Tambiks veidi vasakpoolseid - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tambiks veidi vasakpoolseid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Olevipoeg
    EKRE valijaskonda võib-olla ei huvitagi, aga nad ei valitse üksi. Ülejäänud parteid ei ole ühe pere tsirkused ja parteijuhid peavad aru andma mitte ainult valijatele vaid ka oma parteikaaslastele.

    Toiduahelatele on praegu kahtlemata segased ja ebamugavad ajad, aga valijaid ei paista olukord morjendavat.

    Möödunud nelja nädala keskmine toetus valimistulemuse suhtes (Norstat)
    Maksimaalne viga 1.6
    REF ...... +4.5
    EKRE ... +0.2
    SDE ...... -1.0
    ISA ........ -1.4
    KESK .... -3.0

    Suurim kasv on Reformierakonnal tulnud muulaste kategoorias ja Keskerakonna arvelt, mis lubab spekuleerida, et muutuse taustaks on vene teemad. Muud parlamendierakonnad tantsivad vea piires.

    Meedia paneb juba kolmandat kuud intensiivselt puid alla, aga konflikt EKRE ja "läänelike universaalsete väärtuste" esindajate vahel eesotsas SDEga jätab rahva külmaks ega mobiliseeri valijaid. See on parteiaktivistide vaheline kisklemine. Hobune määrati senatisse ja tähtsust täis härrad-prouad ei suuda solvumist varjata.
  • ei tea, kas see asi isegi siia sobib

    The three-page document declares that the father, Clark*, will henceforth be subject to arrest, immediately and “without warrant” if any police officer has “reasonable” grounds to believe that he has in any way referred to his daughter as a girl in public or in private.
    https://www.scribd.com/document/408889384/Marzari-Decision-Protection-Order-Redacted
  • Sass Henno vähemasti saab asjast aru, et punane ja roheline on lihtsalt pruuni värvi kaks variatsiooni.
  • Mängu ilu selles seisnebki,et propagandistile pole vaja öelda, millest ja missugusel toonil lugu teha. Ta teab seda isegi . Ja püüab kõigest hingest, et oleks niisugune lugu,mis ideoloogilisele peavoolule meeldib

    Kas tõesti arvate, et NLKP ideoloogiasekretär Suslov helistas iga päev Pravda tindinikkaritele ja rääkis, et nüüd on vaja teha 3 lugu sotsialistlikust ülesehitustööst viisastaku plaani täitmisel 4 aastaga, 2 lugu kõdunevast imperialismist, kus KKK poob Ameerikas üles neegreid ja töötud magavad pappkastis tänavail ning otsivad prügikastist süüa ja üks lugu sellest kuidas NSVL kirjanikud mõistavad hukka Solzenitsõni alatu laimukampaania Nõukogude kodumaa pihta ja selle, et imperialistide mõju alla langenud Nobeli komitee andis tema andetutele grafomaanlikutele laimavatele spordistele Nobeli kirjanduspreemia, mida ta kindlasti ei vääri .

    Propagandistid teadsid ise väga hästi, mida ja kuidas nad peavad kirjutama, et oma tööd säilitada . Ja kui keegi eksis ning läbi lipsas kirjutis, mis ei olnud ideoloogilise dogmaga kooskõlas, sai ta karistada, piki päid ja jalgu peksti ka peatoimetajat, peale Stalini aega maha enam ei lastud, kuid saadeti tootvale tööle, mis oli ehk peaaegu sama hull asi kabinetinomenklatuuri jaoks .
  • Fake McCoy
    Sotsid on alles täielikus eitamise faasis:
    https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/riina-sikkut-alkoholiaktsiisi-langetamine-suurendab-vagivalda-kuritegevust-haigestumist-ja-surma?id=86192293

    Nad ei saa seda nii kergelt oma poliitikat muuta, sest vastasel korral nad tunnistavad, et nende partei viimaste aastate poliitika, mille esikõneleja oli Ossi, oli tõsine viga. Isegi selle tunnistamine, et eetimaalased joovad nüüd rohkem kui varem, ei tule kõne allagi.
  • ttrust

    Nad ei saa seda nii kergelt oma poliitikat muuta, sest vastasel korral nad tunnistavad, et nende partei viimaste aastate poliitika, mille esikõneleja oli Ossi, oli tõsine viga. Isegi selle tunnistamine, et eetimaalased joovad nüüd rohkem kui varem, ei tule kõne allagi.

    Kus see viimaste aastate mittetunnistatav joomine näha on? 2018 numbreid vist veel pole. Ainuke, mis ma leian, on Konjuktuuriinstituudi uuringus 2016-2017 0.8% kasv, mis paljude muutujatega mürase numbri puhul ei ole signaal.
  • hex

    Kus see viimaste aastate mittetunnistatav joomine näha on? 2018 numbreid vist veel pole. Ainuke, mis ma leian, on Konjuktuuriinstituudi uuringus 2016-2017 0.8% kasv, mis paljude muutujatega mürase numbri puhul ei ole signaal.

    2012. aastast on alkoholi tarbimine Eestis järk-järgult vähenenud. Eelmisel aastal pöördus alkoholi tarbimine aga taas tõusule, ehkki kasv pole kuigi suur. Kui 2016. aastal tarbiti 10,2 liitrit absoluutalkoholi täiskasvanud elaniku kohta aastas, siis 2017. aastal 10,3 liitrit. Müüginumbrid näitavad, tarbimisnumbreid tõstab eelkõige välismaalt toodud alkohol. 2016. aastal toodi välismaalt 0,8 liitrit absoluutalkoholi täiskasvanud elaniku kohta, 2017. aastal oli see number juba 2,6 liitrit. Legaalse müügi numbrid langevad ning salaviina müük püsib samal tasemel.
    https://www.ohtuleht.ee/881304/graafik-uuring-inimesed-on-hakanud-rohkem-jooma

    Kui muidu on Eestis alkoholi tarvitamine viimastel aastatel vähenenud, siis Lõuna-Eestis on värske terviseuuringu andmetel hakatud rohkem jooma.
    -----------------------------------------------------------------
    Tervise Arengu Instituudi tellitud Eesti täiskasvanute 2018. aasta terviseuuringust tuleb välja, et Lõuna-Eestis on viimastel aastatel kasvanud alkoholi tarvitajate hulk. Eesti arvestuses on Lõuna-Eestis kõige rohkem neid, kes tarvitavad alkoholi mitmel korral nädalas, 26,5 protsenti. Kaks aastat varem oli selliseid inimesi Lõuna-Eestis 24,1 protsenti ja neli aasta varem 22,4 protsenti.
    Kui veel 2014. aastal oli alkoholi tarvitamine Lõuna-Eestis samal tasemel Eesti keskmisega, siis neli aastat hiljem on vahe kärisenud suureks.
    Lisaks Lõuna-Eestile on mitmel korral nädalas alkoholi tarvitajate hulk kasvanud ka Kirde-Eestis, mis annab tunnistust, et alkoholiaktsiisi tõus ja sellega seotud piirikaubandus on mõjutanud negatiivselt just piiriäärsete alade elanikke.
    http://www.lounaleht.ee/index.php?page=1&id=26359&type=2
  • Alkoholi tarbimine nüüd viimastel aastatel ei ole nii kiiresti kahanenud kui mõned aastad varem. Tõsi, trend on jätkuvalt siiski tarbimise kahanemisele.

    Olulisem muutuja on see, mis toimub selle alkoholi tarbimise numbri (absoluutalkohol/elanik või absoluutalkohol/elanik 15+ vanuses) statistika sees. Täpsemalt see, mida juuakse.
    Tarbimine väheneb summaarselt, aga kõige rohkem kukub kange alkoholi tarbmine - (vähenemine koguni 2x võrreldes 2007. aastaga). Veini tarbimine näiteks kasvab püsivalt ja õlle tarbimise numbrid ei lange samuti nii kiiresti kui kange alkoholi omad.
    Lihtsustatult öeldes - eestlane joob võib-olla sama sageli kui enne, aga pisut vähem ja eelistab lahjemat alkoholi. Roolijoodikute pilti võib-olla nii palju ei mõjuta, aga tervisekäitumise mõttes siiski positiivne nihe eelistustes.

    Need trendid aitavad jällegi mõista seda meediatsirkust, mis alkoholi ja aktsiiside ümber käivad. Erinevate huvigruppide jaoks ei olegi põhiküsimus see, kas alkoholiaktsiis langeb või mitte, vaid mis aktsiis täpsemalt langeb - viina või õlle oma. Ja seal on vähe muret rahva tervise või riigi majanduse pärast - rohkem ikka konkreetsed ärihuvid. Viinatootjad lepivad pigem kalli aktsiisiga kui näevad seda, et inimesed kange alkoholi asemel õlut/veini hakkavad jooma.
  • Kusjuures vähemalt mulle näib, et nihe lahjema alkoholi tarbimise poole on positiivne. Aktsiisipoliitika võiks seda toetada, vähemalt viina osas (konjaki, viski üle võib vaielda). Ilmselt on ju viina tootmine kõige kiirem protsess võrreldes aastatepikkuste veini või konjaki valmimisprotsessidega omades nii madalamat omahinda.
  • Maks ei tee vahet kas on lahja või kange, lahjema puhul on ainult see eelis, et on raskem ennast silmini täis juua.
  • Hea tahtmise juures ei ole probleemi. Kahjuks enda kurbade kogemuste baasil julgen väita.
  • ttrust

    2012. aastast on alkoholi tarbimine Eestis järk-järgult vähenenud. Eelmisel aastal pöördus alkoholi tarbimine aga taas tõusule, ehkki kasv pole kuigi suur. Kui 2016. aastal tarbiti 10,2 liitrit absoluutalkoholi täiskasvanud elaniku kohta aastas, siis 2017. aastal 10,3 liitrit.

    Nojah, see on täpselt seesama <1% kasv, lihtsalt arvutatud täiskasvanud elanike kohta. Eks näis, mida 2018 numbrid ütlevad. Kuigi tarbimine sõltub ka tööhõivest, elatustasemest, ilmast ja jalkatulemustest, nii et nagunii on raske üheseid järeldusi teha.

    Alko ümber käiva meediatsirkuse üks osa on ka see, et alkoreklaami järjekordse piiramisega tehti meediale rahaliselt haiget ja see pahameel jõuab paratamatult ka leheveergudele.
  • Selgus vasakpoolsete salajane hea tuju märk:

  • Õnneks sellel sotsialistil väga palju raha oma ideede teostamiseks pole, pigem võlad. Pealegi tüüp on alati pigem jutumees kui tegudemees olnud.
    https://ekspress.delfi.ee/kuum/indrek-kasela-isiklik-missioon-kangutada-lahti-ekreike-valitsus?id=86275363
  • Tallinna Vee erastamise käigus teenis kodanik päris kenasti.
  • Lauri Hussar: miks soovivad Euroopa sotsid viia ülereguleerimist uuele tasemele?
    Euroopa sotsiaaldemokraadid on olnud alati Euroopa ülereguleerimise eesrinnas. Vanade liikmesriikide ametiühingute surve on tugev, mistõttu on rakendatud palju meetmeid, mis muudavad meie ühise turu keerulisemaks, ebaefektiivsemaks ja kahjuks ka riigiti protektsionistlikumaks. Sisuliselt kaotab Euroopa nii ühe oma konkurentsieelistest ja selle asemel, et mõelda, kuidas konkureerida maailma suurte tegijate ja arenevate turgudega, murrame me piike isekeskis.

    Ühena uutest ideedest tahab Euroopa sotsialistide ja demokraatide liider, Euroopa Komisjoni esimene asepresident Franz Timmermans, kehtestada üleeuroopalise miinimumpalga. Eesti jaoks märgilisena tahab ta kehtestada ettevõtetele miinimumtulumaksu, mis tähendaks meile ettevõttesse reinvesteeritud kasumi tulumaksuvabastuse kadumist. Ja last but not least tahab Timmermans kehtestada üleeuroopalise lennukikütusemaksu.

    Timmermans on sotside kandidaat Euroopa Komisjoni presidendi kohale. Kui võimalikud sotside fraktsiooni Eesti saadikud toetavad teda komisjoni presidendina, annavad nad neile Eestile kahjulikele ettepanekutele rohelise tule.
  • Karum6mm
    Oi, näe - veel üks vasakaktivist jäi udu ajamisega vahele! Ja sellest raporteerib veel ka õige allikas!

    Kes see neist udu ajab?

    Mul on ka episood elus, kus ma kohtusin jne ühe tütarlapsega (ca 25) kuu aega enamvähem iga päev.

    Siis äkki ühel päeval ta ei võtnud enam toru ja ma sain tema miskitelt meestuttavatelt kõnesid, et ta olevat neile öelnud, et ma ahistan teda ja et tema mind üldse ei tunnegi, on vaid korra kuskil üritusel näinud vms. See juhtus üks päev pärast seda, kui ma talle ütlesin, et ma nüüd olen ka ametlikult lahutatud. Väga veider lugu oli :D
  • Vasakpoolne majandusajakirjanik Andrus Karnau igatseb taga Riiklikku Panka ja sajatab maapõhja turureeglite toimimise praegusel Eesti pangandusturul. https://www.aripaev.ee/arvamused/2019/06/04/andrus-karnau-liiga-vahe-panku
  • ttrust
    Vasakpoolne majandusajakirjanik Andrus Karnau igatseb taga Riiklikku Panka ja sajatab maapõhja turureeglite toimimise praegusel Eesti pangandusturul.


    Karnau ei sajata selles artiklis suurt midagi vaid nendib, et Eestis on pangandusturul liiga vähe osapooli. Tänu millele on laenuintressid ja teenustasud kõrgemad, kui võiksid olla.
    See, et Eestis on pangandusturul konkurents nõrk, võiks olla igale majandusvaatlejale mõistetav. Turureeglid toimivad küll oligopoolsel turul, lihtsalt mitte ühiskonna vajadusi parimal viisil täites.
  • https://majandus24.postimees.ee/6699846/endine-minister-urve-palo-asub-juhtima-kasiinoari?_ga=2.61555692.1307284829.1559493420-872087630.1551986512

    Endine sotsdem ulatab käe Sauronile endale ehk Paulusest saab Saulus. Enda kaitseks on tal siiski öelda, et tema tööandja on innovaatiline ja sotsiaalselt vastutustundlik ;)
  • See vähe panku ja vähe konkurentsi on mingi lahe narratiiv, mis aeg-ajalt ikka välja ujub. See kipub ära ununema, et üldiselt on meil siin vähe inimesi, (tegelikult) Ida-Euroopa (riskipreemia!) ja mis seal salata - suht vähe raha ka. See, kui keegi saab sellises kohas mingi kahese marginaaliga ja alla kolmandiku sissemaksega eluasemelaenu, on olukord, kus võiks igal hommikul oma soetatud kinnisvara ümber tantsu lüüa. Kui tantsust ära väsida, siis tasuks mõelda, et reaalintress on negatiivne ja edasi tantsida.

    Väiksemas pangas saab ka kuni sadat kilo euri hoiustada riigi garantiiga ka päris toreda intressiga. Majandusajakirjanik vist ei tea, mis Euroopas üldiselt toimub. Riigipank on alati hea idee, sest mis saaks olla parem, kui ettevõte, mis annab laenu ja mille eesmärk ei ole kazumm! Kas meil siiin on tsiviliseerituse tase juba selline, et sellist kooslust ei peaks riik iga paari aasta tagant bailout'ima, sest seal on...noh...liberaalselt käitutud?

  • Kuidas vähe panku? Mitmed uued pangad kasvavad peale nagu seened, juba on jõudu omavahel kraagelda ühe suletava väga vana panga mitmesaja miljonilise laenuportfelli pärast, värvatakse uusi pangatöölisi jne.
    Palju neid panku siin siis olema peab? 30 tükki?
  • Enesekindlust lõputult kutil a raske tal asjade mõistmisega: "Ossinovski SDE üldkogu lahkumiskõnes: vabandage tagasihoidlikkuse eest, aga erakonna kõige suurem viga oli see, et tema esimees oli Eesti ajaloo parim sotsiaalminister" - EPL
  • Jah: "tegelikult olen mina Liivimaa parim ratsutaja".
  • Karum6mm
    ...selline on meil siis nüüd haritud inimese kõnepruuk.


    Issand jumal kui pikalt võib üks sots laterdada...
  • opex
    Enesekindlust lõputult kutil a raske tal asjade mõistmisega: "Ossinovski SDE üldkogu lahkumiskõnes: vabandage tagasihoidlikkuse eest, aga erakonna kõige suurem viga oli see, et tema esimees oli Eesti ajaloo parim sotsiaalminister" - EPL


    ...muuhulgas saadi hakkama sellega, et kultuurisõja impordiga aidati Lendav Tsirkus kaugemale, kui too ise oleks kunagi jõudnud. Ühtlasi suudeti Laffer'i kõvera aktiivse ignoreerimisega tekitada huvitavad maksu- ja likviidse kauba vood lõunanaabriga. Saavutusi ikka on, ma ütleks!
  • Karum6mm
    opex
    Enesekindlust lõputult kutil a raske tal asjade mõistmisega: "Ossinovski SDE üldkogu lahkumiskõnes: vabandage tagasihoidlikkuse eest, aga erakonna kõige suurem viga oli see, et tema esimees oli Eesti ajaloo parim sotsiaalminister" - EPL


    ...muuhulgas saadi hakkama sellega, et kultuurisõja impordiga aidati Lendav Tsirkus kaugemale, kui too ise oleks kunagi jõudnud. Ühtlasi suudeti Laffer'i kõvera aktiivse ignoreerimisega tekitada huvitavad maksu- ja likviidse kauba vood lõunanaabriga. Saavutusi ikka on, ma ütleks!

    Lisaks suutsid tuua käibele tulumaksusüsteemi, kus kehtestati eriti kõrge maksumäär spetsiaalselt middle class maksumaksjatele. Ma ei tea kas kuskil keegi veel on midagi sellist teinud.
  • Olevipoeg
    Karum6mm
    opex
    Enesekindlust lõputult kutil a raske tal asjade mõistmisega: "Ossinovski SDE üldkogu lahkumiskõnes: vabandage tagasihoidlikkuse eest, aga erakonna kõige suurem viga oli see, et tema esimees oli Eesti ajaloo parim sotsiaalminister" - EPL


    ...muuhulgas saadi hakkama sellega, et kultuurisõja impordiga aidati Lendav Tsirkus kaugemale, kui too ise oleks kunagi jõudnud. Ühtlasi suudeti Laffer'i kõvera aktiivse ignoreerimisega tekitada huvitavad maksu- ja likviidse kauba vood lõunanaabriga. Saavutusi ikka on, ma ütleks!

    Lisaks suutsid tuua käibele tulumaksusüsteemi, kus kehtestati eriti kõrge maksumäär spetsiaalselt middle class maksumaksjatele.


    aga see ju ongi edu valem ... nagu teab rääkida sotside uus peasekretär seltsimees Vassiljev - Rannar Vassiljev: Astmeline tulumaks - edukate riikide maks

    miskipärast ei saa aga matsirahvas sellest rikkaks maksustamise ideest sotti ...
  • Offf
    Karum6mm
    ...selline on meil siis nüüd haritud inimese kõnepruuk.

    Issand jumal kui pikalt võib üks sots laterdada...

    Vasakpoolse suuna esindajate Mussolini ning Fidel Castro tasemeni ei küündi Ossinovski mitte kunagi. Ülipikad kõned on vasakpoolse maailmavaate meditsiiniline kaasnähe.
  • Olevipoeg
    Karum6mm
    opex
    Enesekindlust lõputult kutil a raske tal asjade mõistmisega: "Ossinovski SDE üldkogu lahkumiskõnes: vabandage tagasihoidlikkuse eest, aga erakonna kõige suurem viga oli see, et tema esimees oli Eesti ajaloo parim sotsiaalminister" - EPL


    ...muuhulgas saadi hakkama sellega, et kultuurisõja impordiga aidati Lendav Tsirkus kaugemale, kui too ise oleks kunagi jõudnud. Ühtlasi suudeti Laffer'i kõvera aktiivse ignoreerimisega tekitada huvitavad maksu- ja likviidse kauba vood lõunanaabriga. Saavutusi ikka on, ma ütleks!

    Lisaks suutsid tuua käibele tulumaksusüsteemi, kus kehtestati eriti kõrge maksumäär spetsiaalselt middle class maksumaksjatele. Ma ei tea kas kuskil keegi veel on midagi sellist teinud.


    ...šampanjasotsialism ja elitism viidi kvalitatiivselt täiesti uuele tasemele. Ja loomulikult paternalism ja teadmine sellest, kuidas (kohustuslik) õigesti elamine käib.
  • Noppeid sotsialistliku partei Ossi kõnest:
    --- 11:28 "Kommunikatiivselt oli vigu palju," nendib Ossinovski alkoholipoliitika kohta ja tõdeb, et sotse peetakse nüüd "käskude ja keeldude" parteiks.
    --- 11:31 Ossinovski arvab, et õlleaktsiisi tõstmisega mind liigselt hoogu, kuna katteallikaid oli vaja.


    Kes süüdi? Ise süüdi.
  • Olevipoeg
    Lisaks suutsid tuua käibele tulumaksusüsteemi, kus kehtestati eriti kõrge maksumäär spetsiaalselt middle class maksumaksjatele.

    Käed eemale IRLi suurimast "saavutusest"! Tõsi, nende idee oli veelgi küürakam kõver (kogunisti 40%-lise määraga keskklassile).
    Sellist idiootsust pole võimalik unustada.

  • Tundub, et peale SDE uue juhi valimisi käärib ...

    Helve Särgava lahkus sotside ridadest

    samal ajal on doktor Kiisler pannud uuele juhile diganoosi - Indrek Saar on poliitilises mõttes tehtud Ratasega ühest ja samast ainest. See tähendab: süldist ...

    viimasega tuleb muidugi nõustuda
  • Sotsidel on eriline anne teha võimalikest valikutest lollimaid.
  • Energilised valvearvajad on nüüd kohalikud sotsid mahlaselt dette võtnud, sest nood avastasid, et kultuurisõdade import on olnud vastaspoole toetuse kasvule päris kõrge oktaanarvuga kütuseks - ning otsustasid kütusekraani koomale keerata. Seega ei ole jäänud sisuliselt kedagi, kes meie poliitikas teatud progressiivse narratiivi võidukäigu eest võitleks. Nad ei saa siiani aru, et see progressiivne narratiiv on valdavale enamusele kohalikust populatsioonist vastuvõetamatu peamiselt ühel põhjusel: seda tahetakse näha mitte ühe maailmavaatelise võimalusena demokraatlikus protsessis, vaid ühe, ainsa ja lõpliku tõena, millest minimaalnegi hälbimine ei ole vastuvõetav.
  • Migrandid on kasulikud, ilma nendeta me ei jää ellu blablblaa: Euroopa Komisjoni raport rahvastiku vananemist ei karda
    Kui praeguste sündimus- ja rändetrendide püsimisel oleks 2060. aastal üle 65-aastaseid ELi rahvastikust 32 protsenti, siis hetkeseisust kaks korda suurema sisserände korral oleks see 29 protsenti, kui aga sisseränne üldse lõpeks, siis 34 protsenti. Neljandiku võrra suurema sündimuse korral oleks enam kui 65-aastaseid 2060. aastaks 30 protsenti. Aastal 2015 oli vastav arv 19 protsenti. Seega on vähemalt kümneprotsendipunktine kasv kindel sõltumata rändest ja sündimusest.

    Sisserände suurenemine kasvataks küll töötajate arvu, kuid et sisserändajadki jäävad vanaks ja nende haridustase ning hõivemäär on keskmisest madalamad, on sel piiratud mõju ülalpeetavate osakaalu tasakaalustamisele. Raport juhib tähelepanu, et ebaõnnestunud integratsiooni korral võib sisseränne isegi suurendada ülalpeetavate arvu ja osakaalu. Suurem sündimus stabiliseeriks töötajate arvu ning aeglustaks rahvastiku vananemist pikemas perspektiivis, kuid esialgu, 2060. aasta kontekstis, suureneks ühtlasi ülalpeetavate arv.
  • Huvitav teema, mida jälgida on "uus-meedia" tsenseerimise katsed. Twitter, Facebook, Youtube jne astuvad järjest jõulisemaid samme, et parempoolseid hääli vaigistada.
    Sõna pidavat olema vaba, aga tuleb välja, et ainult siis, kui su jutt läheb kokku sobiva narratiiviga.

    Project Veritas on välja tulnud looga, mis paljastab Google kallutatuse. Muuhulgas tunnistab Google "Vastutustundliku innovatsiooni juht", et soovivad järgmise "Trumpi situatsiooni" välistada. Paistab justkui otsene valimistulemuste mõjutamine.
    "Insaider" mainib ka, et Google soovivat redefineerida reaalsust vastama sellele, mis neile tundub õige.

    Senaator Gohmert poolt kuldsed sõnad. Kokkuvõtvalt ütleb, et:
    Pole saladus, et Googlel on oma salajane poliitiline agenda. Samas peaksid need meedia gigandid enda sõnade järgi olema justkui "Linnaväljak", kus igaüks saab oma sõna välja öelda. Google ei peaks inimeste eest otsustama, et mis info on oluline ja mis mitte - nad ei peaks valimisprotsessi sekkuma.

    Täitsa õige on see, et juhul, kui nad oma sisu toimetama hakkavad, pole tegemist enam "Linnaväljakuga", vaid pigem uudistekanaliga, kes kontrollib, mida eetrisse paiskab. Sellisel juhul peaks neile kehtima ka samad reeglid, nagu sisutootjatelegi.
  • Jep , võiks osaliselt kinni keerata oleks maailm rahulikum paik.
  • vabastiil, see on Eestiski juba tasapisi probleem - muidu igati mõistlik inimene läheb USAsse, puutub natukene kokku tipp-tech-inimestega ja tagasi tulles laulab igal võimalusel peast mingit laulu pealkirjaga Bernie Sanders on Messias. Ühtlasi, kui sa selles osas mingit kahtlust väljendad, siis oled mingi EKRE-mees.
  • Ei ole nõus. Sellisel pidi juba enne midagi viga olema, ainult oskas seda hästi varjata.
    Ja mis puutub EKRE-mees olemisse: kui ühtki muud varianti ei jäeta, siis...
  • Juba Lenin ja hiljem Goebbels mõistsid väga hästi propaganda tähtsust. ja seda, et ise peab ajupesu tegema niipalju ja nii räiget kui suudad, kuid vastasel ei tohi lasta seda teha .

    Mingi sõnavabadus on müüt ullikestele, seda pole kunagi ega kusagil olnud .

    Eelmistel USA presidendivalimistel läks propagandaüritus untsu, sest progressiivsed antifa multikulti liberastlikud jõud tegid seda vanal meetodil : pumbates tohutult raha televisiooni, ajalehtedesse ja kaasates Hollywoodi tähekesi kampaaniasse . 90 % meediast tagus vaid ühte hommikust õhtuni : Valige Hillary muidu saate oranži Hitleri ! Kuid nad ei taibanud, et see oli panus valele kaardile. Vint keerati väga üle ja liiga palju liiga agressiivset propagandat telepurgist ajas suured rahvamassid öökima .President tehti ära hoopis sotsiaalmeedias ja suust suusse reklaamis. Seda, mida rääkivad pead telekas pläravad, ei usutud enam rohkem kui kuskil Mustamäe köögis usuti Vremja diktori juttu 1980.a.

    Nüüd on sellest õppust võetud ja suur panus tehakse sotsiaalmeediale, sest selle lähenemine tundub tarbijale isiklikum, vähem ametlik, umbes nagu räägiks naabriga õllelauas poliitikast. Kuna tegu on hiiglaslike eraettevõtetega, saavad nad teatava kasumiosa kaotusega riskides lihtsalt ebasobivatele poliitilistele vaadetele kraanid kinni keerata .

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon