Tambiks veidi vasakpoolseid - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tambiks veidi vasakpoolseid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • And the _exact_ problem with Lehmann Brothers was what? :-)
  • Bussipileti hinna diferentseerimisega tallinnlaste ja teiste vahel on Savisaar tagasi umbes aastas 1989 kui Eestis juurutati ostukaart (Vanemad inimesed mäletavad - mujalt tulnud isikud ei saanud viinereid jms osta). Ühesõnaga, eriti arenemisvõimeline ta pole. Nüüd tuleks veel soomlastele kallimad loomaaiapiletid ja juuksurihinnad kehtestada, ka see on juba olnud.
  • See bussipileti hinna diffimine oli ju paari aasta tagune teema, mitte 89?
  • Ega bussipiletist :-), vaid laiemalt ostukaardiga sarnanevatest lähenemistest, et kaitseme omasid ja nöögime teisi, millel võib-olla 1989 oli oma koht, kuid praegu ma selliseid võtteid ei pooldaks.
  • Krt.
    Huvitav kas see vana edgar neid noori tibisid paneb ka? Siskasid ja muud. Kipun arvama, et jah.
  • TNT,
    sotsioloogid väidavad, et võim tõmbab naisi paremini ligi, kui raha. seega võib sul isegi õigus olla :)
  • Varem olid ikka Edgari kojas Vilja ja Evelin, mõlemal põsed punased ja kandsid härrale ette liha ja marjade peal tõmmanud viina. Nüüd isakesel teised tuuled. Vilja läind ära Brüsselimaale ja Evelüngi pealinnas vast raisku läinud. Vaja uut verd, kes pikkadel talveõhtutel inimeste isanda hinge kosutaks, patju istumise all soputaks ja Eimari va lõuapooliku naljade vahele ka mõne kena lauluviisi isanda suurusest laulaksid.
  • TNT, sõnastame küsimuse hoopis niimoodi, et kui sa oleks Edgari asemel, kas sa jätaks panemata?
  • http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=27374555&l=fplead

    Klassikute loogikat ja surematuid tsitaate kasutades: paremerakondadel puudub by default moraal.
  • Ma olen tolerantne inimene ja aktsepteerin erinevaid maailmavaateid aga kuskil on taluvuse piir. Need kaks kuritegelikku kampa, kes täna kongressi pidasid tuleb peatada. See maniakk, kes tahab järgmiseks presidendiks saada ja selle nimel ei tagane millegi ees - ka tema tuleb peatada.

    OK, optimistlikumal noodil jätkates - Savisaar esitab alati oma unelmaid tegelikkuse pähe ja seni pole enamus neist täitunud, Kriitilisel hetkel on ausaid inimesi siiski rohkem.
  • Vanaema poolt viimane lause oli õige. Lisaks selle juurde ehk nii, et ajudega mõtlevaid ja reaalsustaujuga inimesi on siiski rohkem.
    Selline ususektilise ülesehitusega kirbutsirkus(tänapäeval nimetatakse seda kongressiks) on rohkem niisugusele elementaarset mõtlemisvõimet mitteomavale rahvamassile mõeldud, kes vaimustuvad suurtest kõlavatest "maailmaparandamise" loosungitest ilma sellesse sügavamalt süvenemata ning kellele on vaja mingit ebajumalat, puuslikku, või suurt juhti, kes neid käekõrval niiöelda helge tuleviku poole viib.
  • Vanamehel katus ikka täiega sõidab, nende 40 000 hääle mõjul.
  • Vanaema, tead kurb lugu on selles, et savisaarel on see mure, et kui ta peaks keskerakonnast lahkuma, siis see erakond ka kokku kukub, st pmst seisab kogu see ettevõte tema najal püsti.
  • Tin, ma pole küll ühtegi kesikut kohanud, kes räägiks teemal "mis saab siis kui... ". See "mure" on ikkagi keskerakonnast väljaspool olevate inimeste peades.

  • Rändav savisaare veebikaamera olla jõudnud üksvahe Pihli kabinetti. Vaatajate huvi olevat olnud väga suur, kuna kuuldavasti polevat Pihlil mune ja inimesed olla tahtnud selles veenduda oma silmaga.
  • Väga hea algatus on välja käidud selleks, et ülbeid ja enesega rahulolevaid Tallinna linnajuhte korrale kutsuda. Juba veneajast on teada, et ainus mida kommunistid kartsid, oli vaikne rahva allumatus, sest see lõi kogu nende propagandal jalad alt.
  • Näeb välja küll nagu ehe astroturfing.
  • Naljakas on see, et kampaania loosungi allikaks on ultravasakpoolsete vaadetega Psychoterrori-nimelise kultuurikollektiivi lugu:

    ÄRA MAKSA MAKSU
    (Tekst: Freddy / Muusika: Uims)

    on võimul libakeelsed härrad
    on võimul saagiahned pekid
    kas sa ei ole rahul?
    kas Lääne elu ei meki?
    targutajad kusipead
    sinu kulul elavad
    mis sa enam nutad?
    ise valisid ju nad!
    nad tähtsalt mökitavad:
    "meie tõime sulle vabariigi,
    ennem olid koopas
    sauna taga tiigis!"
    on suured lubadused nagu alati
    ah ära kuse, toimi parem nii:
    ära maksa riigimaksu
    ära nuuma tõbrast paksu
    mida rohkem maksad makse
    seda rohkem võimul pakse
  • Eestlaste pikameelsus on nii mõnelegi eesti poliitikule õnnistuseks. Peruus küll nii pikalt aru ei peeta ning kui linnapea ikka ei meeldi, puuakse ta lihtsalt lähima laternaposti otsa ja elu läheb edasi. :P
  • Tüübid siis tõstavad endale laial rindel palka.
    Päästjaid koondatakse, ühtegi pollarit näha pole, lasteaedu jebitakse ja tüübid tõstavad endal palka!!!!!!
    Lipstok on euroopa mees, tal peabki palju maksma?!
    Huvitav kas inimesed kurjaks ka kipuvad minema? Või lähevad lihtsalt jehhat?
  • Ka siin foorumis on propageeritud luksusmaksu.
    Nüüd on meil ju real-life eksperiment käimas.
    http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/luksus-pealinna-moodi---tallinna-kilud-on-eliitkaup.d?id=27446045
  • ...oot, aga kas mitte paadimaksuga sellist nalja ei olnud, et neid paate, mida Tallinnas maksustada annab, on 30 tk ja linn tahab selle pealt teenida 10 milli?

    :-D
  • Palju tõhusam oleks jah olnud kehtestada paaditusmaks.
  • Huumorisaates Reporter oli eile tore lõik, kus kõigepealt näidati Tallinna tudengeid kes plakatitega sõidupileti diffimise (iseenesest sigadus) vastu protestisid ja siis kohe otsa kuidas Ateena üliõpilased autosid põletasid ja vitriine sisse peksid. Ilmne vihje :)))
    Isajänesest mulle meeldis, et R. tõi ära ka minu vandenõuteooria (sesmõtes "minu" et mina käisin selle enne välja), et Tallinn tahab kavala lükkega maksumaksjaid juurde saada.
    Tõepoolest, kesse ikka viitsib oma elukoha muutust registreerida. Eriti kui selle jaoks peab KOHALE MINEMA. (Päris viimasel ajal vist saab xtee kaudu kaa, aga vanasti oli mingi idiootlik nõue kohale ronida ja hui siis keegi viitsis).
  • Paadimaksu osas ei ole mina veel suuremat selgust saanud, ootaks lõpliku õigusakti ära. Sellest tulenevalt otsustan ka, et kas mul on vaja minna ARKi paati kuskile Türile või Tõrvasse ümberrregistreerima või mitte.

    Aga kuna Tallinn näib tahtvat siduda paadimaksu tehnilise ülevaatuse kohustusega kokku, siis tehnoülevaatus väikelaevadele viiakse läbi:

    https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12834292
    § 12. Väikelaeva tehnilise ülevaatuse teostamine

    (1) Väikelaeva tehniline ülevaatus teostatakse:
    1) meresõiduohutuse seaduse § 35 lõikes 8 nimetatud juhul enda tarbeks ehitatud väikelaevale, mida ei lasta viie aasta jooksul turule, või enne 2004. aasta 1. maid kasutusele võetud väikelaevale, millel puuduvad nõuetekohased dokumendid ja ehitaja paigaldatud plaat;
    2) pärast väikelaeva konstruktsioonilist ümberehitust;
    3) väikelaeva omaniku soovil.

    Seega saab järeldada, et paadimaksu peaks Tallinnale hakkama maksma juhul kui ma ehitan endale väikelaeva, kui ma ise tahan maksta või mul pole väikelaeva kohta vajalikke dokumente.
  • Kas linnavalitsus on ka avaldanud saladuse, kuidas (ehk kes) hakkab seda maksulaekumist jälgima. Kõlab kui munitsipaalmaksuameti osakonna vajaduse järgi, sest keegi (töötud raamatupidajad, pensionäridest raamatupidajad) peab selle pudimassi reaalselt läbi töötlema ka linnavalitsuse poolelt ehk avastama ja välistama maksupettusi.

    Ma parem ei räägi üldse ettevõtetele parajat peavalu müügimaksu arvestuse pidamist sokkide ja piimatoodete, kuid mitte piima kaupa jms.
  • Kogu selle kupatuse administreerimine läheb nii kulukaks, et seda vast ei hakatagi reaalselt tõsiselt tegema- maksab kes tahab. Ehk käiakse vahel kurikatega neid poode revideerimas millede omanikud pole õiget parteid mõistnud aegsasti toetada. Asja point on pigem öelda, et näete meil on eelarvega kõik korras ja eks siis kunagi hiljem vaata mis puudujäägiga teha. Äkki annab keegi veel laenu.
  • viimasel ajal ma olen märganud,
    et onkud kuskil toompeal või omavalitsuses keevitavad miskit hujak kokku ja panevad selle paberisse võidukalt. Olenemata ja uurimata kas ja kuidas.
    Ja alles hiljem hakatakse vaatam mis juhtus ja kas üldse. Ja mis see endaga kaasa toob. Vaadates telekast nende vendade nürisid pilke võin kihla vedada, et neil pole aimugi mis asi on fiskaalpoliitika.
    Ehk siis kellegil Tallinnas pole õrna aimugugi vist kuidas seda paadimaksu kokku koguda. Keegi äkki ei viitsinud vaadatagi seadust ja arvati, et ju see samamoodi on nagu autodel: kord aastas või midagi sellist, või mitu paati üldse sellises mõõdus eesti kokku on.
    Tõsised vennad on need meie ametnikud ja poliitikud.
  • Ja kuradi näljased pealekauba.
    Muudkui palka ja palka juurde.
    Erafirmas oleks see kamp ammu selliste nõudmiste peale p....sse saadetud. Aga vot sulle demokraatia valu ja võlu.
    Lollid rokivad ja sina maksad.
  • Ega nad nyyd nii hirmustohutpalju palka KA ei saa...
    Erafirmas pigem kaader kes nagu eriti midagi kasulikku ei tee lastakse lahti... ja ylej22nutel t6stetakse selle arvelt palka.
  • Ma tahaksin meelde tuletada, et me ei unustaks KE bashimise kõrval ka SDE-d, kes seda suppi nüüd keeta aitab...
  • Nagu ütles Sveik: ''Hullumajas valitses selline vabadus millest isegi sotsid ei osanud unistada.''
  • Kas linnavalitsus on ka avaldanud saladuse, kuidas (ehk kes) hakkab seda maksulaekumist jälgima.
    Tänaste väidete põhjal hakkab müügimaksu administreerima Ettevõtlusamet ja paadimaksu Transpordiamet.

    Samas saaks ju edukalt sotsiaalseid maksukoguja ametikohti luua - need kes ei suuda piisavalt vara ärgata, et õigel ajal bussiparki reise saatma minna, võiksid ärgata koos poodide avamisega ja hakata kontrollima, kas müügimaks ikka kajastub kõikide õigete toodete hindades ja ettevõtte raamatupidamises.

    Samas arvestades sotsiaalseid töökohti vajavat kontingenti, peaks vist müügimaksu asemel hoopis aknamaksu kehtestama - akende lugemine ei nõua nii suurt vaimset pingutust kui protsentarvutus.
  • Iga kassa juurde oma ostusaatja (resisaatja analoog, helkurvestis), kelle ülesandeks on fikseerida IGA ostušekil märgitud müügimaks, mille kirjutatakse ruudlisse lao päeviku taolisesse kausta, mis siis päeva lõpuks viiakse ühistransporti kasutades kuhu vaja ja sisestatakse kõik kirjapandu. Tööpuudus, vähemalt Tallinnas, lakkaks eksisteerimast, samuti terve mõistus. Iseküsimus on isikute sissetulekud ja maksulaekumised :-D
  • Mis nende sissetulekutega ja laekumistega siis on?! Peale palgapäeva ootavad helkurvestides ametnikud sind kuskil kodu lähedal kangialuses ja võtavad sult rahakoti, jope ja tossud ära. Mida suurem sissetulek, seda priskem tenglepung ja seda soojem jope. Sounds sensible.
  • Sotsiaalse töökoha palk on kurikas, nagu näljasele paslik anda õng, mitte kala. Universumi tasakaal saavutatud. Otse Tallinnas.
  • Pealik, aga see oleks ju puhas ilu.

    Kõnnid mööda tänavat, läheneb kolm helkurvestides maksukogujat, kes tutvustavad end viisakalt ja paluvad esitada dokument, mille alusel tuvastatakse rahvastikuregistris sinu elukoht. Kui elukoht on väljapool Tallinnat, vabandatakse viisakalt tülitamise eest ja soovitakse meeldivat päeva jätku. Kui elukoht on Tallinnas, antakse suur paar tohlakat vastu vahtimist ja võetakse ära rahakott ning mobiiltelefon.

    Vot see on innovatiivne tehniliste lahenduste kasutamine maksukogumisel :D
  • Oioioi, seda pankurid nüüd küll ei andesta... ;-)

    http://tinyurl.com/ybxzexm
  • A.Darling lubab makse tõsta peale valimisi? Lame duck leiboristid arvavad, et midagi on veel nende määrata siis enam? heh
  • dumbuser,

    mis paganama vabandamine mittetallinnlase ees? Kui sõidupileti eest maksavad rohkem, siis kõnnitee hõõrumise eest peaks saama tohlakaid samuti topelt. Lisaks moblale ja rahakotile tuleks konfiskeerida kuriteo kordasaatmise vahendid.
  • M6mm, pankurid on natuke kavalamad, kui keskmine poliitik: http://www.businessinsider.com/brilliant-uk-banks-may-just-delay-bonuses-a-little-to-avoid-windfall-tax-2009-12?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+clusterstock+%28ClusterStock%29
  • No kuule, ise ka ei annaks oma boonikut asja-eest-teist-taga ära ;-)
  • Oehh.
    Paadimaksu eelnõu ja seletuskiri: http://www.tallinnlv.ee/aktalav/Eelnoud/Dokumendid/endok6219.htm

    Eelnõust ei saa maad ega mütsi aru, sealt väärib märkimist vaid:
    "§ 3. Maksukohustuslane
    Paadimaksu maksavad tehnilisele ülevaatusele kuuluvate §-s 2 nimetatud väikelaevade omanikud."

    Seletuskiri on natuke arusaadavam:
    "Maksu maksavad Tallinna linna territooriumil elunevatele ja asuvatele füüsilistele ning juriidilistele isikutele kuuluvatena registreeritud määruse §-s 2 nimetatud väikelaevade omanikud."

    Ehk siis ei pea paadimaksu alla käivad kodanikud isegi ARKi minema paati ümberkirjutama, piisab, kui end lihtsalt Tallinnast välja kirjutada.

    http://www.tallinnapostimees.ee/?id=198935
    On ka päris lõbus lugemine. Tuleb välja, et kõige suurem grupp maksukohuslasi saavad olema Tallinna elanikest elukutselised kalurid, kes oma tegevusele näiteks PRIAst toetust saavad - ehk inimesed, kes teevad paadiga merel reaalset igapäevast tööd mitte ei sõida lusti. Minusuguste lontrustega ei juhtu midagi. Keskerakondliku huumori ehe näide. Eriti soojaks läheb süda seetõttu, et ka sotsid sellesse jamasse kaasatud on...

  • Jeesus, see ei saa olla ju normaalne.

    Luksuslikud ehk maksustatud pagaritooted on saiad ja leivad, kui need sisaldavad lisandeid: rosinaid, mett, aprikoose, juustu, mune, mett ja teisi hõrgutisi. Lisaks ei tohi mitteluksusliku leiva ja saia kuivainete massis olla üle viie protsendi rasva ja suhkrut.

    Kuda need ärid seda maksuarvestusest läbi närivad? Ma kardan, et eelarve täitub, sest kergem on midagi maksta kui arvestust pidama hakata. Jah, tõesti on kergem kojameeste-rohelises vormis meeste käest saada adekvaatne kinnitust maksusuurusest ja see tasuda.
  • Allikas - http://www.ap3.ee/article/2009/12/09/Luksusmaks_paneb_pagarid_napuga_jarge_ajama
  • Noh, seltsimehed mykoloog ja sigakoer - onju tore, kui lasta vasakpoolsed "luksust" maksustama?
  • dumbuseril õigus. Nagu mina linnaametnike selgitustest olen aru saanud, saadavad nemad regulaarselt maanteeametile päringu, et palun väljastada Tallinnas elavate ja paadile ülevaatust teinud kodanike nimekiri. Ja selles nimekirjas olevad kodanikud peavad olema üle kandnud ka paadimaksu või muidu.
    Lahendus on lihtne: oled tallinlane ja ostad/müüd või ümberehitad paati, ja tahad maksust pääseda, regad ennast ARKi toimingute ajaks mõnda muude omavalitsusse. Nii väldid sinna listi sattumist, mis igakuiselt Edgarile saadetakse. Elukoha ümberregistreerimine on mu mäletamist mööda tasuta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon