eek laen euro laenuks.
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
perel on eek laen seb pangast. soovisime nüüd ümber vahetada. haldur ütleb et arvatavasti komisjon ei luba, proovige teise panka oma laen üle viia. meil lisatagatisel kaks hüpoteeki üks ~300 000 ja hansapank ja teine nüüd siis seb. tagatis hinnati 2 milj. ma ei saa aga aru kui niikuinii tuleb paari a pärast euro miks siis ei või nad seda ümber praegu teha. see teeks loomulikult meie kuumaksed ka väiksemaks sest praegused protsendid 7,7 ja 10,0 haldur ütes et lähikuudel tõuseb veelgi. selline tunne jääb et seb polegi huvitatud meiega koostööst. laenumaksed on aastaga kuskil 1500 eek suuremaks muutunud.kui aga eurole ümber teha muutuks makse väiksemaks ja me oleks ju palju maksejõulisemad. oskab keegi ehk kommenteerida ja nõu anda kuidas pangaga edasi suhelda.
-
Jama lugu küll. Mul ka kroonilaen kaelas, aga kuna summa pole väga suur, siis ei siputa eriti selle ümbermuutmise pärast, kuigi kuumakse tõuseb koguaeg vastupidiselt euriborile. Pole viitsinud enam vaadatagi, palju see intress on. Minu meelest oli üle 8%. Juhul kui kroon peaks devalveeritama, siis pole paha kroonilaenu võlglane olla. Samas, kui maksed kasvavad üle pea, siis on jama majas. Kas sa siis ei arvestanud võimaliku intressitõusuga laenu võtmise ajal?
Ma küll ei tea, kui suur see laen teil on, aga mina ise lasen rõõmsalt edasi praegu, vähemalt 2009 lõpuni. Kindlasti pole see majanduslikult parim lahendus praegusel hetkel, aga kuna maksed mulle koormavad pole, siis leian et asi pole nii kriitiline. Kui aga intress peaks äkitsi suurema hüppe üles tegema, siis kavatsen kas osa, või siis kogu laenu kinni plekkida, praegu pole see veel otstarbekas, kuna rahal on parem tootlus kui laenu intress.
Kuidas pangaga edasi suhelda? Eks ikka mine ja küsi lahendusi, ma usun, et neil midagi ikka on välja pakkuda. Käi ka teistes pankades ja uuri asja. Ma usun, et selliseid tegelasi on rohkemgi, kes kroonilaenu eurosse tahavad lüüa. Muidugi on praegune aeg suhteliselt keeruline selle laenumajandusega tegelemiseks, aga parimat abi saad sa igal juhul pangast, nemad oskavad sulle adekvaatselt öelda, kas saad või ei saa. -
CharlieF, kus sul see raha aastal 2008 tootis paremini, kui 8+ intressi?
-
Eks pangal on ju häda käes, näe, kroonidepo eest peab juba 7,5% maksma ... :)
-
Kus tootis? Eks see ole pigem ikka minu asi, aga annan sulle vihje... oled äkki midagi kuulnud aktsiatest ja börsidest? Lisaks on ka muid võimalusi, kuidas raha teenib üle 8% tulu.
2008 oli võimalus soetada aktsiaid, mille dividend yield ületas lõdvalt 20%. Noh jah, kindlasti on vastuargument see, et dividendid hakkavad nüüd kohekohe langema, või lõpetatakse nende väljamaksmine üldse. Aga ikkagi ma praegu pigem ostaks sama raha eest aktsiaid, laenu tagastamise asemel.
Kindlasti ei mõelnud ma raha deposiidis hoidmist. -
probleem minujaoks ongi selles et milleks ma peaks maksma iga kuu 1500 eek rohkem.? ja ka selles et haldur ütleb selliseid lauseid et vb ei saagi seda ümber teha kuna teie sissetulekud alanenud. kui sissetulekud on alanenud siis rohkem saame maksta aga vähem maksma ei ole võimelised?
-
Sisuliselt tegi SEB juba enne Sampo panka endale võimaluse intressi vajadusel muuta ja hoopis kavalamalt :)
Umbes aasta tagasi nad eriti EUR laene ei tahtnud väljastada ja sundisid peale EEK laenu. -
Päris raju värk, kui laenuhaldur soovitab klientidel konkurentide juurde kolima hakata...
-
oleneb haldurist, olen kuulnud, et mõni ei "viitsi" teha.. :) minu vahetati hea meelega ümber... 2008 a tuli neid intressi muudatus kirju üsna palju... võtsin kätte ja muutsin ära... kuumaks alanes pea 25%... ja mingit lisatasu ei võetud... üldiselt võtavad vist mingi lepingutasu vms...