Sedasi oleks võinud lõppeda kogu maailma majandussüsteem - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Sedasi oleks võinud lõppeda kogu maailma majandussüsteem

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

• Seni veel laiemalt meedias avaldamata info põhjal tõmmati USA pankadest 18. septembril tunni-kahe jooksul elektrooniliselt välja 550 miljardit dollarit, ütles USA kongressi liige Paul Kanjorski.
    Föderaalreserv informeeris kongressiliikmeid kell 11, et USAs tõmmatakse ülisuures mahus raha välja. Raha liikus elektrooniliselt tunni-kahe jooksul. Riigikassa pakkus pankadesse 105 miljardit dollarit likviidsust, kuid nägi, et nad ei suuda lainet peatada. See oli põhjus, miks teatati 250 000 dollarilisest hoiusegarantiist konto kohta, et vältida paanikat.

Toimus elektrooniline pangajooks, kirjutas ZeroHedge'ist Tyler Durden. Föderaalreserv prognoosis, et kui nad ei oleks midagi teinud (peatanud kontodelt väljavõtmist), oleks kella kaheks tõmmatud USAst välja 5,5 triljonit dollarit. See oleks hävitanud kogu USA majanduse ja 24 tunni jooksul kogu maailma majanduse. Sedasi oleks võinud lõppeda kogu maailma majandussüsteem ja poliitiline süsteem.

http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ArticleID=d7f36a78-21a8-4426-904c-9b83adad30cb&ref=rss
  • Tuleb vist kartul ja porgand mahapanna!
  • Oli 5 kuud vait ja nüüd ei pidanud vastu enam, luurele ei läheks sellise tegelasega. Küsimus tekkis kuhu läks raha ja mis mõttega kui 24 tunni pärast oleks kõik läbi olnud maailmas.
  • Muhameedid üritasid maailmakorda muuta ja tõmbasid raha välja. Suur vandenõu. Kui tornide sodiks sõitmine ei aidanud siis leiti järgmine vahend.
    Nii räägib ammu juba üks vana mees. Mis edasi...
  • Seda juttu ajas üks poliitikuonu globaalselt levivas telekanalis paar päeva tagasi. Ehk siis siiski suhteliselt lai levik, mis? Mitte mingi "laiemalt avaldamata info." Esiteks on muidugi poliitikuonude jutt nii nagu ta on. Teiseks teadis sellel ajal iga kauplemisdeskis (või selle lähedal) istuv inimene, et asjalood olid suhteliselt täbarad. Kolmandaks ei orienteerunud onu ei terminoloogias ega protsessis. No sensation here. Varsti ilmselt tuleb keegi, kes ütleb, et "The morning after Lehman was pretty bad..."

Ja teine asi - kuskil kommenteerib suisa Tyler Durden?

http://www.imdb.com/character/ch0001854/

Et siis keedab seepi ja juhib hedgefondi vä? What's next - Indiana Jones käsib kullas pikaks minna ja James Bond avaldab võlakirjastrateegia.?
  • Oleks võinud ikka lasta turul ennast ise reguleerida.
  • kardinalr, see oleks päris põnev olnud. Paraku mu monoliitbetoonist punker koos kahe aasta kiirnuudlite varu ja jahipüssiga ei olnud siis veel valmis, seega on hea, et nad seda teha ei lasknud.

