Märsilohistajate sektor Eestis - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Märsilohistajate sektor Eestis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tühistamine on vaid üks dekonstrueerimisideoloogia instrumentidest, sestap pakkusin juur(t)ele viitavat, aga laiemapinnalisele diskussiooniplatvormile (IMHO) sobivamat nime.
  • "Sekeldaja"
    Tühistamine on vaid üks dekonstrueerimisideoloogia instrumentidest, sestap pakkusin juur(t)ele viitavat, aga laiemapinnalisele diskussiooniplatvormile (IMHO) sobivamat nime.

    Ma arvan, et pole hea ideoloogiateemasid konkreetsete nimedega siduda. Kui see teema just ei käi konkreetse isiku kohta.

    Laiapinnalisusel on probleem, et lõpuks ei tunne keegi, et tema mõte sinna kuuluks.
  • Rahvuspopulistide esilekerkimine oli proportsionaalne reaktsioon kultuurisõja impordile. Ving, hädaldamine, virin, hüsteeria ja tühistamine on täiesti proportsionaalne vastureaktsioon Paremate Inimeste(TM) tegutsemisele. Peegelpilt. Ilmselt loodeti show üle võtta ilma selleta, et keegi vastu hakkab. Aga UPS! Nüüd on ühiskond lõhki ning varsti ei tehta enam ühtegi koalitsiooni ilma rahvuspopulistideta. Good job shooting yourself in the foot.

    Aga sakuska märkust vaadates - ma võtan selle teema ümber jauramisest kuuajalise puhkuse. :-D

  • Ilge kult. sõja import pidavat käima a mulle ei meenu hetkel ühtegi tühistamiskatset peale ühe DJ-onuheino-ossi.
    Aidake meenutada. Tänud ette. Edit, teatridire oli ka aga see pole nagu tühistamine kui nati suitsu tundub olevat.
  • Kas 4 miinust tähendab, et veel 4 inimest ei oska ühtegi näidet tuua....
  • See "rahvuspopulistide esilekerkimine oli proportsionaalne reaktsioon kultuurisõja impordile" on umbes nagu "aga ise olid süüdi, et sind vägistati, mis käid siis nii napi seelikuga." Pealegi, imporditi peamiselt rahvuspopulismi, mitte liberaalsust. Liberaalsuse kasv ja progress on loomulik protsess, mis on vältimatu ja paratamatu, lihtsalt vähemnupukamad inimesed ei saa aru sellest ja võitlevad oma ette kaotatud võitlust, nagu see ikka ja jälle on ajaloo jooksul juhtunud, ilma ühegi vastupidise näiteta (jättes kõrvale lühiajalised tagasilöögid). Nii et seltsimehed rahvuspopulistid, te jääte ajaloo valele poolele 100% kindlusega, leppige sellega. Kuigi tõenäoliselt sisimas te juba teate ja tunnistate seda, millest ka teie kibestumus.
  • "opex"
    Ilge kult. sõja import pidavat käima a mulle ei meenu hetkel ühtegi tühistamiskatset peale ühe DJ-onuheino-ossi.
    Aidake meenutada


    Mul tekkis assotsiatsioon, õnneks küll muusikaline. DžonOssi
  • "sakuska"
    Tra küll, äkki M6mm, myko ja Sekeldaja klaarite selle asja omavahel kuskil ära? Umbes 18635. korda hakkab peale üks ja sama näpuga näitamine, kes ikka on kõvem tühistaja ja kõvem kannataja.


    Ma annaks veelgi parema soovituse siinsetele resident 24/7 kommentaatoritele - hankige päris elu selle asemel, et siin iga päev mitukümmend jauramist postitada :)
  • Alati paneb kulmu kerkima 100% kindlus, et ollakse ajaloo õigel poolel:). Ütleks isegi, et jõudu kui see muidugi ei lõppeks "vähemnupukate" laibakuhilatega.
  • "opex"
    Ilge kult. sõja import pidavat käima a mulle ei meenu hetkel ühtegi tühistamiskatset peale ühe DJ-onuheino-ossi.
    Aidake meenutada. Tänud ette. Edit, teatridire oli ka aga see pole nagu tühistamine kui nati suitsu tundub olevat.

    Kultuurisõja import ei seisne ju ainult tühistamiskatsetes. Jumal tänatud, et meil need "tühistamised" suuremat kandepinda ei ole leidnud, ehkki punnitati omajagu. Aga aktivistist kunstitudeng sai ossist onuheino käest vastu näppe, kiunatas korra ja peale seda on suht vaikus. Õnneks.

    Mis aga üldisemat importi puudutab, siis natuke ringi vaadates võiks angloameerika kultuuriruumi konfliktide meile sisseimbumine ju näha olla küll. Või Sa tõsimeeli arvad, et möödunud kevadel Saku Suurhalli parklas korraldatud BLM-i teemaline meeleavaldus kuidagi kohalikest oludest tingitud oli?
  • Tõsi. Nägin unes, et EKRE importis oma esmakoolitused eraviisiliselt mõningate rootslaste ja inglaste käest umbes seitsme aasta eest. Seejärel algas kontrollime agendat provotseerides, eskaleerides, improviseerides ajastu
  • Odini sõdalased on ka import. Loomaõiguslased vist kohalik värk pigem, üldisemalt rohelised ka a vbl oleks vähem neid kui ideid mujalt poleks eeskujuks, kst. Feministid, võrdõiguslased imporditud? Milles see sõdade import seisneb siis? Või tegu miski tormiga veeklaasis või õigemini twitteri kajakambrites.
  • "opex"
    Odini sõdalased on ka import. Loomaõiguslased vist kohalik värk pigem, üldisemalt rohelised ka a vbl oleks vähem neid kui ideid mujalt poleks eeskujuks, kst. Feministid, võrdõiguslased imporditud? Milles see sõdade import seisneb siis? Või tegu miski tormiga veeklaasis või õigemini twitteri kajakambrites.

    Sõdade import seisneb (minu arvates) suurelt osalt selles, et angloameerika kultuuriruumi (täpsemalt USA) konflikte püütakse projekteerida euroopasse, mille osa oleme meiegi.

    Kusjuures -- isegi vägagi liberaalsetel prantslastel sai juba kopp ette:
    Will American Ideas Tear France Apart? Some of Its Leaders Think So
    Macron to defy ‘cancel culture’ and lay wreath for Napoleon commemoration

    Need on esimesed paar näidet. Kui Sind ka tegelikult huvitab, siis leiad samal teemal rohkesti materjale. Google aitab.

  • Myko ei saa ühtegi postitust enam teha kasutamata väljendit "rahvuspopulist", see vist Brüsselis viimase aja trend.
  • Ziff, siin kusagil arvasin, et kogu see psk pigem jumps the shark mingi hetk, eriti euroopas. Hetk pole veel käes. Ja EVs vbl ei tulegi neid miskeid hirmsaid jubedusi mida km6mm oma twitteri-rännakutel kohtab ja mille eest hoiatab.
  • "opex"
    Ziff, siin kusagil arvasin, et kogu see psk pigem jumps the shark mingi hetk, eriti euroopas. Hetk pole veel käes. Ja EVs vbl ei tulegi neid miskeid hirmsaid jubedusi mida km6mm oma twitteri-rännakutel kohtab ja mille eest hoiatab.

    Meie oleme osa euroopast. Vastavalt elatustaseme tõusule siinses kolkakülas, jõuavad ka kõik probleemid meile koju kätte. Küsimus on ainult ajas.
  • Aga selle arutelu jaoks oleks hädasti uut teemat tarvis, me oleme need märsid juba täitsa rappa lohistanud :D
  • "opex"
    Ziff, siin kusagil arvasin, et kogu see psk pigem jumps the shark mingi hetk, eriti euroopas. Hetk pole veel käes. Ja EVs vbl ei tulegi neid miskeid hirmsaid jubedusi mida km6mm oma twitteri-rännakutel kohtab ja mille eest hoiatab.

    Tänu Meghanile ja Harryle hoiatava näitena, ei tule neid ka UK-sse vist :)
  • UK-s tuleb uus seadus mis spetsiifiliselt on suunatud ülikoolides toimuda võiva lumehelbekestele mittemeeldijate cancel-damise vastu. Kiun üliõpilsorg-ide poolt. Kuninganna kõnes oli see sees järelikult tuleb. www.mondaq.com/uk/education/1069280/the-new-campus-free-speech-bill-what-universities-need-to-know-and-need-to-do
  • Foorumiteemast "Tambiks veidi vasakpoolseid" siia:
    "peeterv22"
    "Stealth"
    Sotsist öölinnapeakandidaat(miskuradiasiseeveelon?) kurjustamas enda valijatega. Pikem nutt on nutumüüri taga.

    See kes öösel väljas käib on vasakpoolne?

    Ise nad pakuvad seal Telliskivis käsitööõlut ja käsitööviina ning pärast hakkavad halama, kui hipsteritätokatega jorsid lällama ja kaklema hakkavad....
  • Uudist on nüüdsest vist mõistlik siin teemas kajastada

    https://elu.ohtuleht.ee/1038604/suhe-labi-malluka-kallim-voora-naisega-seltsimisest-uurin-kas-keegi-pani-mulle-midagi-joogi-sisse-mariann-see-on-hairiv

    Ennast häirib asja juures rohkem see, et miks ma taolistest pommuudistest mitu päeva hiljem kuulen, alternatiivmeedia kanalilt?





  • "mercury"
    Uudist on nüüdsest vist mõistlik siin teemas kajastada

    https://elu.ohtuleht.ee/1038604/suhe-labi-malluka-kallim-voora-naisega-seltsimisest-uurin-kas-keegi-pani-mulle-midagi-joogi-sisse-mariann-see-on-hairiv

    Ennast häirib asja juures rohkem see, et miks ma taolistest pommuudistest mitu päeva hiljem kuulen, alternatiivmeedia kanalilt?



    Vastutustundlik ajakirjandus võiks Arnold Oksamaid, Mallukaid, Paljaid Porgandeid, BSH-e, tšellist Ilveseid jne boikoteerida.

    Umbes nii, nagu jalgpalli EM ajal ei näidata, kui mõni hull platsile tormab. Keerake kaamerad mujale.
  • Vanaema,

    Objektiivis, Uhuudistes ja Telegrammis, kui oled tähele pannud, seesuguseid staare ei tunta ja nende igat kõhulahtisust ei kajastata. Hea on, et päris ajakirjandus viisakat joont hoiab, aga jätab ka klatšihuvilistele vanamuttidele oma niši ja annab võimaluse leiva asalt lauale saada. Meil on niigi igasuguseid sante küllalt, kes end sotsiaaltoetuste paistel soojendavad. Las siis inimesed teenivad omale ausalt leiva lauale, kuni on olemas vähene elanikkonna osa, keda selline asi erutab. Kui saabub kommunism, kaob taoline nähtus iseenesest. Hetkel paistab, et oleme veel sotsialismis.
  • Kas ei või olla see, et juba enne veganismi avastamist oldi õnnetud
  • Või hakkavad depressiivsed (õnnetud) inimesed sagedamini veganiteks.
  • "marker"
    Või hakkavad depressiivsed (õnnetud) inimesed sagedamini veganiteks.


    Pigem niipidi ilmselt. Veganiks olemine on kaasaegne versioon lunastuse otsimisest läbi isikliku kannatuse ja Jumalale pühendumise. Varem hakati samasuguses meeleseisundis mungaks/nunnaks või mindi pikale palverännakule. Sisu on sama, vorm erinev.
  • Jeerum, see on nii ilusasti öeldud! Sinu enda mõte või näppasid selle kusagilt?
  • Mitte keegi:
    Mitte-veganid: OU, RÄÄGIME VEGANLUSEST




    Mitte-veganid järgmisel päeval: miks need krdi veganid mulle oma veganlust kogu aeg peale suruvad?? :(
  • "jpedro"
    Mitte keegi:
    Mitte-veganid: OU, RÄÄGIME VEGANLUSEST




    Mitte-veganid järgmisel päeval: miks need krdi veganid mulle oma veganlust peale suruvad?? :(


    Soovitan otsida mõni loomakasvatusega seotud teadusuudis nt Novaatori FB lehel ja sirvida selle kommentaare. Massiivne, organiseeritud, regulaarne veganaktivistide rünnak täiesti tühjast kohast (see teema ei tohiks ju üldse nende asi olla). Tuleb muidugi tunnistada, et arvuliselt pole neid palju, ühed ja samad näod, aga käitumismuster on täpselt vastupidine sellele, mida sa üritad siin väita.
    (Ei eita, et mingid jobud võivad ka kuskil veganite lehel trollimas käia, aga ma ei tea seda, sest ma veganite lehtedel ei konda).

    BTW, mis vahe on jehoovatunnistajast misjonäril ja veganaktivistil? Jehoovatunnistaja pole nii tüütu.
  • ...sotsiaalse õigluse ja rõhuvate hierarhiliste süsteemide dekonstrueerimise sekulaarne apokalüptiline sekt peabki omama ka tavapärasest erinevaid askeetilisi toitumisrituaale, sest vastasel korral ei anna sekti mõõtu välja. Teised olulised sekti tunnused on proselütiseerimine, väidetav kõrgema vastuvaidlematu teadmise/eesmärgi omamine, sektist väljapoole jääjate dehumaniseerimine ning arusaam, et ühel päeval võtavad kõik sekti dogma omaks ning hakkavad ka vastavalt elama.

    Minul isiklikult ei ole midagi nende inimeste vastu, kes lähtuvad toitumises moraalsetest valikutest ülalkirjeldatud hüsteerilisse sekti kuulumata. See pole kerge, sest arstide väitel võimalus tervis untsu keerata on üpris suur.
  • Ma ütleks isegi, et vana kooli taimetoitlased (vegetariaanid) on moraalse valiku tõsiseltvõetavuses veganitest võrreldamatult üle, sest taimetoitlus (liha mittesöömine) on täiesti selgelt defineeritav, üheselt mõistetav ja elluviidav praktika.

    Veganitel aga jookseb juhe täiesti kokku, kui jutuks tuleb näiteks nende miljardite soojavereliste, karvaste ja nunnude loomade elu, kes igal aastal meie taimetoidu kaitseks eriti julmal viisil loojakarja saadetakse (ses muidu sööks nad meie taimetoidu meie eest ära). Mission impossible.
  • kui inimene oleks evolutsiooni käigus kujunenud rohusööjaks, oleks tal seedeelundkond nagu lambal või lehmal .
  • "stagna"
    kui inimene oleks evolutsiooni käigus kujunenud rohusööjaks, oleks tal seedeelundkond nagu lambal või lehmal .


    Õige! Paleodieet on sinu kui seedeelundkonna evolutsiooni käigus kujunenud võimekusele vastava toidu austajale kohane

    "sakuska"
    Ma ütleks isegi, et vana kooli taimetoitlased (vegetariaanid) on moraalse valiku tõsiseltvõetavuses veganitest võrreldamatult üle, sest taimetoitlus (liha mittesöömine) on täiesti selgelt defineeritav, üheselt mõistetav ja elluviidav praktika.

    Veganitel aga jookseb juhe täiesti kokku, kui jutuks tuleb näiteks nende miljardite soojavereliste, karvaste ja nunnude loomade elu, kes igal aastal meie taimetoidu kaitseks eriti julmal viisil loojakarja saadetakse (ses muidu sööks nad meie taimetoidu meie eest ära). Mission impossible.


    Kui vaadata ajalooliselt e vana kooli taimetoitlasi, pole raske leida tervet hunnikut erinevaid keeldude-lubatuste kombinatsioone, mis näitavad, et selline lihtne üks või teine jaotus pole tegelikkusele vastav. Mtea, võta kasvõi midagi mingile kitsale budistide sisegrupile lubatut: there were prohibitions on specific kinds of meat: meat from humans, meat from royal animals such as elephants or horses, meat from dogs, and meat from dangerous animals like snakes, lions, tigers, panthers, bears and hyenas.
  • ...järeldus meie läänelikus 21. sajandi kultuuriruumis olemasoleva must-valgsuse osas rakendub mu arust ka neile, kelle jaoks täistaimetoitlus huvitav on: äärmus tekitab tugevaid tundeid, sagedasti ei nähta vahepealseid nüansse ei pooldajate ega vastaste poolel, toimub aktiivne poolte valimine. Lihtsustamine.
    Aga kui mõningate eestlaste seas juba ultramaratoonarid rahvuskangelased on, siis tundub all or nothing suhtumine arusaadav. Teistest me lihtsalt eriti ei kuule
  • kõige rohkem on mängus ikkagi vabaduse küsimus. Mis krt see kellegi asi on , mida ma söön ? Mind ei huvita mitte üks raas, mis taimset sodi veganid või muud (usu)hullud endale sisse ajavad. Või mida moslemid või juudid ei söö või süüa tahavad.

    Kuid taolised hullud tahavad teistele ette kirjutada , mida nad võivad süüa ja mida ei tohi. Sealhulgas ka oma lastele, kes ei saa vastu hakata. Nõuavad vegan toitu toitlustuskohades, liha keelustamist, halal või koššer toitu koolides, vanglas, põgenikelaagrites. Kiunuvad diskrimineerimisest kui seda ei ole.

    Käigu need hullud kõik põrgu ! Kui ei meeldi, ära söö, eks nälgi siis. Kuid lapsi nad kahjustada ei tohi. Kes hakkab lapsi oma idiootlike toidudogmadega kahjustama, selt tuleb lapsed ära võtta
  • Ei olegi kellegi teise asi, mida keegi sööb. Aga see kehtib mõlemat pidi. Ma nagu ei ole märganud et siin ÜKSAINUSKI kord oleks mõni vegan mõne omnivoori söömisharjumuste kohta märkuse teinud või ilkunud nende üle. Küll aga on vastupidiseid näiteid lademetes. Tampimine ilma vastaspooleta on natuke nagu Karum6mmi varjupoks Twitteri kolhoosikommunistdega, keda keegi peale tema kunagi näinud pole.
  • "mykoloog"
    Ei olegi kellegi teise asi, mida keegi sööb. Aga see kehtib mõlemat pidi. Ma nagu ei ole märganud et siin ÜKSAINUSKI kord oleks mõni vegan mõne omnivoori söömisharjumuste kohta märkuse teinud või ilkunud nende üle. Küll aga on vastupidiseid näiteid lademetes. Tampimine ilma vastaspooleta on natuke nagu Karum6mmi varjupoks Twitteri kolhoosikommunistdega, keda keegi peale tema kunagi näinud pole.


    Nalja teed või. Asi on totaalselt vastupidi. Ei ole näinud veel mörisevaid lihasööjaid vegan restoranide akende taga, küll aga on vinguvate ja protesteerivate veganite kohta näiteid maailm täis.
  • "mykoloog"
    Ei olegi kellegi teise asi, mida keegi sööb. Aga see kehtib mõlemat pidi. Ma nagu ei ole märganud et siin ÜKSAINUSKI kord oleks mõni vegan mõne omnivoori söömisharjumuste kohta märkuse teinud või ilkunud nende üle. Küll aga on vastupidiseid näiteid lademetes. Tampimine ilma vastaspooleta on natuke nagu Karum6mmi varjupoks Twitteri kolhoosikommunistdega, keda keegi peale tema kunagi näinud pole.


    Selle foorumi osas on sul õigus.
    Üldiselt aga mitte - ma pole veel kohanud üleskutset keelata ära mingi vegan-fake-food tootmine või müük. Üleskutseid loomse toidu ärakeelamiseks tuleb aga nagu Vändrast saelaudu. Kusjuures ka iseenesest täiesti mõistlikud kontseptsioonid nagu Taimne Teisipäev (sest iseäranis liha sööb suur osa rahvast selgelt liiga palju) on keeratud mingiteks p.rssekukkunud "Esimene samm teel veganluse õilsa aupaiste poole" totrusteks.
  • "ymeramees"
    "mykoloog"
    Ei olegi kellegi teise asi, mida keegi sööb. Aga see kehtib mõlemat pidi. Ma nagu ei ole märganud et siin ÜKSAINUSKI kord oleks mõni vegan mõne omnivoori söömisharjumuste kohta märkuse teinud või ilkunud nende üle. Küll aga on vastupidiseid näiteid lademetes. Tampimine ilma vastaspooleta on natuke nagu Karum6mmi varjupoks Twitteri kolhoosikommunistdega, keda keegi peale tema kunagi näinud pole.


    Nalja teed või. Asi on totaalselt vastupidi. Ei ole näinud veel mörisevaid lihasööjaid vegan restoranide akende taga, küll aga on vinguvate ja protesteerivate veganite kohta näiteid maailm täis.


    Ma ei tea, siinsamas selle teema viimasel lehel on veganivastast ilkumist paksult, ühtegi vastupidist kommentaari ei märka. Võitlevad veganid on ka minu arvates tüütud, aga neid on mu arvates umbes sama palju kui võitlevaid kommuniste.
  • Kuna siin foorumis on veganite-nišš tühi ja ootab "täitmist", siis ma näen ühte kindlat kandidaati (pigem kanditaati) kes võiks selle tühja koha endaga täita. Saab vähemalt igavust peletada. Religioosne võitlev hingemaailm tuleb kasuks.

    Võibolla sellest saab isegi asja, erinevalt kunagi siin kanda kinnitada üritanud fanaatilistest edgarjuugenditest, kes siia ära eksisid ja oma ülesannet täites totaalset vastuseisu kohtasid ja lõpuks loobusid.
  • Üldiselt veganluse argumendid on a) eetiline. Tunnistan, et kuigi olen lihasööja, siis looma tappa ei suudaks, v.a. enesekaitse ja extreme survival. b) ressursid. Liha tootmine nõub 10X rohkem ressursse, vesi, maa, GHG emissioonid, jms. Metsad muudkui kaovad ja muutuvad karjamaadeks. c) terviseaspekt.Üleliigne lihatarbimine olla tervisele kahjulik.
    Ma arvan, et ühiskonna arenedes lihatarbimine väheneb tulevikus neil põhjustel, samuti hakatakse liha kasvatama laborites, mitte looduses.
    Lihamaks vms on võimalik, aga ärakeelamine kindlasti mitte.
  • "Karum6mm"
    Minul isiklikult ei ole midagi nende inimeste vastu, kes lähtuvad toitumises moraalsetest valikutest ülalkirjeldatud hüsteerilisse sekti kuulumata. See pole kerge, sest arstide väitel võimalus tervis untsu keerata on üpris suur.

    Minu tutvusringkonnas on kõik (KÕIK!) veganid ja toortoitlased tervisehädade tõttu oma toitumise kaudu maailma parandamisest loobunud. See miudugi ei tähenda, et mingiks pööraseks singivitsutamiseks oleks läinud, aga liha ja piim ja munad on menüüs tagasi küll. Mõistlikkuse piires.

  • "mykoloog"
    Üldiselt veganluse argumendid on a) eetiline. Tunnistan, et kuigi olen lihasööja, siis looma tappa ei suudaks, v.a. enesekaitse ja extreme survival. b) ressursid. Liha tootmine nõub 10X rohkem ressursse, vesi, maa, GHG emissioonid, jms. Metsad muudkui kaovad ja muutuvad karjamaadeks. c) terviseaspekt.Üleliigne lihatarbimine olla tervisele kahjulik.
    Ma arvan, et ühiskonna arenedes lihatarbimine väheneb tulevikus neil põhjustel, samuti hakatakse liha kasvatama laborites, mitte looduses.
    Lihamaks vms on võimalik, aga ärakeelamine kindlasti mitte.

    puht huvi pärast küsin, et kui meil on soodne kliima rohusööda kasvatamiseks, siis kas me peaksime seda sööma liha asemel? Ses mõttes on see 10x rohkem resursse täielik jama, mis meil on veepuudus Eestis või? Mis tervise aspekti puudutab, siis enamus ei söö liiga palju liha, pigem liiga palju rafineeritud jahutooteid ja suhkruid.Eetiline? Keegi ei sunni sind loomi tapma, kui ei taha ära tapa ega söö...sama kalaga.Sääski ka ei tapa jne?Mis seal kokku vahet on, ühed elusolendid kõik...
  • "pahurik"

    [...]
    Mis tervise aspekti puudutab, siis enamus ei söö liiga palju liha, pigem liiga palju rafineeritud jahutooteid ja suhkruid.
    [...]


    Kantar Emori poolt 2020. sügisel läbi viidud uuringu põhjal selgus, et üle poole eestlastest arvavad, et me tarbime soovituslikus koguses liha. 53% vastanutest kas ei nõustu või ei ole teadlik probleemist, et eestlased tarbivad ebatervislikus koguses liha.

    Tervise Arengu Instituut rõhutab, et lihatoodete tarbimine võiks olla maksimaalselt 450 grammi ühe nädala kohta (s.t 300 g linnuliha ja kuni 150 g punast liha).

    “Viimase toitumisuuringu andmed näitavad aga, et Eestis söövad täiskasvanud naised päevas liha 80-100 grammi ning mehed 120-160 grammi. Paraku sööb iga neljas mees päeva kohta kolmekordse soovitusliku koguse,” sõnas Tagli Pitsi, Tervise Arengu Instituudi toitumise ekspert.


    Naljakas oli guugeldades leida, et sarnast uudist on lisaks ilmselgele ajakirjale Vegan edastanud ka TRE raadio
  • Tuleb kohe meelde üks hiljutine (paar aastat tagasi) seik, kui tulid tuttavad inglismaalt. Üks neist oli taimetoitlane aga mitte veel! vegan. Tegin normaalsete kanamunade ja võiga vahvleid ning jäätis sisse. Taimetoitlus kadus selleks hetkeks kuhugi ära ning sõi 2 sellist jäätist ära.
  • Paljud taimetoitlased keelduvad söömast ainult igasugust liha ja pekki, muud loomset aga söövad heameelega. Teised taimetoitlased söövad näiteks kala, aga loomaliha mitte.

    Veganile on omane, et ta ei söö ka mett, muidugi kui talle mee selline spetsiifiline mitteveganlik omadus on teiste veganite poolt selgeks tehtud. Lisaks veganid ei tarbi ka olmekeemiat, riideid, esemeid jne mille mingid koostisosad võivad olla loomset päritolu, näiteks tapeediliim. Tõenäoliselt pole nad veel sinna jõudnud, et mõne eseme tootmisprotsessis kasutatakse loomseid koostisosi, kuigi toode ise ei sisalda seda.
  • "ttrust"
    Paljud taimetoitlased keelduvad söömast ainult igasugust liha ja pekki, muud loomset aga söövad heameelega. Teised taimetoitlased söövad näiteks kala, aga loomaliha mitte.

    Veganile on omane, et ta ei söö ka mett, muidugi kui talle mee selline spetsiifiline mitteveganlik omadus on teiste veganite poolt selgeks tehtud. Lisaks veganid ei tarbi ka olmekeemiat, riideid, esemeid jne mille mingid koostisosad võivad olla loomset päritolu, näiteks tapeediliim. Tõenäoliselt pole nad veel sinna jõudnud, et mõne eseme tootmisprotsessis kasutatakse loomseid koostisosi, kuigi toode ise ei sisalda seda.


    Tuttav väldib teatud veine, sest nende tootmisel kasutatakse... Popular animal-derived fining agents used in the production of wine include blood and bone marrow, casein (milk protein), chitin (fiber from crustacean shells), egg albumen (derived from egg whites), fish oil, gelatin (protein from boiling animal parts), and isinglass (gelatin from fish bladder membranes). Sealt siis vastus küsimusele, mis asi on vegan vein

    Teisalt on kunagi varases täiskasvanueas saabunud arusaam, et loomset želatiini toodetakse tapamaja jääkidest pannud mind seda sisaldavaid tooteid kerge võõristusega vaatama. Kummikommid, nii lihast, luudest ja kõõlustest kauge toode on tegelikult süvitsi loomne toode - pettekas. Et kui isu tekib, siis enne ostmist ikkagi kaalun, kui suur isu on ja kas midagi muud selle asemel ei võtaks sel korral. Nagu stagnagi siin kirjutanud on - kui tahad vorsti süüa, ära vorstivabrikusse vaata aga pärast teada saamist oleks natuke narr ennast petta nähtut täielikult unustama sundides ja endamisi "lalalalalalalaaa" tehes
  • Huvitav, kas "tapamaja jäägid" kangastuvad kusagil vaimusilmas selliselt: mingid tünnid roiskunud siseorganeid segatuna tapetud looma sooltes oleva roiskunud ollusega ja segatuna roiskunud luude, kontide ja nahaga? Enamasti see nii ikka ei ole.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon