Eesti Vabariigi tulevik... - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Eesti Vabariigi tulevik...

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

• Öelge, et mul on paranoiad ja tegelikult kõik hoopis teist moodi.

Lugedes tänaseid uudiseid, eriti hakkas silma

esiteks: http://www.delfi.ee/news/valimised2009/uudised/savisaar-soovitab-ansipil-tagasi-astuda.d?id=26398615

teiseks: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=26411961&l=fplead

A ei tegelt ma vist otu eks, ajalugu ei kordu kunagi, nüüd on ju kõik hoopis teist moodi. Pätsu suguseid ju rohkem ei ole, lihtsalt noh tabletid võtmata.
  • ja siis veel see:

"Ta märkis, et erakonnad muutuvad ning seda, mida vahepeal noorenenud Keskerakond sisemiselt kujutab, ei tea ilmselt keegi. Seetõttu tulekski Lauristini sõnul õppida tundma Keskerakonna sisemust.

Lauristin sõnas, et Keskerakonna kohta on avalikkuses kinnistunud stereotüüpsed kujundid, mis ilmselt häirivad ka Keskerakonda ennast. Ta avaldas arvamust, et püüe muuta neid stereotüüpe võis olla üheks põhjuseks, miks SDE-le esitati kutse alustada koalitsioonikõnelusi. "

http://poliitika.postimees.ee/?id=178166

• Kas kesikute parteis on midagi muutunud?
    Ei ole!
    Vaadates videoid selle partei valimisüritustelt, siis suure batja-jumala kummardamine käib seal ENDISELT täie hooga, lihtsalt viimasel ajal on kummardamine muutunud rohkem vene keelseks.
  • ttrust- jätsid märkimata, et kummardused on läinud ka sügavamaks.
  • Lisaks tundub olevat tõenäoline, et varsti saame kuulda Rahvaliidu kadumisest eesti poliitmaastikult. Rahu tema põrmule. Mina pakuks, et progressiivsem pool ronib IRLi, vanad gerondid Villu, Tarmo ja Treial jõuavad lõpuks jumala abika ehk sotside rüppe. Poliitmaastiku korrastumise mõttes ei ole see iseenesest paha, küll läheb aga paremal serval keeruliseks ühe suure batjakeskse parteiga võitlemisel, eriti kui Pihk ka nagu just tahaks..
  • Keskerakonnal tegelikult ju ei ole vaja kellegiga koalitsiooni moodustada. Milleks siis seda teha? Võibolla, et:
    a) jagada vastutust
    b) ajada muud tolad omavahel tülli (divide et impera)
    Mis oleks saanud, kui pärast valimiste võitu oleks Keskerakond valistanud koostöö kõikide teiste parteidega? Väikesed tõmbuvad kaitsesse ning moodustavad ühisrinde. Seega võib arvata tulevatel riigikogu valimistel tugevamat vastast.

Kui aga Kesk avaldab valmisolekut kõigiga koostööd teha satuvad paremparteid segadusse - tea mida teised teevad, äkki oleks ikka kasulik Keskerakonnaga diili teha jne. Ehk üritavad üksteist üle mängida mängides ennast rohhkem auku..

• Nii kaua, kui on poliitiline võitlus, ebaausad võtted, poriga pildumine, jala taha panek, avalik vihkamine ja hammaste kiristamine, niikaua on kõik korras. Kui saabub aeg, kus kõik on rahulik, ilus ning vastuoludeta, siis on jama käes.
  • Selle jutulõime mõte ning ammugi selle seos Eesti Vabariigi tulevikuga jääb sügavalt arusaamatuks. Aga ma olen lihtne tööinimene, kool kah pooleli, ega's ma peagi kõigest aru saama.

Tegelikult võiks ju lihtinimesele oma mõtte arusaadavalt välja öelda, muidu jäängi arvama, et jäid vist tabletid võtmata.
  • Et mida ma öelda tahan?

Tahan öelda seda, et Keskerakonnas on kindlasti palju tublisid tegijaid, kuid paraku ei anta endale aru, et Savisaare prioriteetide hulka ei kuulu pikemas perspektiivis omariikluse sälimine.

Saades võimule, astub samm-sammult Ühtse Venemaaga kokku lepitud programmi järgi selles suunas, et koidab hetk kui meile öeldakse - "See oli ju rahva tahe..."

Ja vaadake, siis on juba liiga hilja. Siis ei aita enam kahetsus, et oh oleks seda teadnud. Hilja.

Minule paraku tundub Savisaare käitumine väga sarnane Pätsi omaga.
  • Calm down. Kõike mida Savisaare kohta KesKuses, Delfis või Postimehes kirjutatakse ei maksa ka südamesse võtta.
  • sr71,
    olen samu paralleele enda mõttes tõmmanud ja vaikselt lootnud, et need on ehk vaid ainult minu isiklikud luulud...
  • sigakoer:

Kahjuks jõudsin ma nende mõteteni iseseisvalt, sellel hetkel kui sõlmiti koostöö "Ühtse Venemaaga". Äkki peaksid ütlema, et olen liialt palju ajalugu lugenud? See kõlaks juba kummaliselt.

Selleks, et analüüsida ja tõmmata paratamatuid paralleele ei ole vaja ilmtingimata "arvamusliidrit". Jah loomulikult on ka neid inimesi, kes ise väga ei mõtlegi ja mäluvad seda, mida meedia ette annab.

• Savisaarel pole küll mingit plaani omariiklust kaotada. Tema põhipürgimus on võimalikult suur võim ja raha tema käes.
    Võim vabariigi peaministri käes on oluliselt suurem kui võim impeeriumi kolka kuberneri käes.
    Karta Savisaart muidugi tasub, majandusele paneks Savisaare absoluutne võim riigi tasandil ikka korralikku põntsu ja selle saavutamiseks on tal ilmselt lähitulevikus ka suht suured shansid. Kehvadel aegadel kipuvad ikka valitsused vahetuma ja kehvadel aegadel kiputakse ka rohkem vasakule vaatama. Kahju küll sest just kehvadel aegadel oleks stabiilsust kõige rohkem vaja.
    Või tegelikult läks Eestil isegi hästi et tsükli tipus ja vahetult pärast tippu riigi kulutusi enam-vähem kontrolli all hoiti. Läti-Argentiina on ehk ära hoitud, nüüd võibolla polekski enam nii suur katastroof kui eelarvedefitsiit vohama hakkaks.(Eurot ei pruugi nii-ehk-naa saada)
  • See ühtse venemaa diil on lihtsalt väga odav ja lihtne nipp häälte kogumiseks, ei midagi enamat. Mõelge sellele missugused rahad lähevad Putinil propagandale, Putinit kohalikud venelased valida ei saa, siis valivad tema "koostööpartnerit".
    Muidugi mingi väike point su kartustel Savisaare ja omariikluse seostest ikkagi on ka.... ma oletan et Savisaar hoiaks kaitseministeeriumi eelarve suht väikese, see on tema jaoks nagu raha maha viskamine, tema kulutab ikka asjadele mida kõik näevad ja mis talle rohkem kuulsust ja hääli toob.
  • sr71, see "koostööleping" on pool A4 lehekülge ilusaid sõnu (kui soovi on, võid selle netist välja otsida). Oled sa äkki selle peale tulnud, et Savisaar teeb täpselt seda, mida terve Eesti juhtkond tegi 80ndate lõpus ning mis Eestile lõpuks rahumeelselt vabaduse tõi - *mängib* venelastele sõbrameest ja teeb ikka mida ise paremaks peab? Ega tema partei ei saa ju hakata avalikult ütlema, et me loome venelastele mulje et nende jaoks on kõik on hästi, aga tegelikult teeme mis tahame. Suhtumine Venemaasse pea olema ausam kui suhtumine eesti valijasse :). Samas kui parempoolsete sisuliselt kogu poliitiline ellujäämine sõltub eestlaste vastandumisest venelaste ja Venemaaga, nii et neil on muidugi hea tänitada.

Mind huvitab see, et kui inimene kes loeb KesKust, Kultuuri&Elu või Terve Mõistuse Sündikaati ning arvab et seal kirjutatav stuff on sulaselge tõde, siis missugune selle inimese arvates Keskerakonna vastane poliitiline *propaganda* veel välja näeks?
  • Päts arvas kah, et ta on kavalam kui venelased ja mängib venelastele sõbrameest, aga teeb ikka mida ise paremaks peab. Venelased kavaldavad sellised mängurid lõpuks üle igaljuhul.
  • Kes teab, ajanuks Päts ka rohkem idasuunalist poliitikat ja olnuks venelaste plaanidega paremini kursis, võinuks ajalugu teisiti minna. Savisaar on venelastega ümberkäimises igatahes edukam olnud kui Päts.
  • Vaevalt siin (ajaloo teisiti minemise mõttes) Pätsil midagi teha oli. Eesti saatus otsustati vene-saksa sobinguga. Et Päts arvas, et ta on kavalam kui venelased tegi asja hullemaks.
    Savisaare edukust on veel väga vara hinnata. Kui läänes peaks tekkima venelastele soodne olukord ei sõltu Eesti poliitikutest enam midagi.
  • Rääkida oleksitest ja Pätsist ja 30-40ndatest on tühi töö ja vaimunärimine. Maailm pole selline nagu toona, Eesti pole selline nagu toona, ka Venemaa kõigest wishful thinkingust ja lollist lihtsustamisest hoolimata selline nagu toona. Kahtlemata eelistan näha diplomaatiaga tegutsemas inimesi kes suudavad 60 aasta jooksul toimunud muutustele adapteeruda, olukorda reaalselt hinnata ja reaalses maailmas tegutseda, mitte võtta 40-ndate sündmusi ja toonaseid realiteete kui ettekäänet ja vabandust sellele, et ida pool mitte midagi ära teha (sest tegelikult ei oska/suuda/taha).
  • Süda on paha sellest mantrast a la "Savisaare eesmärk on Vene okupatsioon Eestis". Tuletaksin meelde, et Savisaar oli peaminister, kui Eesti vabaks sai. Tema juhitud Rahvarinde roll selle saavutamisel oli otsustav (kuigi muidugi mitte ainumäärav). Jah, Savisaare eesmärkide hulka ei kuulu kitsarinnaline rahvusliku vaenu õhutamine a la pronkssõduri afäär. Aga iseseisvuse tagamisele tuleb see ainult kasuks, kui riigis leidub keegi, kes lepitab, mitte ei õhuta kodusõda.
  • Need, kes arvavad teistmoodi kui Kaplinskid on lollid lihtsustajad?
    Mina väidan, et Eesti senine poliitika on üpris edukas olnud, alati saab paremini muidugi.
  • sigakoer,
    hurjutad ülevalpool sr71-te, et ta usub mida meedias ja netis kirjutatakse ning samas soovitad tal alla laadida suvalise dokumendi, mille KE on sinna riputanud eestlaste rahustamiseks.
    Kui dokument netist tõmmatuna sisaldab see loomulikult kindlat tõde :P
  • Mitte ühegi Eesti poliitiku või pol jõu tegutsemine polnud otsustav taasiseseisvumise suhtes.
  • opex, lingi siis "õigele" dokumendile, kus bureeshini kurikaval plaan Eesti orjastamiseks kirjas on.
  • Homemaker - vaata Edgari valijaskonda - ta on ammu juba Interrinde esindaja. Ja mida Interrinne taotles?

• Paraku on ka ml tekkinud mõningase õõvastava ajaloolise paralleeli.
    Lisaks - tunnen ühte inimest, kes tundis ühte inimest, kellele 89-ndal aastal IME aegu Savisaar koduse viinavõtmise käigus kinnitas, et mingi Eesti riiklik iseseisvus ei tule kõne allagi, isemajandamine on kõik mida me saame endale lubada.
    Savisaar on alati olnud lühikeses perspektiivis hea taktik, aga lõpuks on tema pikad strateegiad alati kaotanud, ja nii ta leiabki ennast riiklikul tasandil alati opositsioonist, mis annab talle jälle põhjuse ennast tagakiusatuna tunda. No miks üks suure saavutusvajadusega inimene lohistab enda järel neid noori vihmavarjuhoidjaid ega ometi mitte selleks, et nad tema sokke ja selga peseks? Ikka selleks, et näidata - näete kui kõva mees ma olen tegelikult. Pange tähele kuidas ta kohe hakkas rääkima Ansipi tagasiastumisest - linnajuhtimine ja mingi kommunaalsebimine teda ju ei huvita.
    Selle pika jutu mõte on tegelikult, et kui Savisaarele on võimu või mingitel muudel isiklikel põhjustel kasulik meelt muuta, siis ta seda ka teeb. Ja vene pool juba manipuleerida oskab. Lisaks ei maksa unustada kunagiste KGB toimikute mõju. 90-ndal, kui Savisaar oli peaminister, sõlmiti vene toonase siseministri Bakatiniga leping, mille kohaselt anti Moskvale üle enamik KGB toimikuid. Väidetavalt toonase aktiivse eliidi omad kõik. Järelejäänutest egi teise ringi reha väidetavalt Savisaar ja KAPOle Pihli
    (NB!kelle pani ametisse Savisaar) jäid riismed. Tollesse aega kuulub ka lõbus seik Madissonist, kes oma toimikuga aknast välja hüppas ja pärast ütles, et pole olnud. Ehk siis venelastele on vaja kohalikke venemeelseid ja provokaatoreid.
    Lugege ajaviiteks - http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/article.php?id=15711819
    Ja üldse on see kõik üks ajaloohuviline unenägu :-)
  • Ei, vastupidi. Ta on suutnud enamiku Interrinde kunagistest poolehoidjatest üle meelitada tinglikult Rahvarinde leeri. See on tegelikult poliitiline vägitegu. Interrinde meelsust on esindanud kõikvõimalikud Vene erakonnakesed (viimati Klenski nimekiri), kui palju need hääli said?
    Mis puutub iseseisvuse saavutamisse, siis milline esinduskogu kuulutas välja iseseisvuse, kas RR kontrollitud Ülemnõukogu või "valgete erakondade" eelkäijatele kuulunud Eesti Kongress? Kas välisriigid tunnustasid E(NS)V Ülemnõukogu iseseisvusdeklaratsiooni või Eesti Kongressi mõnd otsust?
    Muide, toona olin ma ise jäägitult Kongressi-mees. Aga kaugelt vaadates paistavad asjad selgemini.
  • Kas välja kuulutati "uus riik" (nagu Savisaar soovis) või "taastamine" (nagu EK soovis)? Miks lääs tunnistas Balti riikide eristaatust NL lagunemisel ja järel? On siin äkki mingigi seos sellega, et me taastasime siseseisvuse mitte ei loonud NL järglasriiki?
    91 aastal oleks Eesti iseseisvunud isegi Karl Vainoga.
  • Välja kuulutati taastamine ning seda tegi Savisaar. Ta võttis arvesse kaalukaid argumente selle kasuks, ehkki neid argumente esitasid tema poliitilised vastased. Minu meelest demonstreeris Savisaar sellega oma riigimehelikkust.
  • Huvitav, et asjaosalised mäletvad ÜN otsuses pigem pettunud Savisaart :)
  • Ilma Eesti Kongressita oleks Savisaar teinud kodakondsuse nullvariandi. Ja paljud asjad oleks tulenevalt valijaskonna teisest koosseisust viimase 18 aasta jooksul läinud kehvemini, st vasakpoolsemalt.
  • Kurat, kas te tõesti ei mäleta, kuidas Savisaar pronksiööl Vene delegatsiooniga öiseid salaläbirääkimisi pidas? See on sisuliselt riigireetmine sõjaolukorras. Sellise asja eest tuleb maha lasta, mitte riigimehelikkust ülistada.

Ja kui enne Moskvast äralendu nõudis Vene delegatsioon, et Eesti valitsus peab tagasi astuma, siis võite vaid ühe korra arvata, keda nad peaministrina lootsid seejärel näha.
  • Sõjaolukord pronksiööl? See on küll midagi uut. Millele tuginedes sa seda väidad? Kas iga kord, kui Rootsis või Prantsusmaal rahvas pisut pahandab, on neis riikides sõjaolukord?
  • Kui Rootsis või Prantsusmaal rahvas pisut pahandab, siis naaberriigid ei nõua neis valitsuse tagasiastumist ja kohalikud kvislingid ei pea vaenlase delegatsiooniga öiseid salaläbirääkimisi. Ja NATO hävitajad ei lenda järgmine päev üle linna.
  • Vanaema, sa räägid "sõjaolukorrast", "vaenlase" delegatsioonist ning kirjeldad nendega läbirääkimisse astumist kui riigireetmist. Ühesõnaga, Eesti on Venemaaga (ja omaenda venekeelse elanikkonnaga) sõjas. Fine. Mul on ka selline mulje. Aga kuidas edasi? Mismoodi kavatseb Eesti seda sõda *võita*, s.o. Eestit etniliselt puhastada ja Venemaad maa pealt pühkida? Missugused on tulemused ja võidud selles sõjas viimase 20 sõditud aasta jooksul?

Osadel inimestel on sellest sõjast juba pikalt siiber ees ning otsivad lahendusi vaherahuks nii, et elama jääks nii Eesti kui ka Venemaa. Sorry et need kes ei soovi oma kodumaal oma laste ja peredega lõpmatuseni sõjatsoonis elada tituleeruvad sulle "riigireeturiteks", aga status quo ei ole ka stabiilne.
  • viimase 20 aasta üks põhilisi positiivseid tulemusi: Eesti ümberrahvustamiseks siia veetud inimeste arv on vähenenud 150 tuhande võrra.
  • tjah, eks see iseseisvus on üldse üks tüütu asi. Tegele pidevalt igasuguste probleemidega, tahaks kuidagi lihtsalt olla.

Oleks üks suur Batja kes lahendaks kõik probleemid ja elu olekski kohe parem.

Kas nii sigakoer?

Masendav, et osa inimesi ei õpi ajaloost mitte midagi. Vahet ei ole, kas see on Eesti ajalugu, baltikumi ajalugu, Poola ajalugu vms.
    Tarja Halonen oli NSVL-i ajal ka see geenius, kes soovitas kunagi Soomel nõukogude liiduga liituda, et siis saaks kaotatud alad tagasi.

Päts on lihtsalt üks nimi, kuid sarnaselt toimivaid poliitikuid on olnud läbi aegade. Oli siis, on praegu ja leidub neid tulevikuski.
    Ajalugu on spiraal ja kõik teatud mõttes kordub, ei olemõtet unistadagi, et nüüd elame hoopis teistsuguse maailmas. Maailm on ju sama, sest inimeste isiksuomadused ei ole ju muutunud.

Kahju kui jälle iseseisvuse kaotame mõttelaiskuse tõttu.

• Kõik on nii leilis mingite tühiste valimiste pärast. Ei saagi aru mida kodanikud soovivad? Demokraatiat või diktatuuri? Kui demokraatiat, siis mille üle me siin arutame? Ja üldsegi, vett kerisele visates, miks peaks Eesti eestlastele kuuluma? Ajalooliselt nagu väga selget põhjust ei leia...
  • Ei saa minagi aru miks mõni peale valimisi väga õhku täis on läinud.
  • sr71, Eestis on probleemiks peale ebapiisava ajalootundmise (v.a. Eesti 1939-49) ka see, et iseseisvus ja jätkuv sõda venemaaga on võrdsustatud.

Mis puutub "edusammudesse" 150 tuhande võrra vähenenud rahvaarvu suhtes, siis valdav enamus Venemaale naasnutest tegid seda vahetult peale taasiseseisvumist ning 15 aasta jooksul pole rahvastikus erilisi muudatusi olnud. Poliitika mis seisnes siinsete venelaste elu kibedaks tegemiseks lootuses, et nad Venemaale lähevad, peamiseks tulemuseks on hoopis nähtus, et eestivenelased elavad ikka siin (kuna see on nende kodumaa paljudel juhtudel kolmandat põlve ning on edaspidigi), ent nende vastu pidevalt vaenulikkust üles näitava Eesti riigi suhtes on lojaalne olemine on üliraskeks tehtud. Ei saa venelast korraga vaenlaseks pidada ja minema ajada ning samal ajal oodata, et ta säärasele suhtumisele lugupidamisega ja lojaalusega vastaks. See oleks skisofreeniline.
  • Sigakoer

Ma nüüd ei väidaks, et kogu aeg oleme sõjas. Aga mingil hetkel ründas jah suur osa venekeelsest elanikkonnast Eesti riiki Venemaa toetusel ja ettevalmistusel. Ja selles olukorras vaenlasega salajasi läbirääkimisi pidada on minu arust riigireetmine jah. Venemaaga sõda võita me muidugi ei saa, kuid peame olema valmis ennast kaitsma.

Ma ei arva, et Eestit saaks etniliselt puhastada, st kindlasti tuleb venekeelse elanikkonnaga kõrvuti elada ja kindlasti on ka poliiitikutel ja eri parteidel siin palju mõtlemist. Muidugi on see keeruline värk, arvestades et venelased elavad suuresti Moskva propaganda mõjusfääris. Aga tasapisi võiks kooliharidusest ka kasu olla, kuigi vene koolide ajalooõpikud pole vist suuremad asjad. Üldiselt keeruline teema ja peaks pikalt arutlema, jäägu see praegu.

Aga ootaks siiski teiselt poolelt ka head tahet, mitte järjekindlat tüli norimist. Nt tahetakse Narva püstitada ühe sõjakurjategija kuju, kelle armee Eesti linnu ja külasid hävitas, rahvast küüditas, mehi tappis ja naisi vägistas. Sama hästi võiks Stalinile ka monumendi püstitada. Ja kui Keskerakond seda toetab - mu keel on liiga vaene et väljendada sõnades oma ääretut põlgust selle seltskonna vast ja ka nende isikute vastu, kes oma karjääri ja hüvede nimel sinna on astunud (olgu need siis jalg- või võrgpallurid, lauljad või rebased). Prostitutsioon on prostitutsioon.

Aga tasapisi on eestlaste osakaal elanikkonnas suurenenud, venelased panevad oma lapsi eesti lasteaedadesse ja koolidesse, segaperekondade lapsed kujunevad nüüd pigem eestlasteks (erinevalt nõukogude perioodist, kus neist said pigem venelased). Mida rahvuslikult homogeensem elanikkond seda stabiilsem. Kahju jah, et suuresti nii lahus elatakse, mul endal on venelastest sõpru/tuttavaid küll.

Masust kah niipalju kasu, et need südametunnistuseta kapitalistid, kes oma kasumite nimel on valmis kodumaa maha müüma, ei saa enam seletada vajadusest võõrtööjõudu vabamalt sisse tuua (alles kaks aastat tagasi oli surve tugev - mäletate).
  • Oleks pärast 91 aastat võimul olnud reaalpoliitikud (või "need kes tunnistavad väljakujunenud tõsiasju") käiksid need 150 tuhat EV pass taskus RK valimistel. Edaspidi on järjest olulisem loomulikult tavaline assimileerimine.
  • Üks huvitavamaid lauseid Savisaare kohta, mida olen kuulnud, tuli mingis meenutuste saates Lauristini suust. Savisaar olevat pärast taasiseseisvuse väljakuulutamist morni näoga öelnud umbes midagi sellist, et 'noh, tegite siis ära'.
  • mida krdit me peame siis tegema, et siinsed venelased rahul oleks? lõpetama "ajaloo võltsimise"? jutt, et 40 aastal Eesti okupeeriti ja 44 aastal ei vabastatud on ju neile solvav?

See, et meil on 100 tuhat kodakondsuseta isikut on loomulikult probleem. 2018 võiks seoses EV 100 aastapäevaga neile, kel veel hall pass taskus välja kuulutada "amnestia" :)
  • pärast Savisaare surma ootab Keskerakonda suure tõenäosusega ees lõhenemine või siis vähemalt sarnane pereheitmine, nagu toimus siis, kui Mikser, Kreitzberg & Co lahkus, sest paratamatult puhkeb tsaari surma järel õukonnas halastamatu võimuvõitlus. ei välista võimalust, et seejärel kasvab Keskist välja esimene 5% künnist ületav Vene partei eesotsas Boroditši vmt tegelasega, kes soodsate juhuste kokkulangemisel saavutab hetkega meeletu populaarsuse. ja alles jäävad ainult riismed eesotsas Mustade, Vitsutite jmt tegelastega, kes ei saagi enam hästi aru, et mis liini nüüd peaks ajama - räiget populismi nagu ei tahaks ajada, mõistlike inimeste vasak-keskpartei ka nagu hästi ei müü, sest sotsid on niši hõivanud. hetkel on Kesk äärmiselt positiivne nähtus Eesti poliitikamaastikul - neutraliseerib venelased ja konsolideerib paremjõudusid. ei teagi, kas sellise "vaenlase" kadumine olekski Eestile väga hea. kolli kadumine killustaks kindlasti parempoolseid jõudusid ja uued mosaiigid ei pruugi minu meelest midagi head tuua.
  • minuarust esitas sigakoer väga asjaliku küsimuse.

Kui me oleme Venemaaga sõjas, siis mis on selle sõja EESMÄRK. Sõja eesmärk on alati RAHU. PAREM RAHU kui sõjaeelne.
    Seega, palun kirjeldage meile lühidalt olukorda, kus Eesti on teinud võiduka sõja venemaaga. Milline on teie nägemuses parem rahu. Mida me täpsemalt soovime?
  • Corleone, fakt on see, et venelaste häälel on suur jõud ja see "venelaste sõbra" troon ei jää tühjaks ka pärast Savisaare areenilt lahkumist. Isegi kui keskerakond peaks pärast Savisaart laiali jooksma, täidab selle tühimiku mõni olemasolev partei või kerkib sinna mõni uus poliitiline jõud. 200 000 häält on liiga suur hulk, et seda lihtsalt maha vedelema jätta.
  • suhtuks Venemaa meisse nagu Saksamaa oma naabritesse... ulme?
  • Venemaast normaalse riigi saamine on ulme jah, meie silmad seda ei näe.

Ja ajaloolist tõde - et nad koos Saksamaaga alustasid II Maailmasõda, et Venemaa astus sõtta 1939, mitte 1941, nad naljalt ka ei tunnista. Aga selle sammuta pole lootust edasi liikuda eriti - sellest ju kõik algab. Saksamaa kahetses pattu ja palus andeks, Venemaa ei ole seda valmis tegema.

Jääb üle loota, et nõrgenemine jätkub, elanikkond väheneb, Hiinlased hõivavad Siberi, Tšetšeenid teevad varem või hiljem uue katse jne.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon