalt arvan, et sinu versioon tulevikust ei ole elamiskõlbulik.

Karum6mm on nii siin kui ka mujal kohalikus meedias pakkunud korduvalt välja võimalikke lahendusi. Teades, et osadele inimestele tema pakutav ei meeldi. Kusjuures kõigile ei peagi meeldima, me elame Eestis veel siiski õnneks demokraatia ja arvamusvabaduse tingimustes. Aga see, kui sulle tema propageeritav lahendus ei meeldi, ei tee seda lahendust automaatselt halvaks või valeks.

Tulles ühest siinmail kunagi valitsenud "õitsvat sotsialismi lubanud süsteemist, kus kõik on vabad, võrdsed ja õnnelikud", on tal (kindlasti ka paljudel teistel siin kommenteerijatel) olemas isiklik kogemus selle kohta, et see süsteem ei tööta ning ei taga mitte kuidagi ja mitte mingitel tingimustel inimestele paremat või vabamat elu kui praegune. Jällegi, kuigi praegune woke-põlvkond seda ei usu, siis ei tee nende mitteuskumine toonast rezhiimi mitte kuidagi paremaks. See oli ja on halb ning inimvaenulik vaatamata praeguste woke-noorte mitteuskumisele. Isegi kui praegune põlvkond väidab, et "seekord on asjad teisiti; seekord ei saa see valesti minna".
  • Kõigil woke-tegelastel, kellede jaoks praegune riigikord on elamiskõlbmatu, on võimalus osta üheotsapilet nendesse riikidesse, kus "kõik on vabad, võrdsed ja õnnelikud". Hiina ja Põhja-Korea olid kaks esimest mis meelde tulid.
  • Nagu venelased - venemaiste jamade eest põgenedes on esimene soov oma uus kodumaa vene-sarnaseks muuta ja siis imestada, kuidas asjad küll nii halvad on.
  • Ma vabandan, et nüüd uuesti sama teema juurde tagasi tulen, aga ma suudan seda Progressiivide artiklit ainult Väga Väikeste Ampsude kaupa tarbida. Leidisin järgmise pärli:
    "Pole ühtegi varianti, kuidas liberaalne produktivistlik majandussüsteem suudaks meid päästa."
    Muuhulgas, aga arvan ma, et millegi tootmine on väga paha. Tootmine tuleks hävitada :)
  • Asutagu klooster või midagi ja näidaku eeskuju. Isegi tsölibaati ei pea kehtestama, kui ei taha - idamaadel seda näiteks ei nõuta.
  • Selle kibestunud, lastetute ja poetaguste pässide kommentaariumi, kes on alati vastu vähimatelegi
    muutustele, võtab hästi kokku see pilt.

• "karlsson25"
    Selle kibestunud, lastetute ja poetaguste pässide kommentaariumi, kes on alati vastu vähimatelegi
    muutustele, võtab hästi kokku see pilt.

Aga kui see kommentaarium sulle ei meedi, siis äkki tõmbad siit nahhui?
  • Kui lähete 'ma totaalselt taoks teid kõiki siin ära, saame kokku' teed (loomulikult tõestamaks, et te pole tüüpiline kõvatav oss), siis kas oleks ok kui ma TikTokis sellest laiviseeria teeks? 'LHV võitlusliiga', kogu dona Ukraina toetuseks
  • Ma saan aru, et nagaani ja nahkmantlini pole siit enam palju maad. M.O.T.T.
  • "decibel"

Ära näe vaeva, tehnilise progressiga pole sel seltskonnal mingit pistmist, need räägivad ainult sotsiaalsest progressist.

Ega ma "nende jaoks" ei näegi vaeva. Ma teen seda "enda jaoks", et oleks korrekselt tehtud.
    MTÜ Progressiivne Liikumine
    Esindajad:
    Markus Meinhart Rego - „Mina olen Markus Meinhart Rego, kagueestlane, Kanepi Gümnaasiumi abiturient, õpilasesindaja ning Progressiivse Liikumise peasekretär ja asutajaliige"
    Sten Marcus Mesila · Töötas asutuses Märjamaa Gümnaasium · Õppis erialal Riigiteadused/Politics and government koolis University of Tartu
    Ann Saks - Consultant. EU Secretariat
    Liina Reimann töötab EBSis üliõpilaskogemuse juhina. Tema peamisteks tööülesanneteks on vastuvõtuprotsessi- ja üliõpilaskogemuse dünaamiline juhtimine.
    Daniel Kõiv - no comments.
    Karl Aaron Adson (sündinud XXXX) on Eesti poliitik ja Tartu Linnavolikogu liige. 2021. aastast õpib Tartu Ülikoolis infoühiskonna ja sotsiaalse heaolu (BA) erialal

Laila Kaasik - Roheliste Juustega Tütarlaps. kosmosetehnoloogia nooremteadur
    NB! Esimene reaalharidusega inimene leidus!!!

Jens Jaanimägi, Tartu Ülikooli riigiteaduste bakalaureuseõpe
    Kärt Kalvet. XXXXXXXX - vajab põhjalikumat kaevamist.
    Kärt Kalvet s. XXXX
    Andres Reimann · Student at Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium
    https://gogetfunding.com/andres-st-andrewsi-ulikooli-magistrisse/
    Kätri Kiilberg Filosoofia ja semiootika instituudi üliõpilasesindaja
    Riin Selart - TÜ Sotsiaalteadused
    Tõnn Martin Tirgo - esimese hooga rohkem ei leidnud kui "elukutseline aktivist" -- noor roheline, tartu noortevolikogu liige, progressiivide juhatus jne.

NB! Kõik andmed on avalikest allikatest ja pole põhjalikult ja mitmekordselt kontrollitud. Võib esineda viga ja aegumisi. Mina koostasin ainult google otsingu koondi.
    NB! Tunnistan, et eksisin, ÜKS inseneriharidusega liige neil seal pundis on.
  • Kusjuures WTF on see kosmosetehnioloogia, kus seda õppida saab ja mis selle tegelik sisu on
  • Kosmosetehnoloogiat on täiesti võimalik õppida - https://www.surrey.ac.uk/undergraduate/astronautics-and-space-engineering

Eesti ülikoolides aga vist vastavat eriala pole? Ma leidsin vaid konkreetseid projekte, nagu tudengisatelliit. Antud tütarlaps teeb doktoritööd Tartu Ülikoolis vastaval teemal, põhiline spetsialiseerumine tundub olevat Veenuse atmosfääri uurimisele. Mis iseenesest on kiiduväärne :)

Samas kolm rongipiletit aastas poliitikaga Veenusele vist ei sõida?
  • Kosmosetehnoloogia osakond on Tartu Ülikoolis täiesti olemas. Tõravere observatooriumi baasil.
    https://ut.ee/et/tartu-observatoorium
  • Omamoodi vahva on see, et Suur Juht ja Õpetaja Jens ajab intervjuus segamini sõnad "kooperatiivne" ja "korporatiivne". Ja sisuliselt ei saa aru mida "kooperatiivne" (tema keeles "korporatiivne") ettevõtlusvormina tähendab. [Progressiividele meeldiks, kui firmajuhte saaks demokraatlikult valida].
    Aga aitab. Rohkem ma ei tsiteeri, sest artikkel sai õnneks otsa. Teie õnnetuseks - nimede googledamine andis viiteid veel paljudele Väärt Artiklitele [tm] kus on palju Väärt Mõtteid [r] :)
  • mx77
    Kusjuures WTF on see kosmosetehnioloogia, kus seda õppida saab ja mis selle tegelik sisu on

Tartu ülikooli juures oli Estcube (Estcube2, mis paraku ei saanudki kosmosesse - ja seda "tänu" Ariadne vea tõttu).
    Hetkel tegelevad nad kuukulguriga. Estcube sai oma eelarve Tartu Observatoorumilt, natuke ka erafirmadelt. Kogukulu maksumaksjale jäi alla 100000. Aga päris mitu baka- ja magistrimeest said suure kogemuse.
    Mina pean neid vajalikuks, sest saadud kogemus võrrelduna kulu - paremat on raske leida.
  • "Fredegunde"
    Tartu ülikooli juures oli Estcube (Estcube2, mis paraku ei saanudki kosmosesse - ja seda "tänu" Ariadne vea tõttu).
    Hetkel tegelevad nad kuukulguriga. Estcube sai oma eelarve Tartu Observatoorumilt, natuke ka erafirmadelt. Kogukulult maksumaksjale jäi alla 100000. Aga päris mitu baka- ja magistrimeest said suure kogemuse.
    Mina pean neid vajalikuks, sest saadud kogemus võrrelduna kulu - paremat on raske leida.

Väga nõus. Tean natuke inimesi, kes Tehnikaülikooli juures on sama teemaga seotud -- vaadake kasvõi antenne vana arvutuskeskuse katusel...
    Selliste asjadega peab tegelema ka juhul kui kohe ei õnnestu. Saadud kogemused on väga kasulikud :)

• "ziff"
    "Fredegunde"
    Hetkel tegelevad nad kuukulguriga. Estcube sai oma eelarve Tartu Observatoorumilt, natuke ka erafirmadelt. Kogukulult maksumaksjale jäi alla 100000. Aga päris mitu baka- ja magistrimeest said suure kogemuse.

Väga nõus. Tean natuke inimesi, kes Tehnikaülikooli juures on sama teemaga seotud -- vaadake kasvõi antenne vana arvutuskeskuse katusel...
    Selliste asjadega peab tegelema ka juhul kui kohe ei õnnestu. Saadud kogemused on väga kasulikud :)

Mida need antennid ka tegid? Kas selleks otstarbeks? https://et.wikipedia.org/wiki/Amat%C3%B6%C3%B6rraadio
  • Jätkame siis Progressiivide väärt liikmete väärt mõtete refereerimist:
    https://tartu.postimees.ee/7659090/sotsidest-tuliga-lahkunud-karl-aaron-adson-liitus-eesti-200-fraktsiooniga
    "Karl Aaron Adson tõstab Tartu linnas lahendamist vajavatest küsimustest esikohale keskkonna ning LGBTQ+ teemade eestvedamist."
    Ei tea, kas ka ise kirjutatud? P.S. Vihje: vaata Wiki-lehe ajalugu :)
  • "ttrust"
    Mida need antennid ka tegid? Kas selleks otstarbeks? https://et.wikipedia.org/wiki/Amat%C3%B6%C3%B6rraadio

Võimalik, et midagi on ka selle jaoks.
    Aga tolle 5-meetrise parabooliga peeti satelliitidega sidet.
  • Ainult 6% kogu inimtekkelisest CO2-st tekib Euroopas. 90+ % kliimavõitluse kahjudest jääb Euroopa kanda. Mõttekoht. Kellele on kliimavõitlus kasulik? Kindlasti Venemaale ja Hiinale... Niiet enne kui üksratta selga astute, mõelge, kelle heaks te järjekordse piinarikka sõidu ette võtate.
  • Jah, kui kõik need 8 miljardit inimest ei sööks, oleks planeedil palju kergem. Mõttekoht.
  • India kilkas vaimustunult et maailm tänab neid, et nad ostavad tiblastani naftat. CO2 vähendamisest ja nullheitmest pole piuksugi, mida meil rohepöörased ja ülemakstud kliimabürokraadid tahavad sunniviisiliselt sisse juurutada.
  • "ziff"
    "ttrust"

Võimalik, et midagi on ka selle jaoks.
    Aga tolle 5-meetrise parabooliga peeti satelliitidega sidet.

See ei olnud tehnikaülikooli vana arvutuskeskuse katus vaid küberneetikainstituudi sisehoov. Need on täiesti eraldiseisvates kohtades olevad hooned.
  • Artikkel on paywalli taga, mis mõte sellel artiklil siis on?
  • "ttrust"
    Artikkel on paywalli taga, mis mõte sellel artiklil siis on?

Investor jaksab artikli eest maksta. Ära ole vaene!
  • Need kes maksavad, leiavad selle artikli ka iseseisvalt üles. Spämmer ei pea seda siia niisma spämmima.
  • "karlsson25"
    "iffkillla"

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120266928/noored-progressiivid-kasumi-teenimine-on-halb-sest-see-toob-tulu-uksikutele-inimestele
    Sealtsamast: Noored progressiivid usuvad, et rikkust saab ümber jaotada ka ilma vägivallata, sest „meie oleme 99%, nemad on 1%“
    Klassika. Seekord läheb kõik teisiti.

https://epl.delfi.ee/artikkel/120268678/reforminoored-noortele-progressiividele-ei-tasu-maalida-nii-negatiivset-pilti-eesti-elust-heaolu-nimel-tuleb-ise-pingutada

Ma saan aru, et Progressiivide ja Reforminoorte erinevus seisneb selles, et kas kõrgete maksudega ära võetud oleks vaja tagasi jagada või piisab vaid käratamisest "Ärge vinguge! Töötage rohkem!"

PS. Siinsed vaesed investorid võiks raha kokku panna ja teha selle Delfi Kogupakett Pluss, püsiksid uudistega kursis ja saaks paremaid investeerimisotsuseid teha.
  • Karlsson ilusti ootas ära mis suunas partei peakontorist tuul puhuma hakkab, et nüüd noorkommuniste tümitama asus? Või mis selle lingi postitamise mõte oli?
  • "ttrust"
    See ei olnud tehnikaülikooli vana arvutuskeskuse katus vaid küberneetikainstituudi sisehoov. Need on täiesti eraldiseisvates kohtades olevad hooned.

Sa ajad midagi segi. Kui ma järgmine kord sinnakanti satun võin pilti teha :)
    Olen TPI-s koolis käinud ja küberis töötanud, ma teen neil vahet küll..

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon