Kas sind on ka röövitud parkimistrahviga? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kas sind on ka röövitud parkimistrahviga?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Haigla röövib oma haigeid ehk ujumine veeta basseinis

    14.07.09 viisin ratastoolis 75-aastase luumurdudega vanuri röngenisse Mustamäe haiglasse ja mulle tehti haigla ees parkimistrahv 500 krooni. Haiglat esindav firma Citypark tegi mulle 500-kroonise trahvi selle eest, et ma polevat tasunud parkimise eest. Üks tund on tasuta ja seda aega ma ei ületanud. Niisiis määrati mulle trahv tegelikult selle eest, et puudus parkimiskell autos.

    Haigla ise ei andnud haige transportimiseks ühest haiglast teise autot ega juhti. Kuna vanuril lapsi ega lähedasi pole, siis aitasin mina oma autoga. Vähe sellest, et haigla ise autot ei anna, teevad nad vabatahtlikule aitajale ka trahvi, kes nende tegemata tööd teeb. Ja selge on ka see, et ükski haige ei suuda haiglas käia ühe tunniga, kui juba registratuuris on järjekord pool tundi ja arsti ukse taga teine pool tundi, aga mõnikord ka mitu tundi. Mingi aeg peaks jääma ka arsti juures ravi saamiseks, WC-s käimiseks, lapsele plaastri panemiseks, riietumiseks ja pikkades koridorilabürintides ekslemiseks. Kas haigla juhtkond tõesti arvab, et linnakodanikud käivad haigla juures aega viitmas ja niisama oma autosid seal hoiavad?

    Kui viiakse haiget invaliidi ja vanurit haiglasse, kelle kondid on poltidega kinnitatud ja kes ei suuda isegi püsti seista ja haigla teeb selle eest trahvi, siis on see ikka väga haige ja kuritegelik olukord. Ja mitte patsientide poolelt, vaid haigla juhtide süü läbi, kes ei suuda haigla juurde korralikku parklat ehitada, kinni ajada Breznevi-aegset vana betoonbasseini, kus oli vesi sees vist ainult avamise päeval 40 a tagasi, mille asemele saaks rajada 70 auto kohta. Ka sissesõidu teed saaks laiendada paar meetrit väga hõlpsalt - see oleks paari päeva töö buldooseriga.

    Seda kehva olukorda haigla ümber kasutab haigla juhtkond ära ja röövib oma kliente ja patsiente, kelle kulul nad elavad ja kelle maksudest neile palka makstakse. See on kuritegelik ja ebaeetiline, eriti haigla juhtkonna poolt, kelle asi on haigeid teenindada, mitte neid röövida. Haigla ja tema juhtkond elatub rahast, mida maksavad maksumaksjad. Ja selle raha eest peaks olema ka hädavajalik teenindus, kaasaarvatud parkimine haigla juures. Kuidas selline röövimine kokku sobib arstide tõotusega?

    See, et 40 aasta jooksul pole haigla juhtkond suutnud haigla ette korralikku parklat rajada, tundub olevat kuritahtlik, sest see on hea lõks, mille abil saab patsiente parkimise eest trahvida. Parkla puudumine on hea rahamasin, mis toob haiglale raha sisse.

    Et peaukse kõrgest trepist viia ratastoolis inimest uksest sisse, on ületamatu kunst. Kaldtee on kaugelt märkamatu ja autoga sinna ligi sõita on väga keeruline. Tagasi saab ainult tagurdades, laveerides ja manööverdades invaliidide, vanurite, taksode ja autode massis. Sisse ja välja sõit peaukse kaldteeni on peaaegu kaskadööri trikk. Nii kitsas on tee. Samal teel autodega käivad jalakäijad.

    Ja veel - kui autol pole parkimiskella, siis pole õigust trahvida parkimise eest tasumata jätmise eest, vaid parkimiskella puudumise eest. Seal on väga suur erinevus. Ja see, kuidas trahvimisfirma parkimise aega kontrollib, on nende oma asi ja ükski auto pole kohustatud parkimiskella kasutama. Kui tahavad midagi tõestada, siis seisku tund aega stopperi ja filmikaameraga auto kõrval.

    Niisiis - kui kaua röövib haigla juhtkond oma patsente, tuues ettekäändeks omaenda lohakuse ja tegemata töö?
    Inetu on kerjata rahvalt raha ülikallite masinate ostuks, samas suutmata kinni ajada Breznevi-aegset betoonbasseini, milles pole kunagi vett sees olnudki, meenutades tuntud anektooti hullumaja basseinist, mida kasutatakse ujumiseks, kuigi selles pole vett. Haige pääsemine haiglasse ilma parkimisvõimaluseta on sama, mis ujumine veeta basseinis. Paistab, et see anektoot kehtib meie meditsiini kohta ka uues Eesti riigis.

    Haigla juhtkond on otseselt vastutav korraliku parkla puudumise eest haigla ees. Kui kedagi trahvida või koondada, siis oleks haigla juhtkonnal õigem alustada iseendast. Seejärel leiaksid need saamatud meditsiiniametnikud tööd labidameestena parklate ehitusel haiglate ümbruses. Kui juht ei suuda ajudega tööd teha, siis peab ta leiba teenima lihasjõuga. Haigla juhid peaksid aru saama, et neile maksavad palka patsiendid, haiged ja haigla külastajad. Pärast sellist trahvidega mõnitamist ei anneta kannatanud inimesed haiglale enam mitte kunagi mitte sentigi! Selle kuritegeliku parkimiskorraldusega tuleb nendel samadel ametnikel selg triibuliseks parkida.

    Tallinna linnas on kurjategija ja röövel nr 1, kelle selga vaja parkida - Edgar Savisaar.
  • Iga päev röövitakse linnakodanikelt miljoneid kroonisid ja kõik lasevad ennast armutult pügada nagu lambad.

    Keegi ei hakka vastu ega suuda ametnike kuritegevust piirata. Kas nii jääbki?
  • Kuidas see teemade kustutamise counter toimiski?

    1 hääl kustutamise poolt.
  • Mul on hea idee Reformile ja IRL-ile: tehke suured plakatid kirjaga:

    Kas sind on ka röövitud parkimistrahviga? Tema röövis - ja juures on suur Edgari pilt.
  • Rahu, hiienoor,

    viska see "trahv" ära, selle tasumine on puhtalt vabatahtlik, keegi ei saa seda sinult sisse nõuda. Leppetrahvi saab määrata vaid konkreetsele isikule, mitte sõiduki omanikule või valdajale.
  • Teema kohta ei oska midagi mõistlikku öelda. Aga et see sama liha teed läheks, mis muud jutulõimed (st muutuks läbuks), teengi selle postituse.

    Ühtlasi teen ettepaneku: tehke pealkiri lühemaks, et ka boldina ühele reale mahuks.
  • Ma parandaks Hiievana päris mitmes punktis.

    Haigla juhtkond ei ole vastutav parkla puudumise eest. Kui maad ei ole (kuhu seda parklat rajada) või pole raha, et suurt parkimismaja ehitada, siis võib haigla juhtkond kas või kõrvade peal käia.
    Olen nõus, et kui haigla ümbruse parkimisvõimalusi nö kuritarvitatakse, s.t. kõrvalkrundi majaelanikud pargivad oma autod sinna terveteks päevadeks, nii et patsiendil puudubki võimalus autoga kohale tulla, siis on lood kurjasti. Seega parkimist peab kuidagi reguleerima ja senine anarhia, et igaüks pargib sinna kuhu saab ja nii kauaks kui tahab, ei saa jätkuda.

    Ometi on võimalik asju paremini korraldada, nii et tõesti tervisehädaga inimene ei saaks mõttetut trahvi. Parkimiskorralduse lepingud on üldjuhul sõlmitud nii, et parkimistrahv jääb teenuse osutajale (Citypark). Mõistlik omanik kirjutab lepingusse ka punkti, et vajadusel saab omanik trahvi tühistada. Hiievana näite puhul võiks trahvi saanu jalutada haigla registratuuri, kurta oma mure ära ja kui registratuurist on kontrollitud, et tõepoolest 75-aastane luumurdudega tädi toodi autoga see päev kohale, siis saavad nad trahvi tühistada. Ei ole ju keeruline.

    Väga hästi on näiteks parkimine korraldatud ka Tartu mnt.-l asuvas Vana Villemi pubis. Seal majandab küll Europark. Pubi külastaja suunatakse esimese asjana ühel laual lebava läpaka juurde, kus oma autonumbri kirjutamisega registreeritakse auto vist 1,5 tunniks parkima. Hiljem võib seda aega pikendada. Kui parklasse ilmuvad Europarki kontrollijad, siis eelnevalt teatavad nad tulekust pubisse ning kõlaritesse lastakse teade, et need kes pole autot parkima registreerinud, tehku seda NÜÜD. Ja alles pärast seda asutakse parklas kontrollima ja trahvima. Väga korralikult toimiv, hästi läbimõeldud süsteem.

    Aga Mustamäe haigla juures toimuv annab küll märku sellest, et haigla juhtkond kas ei suuda või ei viitsi parkimisprobleemi lahendamisse süveneda ja lööb pigem käega.
  • priitp
    Ei saa aru. Mis vahe on isikul ja sõiduki omanikul? Kas keegi neid trahve ei maksagi? Terves Tallinna linnas? Muudkui trahvivad, aga keegi ei maksa?

    Aga kui teisaldavad sõiduki nagu Angelikel (Tallinna börsi teemas kirjutas), siis ei saa enne sõidukit kättegi.
  • Sul pastakat ja paberit ei olnud käepärast, et oma parkimisaeg kirja panna? Milleks seda UUT teemat jälle vaja oli? Annan hääle kustutamise poolt...!
  • Mina annan hääle Hiievana parkimistrahvi kustutamise poolt. Ja Edgari pildi kustutamise poolt ka, kui juba hääletamiseks läks.
  • hiienoor,

    maksma peab ainult neid viivistasusid, ehk neid mida nõuab sinult sisse Riik. Erafirmade trahve peab maksma ainult siis, kui see trahv on tehtud isiklikult sulle. Kui teisaldatakse (erafirma poolt), siis on teine asi, teisaldada on neil õigus kuna parkla on nende - aga trahvi umbisikuliselt teha ei saa.
  • draax
    Perh sihtasutuse juhatus (mitte arstid) ja nõukogu on otseselt vastutav parkla rajamise eest haigla ümber? Kes siis veel? Tüüpiline on ametnik, kes ütleb, et see pole minu rida - lahnus, aiskus, lollus ja kurjus.

    Vale on oletus, et naabermajade elanikud hoiaksid oma autot haigla parklas. Iga mõtlev inimene hoiab autot oma maja ees, akna all, ning ei hakka kõndima 100-200 m kaugelt. Ja kui mõni seda teeb pidevalt, siis tegeletagu temaga isiklikult. Ja kui neid ongi, siis mõni üksik.

    See on lihtsalt ettekääne raha röövimiseks, et naabrid oma autosid seal hoiavad.

    Tegelik probleem on selles, et selle haigla ees pole 50 a mitte midagi tehtud ja lahmakas betoonbassein, mis ikka kuivalt seisab, annaks 70 autokohta juurde.

    Aga ametnikud on täiesti võimetud ja kuritegelikud.
  • draax
    Kirjutasin selle sama kirja Cityparkile ja nende "komisjon" otsustas, et mu vaie ei ole piisav.
    Ikka vaja trahvi teha.

    Tegelikult pole asi ainult trahvides, vaid selles, et - haigla ümber raha nuiamine on ebaeetiline ehk kuritegelik.
    Tehku siis arsti visiidi tasu pisut kallimaks või mõne teenuse, näiteks ilukirurgia ja abordid + 100%, aga parkimise eest raha pressimine on vastik. Niigi kiire ja paha olla, kui inimene haige. Küsida registratuurist? Nalja teete, seal on 100 in järjekorras. Et sealt midagi küsida, peab enne järjekorra numbri võtma ja pool tundi seisma.
  • Nüüd ka lasnamäel säästumarketite juures parkimine tasuline.
  • Maksin 400 teisalduse eest ,pluss parkimise eest tund, pluss väärteomenetluse trahv pluss taxoarve. Pigistasin silma kinni ja maksin, vaidlemine kulutab liiga palju energiat. Ja eks ka selgelt trahvikviitungil kirjas, kui 3 nädala pärast ei maksa, saadetakse inkassosse. Parem kohe maksta, kui hiljem topelt maksta.
    Aga proffid need teisaldajad on küll, 2 minutiga teisaldada, see on tase, sest kiirus on nende vöit. Eks venelasi lumpureid küllaga koputajaid,kes spetsiaalselt nurga taga hiilivad, et teisaldusauto siis 150km tunnis ruttu 2 minutiga auto teisaldaks.
    Aga Savipätsi maffia uus ärimudel, miks trahvikviitungit teha, kui teisaldada ja siis topelt sisse nöuda. Trahvikviitungid kirjutatakse ilmselt söiduajal.
    Kui päevas kokku 100 autot teisaldada 100 korda 400eeku, see vene teisaldufirma teenib ikka väga suuri rahasi. Ja äri öitseb nagu varakevadel.
  • Parkimisega probleeme on siis vaja autokooli minna. Minema viiakse ikka tõsise rikkumise korral. (takistab liiklust vms)
  • Siis säästumarketis käik vöib täpselt samamoodi löppeda, et lähed poodi, a tagasi tulles autot pole.
  • Poe juures parkimine küll nüüd liiklust ei takistand.
  • Just nimelt, isegi suurte poodide juures on parkimine tasuline. Röövimine toimub julmalt ja iga nurga peal. Ametnikud mõtlevad ainult oma tasku täitmise peale

    Perh juhatuse esimees, röövlipealik, saab 100 000 palka! Tule taevas appi! Mille eest? 100 000 rahva raha maha visatud ja tulemuseks on uus parkimiskord haigla ümber ehk teisisõnu - raha röövimine. Kui haiglal raha vähe, siis andku oma palgast juurde.

    Röövlipealik Tõnis Allik saab 100 000 palka ja talle on ikka vähe, vaja veel haigeid ja vanureid pigistada. Kui nüüd palgad ühtlustada, et röövlipealik saab sanitaridega võrdset palka, siis on ta esimene, kes oigama hakkab ja parkimise jälle tasuta teeb. Sanitar saab minu teada 4000-5000.- palka. Kas keegi teab, kui palju saab sanitar palka? Selle eest ei saa isegi matust.
  • Siin on röövlijõugu nimekiri, täpselt 12 ametnikku, alates pealikust:

    Tõnis Allik, Sergei Nazarenko, Meelis Roosimägi, Eve Karmo, Sven Kruup, toomas vilosius, margus.lepik, tatjana muravjova, toomas varek, liisa pakosta, helle maeltsemees, ester pruuden.

    Nimetatud jõuk tegelebki haigla ümber vaeste inimeste röövimisega. Palka saavad nad ka riigikogust ... taskud pappi täis ...
  • angelike, misk sa arvad, et koputaja oli just venelane-lumpur? Äkki oli hoopis eestlane-lumpur. Ei see ei saa nii ikka olla, kõik halb tuleneb ikka venelastest, onju.
    Ma arvan, et äravedajad olid kah venelased ja auto ei olnud mitte valesti pargitud, vaid venelased kõigepealt nihutasid ta parkimisekeelu tsooni ja alles siis vedasid ta ära.
  • 1. Mis jutt see on, et SItapargi viivistasuotsuse võib minema visata?
    2. Üldiselt hääl kustutamise poolt.
  • puhkjapojad1
    Nad suudavad isegi riigipiireliigutada, rääkimata siis Opelist.
  • räägiks lähemalt leppetrahvist. on need trahvid tehtud tüüptingimuste alusel? on tegemist tarbijale suunatud lepinguga?
  • Mul on olnud juhus Ühisteenuse kontrolli all olevas "asutuse" parklas. Ja on olemas parkimisluba. Sõites lendas kurvis luba minema armatuurilt, mõtlesin, et pärast panen. Õhtul oli trahvikviitung. Unustasin põrandalt otsida. Läksin ÜT tunnelisse ja seletuskiri, et unustasin loa panna ja tehti loast koopia. Öeldi-ära praegu maksa, kuu aja pärast otsus tuleb postiga. Kuu aja pärast täpselt tuligi ja mul oli piisav argument, et tühistada. summa 500.

    priitp, mis parkimistrahve teeb Riik?
  • Offf,
    See park teeb sulle trahvi, mitte viivist. Trahve tehakse VÕS alusel ja selleks on omad reeglid. Soovitan tutvuda nendega.
    Parkimistasu avalikul alal on kohalik maks, selle maksmata jätmisel tuleb õiendada viivis.
  • Saab lugeda siit: http://www.maksumaksjad.ee/modules/smartsection/item.php?itemid=574

    Ja siit mida ütleb keegi "riukalik jurist": http://www.juura.ee/foorum/?peateema=1&teema=10168

    Ja muide, just nende trahvide pärast on näiteks Soomes eraõiguslikud parkimisfirmad oma tegevuse lõpetanud/lõpetamas - kohtu otsusega ei saa neid sisse nõuda. Sellest siin: http://www.iltalehti.fi/helsinki/200901278986986_hi.shtml
  • Päris keeruline värk. Mul sõitis katus selle koha peal ära, kus mainiti, et viivistasu korral ei ole isiku identifitseerimine oluline. Aga hilja ka juba.
  • hei, kas keegi siit, LHV'st on kohtusse antud eraõiglusliku firma poolt leppetrahvi nõude alusel? (parkimist mõtlen)
    ps: isiklikult olen paberi saanud, pole maksnud, anonüümselt olen nendega ka kirjavahetust pidanud, mille käigus edasi-tagasi küsimuste sõidutamise puhul mulle ei suudetudki selgeks teha, mille alusel see firma on oma "bisnesi" üles on ehitanud. Soovitus: ärge makske, teine soovitus- kui teil raha üle on , annetage see konkreetselt lastekodudele või sponsoreerige mõne hakkajama noore õpinguid, kui teil tõesti seda liiga palju üle on, võite minule üle kanda. Luban, et annetan selle Teie poolt mõnele noortekeskusele.
  • Jah mind on röövitud parkimistrahviga.
    Kunagi avastasin et ohho elan kesklinnas, sellepärast, et üks hommik oli auto esiklaasivahel rõõmsalt roosa lipik. Mis juhtus oli nigu see, et Savipäts oli rõõmsalt kesklinna piire natuke nihutanud. Mingi paar kolm kuud hiljem hiljem avastasin et ennäe kohtutäitur on rõõmsalt konto ära blokeerinud ja sealt täiesti külmalt mingi 600 maha võtnud. Lähemal uurimisel selgus, et kui ma olin parkimistrahvide kuhjagamaksmist teinud, olin ühe trahvi viitenumbri valesti trükkinud, raha riigile ära maksnud kuid sellegipoolest sain kohtutäiturile veel 600 krooni maksta.
  • priitp

    Lugesin nood 2 kirjatükki läbi. Esimene oli päris asjalik, aga sellest teisest ei saanud aru. Nagu ma aru saan, siis II juhul tuleb Lühisteenused v. Sitapark kottima auto omanikku (sest kedagi muud tal kottida ei ole). Samas ei saa ma üldse aru, kuidas saab erafirma pärida ARKist numbri järgi välja omaniku. Kas isikuandmete kaitse seadus mitte ei takista seda?

    Ma nagu ikkagi ei saa aru, mida saab auto omanik enda kaitseks teha? Saadab neile vaide, et "mina selles autos polnd" või mismoodi?

    NB! Jutt on siis leppetrahvist ERAmaal, mitte linnale kuuluval maal.
    A.
  • Savipätsu päris otseselt vist selles haigla parkimiskorralduses süüdistada ei saa.minu teada orgunnis selle värgi seal merike martinson.aga noh see ju kah tubli keskerakondlane.
    ise hiljaaegu lugesin miskist lehest sellist kuriooset juhtumit kus inimene oli kutsutud operatsioonile mustamäele ja öeldi et läheb miski 20 mintsa umbes.inimene oli ettenägelik.maksis igaks juhuks 2 tunni eest parkimist.tegelikult läks koos järjekorras seismise ja registratuuris ja opiga ja väike taastumine kah pärast 4 tundi aega.siis kõmbib auto poole mingi m..n kirjutab trahvi.inimene siis seletab et näe opil olin.m..n ytleb et mul lumi kirjuta vaie.inimene siis kirjutas ,selgitas yksipulgi et näete selline lugu.sai vastuse kirjalikult .pole piisav.maksa trahv ära.
    raudpolt selle peale et see vastus on neil mingi standard lahendus mis lakooniliselt inimesele teele saadetakse.mingeid vaided ei vaevalt keegi viitsib lugeda.
    kui selline põhjus pole vaideks piisav.siis mis on??pean ära surema vahepeal vä?siis läheb auto sundmyyki vä?

    endal oli selline juhus kus parkisin auto rottermanni kvartali taha mingile platsile .näen eemalt et m..nkontrollib tähtsa näoga autosid.panin parkimiskella .võtsin lapse sylle ja läksin Vapianosse käsi lapsel pesema.noh mingi 200 meetrit vist kõndida.tagasi teist sama palju.käisime pesime käed ära .tuleme tagasi .tsekkan veel kella et ohoo näe alla 10 mintsa käisime ära.
    M..N muidugi kirjutab kviitungit.ma siis kysin et tere tore mis teed siin.see seletab et ma pole parkimise eest maksnud.ma siis näitan et näete kell ju, 15 mintsa tasuta.M..N selle peale ,et siin see ei kehti .mina siis pööritan silmi et mis mõttes ei kehti ,et kus see kirjas on.M..N viipab mingile tahvlile .Et näte siin on ju kirjas N 13.mina selle peale et mis N13.mis see tähendab.??
    aga vot see tähendab et parkimiskell ei kehti ,kuna see on eramaa ja linnal on selle maaomanikuga leping sõlmitud ja siin maksab parkimine alates esimesest sekundist.ma siis ytlesin sellele kontrolörile ikka päris teravasti.et ta on J 47.ning öelgu nyyd mulle ausalt et kui ta ise selles sfääris ei töötaks kas tema ise teaks mis see N 13 tähendab?
    tema õnneks oli mul väike laps syles ja ma ei tahtnud oma lapse juuresolekul mingeid skandaale korraldada.

    pärast kysisin umbes 10 tuttava käest et kas nemad teavad mis tähendab parkimistahvli peal N 13 .yks tuttav oli midagi umbes kuulnud,aga täpset tähendust ei teadnud temagi.
    seega jätke endale meelde N 13.

    ma maksin trahvi ära,aga sain oma revansi teisiti.
  • maidre
    Sa oled väga rahulik inimene, kui suutsid sellele parkimiskontrolörile mitte pasunasse sõita. Müts maha!
  • kontrolör oli naisterahvas.
    mind on kasvatatud naisi austama.
    ning nagu ma kirjeldasin oli mul väike laps süles.

    aga kui lapse autosse turvatooli ära panin,siis oleksin peaaegu maast tellise võtnud ja kontrolöri autole tahaklaasi keevitanud.
  • Kas ma olen imelik, kui ma juba väga ammu enne selle teema lugemist teadsin, et:
    a) Tasuta parkimiseks tuleb kasutada parkimisekella
    b) Eramaal parkides ei kehti "15min tasuta" reegel, kui ei ole täpsustatud teisiti
    ?

    Seaduse mittetundmine ei vabanda selle täitmise kohustusest, ongi kogu moos. Enda rumaluse põhjustatud ärritumise valamine kellegi teise peale on äärmiselt lapsik.
  • impendium

    Jutt pole sellest. Jutt on sellest, et kui leidub mingi "seaduseauk" mille abil eramaal parkides võib parkimistasu v. leppetrahvi maksmata jätta, siis oleks ilus seda teistega jagada. Leiutised kuuluvad rahvale :)
  • impendium
    kui ammu sa neid asju siis tead ka?
    sündides ikka teadsid juba jah?
    ma näe saan sinust ikka palju hiljem osasid asju teada. mis teha, näe olen selline rumal ja lapsik.
    ma pigem arvan ,et oled jah veidi imelik kui lambist tead mis N 13 tähendab.
  • Aga kellegile pasunasse panan tahta, kes teeb lihtsalt oma tööd ja pole sinu situatsioonis süüdi või telliskiviga akna sisse viskamine on täiesti normaalne.....
  • rihosims

    Selles ju point ongi, et inimene, kellel on parkimiskontrolöriga probleem parasjagu ilmselt ei tee oma tööd. Temal on täielik moraalne õigus räusata, lärmata ja sõimata. Kontrolöril ei ole, sest tema teeb oma tööd ja peab jääma vaoshoituks, viisakaks ja tagasihoidlikuks. Elu on karm. Kui see ei sobi saab alati mõne viisakama töö otsida.
  • cool down mehed.
    tahtmine on taevariik ,saamine on iseasi.ma võin oma peas fantaseerida ja mõelda mida tahan.tegelikkuses ei sirutanud ma kätt isegi tellise poole ,mingist pasunasse panemisest rääkimatta.ning nagu juba eelpool kirjutasin siis piirdus minu sarkastiline märkus" tublile töötegijale" ainult J 47 mainimisega.

    eee yks väike kysimus sulle rihosims.kui sa näiteks parkimistrahvi saad ,või kiiruseyletus trahvi või maksuametilt trahvi ,kui jääd deklaratsiooniga hiljaks,või tolliametnik käseb sul pyksid maha lasta jne.
    siis sina ainult naeratad kergelt ,noogutad mõistvalt ,vile huulil ja ei sega ju ometi inimestel nende tööd tegemast?
  • Ei, ma naeratan kergelt, noogutan mõistvalt, vile huulil ja siis tulen foorumisse oma passiivset agressiooni välja elama kirjutades kuidas peaaegu oleks kellegile pasunasse pand või telliskiviga midagi puruks viskand.

    Mis mõte on sellist jaburust kirjutada. Ma eeldan, et tegemist on ikkagi täiskasvand inimesega mitte mingi teismelisega kellel hormoonid möllavad ja kes ei suuda enda emotsiooni päris valitseda veel.

    Ma olen teadlik, et kesklinnas valesti parkides või kiirust ületades või muid seadusi rikkudes võib trahvi saada. Kui ma juba seda teed olen läinud ja selle riski võtnud lootes, et ma vahele ei jää siis ma parem olgu ka valmis tagajärgesid kannatama.
  • ok
    proovin veel viimast korda.esiteks kui sa oleksid syvenenud minu postitusse oleks tõenäoliselt pool arusaamatust ära jäänud.
    ma ei võtnud mingeid RISKE.ma nägin kontrolöri.fikseerisin kellaga parkimisaja.jõudsin enne 15 minutit tagasi.kogu minu probleem seisnes selles ,et olin võtnud "riski" parkida alasse N 13.sa ju ikka tead mida see tähe ja numbri kombinatsioon tähendab?
  • Offf,

    "Jutt pole sellest. Jutt on sellest, et kui leidub mingi "seaduseauk" mille abil eramaal parkides võib parkimistasu v. leppetrahvi maksmata jätta, siis oleks ilus seda teistega jagada. Leiutised kuuluvad rahvale :)"

    Ma ju kirjutasin - loe seda "riukaliku juristi" juttu - kuidas VÕS järgi saaks trahvi teha ja kellele. Mingit "seaduseauku" pole olemas, lihtsalt see kojamehe vahele pistetud lipakas ei ole trahv, see on "maksa ära, kui tahad". Trahvida saaks parkijat, mitte auto omanikku, analoogselt - trahvida saab ehitajat, kes kaabli läbi lõikas, mitte ekskavaatori omanikku. See trahv oleks sulle maksmiseks, kui sellel on SINU NIMI peal.

    PS! Ma sain täna sellise trahvi, ma ei kavatse seda maksta, sest see ei ole mulle. Minu auto omanik seda samuti ei maksa. Siiski - ma pole paha inimene ja saan aru, et nende parklate rajamiseks ja hooldamiseks kulub raha ja see päevataks minu töökoha läheduses on kas 25 või 50 krooni. Mul on see raha ja ma maksan, aga täna unus ära.
  • Maidre ma vastasin su küsimusele "kui sa näiteks parkimistrahvi saad ,või kiiruseyletus trahvi või maksuametilt trahvi ,kui jääd deklaratsiooniga hiljaks,või tolliametnik käseb sul pyksid maha lasta jne."

    Selle situatsiooni kohta, mis su algses postis kirjeldatud oli oskan vaid öelda, et sitasti läks aga järgmine kord tead paremini.
  • priitp

    OK, selge. Tegelt võiks selle teema ikkagi kustu panna.
  • § 11. Lepingu vorm
    (2) Kui vastavalt seadusele, lepingupoolte kokkuleppele või ühe poole taotlusele tuleb leping sõlmida teatud vormis, ei loeta lepingut sõlmituks enne, kui lepingule on antud ettenähtud vorm.
    see oleks üks idee. oletame et parkijana ma sooviksin alati lepingu sõlmida kirjalikult st las istub seal nn "parklas" ka inimene, kellega ma lepingu sõlmin.
  • Rahu, ainult rahu! Esiteks tehke vahet sellel, kas pargite kuskil eramaal (EuroPak, Ühisteenused) või tänaval. Kui saate tänaval parkimistrahvi, polegi suurt mitte midagi teha, makske parem ära. Kui pargite eramaal, siis ei saa te mitte parkimistrahvi, vaid leppetrahvi. Savisaar ei puutu siin üldse asjasse.

    Mina pole ühtegi sellist leppetrahvi iial maksnud ja ei kavatsegi maksta. Samuti olen läbi oma büroo mõnikord aidanud igasuguste EuroParkide vastu ka oma tuttavaid ja ka neil pole kellelgi hiljem olnud mingeid probleeme. Kui keegi soovib eramaal parkimist korraldada, pangu üles märk, et sõiduk teisaldatakse ja kõik on juriidiliselt korrektne. Leppetrahvid aga unustagu ära.
  • N13 on ametnike kurjuse ja nõmeduse märk. See tuleks igale amernikule otsaette tätoveerida, siis kõik teaksid, keda peab peksma.

    Aga eilseid uudiseid ja Pealnägijat keegi ei vaadanud? Kuidas rööviti ära parklas seisev auto koos selles magava imikuga. Isa ja ema läksid majja sisse ja tagasi tulles 15 min hiljem avastasid, et nende AUTO ON KOOS LAPSEGA RÖÖVITUD! Nad olid täielikus sokis ...

    Keegi eit nimega Pärn (röövlipealik) linnavalitsuse liiklusosakonnast andis intervjuu, et aknad liiga tumedad ja polnud sisse näha ja kust võisid röövlid (tema alluvad) teada, et autos on laps jne. Vanemad olla ise süüdi.

    Kuidas karistatakse inimröövleid? Lapseröövi eest peaks kohapeal röövlile kuuli pähe laskma. Inimesel on ikka õigus kaitsta enda ja oma laste elu. Kui röövel on juhtumisi naine, siis pole see mingi õigustus leebemaks suhtumiseks. Naismõrvareid, röövleid ja julmureid on maailm ja vanglad täis ...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon