Vanemahüvitis - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Vanemahüvitis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hetkel ongi suht naljakas, et sotsialist Myko pooldab lühemajalist rahajagamist emadele ja kapitalist puhk, pikemat:)
    Myko puhul muidugi räägib see kaasa, et isegi Brüsselis on lapsega kodus olemine lühiajaline ja lasteaiasüsteem Lääneriikides on meie omast valgusaaste kaugusel, seega viinamarjad on hapud, saame aru.
    Ei saa kõige juures tõesti salata, et osadel on see emapalk muutunud mugavaks rahateenimise vahendiks, mis sa tööle lähed, kui tööl saad ainult natuke rohkem raha ja pead iga päev tööl olema, samal ajal lapsega kodus olles, annab üht teist lisaks nikerdada või lausa mustalt tööd teha ja nii topelt teenda.
  • Kusjuures käis peast läbi ühe varasema kommenti juures, et kirjutaks, et see on üks väheseid teemasid arvestades asjaolusid, kus ma turgu hetkel väga ei usaldaks :) Pahurik viitab õigele asjale. Ma olen sellest ka varem kirjutanud, et ma läheks lisaks emapalgale palju kaugemale.
    Ma ehitaksin riigi kulul ja oma metsast kogu Eestimaa täis moodulmaju kohtadesse, kuhu me soovime inimesi saada. Kui sünnib laps, on sul õigus sellise maja saamiseks ja tekib eluterve keskkond, mida väga paljud saavad endale lubada mõnesaja euro eest kuus. Venelased seguneksid eestlastega, nende lapsed mängiksid koos samas asumis, kuna oma kodu ümbrus, siis tekib ka palju tihedam muhv oma uksetaguse ja ümbritseva vahele. See oleks integratsiooniline effekt. Nii mõnigi titt äkki tehtaks rohkem, et oma eluga ja elikvaliteediga lasna vs. oma aed suur samm edasi astuda. See oleks demograafiline effekt.
    Kui need asumid tekitada kohtadesse, kus infra põhimõtteliselt on olemas (koolid, PPA jne), aga hetkel kiratsevad, sest kõik ronivad Tallinna, siis oleks sellel ka maaelu edendamise effekt.
    Kui riik teeb need majad oma maadele ja tellib need sisse moodulmaja tootjalt tingimusel, et elemendid tehtaks meie oma metsast, siis on see asi veel kõigele lisaks ka tulus riigile endale.
    Nõme plaan, maybe, aga võiks proovida. Veel nõmedam on võtta sotsminni tööle inimene, kelle vastutada on eestlaste ja venelaste integreerimine. Vot see on suht nõme.
  • puhkjapojad1

    ....
    Veel nõmedam on võtta sotsminni tööle inimene, kelle vastutada on eestlaste ja venelaste integreerimine. Vot see on suht nõme.


    Luges just Su postitust ...



  • Ma ehitaksin riigi kulul ja oma metsast kogu Eestimaa täis moodulmaju kohtadesse, kuhu me soovime inimesi saada.


    Kuskil teises teemas käis just mõni aeg tagasi pikem vaimutsemine Palo riiklike sotsiaalmajade teemal.
  • mykoloog
    Ma ehitaksin riigi kulul ja oma metsast kogu Eestimaa täis moodulmaju kohtadesse, kuhu me soovime inimesi saada.


    Kuskil teises teemas käis just mõni aeg tagasi pikem vaimutsemine Palo riiklike sotsiaalmajade teemal.


    Sa ei taju erinevust, et teeme sirtsu sohu kortermaja, kuhu paneme vaesed elama, miks ja milleks- ei tea vs. proovime teha midagi, et siinset väikest ühiskonda integreerida, leida uusi ja originaalseid lahendusi demograafiliste probleemide lahendamiseks pluss elu võiks olla Eestis igal pool, mitte ainult Tallinn ja selle ümbrus? Kogu selle plaani võibolla täielik flaw on selles, et mul ei ole õrna aimu, mis juhtuks meie kohaliku KV turuga sellisel juhul. Tallinnas hinnad arvatvasti mõnevõrra langeksid, sest mingi osa nõudlusest kaoks ära. Samas on palju neid, kes tahaks elada oma majas mitte magalas, aga no vot ei hakka hammas peale. Ma ei tea. Arvatavasti mõjud oleksid KV turule tuntavad, kui miski 5000 120-150m2 maja üle Eesti ehitada. Arvutamise koht.
    Iseenesest riigi vaates võiks see olla kasumlik projekt. Maja omahind oleks suurusjärgus 100K koos kommudega. Kui väikese lapsega pere peaks sellises majas elamise eest tasuma miski 300 kuus + kommud, siis oleks brake even 27 aastat. Parts ütleks kohe, et hea plaan, iga kulutatud euro toob kolm tagasi, lets do that over and over again. :)
    Me peame suutma veidi kastist välja mõelda. Olukord on suht sitt amööbide osas ja kui me seda pähklit katki ei hammusta, siis on mingist RBst rääkimine suht mõtetu teema.
    P.S. Magalad tuleks lihtsalt buldooseriga kokku lükata kui tohiks paluda. Arendatagu nende asemele mõnus linnaruum.
  • Puhk, sa ajad põhjuse ja tagajärje segi. Keegi ei koli Kuressaarest Tallinna, sest siin ei saa korterti või maja osta, saab ja poole odavamalt kui Tallinnas. Kolitakse ikka seepärast, et pole tasuvat või erialast tööd. Elukeskkond lastega peredele on kordades parem kui pealinnas, aga nutad ja kolid.
    Riik on ka enamuse töökohti Tallinna või Pärnu siit kolinud, edukas regionaalpolitika, kuigi siin saaks sama töö tegija tunduvalt odavamalt kui pealinnas. Teises teemas siin käib selle töökohtade Tallinnast mujalekolimise vastane soigumine, aga just seda tuleks teha, st paljusi töid saaks tänapäeval teha mujalt, nett on olemas jne, aga ikka peab kõik pealinnas olema @it riik.
    PS riik peaks soodustama ettevõtlust ka mujal kui Tallinnas, siiani on regionaalpolitika rohkem sõnakõlks
  • On jah muna ja kana teema. Maal ei ole töökohi, sest inimesi ei ole ja inimesi ei ole, sest töökohti ei ole. Eks seda tuleks väheke planeerida, et mitte alustada esimesena kohtadest, kus kohe mitte midagi ei ole. Tallinna ümbruse võiks kuni Kuusaluni räis ehitada selliseid asumeid, teiselt poolt tuleb varsti juba Rakvere ette, teed head on juba olemas. Ma hakkaks kuidagi sedasi mõtet veeretama. Eks ettevõtjad hakkavad asju ringi vaatama vist peale inimeste tekkimist. Ja eks esialgu peavad inimesed minema ikkagi sinna, kus täna reaalselt töökohad on. Võib olla on see crazy plaan, raske öelda, aga tänane mitte millegi tegemine on suht lootusetu. Võta või 50 tüdrukut eestlasi venelastega integreeruma või tee 28 erinevat maksutsooni töökohtade tekitamiseks, ma selle toimimisse ei usu. Seda asja sedasi adminnmeetmetega ära ei manageeri. Pigem peaks ikkagi kuidagi meelitama inimesi, mitte käskima.
  • Üldiselt olen puhkjapojad1 väitega nõus, aga see integreerimine läbi mängu.... Ütleme nii, et ma ei hakka oma lapsepõlvest rääkima - las jääb. Ma räägin nüüd sellest, mis toimub külas kus elan. Eesti lapsed mängivad oma mänge ja vene lapsed mängivad sõda: "tat-tat-tat-taa..." Loomulikult ei ole lapsed neid püsse ise poest ostnud.

    Aga ei, mis siin ikkka. Olen kiiksuga ja kujutan seda tegelikult ette, tegelikult on kõik teisiti e. nii nagu härrad soovmõtlejad mõtlevad.

  • puhkjapojad1
    aga sa ajad ju lausa lolli juttu suust välja.

    Kas ma peaks nüüd hakkama oma näoilmest rääkima?
    Sellised teemad ja isiklikud rünnakud kvalifitseeruvad kõige "mõistlikumaks jutuks" ?
  • Isade laste kasvatamisele kaasamise osas midagi tohutut erilist ei olnud.
    10 päeva asemel kuu aega on kindlasti kena mõte.
    Meeldis ka paindlik puhkuse jagamise mõte vanemate vahel.

    Samas tuleb meelde, et "ekspertide" lauast käis läbi ka mõte, et võiks isapuhkuse teha lausa kohustuslikuks.
    Rainer Kattel: "Miks mitte sundida mehi rohkem kodus olema?" Et ei saa anda otsustust peredele endale, sest mida see pööbel ikka teab. Eksperdid võiks ise öelda ja reguleerida, mis perele hea on. Kalamaja kandis pidavat hipsterid küll lastekärudega ringi liikuma üsna usinalt.

    Ja teine pärl, et härra on mures - kuidas "samasoolised ühendused" võidavad või kaotavad sellest kõigest. Päris täpselt aru ei saa, et mis seos on samasooliste kooslusel laste saamisega (viimati oli selleks tarvis ikkagi kahte erinevat sugupoolt) ..
    Esialgu võiks alustada vast ikka sealt, kus enamus lapsi sünnivad - ehk "traditsioonilised perevormid".

    pahurik
    Hetkel ongi suht naljakas, et sotsialist Myko pooldab lühemajalist rahajagamist emadele ja kapitalist puhk, pikemat:)

    Oli sama mõte - ei ole enam päris kindel, et see kõik uni ei ole.. :P

    Huvitav oleks selles osas kuulda, mis näiteks puhk arvab sellest ideest, et vanematel oleks võimalus mõlemal samal ajal tööd teha ning ka hüvitist saada.

    Ühest küljest ju on leevendus tööjõu murele - ema saab soovi korral tööle naasta ning riigile maksutulu korjata. Lapsega saavad tegeleda nt vanavanemad või "tädid", kes tööturult muidu eemal, aga lapsehoidmine üle jõu veel ei käi.
    Teisest küljest tõesti, kas see on lapsele just kõige parem?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon