LHV aristokraatide foorum ehk džaketid, plastroonid jms
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kuna beibendussektori teemas puudutati lühidalt aristokraatide teemat ning kuldkettide-autode teema meil ka juba on, siis miks mitte arendada ka aristokraatide teemat. Olgu siis wannabena või mitte-wannabena. Ka heategevus vist mahub siia alla?
pakun näiteks välja koha, kus saab endale tellida frakki, smokingut, džaketti:
http://www.suitopia.se/suit_guide.aspx?dType=3
sobiliku päevasärgi tellimine:
http://tailorstore.se/
veel mõned riidepoed klassikalise stiili jaoks
http://www.kingmagazine.se/Guiderna/Varldens-100-basta-webbshoppar/Varldens-100-basta-webbshoppar-Klassiska-e-butiker/
Mõistagi tõelise aristokraadi jaoks ei ole riietumine eesmärk omaette, kuid kuna ka ise olen veidi wannabe, siis sellest oli lihtne alustada. Soovitaksin lugeda ka "Moodsa elu leksikoni", mis on eesti keeles välja antud aastal 1932. Seal on sellised huvitavad nõuanded, mis tänapäeval tunduvad lausa koomilisena (visiitkaardi esitamine jms.) -
rõivastuse juures on elementaarne, et brändi nimi asetseks strateegiliselt vaatajate silmale nähtava koha peal
-
Kui Karum6mm seda ütleks (või mitmed teised), siis ma saan aru, et tegemist on peenikese huumoriga. Sinu puhul.... hmmm.
-
kohe näha, et oled sadist: tunned naudingut nõrgemate kiusamisest...
-
Mind huvitab kuidas on teie peredes reguleeritud pererahva ja teenijate suhted? Millised on kogemused majateenijannadega ja teenritega? Millised on olnud probleemid? Kas olete rahul oma kokaga ja kust te koka leidsite?
-
Mina sain isiklikult koka ühelt mõttekaaslaselt vabamüürlaste klubist. Kolis teine veidi paremasse kliimasse, kuid otsustas ka kööki reformida, seega erinevalt ülejäänud teenindavast personalist, jättis koka maha. Ei kurda!
-
soovitaksin orje: palju altruistlikumad ja truumad alamad
-
Me elame ju siiski 22. sajandis...
-
TaivoS, väga meeldiv. Veel üks tehniline küsimus. Kas kokk ööbib teil või läheb ööseks oma koju ja tuleb alles hommikusöögi ajaks? Meil tuleb natuke peale hommikusööki, sest hommikueine valmistamisega saame ise hakkama.
-
Ei, kuna võimalike logilistiliste probleemidega ei ole mõtet riskida ning kokk hoolitseb meil ka hommikueine eest, elab ta oma perega siiski koha peal, kuid siiski eraldatud õuemajas.
-
Mõistlik. Veel küsimusi teiselt "rindelt".
Nimelt, aeg-ajalt juhtub, et on vaja aluspükstes mööda ruume silgata. Väga piinilk, aga juhtub. Kas teil on olnud juhus, kus teenindav personal teeb teid nõnda alasti nähes grimasse ja kuidas olete siis käitunud?
Isiklikult olen nii häbelik, et korjan triikimislaualt enne triikimist oma pesu ära. Ei soovi, et teenijanna peaks tutvuma mu aluspesuga. Las pigem olla triikimata. Kuidas teil? -
kuudis või äärmisel juhul saunas ma loodan?
-
Üldiselt meil selliseid probleeme ei ole ning kammerhärra tegeleb analoogsete teemade ennetamisega juba varakult. Selleks on ühe Briti HR-agentuuri abiga välja töötatud erinevad isiksuse- ning meeskonnatöötestid, mida personali valikul arvestame, kuid muidugi ka hilisemad monitoorivad, motiveerivad ning suunavad tegevused. Ja peab ütlema, et töötavad üsna edukalt.
Näiteks ei ole erinevad läbi mängitud pikantsed vahejuhtumid seltskonnaajakirjandusse imbunud. Tõsi, eks vahest juhtub ka selliseid, kuidas nüüd öelda, "valesti vaatamisi". Mõnel puhul olen tõesti pidanud jõude seisvat personaliressurssi kasutama ning inimesi välja vahetama, kuid see on mõjunud tervendavalt sisekliimale ja tööõhkkonnale, mistõttu viimastel aegadel vastavat vajadust tekkinud ei ole.
Sellega seoses ning ühtlasi ka Sinu küsimusele vastates ei lase ma mõnikord majas ringi mitte lihtsalt pesu väel, vaid ka alasti. -
kuidas küll Teile teenijaks saaks?..
-
bunny, kui te niimoodi vahele segate pole teil lootustki. eelmise teenija olin sunnitud nimelt mühaklikkuse tõttu päevapealt lahti laskma. teostasin parajasti süvenenult põhjapanevat analüüsi ohvitseride kasiino ja balkini köösneriäri osas kui rumal tütarlaps koputamata sisenes ning ma ehmatusest tindipoti dokumentide peale ümber ajasin.
-
TaivoS, teil on privaatsuse aspekt tunduvalt paremini lahendatud kui mul.
Jätkaks kaudselt samal teemal. Nimelt, mul on üks tuba, kuhu ma meelsamini teenijannat ei luba, sest seal on tähtsad dokumendid, väärisesemed ja aeg-ajalt ka lahtiselt sularaha. Usaldan personali väga, aga ei soovi, et nad neid dokumente ümber korraldaksid.
Võimalik, et te selliseid liikumispiiranguid oma residentsis ei kehtesta. Kui aga kehtestate, siis kuidas on lahendatud selle "suletud" toa koristamine? Tuleb tunnistada, et erandkorras olen "suletud" tuba ise koristanud ja käsitlenud seda kui sporti. Ja tõsi ta on, võtab selja märjaks, sest vaja on pühkida tolm kirjutuslaualt täies ulatuses. Peale seda on mõnus võtta värskendav dušš.
Olen kaalunud, kas lubada koristust oma järelvalve all või siis paigutada selleks ajaks asjad kuhugi kõrvalisse kohta. Ei ole veel otsusele jõudnud. Nagu te võite arvata, on see tuba seetõttu ka kõige tolmusem tuba, mis on üsna ebameeldiv. -
Härra troim!
Jah, räägite tõepoolest elulistel teemadel! Kuigi kõik olukorrad on kahtlemata situatsiooni-kesksed ning personaalsed, loodan oma praktikaga siiski võimaluse korral abiks olla.
Meil on samuti olemas piirkonnad, kus me erinevatel põhjustel teenijaskonna vaba voliga liikumist ei tolereeri. Nimetame vastavaid alasid keelatud tsoonideks. Võib olla jah, veidi liiga futuristlik, kuid siiski omaks võetud ning kirjeldab reaalset olukorda kõige täpsemalt. Oleme liikumispiiranguid kehtestanud ka teie olukorraga enamvähem analoogsetel põhjustel.
Peab ütlema, et kui me üldiselt kompromissidesse kõige paremini ei suhtu, siis siinkohal olen paratamatult seda teinud. Nimelt olen lubanud oma ihuteenril (kammerhärral) siiski teatud reeglitega piiratud korras tegeleda antud ala koristamise ning muu üldteenindamisega. Vaid Victoria-aegse raudrüü, vahakujude ning musketikollektsiooni aastase hooldusega tegeleb Preisimaalt tellitud meister, kes tegutseb kammerhärra järelvalve all. Muude ülesannetega saame hakkama oma jõududega.
Need ülesanded küll tema tavapädevusse ning päevagraafikusse ei mahuks, kuid oleme siiski nii hakkama saanud. Ka kammerhärra ise tajub vastavate ülesannete olulisust ning täidab seda tavapärasest kõrgendatud diskreetsuse ning tähelepanuga.
Samuti teostab ta nimetatud piirkonnas nii mulle kui ka külalistele kuumade ning külmade jookide (ning vahel ka söögi) serveerimist vastavalt vajadusele. Pean küll lisaks tunnistama, et olude ning otstarbekuse huvides püüan nimetatud ala teenindamise osas ka veidi vähem pedantne olla. Küll oleme lisaks rakendanud ka vastavate ruumide varjatud jälgimist, millele toetudes võin senise põhjal küll väita, et kõik on toimunud vastavalt protokollireeglitele.
Võib olla küll ehk hulljulge lähenemin kui soovite, kuid olen õppinud siiski oma personali sellel määral usaldama. Olulisi dokumente püüan aga sellest hoolimata siiski päris päevavalguse kätte mitte jätta.
Mis puudutab isiklikku füüsilist aktiivsust, siis leian, et päris puhastusteeninduse abil seda teostada, ei ole päris sobilik ega kuigi soliidne.
Kui soovin end väsitada, mängin polot, lähen ratsutama või jahile. Loodetavasti sain teile abiks olla. -
Tänan. Nõustun teiega igati, et koristamine on kohatu ajaviide ning avalikult ma nendest eranditest kunagi ei räägi.
Sain teilt nii mõnegi suurepärase idee, millele ise ei ole seni tulnudki. Lasen suletud ruumi kaamera paigaldada niipea kui taastub teenidussektor, mis on hetkel paraku pühade tõttu pisut rivist väljas. -
Kõike paremat!
-
Härrased, tunnen juba ammu muret, kus kohast leida oma tõukarja vääristamiseks heade tõutunnustega Paso-fino täkk? Samuti sooviksin kuulda seisukohti, kas eelistate liiklemiseks Hawker Beechcraft 900XP-d või Cessna Citation X-seeria pille?
-
Mehed, mida te teete? Ma pidin seda lugedes naerust toolilt maha kukkuma! :-D
-
bunny: "rõivastuse juures on elementaarne, et brändi nimi asetseks strateegiliselt vaatajate silmale nähtava koha peal"
bunnykene, Saville Row rätsepatel pole kombeks oma nime suurelt rinnataskule heegeldada. Paistab et su maitse ülemine piir on LaCoste spordisärgid. Vaata, et nendega kah metsa ei pane, et sa ikka teaksid, kummale poole krokodill vaatama peab... -
viimasel ajal eelistan alasti olemist kui kvaliteetaega
-
Kas keegi teab selle Helsingi kingsepa kontakte, kelle käest sai jaanalinnunahast oma liistu järgi tehtud kingi tellida?
-
kui teaks, ei piirduks ainult kingadega...
-
Väga ilus :)
Lugupeetud preili bunny, kingsepp teeb kingi, puusepp ehitab vankreid, rätsepp õmbleb ülikondi, dzoki sõidab hobusega, kokk teeb süüa, autojuht sõidab autoga. Ei ole just väga hea mõte kingsepa käest midagi muud peale jalanõude tellida. -
Tegelikult teeb kingsepp veel ka saapaid. Aga hästi natuke.
-
Aga kuidas teil, lugupeetavad, toidumaitsjatega lood on? Mu kokk on nii peenike sell, et keeldub kategooriliselt ise omatehtud toidu esimesena maitsmisest ning ma olen sunnitud selleks tänavalt vabatahtlikke palkama. Viimasel ajal on neid millegipärast järjest raskem leida. Kas ma peaks vahetama kokka või elukohta?
-
Fuih, tänav. Te elate tänava ääres? Milline mats.
-
Soovitan soetada häärber maakohta. Viimastel aastatel seoses töötuse kasvuga olen täheldanud, et minu kokal pole toidumaitsjate leidmisega enam probleeme.
-
priitp nime all kirjutab tõenäoliselt seitsmekümnendates eluaastates kergelt korpulentne isehakanud aristokraadist vanadaam - ärge küsige, millest ma seda järeldan. Vabandan südamest, kui Teie konnasilmadele astusin, püüan edaspidi veidi hoolikam olla.
-
Kuidas Te julgete, ma olen 69 aastat vana.
-
Millist kolossaalset labasust siin propageeritakse - häärberi ostmine. Et teie toidumaitsjatele manustatav käsitsi sorteeritav kaaviar kurku kinni jääks!
Häärbereid ei osteta, nende kasutusõigus liigutatakse perekonna siseselt ühelt beneficiary'lt teisele. Äärmisel juhul võib jurisdiktsiooniprobleemide puhul lubada endale häärberi otsest pärimist, aga hea maitse piirides püsimiseks maksimaalselt üks kord paari põlvkonna jooksul.
Dikteeritud, aga mitte trükitud,
Suffiks -
Ostmine ja tänava ääres elamine, kui samamoodi edasi läheb siis varsti jõuame sinnamaani, et hakatakse varsti ka aednikke palkama.
-
Üks küsimus külaliste ja teenindajate teemal.
Külalised tihtipeale vaimustuvad näiteks koka heast tööst. Seda on muidugi rõõm kuulda. On aga esinenud juhuseid, kus külaline on tõsimeeli küsinud: "Kas lubaksid koka üheks päevaks mulle? Mul on sünnipäev tulekul ja oleks väga vaja abilist."
Olen analoogsetest olukordadest diskreetselt välja vingerdanud ja ei ole taolisi tehinguid toimuda lasknud. Tegemist on väga harva esineva probleemiga ja ei ole sellel pikemalt peatuda viitsinud. Sisetunne ütleb, et külaline ületas teatud piirid. Võimalik, et mitte. Kuidas te sellesse suhtute? -
Duell!
-
Tänapäeval on moodsaks duellipidamise vahendiks, duellantide omavaheline pingimine, mille siis fikseerivad sekundandid, ning jälgivad et pingimine oleks ilusti reeglitele vastavuses ning packet lossi sisse ei tuleks. Juhul kui tuleb packet loss sisse siis tühistatakse tulemused, hoolimata duellantide tervislikust seisukorrast.
troim, viiskalt keeldumine on väga mõistlik, sest võib esineda situatsioon kus laenatud kokk ei tea täpselt perekonna maitseelistusi ning võib kogemata mõne roa tegemisel vääratada ning hiljem on juba seltskonnas väga raske oma kõikumalöönud positsiooni kaitsta. Kuid kui seltskonnas positsioon ei ole kõige parem antud momendil siis võib panustada koka peale, sest kui kokk saab tõepoolest väga hea tulemusega hakkama võib sellest ainult au ja kiitust tulla, kuid see eeldab väga pikamahulist tööd, ning etteplaneerimist, et kõik ilusti sujuks. -
Troim, mis nende enda kokkadel, kas haiged?
-
ilmselt esteetiline kvaliteet kannatab...
-
aeropostale, ei tea.
Tin, tänan selgituse eest. Jään esialgu viisakate keeldumiste juurde, kuidagi mugavam. -
Nigu õppevideost näha oli on kana väga ohtlik asi, ning seetõttu tuleks kanad tõelistest väärtustest eemal hoida. Aga ma loodan vähemalt, et see mark head kohvi ära ei rikkunud.
-
Tarkusetera kivipallur Jürtolt: "Parimad asjad elus on asjad".
-
Autohuvilistele aristokraatidele võiks sõiduvahendiks pakkuda kas näitekse seda, hind umbes 80-90 miljonit krooni. Või siis seda , või, seda, või seda,
Vähemalt iga ühel teedel liiklejal pole samasugust. -
Tekkis viga. Linkid uuesti.
Maybach Exelero, Bugatti Veyron, Köenigsegg,
Gumbert Apollo, Pagani, Leblanc Mirabeau -
Fuih, sellistega sõidavad tõusikud. Korralik sinivereline ei istu sellistesse sõidukitesse juba kasvõi selle pärast, et juhiruum pole sõitjate salongist vaheseinaga eraldatud.
-
Mõtlesingi, et need oleks poissmehe mänguasjad. Aga, siis on õige valik pikemateks sõiduteks leida siit>, ning maakodus, mõisas on sobilik kasutada seda
-
Kes aga nii laiahaardeliselt ei mõtle ja tahaks samuti jalga ukse vahele saada, sellele sobiks ehk alustamiseks midagi siit