(Ma olen filosoofilisel tasandil suhteliselt veendunud, et kiirele ja rõvedale krässhile järgneb kiire taastumine/majanduse restruktureerumine. Praegu aga venitatakse krässh mõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõnusalt pikaks, sest arvatakse, et tegelikult oli Keynes'il ikka õigus. No, kui tal senimaani pole kunagi õigus olnud, kuidas siis nüüd hakkas?)
  • Arvatavastu see oligi sellesama Fightclubi Tyler Durdeni korraldatud.
    Millalgi prooviti maailma finantssüteemi purustada krediitkaardi serverite õhku laskmisega. nüüd siis raha väljatõmbamisega finantssüsteemist.
    Sarnane käekiri ja sarnane kommentaar asjale.
    Tyleri kommentaar praegusele oli nagu 100% filmist võetud.
  • Aga tunnistagem, et mingi rõve maailmalõpuaimdus on juba pikemat aega õhus ja haarab üha rohkem inimesi, eriti muidugi meil Eestis. Palju on räägitud kriisi psühholoogilistest teguritest, et mida rohkem inimesed kriisi kardavad, seda kindlamalt see tuleb. Noh, tuligi. Kui nüüd kardetakse tsivilisatsiooni või vähemalt Eesti riigi täielikku lõppu, siis... Punker ja tuubil täis kartulikelder ei tundu enam üldse naljaka liialdusena.
  • võib olla on mingil määral asi selles? See, et siin loetakse täiesti normaalseks, kui osa TV uudistest on horoskoop jms on ise juba üsna kõnekas. Millessegi üritavad inimesed ikkagi uskuda ja maailmalõpp on üks hea kindel asi, mis kunagi ikka saabub, mitte nagu mõni messias. :-)
  • Käiks küll vandenõuteema alla aga välistada ei saa asjaolu, et selle liigutuse taga on binladeni töörühm. On nood ju juba aastaid ähvardanud USA-le kätte maksta ning uskudes, et USA-s on seda islamit ja tema raha rohkem kui keegi arvata oskaks, võiski nende algatatud rahaimemine ja paanikatekitamine selle kaose alguseks olla. Kuidas muidu tõlgendada seda, et nii tähtis info nagu pangajooks, alles pool aastat hiljem rahvani jõuab.
  • oot, kuhu nad seda raha elektroonselt tõmbasid pankadest? lausa välja va? et juhtme üks ots oli pangas ja teine suures ämbris?
  • Ameerika pankadest välja, ehk aasia, aafrika ja lähis-ida pankadesse?
  • Kui ma nüüd oma vandenõuteemat jätkan, siis tuleb välja, et tegelikult oli see terrorirünnak ja mingisugust majanduskriisi tegelikult polegi olnud :D
  • Kui mina oleks binladen siis ma oleks selle asemel et mingit raha välja tõmbamist organiseerida, kogu selle subprime värgi algusest saadiks lihtsalt teleka ees lösutanud ja pärast pankade kokku kukkumist lihtsalt teatanud et "mina tegin".
    Tulemus sama aga rabelemist hulga vähem.
  • Usun, et binladen pole loll - küllap saab aru, et kui ta sellise asja teatavaks teeks, oleks see majanduskriisi lõpp.
  • Ma olen küll suhteliselt noor mees, kuid amet nõuab ka vanemate aegadega kursis olemist. 70ndate alguses olid sama koledad pealkirjad ja meeleolud. 70ndate lõpus samuti. 80ndate alguses oli kohati päris kole. 90-91 kiskus täiesti hirmsaks jne. Ma ei ürita väita, et praegu erakordselt kole aeg ei oleks, kuid inimloomusele on kombeks reageerida üle nii eufooria kui depressiooni osas.

Mis kristjani postitust puudutab, siis eestlane on tõesti selline. Ateist, kes samas imeb agressiivselt endasse horoskoope, parapsühholoogiat, ufosid, sensitiive jne.. :-D Meil vist ilmus kunagi populatsiooni suurust arvestades kõige enam igasuguseid esoteerilisi ajakirju.
  • Raha tõmmati loomulikult Zimbabwe pankadesse. Kuna see 550 miljardi dollarine rahasüst kõigest ühe-kahe tunniga oli selle vaese Aafrika riigi majanduse jaoks liig mis liig, siis selline tohutu raha ülepakkumine seal hüperinflatsiooni käivitaski.
  • kui
    kell 12 kanname kõik raha sweedist sebi ja
    kell 14 kanname kõik raha sebist sweedi
    jne

siis iga kahe tunni tagant teatab Äripäev, et üks pank jälle pankrotistus?
  • ÄP kirjutaks tõenäoliselt lihtsalt kokkuvõtvalt, et "pärast swedbanki kollapsit teostas SEB koos oma klientidega pangasüsteemi stabiilsuse taastamise nimel Swedi päästepaketi" vms.
  • Õige point, fun
    Ja kuna seal parajasti sel ajal tõmmati maha 12 nulli raha lõpust, läks loomulikult ka sinna juhtmetega toodud USD sama rada. Hea, et Föderaalreservil vähemalt kohe omast taskust võtta oli ja asemele panna sai.
  • See oleks liiga intelligentne ÄP kohta. "SEB võtab Swedi üle" oleks tunduvalt kobedam pealkiri
  • Tõepoolest, on see Kanal2 Reporter või mis, kus ilmatüdruk Kairit Tuhkanen ca 3-4 minutit eetriaega kulutab astroloogiliste graafikute ettelugemisele: õnn, armastus, raha jne. Ja kogu Eesti vahib seda lamba näoga pealt. Kuust kuusse, aastast aastasse. Kas tõesti turg tingib selle, et horoskoopi tuleb teleekraanil ette lugeda? Kas see aitab reklaami müüa?
  • fun, any comments? :)

12-Feb-09 Earnings FUN misses by $0.93
  • Ehee :D
    Majanduskriisi tõttu langetati töötasu 11 krooni võrra :)
    (Google'i tõlk jätkuvalt abiks.)
  • Minu meelest maailma majandusajalugu praktiliselt ilma eranditeta toestanud et Keynesil oli oigus.
  • mykoloog, aga sina tegeled ka enamasti küsmuste otsimisega sind vaevavatele vastustele. :-D
  • Oli Keynesil õigus või mitte, aga defitsiitne kulutamine pole USAs kunagi probleeme tekitanud. Kõigi nende kullaraha fanaatikute kiuste ei ole valitsuse võlguvõtmine siiani inflatsiooni tekitanud.
    Pea iga päev kuuleme jutte katteta rahast ja sellest, et USA dollar peaks justkui kokku kukkuma, aga valitsuse võlguvõtmine ja seega uue dollarimassi loomine ei tekita isegi inflatsiooni, kui nüüd tekib, siis see on midagi uut.Vaadakem teise maailmasõja aegset perioodi, kui valitsuse võlg oli 120% SKPst, aga inflatsiooni ei olnud, inflatsioon tekkis siis kui valitsus asus enda võlakoormat vähendama.
    Defitsiitne kulutamine ei ole halb nagu populaarses meedias kajastatakse. Kui defitsiitne kulutamine on halb, siis selles võtmes, et eraturgudel ei lasta toimida, aga vaadakem eraturge antud momendil.
    Ma olen täiesti nõus, et pauk peab ära käima jne, aga vahepeal tahavad inimesed süüa.
  • Kanal 2 saate reporter formaat on meelelahutuslik uudistesaade. Algusest saati on olnud alates esimesest saatest - see ongi asja point. Seda horoskoopi seal tuleb võtta huumoriga.
  • http://www.overstream.net/view.php?oid=mgmfs3uvsjek
    see on viimase aja kõva teema,
    täitsa mõtlema paneb
    muide pidi tsenseeritud asi olema
    räägitakse
  • Kui kohtad sõna "Zeitgeist" , siis tuleb alati suhtuda sellesse jurasse teatava reservatsiooniga. Paistab, et see on mingisuguse uus-religiooni kasvulava.
  • ttrust, nõus. Tekkinud on päris suur hulk inimesi, kes arvavad, et nad on juutuubist ja guuglvideost leidnud "TÕE," mida "NEMAD" ei taha, et "SA NÄEKSID." Juhul kui need "NEMAD" eksisteerivad, siis on neil ilmselt piisavalt palju pauerit, et korjata neile mitte sobiv materjal nobedalt ära.

Seega :

a) "NEID" ei eksisteerigi;
    b) "NEID" sellise infokäsitluse sellisel kujul eksponeerimine absoluutselt ei häiri.

Muide, kus kohalik David Icke'i Fännklaab koos käib? :-D
  • kardinal oleks Eesti päästja.Teie keeles smailikud
  • No ise olen foorumlaste, just laste ettejäänutele.
  • Esitaksin tagasihoidliku palve tartsi bännimiseks mõneks ajaks.
  • TNT postitatud video jookseb 46min16sek kohal kinni deeem :( kas kellelgi veel
  • rahajutule oleks filmis võinud lisada kas siis vabamüürlaste või juutide jutu ja saakski lihtsa ja mõistetava käsitluse tänansest krahhist.
    lihtsalt toimub varade ümberjagamine.

• mulle muidu Kairit Tuhkanen väga meeldib ja ta võiks seal veel muudki lugeda, laste õhtujuttu näiteks. Mõnikord on jälle mõni suvaline.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon